הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יישתלב טוב??

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
התוכנית הלינארית של ביל סטאר 5X5 תשתלב טוב עם כדורסל? והיא תעזור לי להשתפר בכוח ברגליים מן הסתם, וגם בכדורסל (קפיצות, זריזות וכו'), נכון?

אם יוצאים מנקודת הנחה שכשעושים SS השלב הראשון בתוכנית הוא שבמשקלים הנמוכים לומדים את הטכניקה, ולא מתקדמים אם הטכניקה שגויה, אני לא רואה על מה מבוססת התגובה שלך. תצטרך להסביר.
כשאני עשיתי SS בגיל 13 זה היה קטסטרופה אבל זה כנראה היה גם ממשתנים אחרים לא רק של גיל. אבל תכלס לא הייתי ממליץ גם לעשות לילד בן 13 SS קלאסי
אולי התקדמות של פעמיים בשבוע עם יום קל באמצע.

לא מתקדמים אם הטכניקה שגויה
נערים בני 13, בעיקר זכרים, לא ידועים כמצטיינים באיפוק שיאפשר להם לוותר על התקדמות גם במחיר של ביצוע בטכניקה לא אופטימלית, בטח לא בתוכנית בה התקדמות מאימון לאימון היא מה שמצפים מהם. בנוסף, אני רוצה להזכיר שהמחקרים וההגיגים לגבי הבטיחות והיעילות של תרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט נעשו על אנשים מבוגרים, לא על ילדים, סליחה נערים, שבין אימון לאימון לומדים לזמר את ההפטרה שלהם. שתי הנקודות האלה ביחד הן מתכון די טוב לבעיות.

אפילו פייגנבוים, שהוא אחד החוקרים הכי נחשבים בתחום, ואשר נותן הכשר לאימוני כוח לילדים, מדגיש שיש לעשות את זה במאמצים פחותים ותחת הדרכה. ילדים אינם מבוגרים קטנים. אין לי חשק רב מדי לקרוא שוב את נייר העמדה שהוא הוציא עבור ה NSCA אבל נדמה לי שאני זוכר בקוים כלליים מה היה כתוב שם. אמנם זה די ישן, משנת 1996, אבל עד כמה שאני יודע העמדה הבסיסית לא השתנתה מאז. אתה מוזמן לתקן אותי.
@יהב
" יהב אוהב/ת את זה" - הפתעת אותי, הייתי בטוח שתזרוק עלי עגבניות רקובות.

עריכה מאוחרת (לטובת קוראים מזדמנים):

שכחתי להזכיר כאן את הבעיה עם עליה במשקל שהיא חלק מהותי מהתוכנית, אם הבנתי נכון (גילוי נאות: מעולם לא קראתי את הספר) כפי שהתוכנית דורשת. בניגוד למבוגרים אצלם השמנה כרוכה בעיקר בהתנפחות תאי השומן הקיימים, השמנה בגיל צעיר נעשית ע"י התרבותם של תאי השומן, ותאי השומן הנוצרים ילוו את הבחור לאורך כל חייו ויקשו עליו לשמור על משקל תקין. גם הנקודה שהעלה יהב לגבי מיעוט הטסטוסטרון מתחברת הנה, כי יש להניח שהפרופורציה שומן/שריר בעליית המשקל תהיה יותר לכיוון השומן.

אלה היו עוד 60 שניות בפינתנו "עמדתו של יהושע בנוגע לתוכנית SS לילדים" - לגזור ולהשמיד.

נערך לאחרונה:
רגע רגע וילד בן 13 לא צריך לפתח כוח ?

במה fbw יתרום לו שתוכנית כוח לא תתן?

הוא צריך תוכנית שמתאימה לו אישית
התקדמות מתונה יותר עד להשגת טכניקה טובה יותר.
או ליווי אישי ונכון כמו שהציעו מקודם.

נערים בני 13, בעיקר זכרים, לא ידועים כמצטיינים באיפוק שיאפשר להם לוותר על התקדמות גם במחיר של ביצוע בטכניקה לא אופטימלית, בטח לא בתוכנית בה התקדמות מאימון לאימון היא מה שמצפים מהם. בנוסף, אני רוצה להזכיר שהמחקרים וההגיגים לגבי הבטיחות והיעילות של תרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט נעשו על אנשים מבוגרים, לא על ילדים, סליחה נערים, שבין אימון לאימון לומדים לזמר את ההפטרה שלהם. שתי הנקודות האלה ביחד הן מתכון די טוב לבעיות.

אפילו פייגנבוים, שהוא אחד החוקרים הכי נחשבים בתחום, ואשר נותן הכשר לאימוני כוח לילדים, מדגיש שיש לעשות את זה במאמצים פחותים ותחת הדרכה. ילדים אינם מבוגרים קטנים. אין לי חשק רב מדי לקרוא שוב את נייר העמדה שהוא הוציא עבור ה NSCA אבל נדמה לי שאני זוכר בקוים כלליים מה היה כתוב שם. אמנם זה די ישן, משנת 1996, אבל עד כמה שאני יודע העמדה הבסיסית לא השתנתה מאז. אתה מוזמן לתקן אותי.
@יהב
אני מסכים איתך. חוץ מזה,לא אזרוק עגבניות רקובות על מישהו שיכול להיות סבא שלי. רק לסבא שלי בכבודו ובעצמו מגיעות העגבניות האלו.

@יהב
אתה תתפלא לגלות שדווקא אצל חברה בוגרים יותר (נניח 16-25) יש הרבה יותר "אגו" וחוסר באיפוק כמו שאתה אומר.
נעזוב את זה בצד, נניח שהילד בא ואומר "אין לי בעיה של אגו ואני לא יעלה במשקל אם אני לא משוכנע שהטכניקה תקינה", אז ההמלצות כאן כן תקפות מבחינתך?

לא מבחינתי, אבל זאת רק הדעה שלי, אין כאן שום דבר שאני יכול להוכיח. השמעתי אותה, אחרים השמיעו את הדעות שלהם, וכל אחד מוזמן לקבוע את עמדתו. בכל אופן, אם אותו בחור, או מישהו בגיל דומה, ירצה לשכנע את ההורים שלו שזה בסדר ולהראות להם את האשכול הזה כהוכחה (הם הרי יצטרכו לממן לו 4 ליטר חלב ביום 😃), הם יקראו גם מה אני חושב על זה, ותהיה להם עוד דיעה אחת לקחת בחשבון.

אגב, יש לי הרגשה משונה ששנינו כבר ניהלנו את הדיון הזה פעם.

לטובת אותם הורים וירטואליים אני רוצה להודיע קבל עם ועדה שאינני מומחה בתחום ואין לי שום השכלה פורמלית שמעניקה לדעות שלי תוקף כלשהו. כל מה שיש לי הוא קצת שכל ישר (וזאת כאשר "ישר" מוגדר בהגדרה רחבה מאד(1)) וקצת ידע ששאבתי מהאינטרנט, כפי שכל אחד יכול לעשות.

אתה תתפלא לגלות שדווקא אצל חברה בוגרים יותר (נניח 16-25) יש הרבה יותר "אגו" וחוסר באיפוק כמו שאתה אומר.
יש לך מחקר לזה או משהו כזה ?
ילד בן 16 שמוכן לוותר על קוביות בשביל להרים כבד הוא לא בדיוק הטמבל הממוצע, בדרך כלל. בתור ילד בן 14 אני אומר לך שאני לפעמים מוותר על הטכניקה בשביל לגמור את הסט מאשר להכשל כמו גבר אבל לא לעלות כמו חמור. ואם היית רואה אותי עושה סקוואט היה כואב לך הגב.

יש לך מחקר לזה או משהו כזה ?
ילד בן 16 שמוכן לוותר על קוביות בשביל להרים כבד הוא לא בדיוק הטמבל הממוצע, בדרך כלל. בתור ילד בן 14 אני אומר לך שאני לפעמים מוותר על הטכניקה בשביל לגמור את הסט מאשר להכשל כמו גבר אבל לא לעלות כמו חמור. ואם היית רואה אותי עושה סקוואט היה כואב לך הגב.
אין לי מחקר לזה כמו שלך אין מחקר הפוך. בגלל זה הטענה לא רלוונטית, כי באותו מידה אני יכול להגיד לבן 20 שאני לא ממליץ על SS מאותה סיבה.

אין לי מחקר לזה כמו שלך אין מחקר הפוך. בגלל זה הטענה לא רלוונטית, כי באותו מידה אני יכול להגיד לבן 20 שאני לא ממליץ על SS מאותה סיבה.
לא אמרתי שיש לזה מחקר,אבל בני 13 מפעילים קצת פחות שיקול דעת.

• פותח/ת השרשור

@יהב
א. אין לי שום אגו בעניין. מצידי להתחיל ממשקלי נוצה נוצתיים (5 קילו מצידי) ולהתקדם מעט מעט כל אימון. את האגו שלי אני משאיר בכניסה.
ב. אני לא ממש בן "13" כמו שאתה מתאר, אם אשכרה באתי לפה, וקראתי, ובוא נקח בתכלס, אני משכיל בנושא הזה כמעט יותר מכל אחד בגיל שלי ואני אגב כיתה ח' שאני 14 השנה, ככה שאני לא ממש בכיתה ז' (כן, זה נשמע מטומטם, אבל השתנתי המון מאז).

וגם במכון שאני הולך אליו יש פה כמה אנשים בפורום שמתאמנים שמה, ואמרו שיוכלו לעזור לי. מקסימום ולא, אני אוכל להעלאות לפה טכניקה.

אל תשפוט מישהו ישר בגלל הגיל, כל אחד הוא אחר..

אל תשפוט מישהו ישר בגלל הגיל, כל אחד הוא אחר..
בזה אתה צודק, אבל מאחר ואני לא מכיר אותך ההערות שלי הן כלליות גם אם הן נכתבו ישירות כלפיך. לא התכוונתי לפגוע בך, ואני מתנצל אם העמדה שלי נשמעה מזלזלת. היא לא. אני בהחלט מכבד בחור בן 13-14 שלוקח את התחביב שלו ברצינות ומשקיע בו את מה שאתה משקיע, ומאחל לך הצלחה מכל הלב.

בזה אתה צודק, אבל מאחר ואני לא מכיר אותך ההערות שלי הן כלליות גם אם הן נכתבו ישירות כלפיך. לא התכוונתי לפגוע בך, ואני מתנצל אם העמדה שלי נשמעה מזלזלת. היא לא. אני בהחלט מכבד בחור בן 13-14 שלוקח את התחביב שלו ברצינות ומשקיע בו את מה שאתה משקיע, ומאחל לך הצלחה מכל הלב.
לא משנה עד כמה אתה מוכן להשקיע,אתה לא יכול להתקדם כמו שצריך בסס אין לך מספיק טסט

• פותח/ת השרשור
לא משנה עד כמה אתה מוכן להשקיע,אתה לא יכול להתקדם כמו שצריך בסס אין לך מספיק טסט
חחח מאיפה לך שאין לי מספיק טסט? אגב, יש לי מספיק טסט, אחרת לא היו נותנים לילד בן 13 להירשם לחדר כושר, לא?

• פותח/ת השרשור
אין לי שמץ של מושג איך להגיב לזה
וגם לי אין שמץ של מושג איך להגיב לעצם העבודה שתקפת ישר שילד בן 13 לא יכול לעשות SS בגלל שחסר לו טסט בגוף.
מאיפה לך? ואתה כרגע בן 14 גם כן, למה אתה עשית/עושה סוג של SS?

וגם לי אין שמץ של מושג איך להגיב לעצם העבודה שתקפת ישר שילד בן 13 לא יכול לעשות SS בגלל שחסר לו טסט בגוף.
מאיפה לך? ואתה כרגע בן 14 גם כן, למה אתה עשית/עושה סוג של SS?
ממש לא תקפתי. אתה בן 13 ידידי, SS לא מתאים לך

אני אנסה SS, מה הבעיה בזה? אם אני אתקע, או שלא יצליח לי, זה כבר עניין אחר.
תודה רבה בכל מקרה שאתה מנסה לעזור
אני סותר את עצמי כי בתחילת השרשור אמרתי שכן כדאי לך SS
מההתחלה ועד עכשיו אני מתכוון שתעשה SS עם יום קל באמצע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית