עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא. מהי דעתו?מישהו יודע מה דעתו של ריפטו בעניין של אימון ילדים בSS?
I have no problems with children lifting weights and barbells, doing the Olympic lifts, squats deadlifts, presses, bench presses, sprints, or any other correct and properly coached classic weight training or conditioning movement. There is absolutely no physiological reason not to let them train properly. I have a problem with structured training for children who should probably be encouraged to just play. If they can regard the weight room as a fun place to be, let them play there as long as they are doing the exercises with technical perfection.
למה עם מכונות ולמה AB ולא FBW? ולגביי המכונות הכוונה הייתה למה לא עבודה חופשית? תודה רבה לך!http://startingstrength.com/resourc...19103.html?s=801a915df15fe31ec091f61b5b68411a
זה הארכיב היחיד שמצאתי עד עכשיו של ריפטו עונה על שאלה דומה (כללית בנוגע לאימוני כוח ולא לSS)
ציטוט נבחר:
לדעתי אין לך טעם להתאמן בחדר כושר על אימוני כוח (כגון SS) אלה אם זה הדבר היחיד שאתה עושה וזה מה שאתה באמת אוהב ומוכן להשקיע בזה את כל האנרגיות שלך. כל עוד זה רק אימון צד ליד הכדורסל שבו אתה משקיע אני לא רואה טעם לעשות אימוני כוח ולעבוד על טכניקות כי טכניקות לומדים שנים ולא שבועיים. לך לחד"כ תעשה תוכנית AB רגילה עם מכונות בנפח מצומצם כדי לא לפגוע באימוני כדורסל ותשתדל לאכול הרבה כדי להעלות כמה שיותר במסת שריר.
אין לך מה להתקרב לתוכניות כוח בכלל וגם לא לתרגילי בסיס מלבד הלחיצות
AB הייתה דוגמא אני אישית לא רואה הבדל בין AB לFBW לדעתי התוכניות נועדו לאותה המטרה וכל אחד צריך לבחור את אחת מהן לפי איך שנוח לו יותר להתאמן.למה עם מכונות ולמה AB ולא FBW? ולגביי המכונות הכוונה הייתה למה לא עבודה חופשית? תודה רבה לך!
מה דעתך על התוכנית FBW הראשונה פה?AB הייתה דוגמא אני אישית לא רואה הבדל בין AB לFBW לדעתי התוכניות נועדו לאותה המטרה וכל אחד צריך לבחור את אחת מהן לפי איך שנוח לו יותר להתאמן.
לגבי מכונות הכוונה פחות עבודה שמערבת טכניקות מורכבות כי המטרה העיקרית שלך בסופו של דבר היא להיות שחקן כדורסל. אתה צריך להתרכז בזה ולתת לחד"כ להוות "אימון עזר". פשוט שמתי גם דאמבלים תחת קטגוריית "מכונות" כי אני קורא "מכונות" לכל מה שלא תרגיל בסיס.
נראה בסדר גמורמה דעתך על התוכנית FBW הראשונה פה?
https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
יש בה לחיצות, סקוואט (שאני יכול להחליף בLEG PRESS) ו"מכונות"
תודה רבה על העזרה, אבל אני אלך על מה שמקס אמר.קראתי את כל האשכול והתוכנית שלדעתי תתאים לך היא הלינארית של קנדיטו (הוואריאציה של כוח\שליטה)
http://www.canditotraininghq.com/app/download/956915124/Candito+Linear+Program+(2).pdf
רק שהייתי משנה אותה כדי להוריד עומס בגלל שיש לך גם כדורסל, ועושה אותה ככה:
תחתון כוח:
סקוואט 3X5
דדליפט 1X5
תרגיל עזר כלשהו לגוף התחתון 3X8-12
עליון כוח:
בנץ' 3X5
חתירה 3X5
פרס 1X6
מתח 1X6
תרגיל עזר לגוף העליון
תחתון שליטה:
פאוז סקוואט 4X4
פאוז דדליפט (יש עצירה של 2-3 שניות ברגע שהמוט מתנתק מהרצפה) 3X4
תרגיל עזר לגוף התחתון
עליון שליטה:
ספוטו פרס 4X4
חתירה עם עצירה שהמוט נוגע בגוף 4X4
פרס 1X10
מתח (בלי שום עצירה) 1X10
תרגיל עזר לגוף העליון
לא יודע אם היא תתאים לך, בכל מקרה זה המבנה שלה רק עם קצת שינויים שלדעתי יתאימו לך, אם אתה מעוניין תקרא עליה בStrength\control ,PDF.
היא פחות תובענית מSS, מכיוון שבימי הפאוז המשקל הוא 70-75% מהמשקל המקסימלי לחזרה, אז הם פחות קשים וככה יש עלייך פחות עומס.
וההתקדמות בסקוואט, בנץ' ובדדליפט לא חייבת להיות 5 קילו כל אימון, התוכנית נותנת לך אפשרות להתקדם אפילו ב2.5 גם אם רק התחלת אותה. אל תנסה למהר במיוחד שאתה בן 13.
המקרה שלו מאוד ספציפי עם הרבה מאוד פאקטורים שאתה לא שם לב אליהם ובגלל זה נותן לו עצה כללית שתועיל ל90% מהמתאמנים אבל לא לו.אני לא רואה צורך שתעשה בכלל מכונות, אם המטרה שלך זה להתחזק ולשפר את הכוח והכוח המתפרץ אתה צריך לדבוק במורכבים.
אבל בכל זאת זה יישתפר לי את הכוח המתפרץ, נכון?המקרה שלו מאוד ספציפי עם הרבה מאוד פאקטורים שאתה לא שם לב אליהם ובגלל זה נותן לו עצה כללית שתועיל ל90% מהמתאמנים אבל לא לו.
זה שהוא רוצה להשקיע בכדורסל והוא בן 13 הן רק 2 מתוך הרבה מאוד סיבות שבגללן עדיף לו לא להשקיע בפיתוח טכניקות בתרגילים מורכבים ולהשתמש בחד"כ כבכלי עזר להשגת המטרה שלו שלא דורשת הרבה מעבר למסת שריר בסיסית
אני לא חושב שאתה נמצא בשלב שבו אימוני סקוואט נקודתיים לשיפור כוח מתפרץ זה מה שאתה צריך כדי להשתפר בכדורסל. אתה צריך כוח פיזי כללי ומסת שריר.אבל בכל זאת זה יישתפר לי את הכוח המתפרץ, נכון?
אבל מה לגביי הניתורים?אני לא חושב שאתה נמצא בשלב שבו אימוני סקוואט נקודתיים לשיפור כוח מתפרץ זה מה שאתה צריך כדי להשתפר בכדורסל. אתה צריך כוח פיזי כללי ומסת שריר.
הוא רוצה להתחזק, איך הוא יעשה את זה עם מכונות?המקרה שלו מאוד ספציפי עם הרבה מאוד פאקטורים שאתה לא שם לב אליהם ובגלל זה נותן לו עצה כללית שתועיל ל90% מהמתאמנים אבל לא לו.
זה שהוא רוצה להשקיע בכדורסל והוא בן 13 הן רק 2 מתוך הרבה מאוד סיבות שבגללן עדיף לו לא להשקיע בפיתוח טכניקות בתרגילים מורכבים ולהשתמש בחד"כ כבכלי עזר להשגת המטרה שלו שלא דורשת הרבה מעבר למסת שריר בסיסית
מחיפוש של דקה בגוגל מצאתי תכנית ניתורים מאתר של כדורסל.אבל מה לגביי הניתורים?
לשלב את זה כחלק מהאימון שלי בכדורסל?מחיפוש של דקה בגוגל מצאתי תכנית ניתורים מאתר של כדורסל.
http://bbcay.net/תוכנית-לשיפור-הניתור/#
מקווה שיעזור לך.
אני לא שחקן כדורסל,אבל אני חושב שזה רק יעזור לך..לשלב את זה כחלק מהאימון שלי בכדורסל?
זאת ממש לא אופציה אופטימלית אבל כמו שאמרתי, למקרה שלו עדיף להתרכז בתוכנית אימונים שלא תהיה תוכנית כוח.הוא רוצה להתחזק, איך הוא יעשה את זה עם מכונות?
אז רגע, אם הבנתי נכון, מה שאני אעשה בחד"כ כמעט ולא יעזור לי אם בכלל?זאת ממש לא אופציה אופטימלית אבל כמו שאמרתי, למקרה שלו עדיף להתרכז בתוכנית אימונים שלא תהיה תוכנית כוח.
אני מבין לגמרי שרצוי שבכל תוכנית אימונים יהיו קיימים כל תרגילי הבסיס אבל ישנם מקרים ספציפיים שבהם אין בזה צורך וזה יזיק יותר ממה שזה יועיל. כמו המקרה הספציפי פה.