הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סרטון דיי מושקע לגבי טכניקה של LOW BAR SQUAT

כי זה הגורם אולי הכי דומיננטי שמשקף שימוש
גם אני חשבתי ככה עד לא מזמן,
שבשימוש עם חומרים גם אם האינדיבידואל לא יעלה במשקל גוף( כמו הג׳וני קודיטו הזה) יראו בבירור שהוא משתמש (יעלה במסת שריר באופן מאוד גלוי לעין וירד בא״ש ויראה הרבה יותר ״גברי״ ).

אבל לאחרונה נגלה אליי שזה משתנה מבן אדם לבן אדם, מחומר לחומר ומהמינונים כמובן.

אבל לאחרונה נגלה אליי שזה משתנה מבן אדם לבן אדם, מחומר לחומר ומהמינונים כמובן.
בכל מקרה לא זוכר שראיתי משהו יוצא דופן מהבחור הזה, ובכל מקרה זה הרבה יותר קל להיות ליפטר טוב בקטגוריות של נשים בתור טבעי (למשל עד 80 קילו ), מאשר להיות טוב בעד 100 ומעלה.
כשאתה שוקל מעט אתה יכול לעשות 240 סקוואט ולהיחשב "ליפטר", ובשביל רמה כזאת ידידי אני לא בטוח שצריך חומר

בכל מקרה לא זוכר שראיתי משהו יוצא דופן מהבחור הזה, ובכל מקרה זה הרבה יותר קל להיות ליפטר טוב בקטגוריות של נשים בתור טבעי (למשל עד 80 קילו ), מאשר להיות טוב בעד 100 ומעלה.
כשאתה שוקל מעט אתה יכול לעשות 240 סקוואט ולהיחשב "ליפטר", ובשביל רמה כזאת ידידי אני לא בטוח שצריך חומר
בכל מקרה כמו שאלכס אמר זה לא פקטור
זה שהוא טבעי (אם הוא כן טבעי) לא אומר כלום ולא קשור לדיון פה.

להגיד שהוא טבעי היה נסיון להעצים את התוצאות שלו למרות שבתכל׳ס זה לא משנה את העובדה שארני חבצלת גשר שמתחרה קטגוריה מעליו עושה סקוואט של 100+ קילו מעליו עם רצועות ונמצא כמה רמות מעליו.

מתנצל על ההקצפה של הדיון המעט ישן אך אשמח אם מישהו יתייחס לנושא הבטן בזמן הסקוואט.

אני מצרף מצרף קישור לסירטון בדיוק בדקה בה הוא מסביר על נושא הבטן

עריכה: כנראה שהקישור עם הדק' אינו מתפקד אז תעבירו לדק' 10:00

הוא טוען שאין צורך לכווץ את שרירי הבטן אלא "To Brace Them"
למה בעצם הוא מתכוון? לנפח את הבטן?

מתנצל על ההקצפה של הדיון המעט ישן אך אשמח אם מישהו יתייחס לנושא הבטן בזמן הסקוואט.

אני מהנייד ולא ראיתי את הסרטון
אבל כל מה שאתה צריך לעשות זה לקחת הרבה אוויר לפני תחילת החזרה, להשאיר בפנים ולהוציא אך ורק בסוף כל חזרה, כשאתה כבר עומד שוב.

שמור על בטן מכווצת.
בהמשך למה שביסט אמר.. על מנת לשמור על יציבות מירבית של הטורסו בזמן הירידה והעלייה.

אני מהנייד ולא ראיתי את הסרטון
אבל כל מה שאתה צריך לעשות זה לקחת הרבה אוויר לפני תחילת החזרה, להשאיר בפנים ולהוציא אך ורק בסוף כל חזרה, כשאתה כבר עומד שוב.

אפשר הסבר למה לא מוציאים אוויר בעלייה - במאמץ ?

אז החגורה - יעילה או לא? כדאי או לא?
חגורה מאוד יעילה, אין על זה ויכוח.
על מתי להשתמש, על זה אפשר להתווכח.
יש שיגידו ששרירי הליבה צריכים להתחזק לפני שמתחילים להשתמש בחגורה, ויש שיגידו שאין הבדל וששרירי הליבה עדיין מתחזקים.
היה דיון שלם על זה לפני חודש או חודשיים.. לא זוכר.
בהשתתפותו של @coldfire אם אני לא טועה.

חגורה מאוד יעילה, אין על זה ויכוח.
יש שיגידו ששרירי הליבה צריכים להתחזק לפני שמתחילים להשתמש בחגורה, ויש שיגידו שאין הבדל וששרירי הליבה עדיין מתחזקים.
היה דיון שלם על זה לפני חודש או חודשיים.. לא זוכר.
בהשתתפותו של @coldfire אם אני לא טועה.
איך אני אדע מתי לחשוב על שימוש בחגורה?

איך אני אדע מתי לחשוב על שימוש בחגורה?
לא יכול ממש לענות לך על זה.
כל אחד ומתי שנראה לו.

אני התחלתי לשים כשהגעתי למשקל של 1.2 פי משקל הגוף שלי, הרבה מתחילים כשמגיעים למשקל של פי 1.5
אם אתה בחור צעיר, לדעתי האישית ההתקדמות וההתאוששות משחקים לטובתך אז אפשר וכדאי למשוך עוד בלי חגורה.

שוב,
דעה אישית שלי.
אולי נכונה ואולי לא.

לא יכול ממש לענות לך על זה.
כל אחד ומתי שנראה לו.

אני התחלתי לשים כשהגעתי למשקל של 1.2 פי משקל הגוף שלי, הרבה מתחילים כשמגיעים למשקל של פי 1.5
אם אתה בחור צעיר, לדעתי האישית ההתקדמות וההתאוששות משחקים לטובתך אז אפשר וכדאי למשוך עוד בלי חגורה.

שוב,
דעה אישית שלי.
אולי נכונה ואולי לא.
אני יום חמישי פי 1.5 ממשקל גוף, כדאי להתחיל לברר יותר לעומק על החגורה? תודה על העזרה

אני יום חמישי פי 1.5 ממשקל גוף, כדאי להתחיל לברר יותר לעומק על החגורה? תודה על העזרה
באופן אישי, התחלתי לחגור רק כשהרגשתי שהבטן בורחת החוצה בזמן הסט, וירד הלחץ התוך-בטני. לדעתי זה מהווה את האינדקציה הטובה ביותר. במקרה שלי זה היה קרוב ל2x משקל גוף.

אני באופן אישי לא מקבל את הטענה שחגורה עוזרת לשרירי הליבה להתחזק. אם זה אכן היה כך, היו המלצות להשתמש בה כבר בשלבים הרבה יותר מוקדמים. אבל לא מצאתי שום מחקר מעמיק בנושא, אז אני מסתמך על היגיון בלבד.

אני באופן אישי לא מקבל את הטענה שחגורה עוזרת לשרירי הליבה להתחזק. אם זה אכן היה כך, היו המלצות להשתמש בה כבר בשלבים הרבה יותר מוקדמים. אבל לא מצאתי שום מחקר מעמיק בנושא, אז אני מסתמך על היגיון בלבד.
כנ"ל.
מאידך, היא גם לא שוללת עבודה שלהם לגמרי.

אפשר הסבר למה לא מוציאים אוויר בעלייה - במאמץ ?
מאותה סיבה שלוקחים אוויר מלכתחילה.
ככל שיש יותר אוויר - יש לחץ תוך בטני גבוה יותר, שזה בטיחותי יותר לעמוד השדרה.

הנה אני שם לזה סוף - מתחילים להשתמש בחגורה כשכבר יודעים לבצע את התרגיל עם טכניקה טובה, גם כשהמשקל כבד, כלומר כשהמוט עולה לאט / כשל. אנחנו לא רוצים שהטכניקה הטובה שלך תסתמך על חגורה. זהו. As simple as that. מאז - חגורה. אין שום סיבה לא להשתמש בה.

באופן אישי, התחלתי לחגור רק כשהרגשתי שהבטן בורחת החוצה בזמן הסט, וירד הלחץ התוך-בטני. לדעתי זה מהווה את האינדקציה הטובה ביותר. במקרה שלי זה היה קרוב ל2x משקל גוף.
זו גבירותיי ורבותיי, דוגמה לברוסיינס במיטבו.

אני באופן אישי לא מקבל את הטענה שחגורה עוזרת לשרירי הליבה להתחזק. אם זה אכן היה כך, היו המלצות להשתמש בה כבר בשלבים הרבה יותר מוקדמים.
הנה, אני ממליץ. עכשיו אתה מקבל את הטענה?
ואם אביא לך עוד ממליצים, תקבל?

אבל לא מצאתי שום מחקר מעמיק בנושא, אז אני מסתמך על היגיון בלבד.
אם אתה מסתמך על היגיון בלבד, אתה צריך לפחות לנסות מתישהו להשתמש בחגורה כמו שצריך. אם ככה, אז בטח כבר השתמשת. אם ככה, אז בטח שמת לב שביום למחרת היה לך DOMS במקום מאוד ספציפי שבמקרה החגורה מכסה. איך ההיגיון שלך מסביר את זה?

הנה אני שם לזה סוף - מתחילים להשתמש בחגורה כשכבר יודעים לבצע את התרגיל עם טכניקה טובה, גם כשהמשקל כבד, כלומר כשהמוט עולה לאט / כשל. אנחנו לא רוצים שהטכניקה הטובה שלך תסתמך על חגורה. זהו. As simple as that. מאז - חגורה. אין שום סיבה לא להשתמש בה.
לא אתווכח איתך מכיוון שרק לאחרונה התחלתי לעבוד עם חגורה, אבל חייב לציין שזה מרגיש מעולה. 🤩

מאותה סיבה שלוקחים אוויר מלכתחילה.
ככל שיש יותר אוויר - יש לחץ תוך בטני גבוה יותר, שזה בטיחותי יותר לעמוד השדרה.

זו גבירותיי ורבותיי, דוגמה לברוסיינס במיטבו.

הנה, אני ממליץ. עכשיו אתה מקבל את הטענה?
ואם אביא לך עוד ממליצים, תקבל?

אם אתה מסתמך על היגיון בלבד, אתה צריך לפחות לנסות מתישהו להשתמש בחגורה כמו שצריך. אם ככה, אז בטח כבר השתמשת. אם ככה, אז בטח שמת לב שביום למחרת היה לך DOMS במקום מאוד ספציפי שבמקרה החגורה מכסה. איך ההיגיון שלך מסביר את זה?

קודם כל אשמח לשמוע מה היא ההמלצה הכללית שלך לגבי הזמן שבו מומלץ לשים חגורה, אם אתה לא מסכים איתי. שנית, הDOMS מורגשים בשכבה העליונה, בrectus abdominis, ולא ברחב בטני, האחראי על עיקר הלחץ. במחקר שהביא קולדפייר הוכח שהנ"ל אכן עובד חזק יותר בסקוואט עם חגורה, אבל זה לא רלוונטי.

האם לדעתך מתאמן אשר יבצע את כל התרגילים עם חגורה, גם מהשלבים המוקדמים ביותר, כמו שתיארת, יוכל ביום אחד לאחר מספר שנים להתאמן באותה הצורה ללא חגורה? לדוגמא לבצע סקוואט של 300 ק"ג ללא חגורה, כשה1RM הוא 330 והמתאמן משתמש בחגורה מאז שהסקוויט 60 ק"ג?

קודם כל אשמח לשמוע מה היא ההמלצה הכללית שלך לגבי הזמן שבו מומלץ לשים חגורה, אם אתה לא מסכים איתי. שנית, הDOMS מורגשים בשכבה העליונה, בrectus abdominis, ולא ברחב בטני, האחראי על עיקר הלחץ. במחקר שהביא קולדפייר הוכח שהנ"ל אכן עובד חזק יותר בסקוואט עם חגורה, אבל זה לא רלוונטי.

האם לדעתך מתאמן אשר יבצע את כל התרגילים עם חגורה, גם מהשלבים המוקדמים ביותר, כמו שתיארת, יוכל ביום אחד לאחר מספר שנים להתאמן באותה הצורה ללא חגורה? לדוגמא לבצע סקוואט של 300 ק"ג ללא חגורה, כשה1RM הוא 330 והמתאמן משתמש בחגורה מאז שהסקוויט 60 ק"ג?
שאלה יפה.

קודם כל אשמח לשמוע מה היא ההמלצה הכללית שלך לגבי הזמן שבו מומלץ לשים חגורה, אם אתה לא מסכים איתי.
כתבתי בהודעה אותה ציטטת:

שנית, הDOMS מורגשים בשכבה העליונה, בrectus abdominis, ולא ברחב בטני, האחראי על עיקר הלחץ. במחקר שהביא קולדפייר הוכח שהנ"ל אכן עובד חזק יותר בסקוואט עם חגורה, אבל זה לא רלוונטי.
אז מה הטיעון שלך לכך שלמרות שיש לך DOMS ביום למחרת העבודה עם החגורה, השרירים עבדו פחות? ואם המחקר שצורף לך + מה שכתבתי זה לא רלוונטי, אז מה כן רלוונטי?
אילו נתונים גורמים להיגיון שלך להגיד שהחגורה גורמת לשריר כלשהו לעבוד פחות?
כי העובדות בשטח סותרות את ההיגיון שלך בצורה מאוד חד משמעית, כפי שאתה בעצמך מציין.

1. כתבתי מתי צריך - רק אחרי שהטכניקה טובה, לא לבנות את הטכניקה על החגורה.
2. אתה למעשה שואל מה יהיה היחס בין הRM1 שלך עם חגורה מול הRM1 שלך בלי החגורה במידה והתאמנת כל החיים עם חגורה?
א. היחס שאתה מציין - 90% (300/330) הוא יחס דיי גדול. מי שמגיע אליו זה בד"כ אלה שמתאמנים בעיקר בלי חגורה ולכן פחות יודעים to grind the weight כשהם עם חגורה. והם גם בכללי פחות מתורגלים ביותר משקל על הגב.
ב. למה היחס הזה רלוונטי?
ג. אני לא יודע האם להתאמן עם חגורה פוגע ביחס הזה, אבל אני בהחלט יכול להגיד לך שלהתאמן בלי חגורה מעלה את היחס הזה, רק שהחדשות לא כל כך טובות: הTOTAL נמוך יותר. מה היית מעדיף לקבל, 100% מהירושה של פועל בניין או 1% מהירושה של ביל גייטס?
ד. במה שאתה מתאמן אתה משתפר. אם יש תחרות כלשהי שבוחנת את הסקוואט שלך בלי חגורה - בבקשה, תתאמן על זה. אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מבצע סקוואט או בשביל ליפטינג או בשביל להתחזק בכללי או בשביל להתחזק בשביל ענף ספורט כלשהו. בשלושת המקרים חגורה תסייע לך, כי נחש מה? יותר מסת שריר + יותר משקל = אתה מתחזק יותר.
זו הסיבה שמלכתחילה בחרת בסקוואט על פני פשיטת ברכיים.
ה. כן, מי שהתאמן עם חגורה ממשקלים נמוכים והתחזק איתה בהחלט יכול מאוחר יותר להסקביט משקל כבד יותר מהמשקל בו הוא התחיל להשתמש בחגורה.
אני למשל התחלתי באיזור ה110 - 115, ומאוחר יותר כשהתחממתי ל190-200, התחלתי לחגור רק אחרי ~150 ק"ג, כי לא היה לי כוח לשים לפני כן.
ובכללי, אף אחד לא אומר לך לחגור בסט חימום של מוט ריק. זה מיותר להשקיע אנרגייה בזה. להתחמם בלי חגורה עד הסט-שניים-שלושה האחרונים לפני סט העבודה כדי להזכר איך שופפים איתה (תלוי איך החימום בנוי מן הסתם, זה משתנה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית