הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפצעתי בשראגס - יכול להיות בלט דיסק

IcePoop

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
בן 18
1.90 מטר
83 ק"ג

האימון כתפיים שלי כולל תרגיל שראגס עם משקולות (Shrugs)
אתמול בסוף האימון ביצעתי את התרגיל עם משקולת של 27.5 קילו בכל יד (כבר עבדתי עם המשקל הזה הרבה פעמים)

ופתאום בסט הראשון אני מרגיש קנאק בגב.
בגב עליון, בחלק של עמוד השדרה בין השכמות אבל קצת למטה יותר, איפה שהגב נסגר כשמותחים את הכתפיים אחורה.
זה היה בהתחלה כאב נקודתי שם אבל עכשיו זה נרחב יותר, אני לא מצליח בגלל זה ליישר את הצוואר אחור, לא יכול להיות זקוף.
כאילו אני יכול אבל זה מאוד כואב, ויש איזה נוקשות כזאת גם.

עכשיו אני לא יודע מה לעשות.
הצלחתי להשיג תור רק ליום חמישי הבא ועוד רק לרופא פרטי.
אבל עד אז אני לא יודע מה לעשות.

זה קרה למישהו פעם?
מה עשיתם?איך סידרתם את זה?

אני לא יכול להדפק בגיל כזה עם בעיות גב!
אני רק מתחיל את החיים, וגם אני עומד לשרת בקרבי... זה לא יכול לקרות לי עכשיו.

יוני בטח ייתן לך תשובה מקצועית, אבל עד שהוא יגיע אתה יכול להרגע קצת, לדעתי החשש שלך מוגזם. יותר סביר שתנועה לא טובה לחצה על איזה עצב וגרמה לגרוי זמני או איזו דלקת קטנה שתעבור תוך כמה ימים. הסיכוי שהתרגיל שעשית בגב זקוף ובעומס לא מאד גדול גרם לבלט דיסק באחת החוליות העליונות הוא קטן. חוץ מזה, אפילו אם זה בלט דיסק זה לא ממש יהרוס לך את החיים.

בן 18
1.90 מטר
83 ק"ג

האימון כתפיים שלי כולל תרגיל שראגס עם משקולות (Shrugs)
אתמול בסוף האימון ביצעתי את התרגיל עם משקולת של 27.5 קילו בכל יד (כבר עבדתי עם המשקל הזה הרבה פעמים)

ופתאום בסט הראשון אני מרגיש קנאק בגב.
בגב עליון, בחלק של עמוד השדרה בין השכמות אבל קצת למטה יותר, איפה שהגב נסגר כשמותחים את הכתפיים אחורה.
זה היה בהתחלה כאב נקודתי שם אבל עכשיו זה נרחב יותר, אני לא מצליח בגלל זה ליישר את הצוואר אחור, לא יכול להיות זקוף.
כאילו אני יכול אבל זה מאוד כואב, ויש איזה נוקשות כזאת גם.

עכשיו אני לא יודע מה לעשות.
הצלחתי להשיג תור רק ליום חמישי הבא ועוד רק לרופא פרטי.
אבל עד אז אני לא יודע מה לעשות.

זה קרה למישהו פעם?
מה עשיתם?איך סידרתם את זה?

אני רק מתחיל את החיים, וגם אני עומד לשרת בקרבי... זה לא יכול לקרות לי עכשיו.

כמו ש @יהושע60 ציין - קודם כל תרגע , לא "דפקת" שום דבר.
דבר שני , סביר מאוד להניח שמדובר בפגיעה/מקור כאב שרירי. כאב ממקור דיסקוגני הרבה פחות נפוץ במיקום שציינת.
תעשה הפסקה מאימוני משקולות כרגע עד שהכאב ירגע קצת.
אתה יכול לפנות לרופא על מנת לקבל מרשם למשכחי כאבים או לקחת תרופות ללא מרשם על אחריותך.
מעבר לכך , אתה יכול להניח כרית חימום על האזור.
מבחינת פעילות - אתה יכול לעשות כל מה שלא מכאיב לך בגדול. פעילות אירובית קלה , ללא תנועות חדות יכולה להיות טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית