הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה

Dedquat

משתמש מתחיל
66
14
נק' מוניטין:
39
66
14
אפשרי להתקדם במשקלי עבודה (באיטיות) כשהגוף בגירעון קלורי קטן יחסית אבל עדיין גירעון, תוך שמירה על כמות חלבון מספקת?

תלוי במשקלי העבודה שלך כרגע. בעקרון רוב הפעמים אפשר להוסיף משקל גם בחיטוב אם אתה מתאמן מתחיל.
ממליץ לא לעשות גרעון קטן מדי אבל, עדיף שתתקדם בחיטוב ותאבד קצת משקלי עבודה או לא תוסיף בכלל מהאשר שלא תתקדם בכלל.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני בחורה, טעות שלי שלא הגדרתי מין, אשנה את זה:79nb:
בקשר לשאלה, בעיקרון המטרה לעלות מסת שריר, אבל לא מצליחה לאכול מספיק בשביל לגדול, כנ״ל דרך שתיה. בכל מקרה זה סיפור מתוסבך. המשקל שלי נמוך יחסית 46 עד 1.55, אבל אני לא נחשבת skinny fat. לפי קליפר 18% שומן.
בכל מקרה שמתי לב שיחסית אני מצליחה להרים משקלים גבוהים למשקל שלי. משתדלת לא להגזים עם זה כדי לא להיפצע אם כרגע הקושי הוא בתזונה.
הגיוני שזה כי אני שומרת על כמות חלבון מספיקה?

ממליץ לך לפתוח את הפוסט הזה בפורום נשים. לנשים יש מבנה גוף שונה משל גברים ויוכלו לעזור לך שם יותר.

בקשר לשאלה, בעיקרון המטרה לעלות מסת שריר, אבל לא מצליחה לאכול מספיק בשביל לגדול, כנ״ל דרך שתיה. בכל מקרה זה סיפור מתוסבך. המשקל שלי נמוך יחסית 46 עד 1.55, אבל אני לא נחשבת skinny fat. לפי קליפר 18% שומן.
בכל מקרה שמתי לב שיחסית אני מצליחה להרים משקלים גבוהים למשקל שלי. משתדלת לא להגזים עם זה כדי לא להיפצע אם כרגע הקושי הוא בתזונה.
למה את עושה חיטוב על 18% שומן (שזה כנראה לא מדוייק בשיט) ושוקלת 46? את רוצה להיעלם?

למה את עושה חיטוב על 18% שומן (שזה כנראה לא מדוייק בשיט) ושוקלת 46? את רוצה להיעלם?
כמו שאמרתי למעלה, לבנות יש מבנה גוף שונה משל בנים. אתה מבין בזה עוד פחות ממני אז אין לך מה להגיב פה 😃

כמו שאמרתי למעלה, לבנות יש מבנה גוף שונה משל בנים. אתה מבין בזה עוד פחות ממני אז אין לך מה להגיב פה 😃
כן, אבל ממה שקראתי פה שMOSHE אמר, 18 אח"ש לבנות זה יחסית אחוז שומן ממש נמוך..

• פותח/ת השרשור
לא עושה חיטוב! מנסה לשמור על מאזן נייטרלי. לא מצליחה לאכול אקסטרה מהbmr, משתדלת להגיע לסך הקלורי היומי.

לא הבנתי, את מנסה לעלות במשקל עם גירעון קלורי קל ? איך ? או יותר נכון למה ?

• פותח/ת השרשור
אני לא מנסה- כתבתי ששמתי לב שאני מצליחה. בגלל זה שאלתי אם זה הגיוני שזה בגלל כמות מספקת של חלבון.

במידה מסויימת ניתן להעלות מעט שריר כי את מתאמנת מתחילה, אך משלב מסויים זה ייעצר ותהיי חייבת להיות במאזן קלורי חיובי, כדי להעלות במסת השריר.
ממליצה לך לעשות את המיטב שאת יכולה על מנת להיות במאזן חיובי קל וכך תראי תוצאות הרבה יותר מהר.
בפורום נשים יש לך פוסט מוטיבציה ממישהי שנמצאה בדיוק באותה הסירה:
https://www.lbs.co.il/threads/64718/

בהצלחה:37mv:

נערך לאחרונה:
אין העלאה של מסת שריר במצב של גרעון קלורי. השיפור שאת רואה במשקלי עבודה נובע בעיקר מיעילות עצבית ובעיקר בגלל שאת מתאמנת מתחילה.
אם המטרה שלך היא עליה במסה את חייבת לדאוג למאזן קלורי חיובי. את יכולה לעשות זאת על ידי הוספת שייקים או מאכלים עתירי קלוריות ובריאים כמו טחינה גולמית אגוזים ושקדים.
אין לך מה לדאוג עם האוכל יבוא התיאבון בהתחלה יהיה קשה אבל בהמשך יהיה קשה להפסיק.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני מתאמנת כבר שנה..(עדיין מתחילה)
התחלתי עם סקוואט עם משקולות 3 קילו ועכשיו אני עם מוט 35
דדליפט 45
בנץ 25
כתפיים 20
...
בגלל זה אני תוהה איך יכןל להיות שבזמן האחרון הצלחתי להגיע למשקלים האלה שהם יחסית גבוהים למשקל שלי.

אפשרי להתקדם במשקלי עבודה (באיטיות) כשהגוף בגירעון קלורי קטן יחסית אבל עדיין גירעון, תוך שמירה על כמות חלבון מספקת?
עקרונית לא.
אבל, זה תלוי מאוד ברמת המתאמן והנתונים שלו. לצורך העניין, מתאמן שרק מתחיל להתאמן ובעל אחוז שומן גבוה יחסית, יוכל לעשות את זה - אבל לתקופה קצרה.
זה לא מבוסס מדעית, זה על סמך ניסיון אישי שלי.

הסוגיה המרכזית היא איך את מביאה את עצמך למאזן קלורי חיובי.
אם כבר את ממלאת חצי מהמשוואה, לכי עד הסוף.

• פותח/ת השרשור
אני יודעת 😕
זה קצת מתסכל. הידיעה שאני מונעת מעצמי להתקדם כי המטרה היא לעלות מסת שריר.
עבר של הפרעת אכילה שעדיין קיימת קצת בהווה(פחות פיזית) אחרי עליה משמעותית במשקל,
ומעי רגיש שלא מוסיף לעניין.
אחרי שנים של הימנעות מאוכל עכשיו הכל נורא מוקפד והראש עסוק 24/7 במה נכנס לגוף.
״אכילה רובוטית״ מה שנקרא. משתדלת לעמוד בקלוריות המינימליות, שגם זו מלחמה!
אם הראש היה מסודר הייתי עפה באוויר, הרי כל אישה לא רוצה לעלות במשקל גוף, אבל אני מודעת ליתרון של מסת שריר, וזה ניכר גם באימונים שלי, אבל הפחד משתק כל פעם מחדש. מה גם שכאבים פיזיים של סימפטומים מהמעי הרגיש לא תורמים לעניין..

אם את רוצה לשפר משקלי עבודה ולעלות מסת שריר את חייבת להתחיל לאכול יותר, כמו שמרטין אמרה- שקדים, טחינה, אגוזים, אבוקדו ושומנים למיניהם יכולים לעזור לך בקלות להגיע לקלוריות האלה.
בקשר למשקלי עבודה אני יכולה אישית להמליץ לך להתחיל ss, מניסיון, שיפרתי את המשקלים שלי מאוד ואת הטכניקה.
התחלתי הסקווט עם מוט ריק והיום אני ב55 קילו, גם דדליפט..התחלתי עם 37.5 והיום אני ב52.5.
תוכנית שרואים בה תוצאות מהר מאוד, כמובן שתצטרכי להיות במאזן קלורי חיובי, התוכנית תובענית וכדי להצליח לעלות בכל אימון במשקלים חייבים לאכול טוב.
הכל בראש! בהצלחה 😃

נערך לאחרונה:
  • אהבתי
Reactions: Tom
תוכנית שרואים בה תוצאות מהר מאוד, כמובן שתצטרכי להיות במאזן קלורי חיובי, התוכנית תובענית וכדי להצליח לעלות בכל אימון במשקלים חייבים לאכול טוב.

לאכול טוב, להתאמן טוב ולישון טוב שזה גם מאוד חשוב.

לאכול טוב, להתאמן טוב ולישון טוב שזה גם מאוד חשוב.

ברור, וכמובן לשתות מספיק מים.
הדגשתי את האוכל כי היא אמרה שזאת הבעיה שלה 😃
ובתוכנית הספציפית הזאת בלתי אפשרי להתקדם בלי השילוב של הדברים האלה ביחד..

Back
למעלה תחתית