הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

גמישות יתר (?) בכתף

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
שלום,

בתקופה האחרונה התחלתי לשים לב שיש לי מין גמישות יתר בכתף ימין יותר מאשר בכתף שמאל. (אני מניח שזה גמישות ולא משהו אחר)
בכל אופן, התחלתי לשים לב שבפרס הגוף נוטה הצידה והמוט לא עולה בקו ישר...
עכשיו התחלתי לשים לב שנוצרה גם חוסר פרופורציה בגוף, הכתף והטרפז הימני שלי גדולים יותר מהכתף השמאלית.

אולי אני סתם מגזים, אבל רציתי לדעת האם יש צורך לתת דגש לתקן את המצב בצורה כלשהי על מנת להימנע מפציעות/דלקות עתידיות?

תודה !

שלום,

בתקופה האחרונה התחלתי לשים לב שיש לי מין גמישות יתר בכתף ימין יותר מאשר בכתף שמאל. (אני מניח שזה גמישות ולא משהו אחר)
בכל אופן, התחלתי לשים לב שבפרס הגוף נוטה הצידה והמוט לא עולה בקו ישר...
עכשיו התחלתי לשים לב שנוצרה גם חוסר פרופורציה בגוף, הכתף והטרפז הימני שלי גדולים יותר מהכתף השמאלית.

אולי אני סתם מגזים, אבל רציתי לדעת האם יש צורך לתת דגש לתקן את המצב בצורה כלשהי על מנת להימנע מפציעות/דלקות עתידיות?

תודה !

מרבית בני האדם אינם סימטריים , ולכולם יש הבדלים בין צד ימין לשמאל.
בשביל לדעת למה אתה נוטה לצד מסוים בפרס , צריך לבדוק את הטכניקה שלך , ואת הכוח יחד עם טווחי התנועה בכל אחד מהצדדים.

• פותח/ת השרשור
מרבית בני האדם אינם סימטריים , ולכולם יש הבדלים בין צד ימין לשמאל.
בשביל לדעת למה אתה נוטה לצד מסוים בפרס , צריך לבדוק את הטכניקה שלך , ואת הכוח יחד עם טווחי התנועה בכל אחד מהצדדים.

אוקיי,האם זה משהו שעלול לגרום לפציעה אם אני אמשיך ככה?
ובמידה וזו אכן בעיית גמישות יתר במפרק אחד כפי שזיהיתי יש משהו לעשות כדי לאזן ביניהם או שאני צריך ללכת לפיזיותרפיסט לקבל אבחון יותר רציני?

תודה!

אוקיי,האם זה משהו שעלול לגרום לפציעה אם אני אמשיך ככה?
ובמידה וזו אכן בעיית גמישות יתר במפרק אחד כפי שזיהיתי יש משהו לעשות כדי לאזן ביניהם או שאני צריך ללכת לפיזיותרפיסט לקבל אבחון יותר רציני?

תודה!

אם באופן שיטתי אתה מעמיס על צד אחד יותר מאשר על הצד השני כמנגנון פיצוי עקב חולשה/טווח תנועה מוגבל בצד אחר , זה אכן עלול לגרום לפציעה בעתיד.

לגבי פיזיותרפיסט - אני באופן כללי הייתי ממליץ לכל מתאמן או ספורטאי מתחיל להיבדק ולקבל הנחיות ממאמנים/מדריכים/פיזיותרפיסטים מנוסים שיכולים לתת הרבה מידע חיוני לגבי הגוף שלך ולגבי אימונים באופן כללי.
מכיוון שהייתי ספורטאי בעבר , וכיום אני פיזיותרפיסט , אני יודע היום בדיעבד כמה מידע חשוב ומשמעותי יכלתי לקבל אם רק היה לי ליווי מקצועי טוב.
לצורך העניין , הייתה לי פריצת דיסק וכאב שנמשך 3 שנים. אם מישהו היה מספר לי בפגישה אחת את מה שאני יודע כיום , זה היה חוסך לי הרבה עוגמת נפש , וסביר להניח שגם מזרז את ההחלמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית