הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 2 שאלות =]

מצב
השרשור נעול

_SQUATER_

משתמש מתחיל
156
0
נק' מוניטין:
-207
156
0
אוקיי
אני רוצה להתחיל לבצע דדליפט, איפה כדאי לשלב אותו?
הנה התוכנית B שלי:
בנט אובר רואו 3 סטים
מתח+משקל 3 סטים
פול אובר 2 סטים
--------
סקוואט-3 סטים
פשיטה במכונה-2 סטים
לחיצת תאומים בסמית'-3 סטים
-----------
פטישים- 2 סטים

קיצור איפה הכי כדאי לשלב אותו?
ועוד משהו, פשיטים עובדים בצורה ישירה על היד קדמית או רק על הבכיודליס והאמות?

הבעיה :
אם תשים דדליפט תרגיל ראשון - תעבוד בו בעצימות גבוהה וכל שאר התוכנית בעצימות בינונית -
אם הוא יהיה תרגיל אחרון - מה שתעבוד ראשון שיהיה בעצימות גבוהה והדדליפט שלך יהיה בחורבן בעצימות נמוכה

בקיצור פיצול זה קקי
תעשה 5X5 או SS

• פותח/ת השרשור
לפי מה קבעת את זה? ^^^^
תשכח מזה, אני לא יגיע למצב שאני לא יכול להגיע למקסימום שלי באימון.
ועוד פעם, STARTING STRANGTH זה תוכנית כוח, אם היה STARTING MASS אולי הייתי עושה אותה, אבל התוכנית הזאת היא לא למטרות שלי, לא אכפת לי להגיע ל300 קילו סקוואט, זאת לא המטרה שלי בחיים, אני מחפש לגדול.

לפי מה קבעת את זה? ^^^^
ועוד פעם, STARTING STRANGTH זה תוכנית כוח, אם היה STARTING MASS אולי הייתי עושה אותה, אבל התוכנית הזאת היא לא למטרות שלי, לא אכפת לי להגיע ל300 קילו סקוואט, זאת לא המטרה שלי בחיים, אני מחפש לגדול.

ואין שום קשר בין כח למאסה .
תכנס לקילוגרם ותתחיל לקרוא .

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שיש קשר, אמרתי שמישהו עם שהמטרה שלו לגדול לא יעשה תוכניות כוח, כמו שפאוורליפטרים לא יעשו תוכנית HST

לא אמרתי שיש קשר, אמרתי שמישהו עם שהמטרה שלו לגדול לא יעשה תוכניות כוח, כמו שפאוורליפטרים לא יעשו תוכנית HST

באמת ?
היו מספיק ויכוחים פה בנושא ,אז אתה מוזמן לקרוא (תעשה חיפוש ) .
אם יהיו לך שאלות אחרי זה , תשאל פה .

אני מרגיש כמו בכפר שכל פעם בא הליצן הנודד

צריך לתלות שלט בכניסה לכפר אין כניסה לליצנים

אם נרצה נבוא לקרקס...

לפי מה קבעת את זה? ^^^^

פאק כמעט השפרצתי את הקפה על המקלדת
הרגת אותי גבר

צודק, עם דדליפט 300 ק"ג אתה תשאר קטן
אתה צריך תוכנית למאסה...

לפי מה קבעת את זה? ^^^^

תקרא את כל הלוגים של SS בפורום, ותשאל את כל מי שעשה את התוכנית איך הוא התקדם מבחינת מסה. איך אתה בכלל יכול לומר שמשהו לא עובד אם לא ניסית אותו? אתה ממש מזכיר לי את ה"בודיבילדרים" (בודיבילדר=אחד ששוקל 70 קילו ועושה ADBCD ואומר שהוא גודל מעולה) מהפורום השני...

• פותח/ת השרשור
סליחה באמת, שאני רואה תוכנית כוח ולא רוצה אותה למטרת מאסה.
בסך הכל אף פעם לא חקרתי מישהו שעשה אותה.
עכשיו, אני שואל שאלה פשוטה, קחו תוכנית AB רגילה מפורטל המאמרים, אחת שכוללת דדליפט וסקוואט.
ותקחו את תוכנית SS
מי מהן תביא לי גדילת שריר יותר טובה?
בלי התחכמויות, אני רק צריך תשובה כנה ואמיתית.
תודה.

עכשיו, אני שואל שאלה פשוטה, קחו תוכנית AB רגילה מפורטל המאמרים, אחת שכוללת דדליפט וסקוואט.
ותקחו את תוכנית SS
תודה.

זה מאוד תלוי איך אתה עושה את ה- AB.
נניח ואתה מעלה משקל כל פעם בתוכנית AB (מישהו עושה את זה?) כמו שאתה אמור לעלות בתוכנית SS, עדיין קצב ההתקדמות יהיה איטי יותר בתוכנית AB.
אחרי חודשיים ב- SS עלית בלפחות 60 קילו בסקוואט.
אחרי חודשיים ב- AB עלית במקרה הטוב 30 קילו בסקוואט.
נניח שאכלת מספיק. איזה משני הגירויים האלה יכריח את הגוף שלך לבנות יותר מסת שריר?
יכול להיות שבגלל שטווחי החזרות בתוכנית AB יותר "מתאימים להיפרטרופיה" זה יקזז קצת ואולי הנפח יותר גדול וגם זה יקזז. ולכן אף אחד לא יכול לתת לך תשובה מדעית, בדוקה והחלטית.
שניהם יעבדו (ובתנאי שתתקדם במשקלים ב- AB) אם תאכל כמו סוס.
go eat people!

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה רבה.
ואני אוכל, לא לפי תפריט, אבל אני משתדל להעדיף מאכלים רוויי חלבון על אחרים, לא אוכל זבל כמעט, ועולה משקל.
אז עם התזונה אני בסדר.
שינה אני יהיה בסדר אני מקווה.
הבנתי שבכל תוכנית השריר יגדל בצורה אחרת, אבל אני בכללי עולה משקלים בצורה טובה בתוכנית AB שלי.
עדיין תהיה תוצאה דומה מבחינת גדילת שריר?

תמשיך עם התוכנית שלך עד שתתקע. זה יגיע די מהר אם תמשיך להעלות משקלים. פשוט כי אתה בטח עובד בטווחי חזרות יחסית גבוהים (שמיניות, עשיריות). כשתיתקע או שימאס לך מהתוכנית, תעבור לתוכנית אחרת. אני ממליץ שהיא תהיה תוכנית עם נפח יותר נמוך, עצימות יותר גבוהה (בסיגנון SS) כדי שתוכל להמשיך להתקדם.

אנשים פה כל הזמן דוחפים חזק את SS כי היא תוכנית מצוינת. מה שהם שוכחים זה שגם דברים אחרים יכולים לעבוד (אולי פחות טוב), ושגם הם התבלגנו כמה שנים/חודשים עם תוכנית פחות מאופטימליות ולמדו בדרך הקשה. הם רוצים לחסוך לאחרים את זה, אבל העולם לא תמיד עובד ככה.

• פותח/ת השרשור
אני עובד במורכבים בטווח של 6-8, ובפשוטים בטווח 8-12.
ואני עולה משקלים מצוין, אם זה משקלי עבודה ואם זה משקל גוף.
התוכנית עובדת עליי טוב בקיצור.
השאלה אם SS תעבוד עליי יותר טוב.
בינתיים נראלי שאני ישאר עם זאת, כשיתחילו להיות תקיעות אני יחליף.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה מאסה.
אם אפשר גם כוח על הדרך, בבקשה.
אבל הדגש הוא על מאסה.

ואני רוצה עוד דעות על השאלה הקודמת שלי:

ותקחו את תוכנית SS
תודה.

תודה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית