הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כן, עוד פציעת (?) כתף

• פותח/ת השרשור tacc4
  • פורסם בתאריך

tacc4

משתמש מתחיל
99
59
נק' מוניטין:
104
99
59
ערב טוב.
למרות שקראתי לא מעט בפורום וצפיתי בחלק מהסרטונים, אשמח לקבל פידבק ישיר.
אז ככה, התחלתי להתאמן בדצמבר עם התרגילים הבסיסיים - סקוואט, דדליפט, בנצ' וOHP. את האימונים הראשונים עשיתי עם מאמן אישי. כעבור כמה שבועות התחיל כאב קל ודי עמום בכתף ימין, שהוקל במעט לאחר שהמאמן הורה לי לבצע כמה תרגילים בנוסף (band pull apart וסוג של מתיחה עם מקל מטאטא , לא זוכר את השם המדויק). כאמור הכאב הוקל אבל זמנית. לאחרונה ובלי קשר, הפסקתי אימונים בהוראת רופא בגלל חשש לבקע במפשעה אז איני פעיל כל כך (אורולוג וUS בדרך..). הכאב עדיין קיים בעיקר כשאני בעבודה (עובד במפעל, לא סוחב יותר מדי משקל אבל משתמש בידיים ברמה שהכתף מורגשת), וכשאני בבית אני פשוט 'מרגיש' את הכתף, לא בכאב חד אבל עדיין מרגיש שמשהו לא בסדר. גם כשהייתי חולה במשך שבוע בלי פעילות כמעט בכלל, הרגשתי כך.

אפנה לרופא בקרוב אבל אשמח לקבל עצות והכוונה נוספת מהחבר'ה המנוסים שכאן. תודה לכם, שבוע טוב.

תאר איפה בבקשה הכאב בכתף? מתי הוא התחיל להופיע? באיזה תרגילים הרגשת אותו? תתאר מהי התחושת כאב.. קשה מאוד להבין אותך.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה. אשתדל לפרט יותר- הכאב מורגש ממש בתוך הכתף, אני לא בקי באנטומיה אז לא אנקוב בשמות ואטעה בהם, אבל זה בערך איפה שהקפתי בתמונה: http://i.imgur.com/2PanoFD.jpg. אני זוכר שהכאב התחיל קצת אחרי אחד האימונים, לא במהלך ביצוע תרגיל. אבל הוא הורגש יותר בבנצ'. גם בפרס. בנוסף המאמן שלי שיער אחרי שהוא ראה שוב את הטכניקה בבנצ', שהכאב התחיל שם. (הייתי מצלם גם לכם אם לא הייתי מנוע מאימונים בינתיים). בכל מקרה כמו שאמרתי הכאב לא חד, זו תחושה קהה ועמומה כזו. קשה לי לתאר את זה בצורה טובה יותר.
עוד משהו חשוב ששכחתי - בתור ילד פרקתי המון את הכתף, התברר שזה משהו תורשתי כי גם לאבא שלי יש את זה. היום אני יכול (בכתף שמאל יותר מבימין, הכואבת) לפרוק אותה חלקית (subluxation, כמו שפיזיותרפיסט אמר לי פעם), אבל לא פרקתי בצורה מלאה כבר 15 שנה.

לפי התיאור מדובר בדלקת כתוצאה מהבנץ, או שתבדוק טכניקה או שתשנה תרגיל או שתעבור למשקולות יד.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה. בכל זאת יש לי עוד שאלות:
1. כמו שאמרתי אני לא מתאמן עכשיו בגלל החשש לבקע, האם יש משהו שאני יכול לעשות כרגע עם העניין של הכתף? האם מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט אולי?
2. כאשוב להתאמן, ובהנחה שהכאב באמת נבע מבנצ' לא טוב, אז שיפור הטכניקה אמור גם לשפר את הכאב?

תגיע להבחנה, ומשם כבר יכוונו אותך.
ובהחלט אם ובהנחה שהכאב נבע מהבנץ שיפור הטכניקה וחימום טוב יגרום לכך שהפציעה לא תחזור על עצמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית