עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הנחמה שלי היא שלפחות מצביעי ביבי הם אלו שהכי נדפקים על ידו בתור ראש ממשלה
מי שלא מרוצה מהדרך שלו זה לא מי שנדפק על ידיו. נניח ויש מצביעי עבודה שדעותיהם המדיניות הן שמאליות, וביבי נבחר ובונה ממשלת ימין, אותם אנשים לאו דווקא ידפקו. פשוט ביבי ינהיג את המדינה בדרך שהם לא מסכימים איתה. זה לא אומר שבטווח הקצר המצב שלהם ירעזה כל כך שגוי...
כי הרי מי שלא מצביע ביבי- מי שלא מרוצה מהדרך שלו.
כלומר נניח ו70% לא בחרו ביבי אז 70% כן נדפקים ולא רק ה30%.
מי שלא מרוצה מהדרך שלו זה לא מי שנדפק על ידיו. נניח ויש מצביעי עבודה שדעותיהם המדיניות הן שמאליות, וביבי נבחר ובונה ממשלת ימין, אותם אנשים לאו דווקא ידפקו.
מי שכן נדפק זה בעיקר התושבים שגרים בפריפריה - איפה שביבי לא משקיע כסף בחינוך/דיור/תשתיות. והם אלו שמצביעים לו
אורי כץ כתב את זה יפה אז אני אצטט אותו
"אני חייב להודות שיותר משיש לי סלידה כלפי שמאלנים, ימניים, מתנחלים, חרדים או מצביעי יש עתיד, יש לי סלידה עמוקה ותהומית כלפי אותם אנשים שבאמת חושבים שמצבם הכלכלי הולך להשתנות אם הבחירות הקרובות יסתיימו באופן כזה או אחר. ביחוד אם הם עברו את גיל 25."
זה נאיבי לחשוב שאם תבחר פוליטיקאי כזה או אחר המצב שלך ישתנה,זה שטויות שהתשקורת מוכרת במשך שנים.אם אני רוצה שיעשו Y, וביבי עושה X...
אבל מי שעולה הוא מי שיעשה X, אז גם אני נדפק מזה למרות שבחרתי בY.
ולא כל הפריפריה מצביעים לו, מילה שלי.
אחי אתה גבר...
אז בוא פשוט לא נצביע ונשלים עם המצב... שינוי צריך להתחיל מאיפשהו, גם אם זה לא יקרה בעשור הנוכחי או בזה שאחריו... שינוי עכשיו יוכל להביא להתקדמות לקראת עתיד טוב יותר.
אחי אתה גבר...
אז בוא פשוט לא נצביע ונשלים עם המצב... שינוי צריך להתחיל מאיפשהו, גם אם זה לא יקרה בעשור הנוכחי או בזה שאחריו... שינוי עכשיו יוכל להביא להתקדמות לקראת עתיד טוב יותר.
תקרא מה כתבתי שוב, הוספתי הסבראם אני רוצה שיעשו Y, וביבי עושה X...
אבל מי שעולה הוא מי שיעשה X, אז גם אני נדפק מזה למרות שבחרתי בY.
ולא כל הפריפריה מצביעים לו, מילה שלי.
זה נאיבי לחשוב שאם תבחר פוליטיקאי כזה או אחר המצב שלך ישתנה,זה שטויות שהתשקורת מוכרת במשך שנים.
לפוליטיקאים אין שום השפעה על כלום,יש אנשים עם הרבה מאוד כסף,והם בעלי ההשפעה.
גם אם תתן 120 מנדטים למחנה הציוני לא יהיה שלום והמצב הכלכלי של ישראל לא ישתפר.
גם אם תתן 120 מנדטים לביבי לא יהיה בטחון והמצב הכלכלי של ישראל לא ישתפר.
אתה רוצה שיהיה לך טוב יותר?תעבוד בשביל זה,הממשלה לא תדאג לך,תהיה בטוח.
רק שהוא צודק. הגיע הזמן להתבגר ולהבין שהמצביעים הם מקור הבעיה.
תקרא מה כתבתי שוב, הוספתי הסבר
או שתסביר לי, בתור שמאלני, איך אני נדפק מזה שביבי ראש ממשלה יותר מאשר מישהו ימני ממעמד נמוך יותר ממני
נו ברור שאני מניח את זה. זה מה שהנחתי שכתבתי את התגובה הראשונה. מצביעי ליכוד הם ממעמד סוציו אקונומי נמוך יותר מהממוצע.כי אתה מניח שאתה במעמד גבוה יותר מאותו ימני...
וזה לא ממש משנה, כי זה דיון מפגר.
נו ברור שאני מניח את זה. זה מה שהנחתי שכתבתי את התגובה הראשונה. מצביעי ליכוד הם ממעמד סוציו אקונומי נמוך יותר מהממוצע.
ברור שזה קשר נסיבתי. אז מה? אם תבחר באקראי מצביע ביבי, רוב הסיכויים שהוא יהיה ממעמד נמוך יותר מהממוצע. למרות שלדוגמא יצחק תשובה מצביע ביבי. (ובגלל שזה נסיבתי לא תוכל להסיק את זה לפרט - יצחק תשובה)קשר נסיבתי לחלוטין,הייתי אומר שמצביעי הליכוד הם אלו שחטפו הכי הרבה בטילים במבצע האחרון,ובהתאם לזאת קרובים יותר לעזה מאשר לתל אביב,אין כל קשר בין המעמד הסוציו אקונומי להצבעה בליכוד.
בהרצליה היחס עומד על 60/40 בין המחנה הציוני לליכוד,אז מה זה אומר?
רוב מצביעי המחנה הציוני מצביעים להם כי מצבם הכלכלי רע,לא?אז מה זה אומר עליהם?ברור שזה קשר נסיבתי. אז מה? אם תבחר באקראי מצביע ביבי, רוב הסיכויים שהוא יהיה ממעמד נמוך יותר מהממוצע. למרות שלדוגמא יצחק תשובה מצביע ביבי. (ובגלל שזה נסיבתי לא תוכל להסיק את זה לפרט - יצחק תשובה)
מצב כלכלי רע זה הגדרה שלך או שלהם, זה לא בהשוואה למצב הממוצע לכן אין לנתון הזה משמעותרוב מצביעי המחנה הציוני מצביעים להם כי מצבם הכלכלי רע
מצב כלכלי רע זאת הגדרה שלך,כמו שממוצע זאת הגדרה שלך.מצב כלכלי רע זה הגדרה שלך או שלהם, זה לא בהשוואה למצב הממוצע לכן אין לנתון הזה משמעות
איך ממוצע זה הגדרה שלי? אם עושים חישוב של "מצב" של כל האזרחים ועושים לזה ממוצע, זה אובייקטיבי. ואז אפשר לעשות קורלציה בין מצב של אנשים לבין ההצבעה שלהם, ולהשוות עם המצב הממוצעמצב כלכלי רע זאת הגדרה שלך,כמו שממוצע זאת הגדרה שלך.
המחנה הציוני הלכו בדרך הסוציאליסטית,מי שבוחר בסוציאליזם הוא לרוב מה"מעמד הנמוך",כי למעמד הגבוה אין שום רצון לחלק את עושרו.
אשמח לראות את המדגם המדובר,עד אז זה הכל לפי ההגדרות שלך.איך ממוצע זה הגדרה שלי? אם עושים חישוב של "מצב" של כל האזרחים ועושים לזה ממוצע, זה אובייקטיבי. ואז אפשר לעשות קורלציה בין מצב של אנשים לבין ההצבעה שלהם, ולהשוות עם המצב הממוצע
אני לא מאמין שבוז'י היה מוציא כזה דבר מפיו. במקרה הטוב מרצאני אפילו מאמין איפשהו בפנים שהוא יסכים רק כדי לצאת מנצח
כל הכבוד לךכל קשר בינך ובין "להשתמש בשכל" הוא מקרי בהחלט, עחי.