הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לריצות ושעון דופק

yakov654

מושעה
337
8
נק' מוניטין:
-13
337
8
אני התחלתי לעשות ריצות ביום ראשון הבעיה שאני רץ ממש קצת אז מישו נתן לי טיפ מה לעשות ודברים כאלה והוא אמר שלעשות ריצה קלה ושאני מעלה תקצב אם הדופק ממש גבוה אז זה מפרק את השרירים שזה לא טוב לשרירים שהדופק גבוה ושאני עושה ריצות שאני מעלה קצב אם הדופק יותר מ140 זה בסדר אבל אם יותר מ145 להוריד תקצב שיהיה פחות וככה לעלות קצב ולדאוג שהדופק יהיה 140 שלא יהיה גבוה יותר, זה נכון שאם הדופק מגיע ממש גבוה אז דופק תרקמות של השריר או תשריר או משו כזה?
הוא אמר לי לקנות שעון דופק כדאי לראות תדופק טוב

מבחינת פירוק שריר זה שטות מוחלטת, פירוק שריר מוגבר יקרה בריצה רצופה מעל שעתיים
ברור... שלא.
אם מה שכתבת היה נכון לא היה נשאר לי גרם שריר בגוף ועוד לא עשיתי מסה אף פעם אז בכלל.
בקיצור לחלוטין לא נכון.

ברור... שלא.
אם מה שכתבת היה נכון לא היה נשאר לי גרם שריר בגוף ועוד לא עשיתי מסה אף פעם אז בכלל.
בקיצור לחלוטין לא נכון.
זה בגלל שאתה לא הבנת מה כתבתי, פירוק שריר קורה כל הזמן בגוף, יש שתי תהליכים שקורים בו זמנית,
- סינטזת חלבון (תהליך בנייה)
- פירוק חלבון (תהליך קטבולי)
ברגע שסינטזת החלבון גבוהה יותר מפירוק החלבון יש עליה במסת שריר, אם תהליך פירוק החלבון גבוה יותר מתהליך הסינטזה אז ירידה במסת שריר, אחרי ריצה של שעתיים תהליך פירוק החלבון עולה בצורה משמעותית וגובר על תהליך הסינטזה לכן יש ירידה במסה השרירית אך עדיין זה לא ברמה כזאת שלא נשאר לך שום שריר, אתה חוזר הבייתה אוכל ארוחה ותהליך הסינטזה שוב גובר על תהליך הפירוק

זה בגלל שאתה לא הבנת מה כתבתי, פירוק שריר קורה כל הזמן בגוף, יש שתי תהליכים שקורים בו זמנית,
- סינטזת חלבון (תהליך בנייה)
- פירוק חלבון (תהליך קטבולי)
ברגע שסינטזת החלבון גבוהה יותר מפירוק החלבון יש עליה במסת שריר, אם תהליך פירוק החלבון גבוה יותר מתהליך הסינטזה אז ירידה במסת שריר, אחרי ריצה של שעתיים תהליך פירוק החלבון עולה בצורה משמעותית וגובר על תהליך הסינטזה לכן יש ירידה במסה השרירית אך עדיין זה לא ברמה כזאת שלא נשאר לך שום שריר, אתה חוזר הבייתה אוכל ארוחה ותהליך הסינטזה שוב גובר על תהליך הפירוק
איך זה קשור ספציפי לריצה התהליך שאתה מתאר קורה גם כשאתה מתאמן בחד"כ.
למה ריצה רצופה של יותר משעתיים כפי שכתבת תגרום לפירוק שריר ?

• פותח/ת השרשור
מישו אמר לי שרצים אז הגוף שורף קלוריות אז הוא שורף גם חלבון בשריר.

פירוק שריר מוגבר
כמו שכתבתי, תהליך הפירוק הוא מוגבר אחרי שעתיים בגלל ריקון של מאגרי הגליקוגן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית