הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחר דופק לב באחוזים

• פותח/ת השרשור NNNR
  • פורסם בתאריך

NNNR

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
לפעמים אני רואה שכותבים את דופק הלב האחוזים, ולפעמים המספרים רגילים (נראה לי מספר דפיקות הלב בדקה, אני לא בטוח, לא ממש הבנתי)
מישהו יכול להסביר לי על ההמרה הזאת? כלומר אם כתוב לי בדופק לב 150 אז כמה זה באחוזים ואיך עושים את החישוב הזה

מישהו יכול להסביר לי על ההמרה הזאת?
כדי לבצע את ההמרה צריך לדעת את הדופק המכסימלי (האחוזים הם ממנו. לדוגמא אם הדופק המכסימלי שלך הוא 190, 80% ממנו הם 152). יש נוסחאות שונות לחישוב הדופק המכסימלי, והמשותף להן הוא שכולן לא שוות הרבה, כי הנתון הזה הוא בעל שונות גבוהה. מכל מקום, הנוסחה הפשוטה היא 220 פחות הגיל שלך (לגברים. אצל נשים זה 226). אם תחפש ברשת תמצא כמה הצעות איך למדוד אותו בעצמך.

• פותח/ת השרשור
כדי לבצע את ההמרה צריך לדעת את הדופק המכסימלי (האחוזים הם ממנו. לדוגמא אם הדופק המכסימלי שלך הוא 190, 80% ממנו הם 152). יש נוסחאות שונות לחישוב הדופק המכסימלי, והמשותף להן הוא שכולן לא שוות הרבה, כי הנתון הזה הוא בעל שונות גבוהה. מכל מקום, הנוסחה הפשוטה היא 220 פחות הגיל שלך (לגברים. אצל נשים זה 226). אם תחפש ברשת תמצא כמה הצעות איך למדוד אותו בעצמך.

זאת אומר שאני צריך רק לגלות את הדופק המקסימלי וממנו למצוא כמה אחוזים זה?

את אומר שאני צריך רק לגלות את הדופק המקסימלי וממנו למצוא כמה אחוזים זה?
ברוב המקרים כן.

אלא שלפעמים ההמלצות לא מדברות על אחוזים מהדופק המכסימלי אלא על האחוזים מההפרש בין הדופק המכסימלי לדופק המנוחה (צר לי, אבל מעורב כאן מונח חדש: דופק המנוחה הוא הדופק שאתה מודד מיד לאחר היקיצה בבוקר)(1). כדי להרבות בשמחה - אחרי הכל אנחנו בחודש אדר - לא תמיד ברור למה מתכוון מי שמדבר על אותו "דופק מטרה".

השאלה העיקרית היא לאיזה צורך אתה עושה את החישובים האלה. אם זה בשביל להגיע לאותו טווח של "שריפת שומנים" חבל על הזמן של שנינו.

• פותח/ת השרשור
כן
ברוב המקרים כן.

אלא שלפעמים ההמלצות לא מדברות על אחוזים מהדופק המכסימלי אלא על האחוזים מההפרש בין הדופק המכסימלי לדופק המנוחה (צר לי, אבל מעורב כאן מונח חדש: דופק המנוחה הוא הדופק שאתה מודד מיד לאחר היקיצה בבוקר)(1). כדי להרבות בשמחה - אחרי הכל אנחנו בחודש אדר - לא תמיד ברור למה מתכוון מי שמדבר על אותו "דופק מטרה".

השאלה העיקרית היא לאיזה צורך אתה עושה את החישובים האלה. אם זה בשביל להגיע לאותו טווח של "שריפת שומנים" חבל על הזמן של שנינו.

אני מנסה למצוא אינדיקציה לדעת אם מה שאני עושה עכשיו זה בסדר או שאני חייב להגביר את הקצב, (אני כמה חודשים מתאמן במכשירי כוח אבל בהליכון אני חדש)

אתה יכול קצת לקרוא כאן:
http://www.wingate.org.il/Index.asp?ArticleID=6404&CategoryID=105

אני אנסה לקרוא את זה, תודה

אני מנסה למצוא אינדיקציה לדעת אם מה שאני עושה עכשיו זה בסדר או שאני חייב להגביר קצב, (אני מתאמן במכשירי כוח בערך ארבעה חודשים אבל בהליכון אני ממש חדש)

@NNNR אם אתה מתנשף אבל יש לך אויר אתה בעצימות הנכונה

• פותח/ת השרשור
ברוב המקרים כן.

אם אתה יכול, חצי שעה

תודה רבה לכם
והחיישנים האלו במכשירים של המכוני כושר (שמודדים את הדופר) מדויקים פחות או יותר?

ולפי איזה נוסחה עדיף לחשב דופק מירבי?
הכי טוב זה למדוד בעצמך(1), שום נוסחה לא תפתור את הבעיה היסודית שהיא שונות גדולה בין האנשים. אבל אולי כדאי לקחת צעד אחורה ולשאול בשביל מה חשוב לך לדעת את זה.
(1) אם אתה בריא ואין לך מגבלות, בסוף הקטע המהיר האחרון של אימון מקטעים (HIIT), רצוי טיפוס בעליה, תן את המכסימום שאתה מסוגל, מדוד דופק מיד בסיום, ואם תוסיף לזה כמה אחוזים בודדים תקבל את התוצאה המבוקשת.

Back
למעלה תחתית