עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כדי לבצע את ההמרה צריך לדעת את הדופק המכסימלי (האחוזים הם ממנו. לדוגמא אם הדופק המכסימלי שלך הוא 190, 80% ממנו הם 152). יש נוסחאות שונות לחישוב הדופק המכסימלי, והמשותף להן הוא שכולן לא שוות הרבה, כי הנתון הזה הוא בעל שונות גבוהה. מכל מקום, הנוסחה הפשוטה היא 220 פחות הגיל שלך (לגברים. אצל נשים זה 226). אם תחפש ברשת תמצא כמה הצעות איך למדוד אותו בעצמך.מישהו יכול להסביר לי על ההמרה הזאת?
כדי לבצע את ההמרה צריך לדעת את הדופק המכסימלי (האחוזים הם ממנו. לדוגמא אם הדופק המכסימלי שלך הוא 190, 80% ממנו הם 152). יש נוסחאות שונות לחישוב הדופק המכסימלי, והמשותף להן הוא שכולן לא שוות הרבה, כי הנתון הזה הוא בעל שונות גבוהה. מכל מקום, הנוסחה הפשוטה היא 220 פחות הגיל שלך (לגברים. אצל נשים זה 226). אם תחפש ברשת תמצא כמה הצעות איך למדוד אותו בעצמך.
ברוב המקרים כן.את אומר שאני צריך רק לגלות את הדופק המקסימלי וממנו למצוא כמה אחוזים זה?
כןזאת אומר שאני צריך רק לגלות את הדופק המקסימלי וממנו למצוא כמה אחוזים זה?
כן
ברוב המקרים כן.
אלא שלפעמים ההמלצות לא מדברות על אחוזים מהדופק המכסימלי אלא על האחוזים מההפרש בין הדופק המכסימלי לדופק המנוחה (צר לי, אבל מעורב כאן מונח חדש: דופק המנוחה הוא הדופק שאתה מודד מיד לאחר היקיצה בבוקר)(1). כדי להרבות בשמחה - אחרי הכל אנחנו בחודש אדר - לא תמיד ברור למה מתכוון מי שמדבר על אותו "דופק מטרה".
השאלה העיקרית היא לאיזה צורך אתה עושה את החישובים האלה. אם זה בשביל להגיע לאותו טווח של "שריפת שומנים" חבל על הזמן של שנינו.
אני מנסה למצוא אינדיקציה לדעת אם מה שאני עושה עכשיו זה בסדר או שאני חייב להגביר את הקצב, (אני כמה חודשים מתאמן במכשירי כוח אבל בהליכון אני חדש)
כדי לבצע את ההמרה צריך לדעת את הדופק המכסימלי (האחוזים הם ממנו. לדוגמא אם הדופק המכסימלי שלך הוא 190, 80% ממנו הם 152). יש נוסחאות שונות לחישוב הדופק המכסימלי, והמשותף להן הוא שכולן לא שוות הרבה, כי הנתון הזה הוא בעל שונות גבוהה. מכל מקום, הנוסחה הפשוטה היא 220 פחות הגיל שלך (לגברים. אצל נשים זה 226). אם תחפש ברשת תמצא כמה הצעות איך למדוד אותו בעצמך.
אם אתה יכול, חצי שעהוכמה זמן כדאי להמשיך במצב הזה? (אני עושה הליכה מהירה, לא ריצה)
ברוב המקרים כן.
אלא שלפעמים ההמלצות לא מדברות על אחוזים מהדופק המכסימלי אלא על האחוזים מההפרש בין הדופק המכסימלי לדופק המנוחה (צר לי, אבל מעורב כאן מונח חדש: דופק המנוחה הוא הדופק שאתה מודד מיד לאחר היקיצה בבוקר)(1). כדי להרבות בשמחה - אחרי הכל אנחנו בחודש אדר - לא תמיד ברור למה מתכוון מי שמדבר על אותו "דופק מטרה".
השאלה העיקרית היא לאיזה צורך אתה עושה את החישובים האלה. אם זה בשביל להגיע לאותו טווח של "שריפת שומנים" חבל על הזמן של שנינו.
הכי טוב זה למדוד בעצמך(1), שום נוסחה לא תפתור את הבעיה היסודית שהיא שונות גדולה בין האנשים. אבל אולי כדאי לקחת צעד אחורה ולשאול בשביל מה חשוב לך לדעת את זה.ולפי איזה נוסחה עדיף לחשב דופק מירבי?
זה לא כ'כ משנה סטייה של פלוס/מינוס 5 פעימות לא תשפיע משמעותית על חישוב טווחי האימון.ולפי איזה נוסחה עדיף לחשב דופק מירבי? בחדשה או של מכון וינג?
מהמחקר הזה
http://www.wingate.org.il/Index.asp?ArticleID=6404&CategoryID=105