הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פרופורציות בליפטינג

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
עד יום חמישי הייתי בטוח שפרופורציות נורמאליות בין סקוואט/בנץ'/דד ליפט הן שהסקוואט והדד ליפט יהיו באזור ה150% אחוז מהבנץ' (אולי 170-180% לדד ליפט אם עובדים עליו כמו שצריך) ואולי תוספת קטנה לסקוואט מעבר ל150% אם מבצעים אותו עם רצועות.
בתחרות של יום חמישי הופתעתי מאוד לראות שלהרבה מתחרים היה בנץ' ממש חלש יחסית לסקוואט ולדד ליפט, בעיקר לצעירים מביניהם. הרבה מאוד מתחרים התקשו לסגור אפילו משקל תלת ספרתי בבנץ' כשהסקוואט והדד ליפט שלהם היו באזור ה200!!!

השאלה שלי היא כזאת, האם לדעתכם לכל אותם המתאמנים יש בעיה בפרופורציות וצריכים לעבוד חזק על בנץ'? או שזה בעצם נורמאלי לבצע סקוואט ודד ליפט עם משקלים שגבוהים פי 2 מהבנץ'?
מה דעתכם?

זה כי עבודה לינארית שהיא מאוד פופולארית כאן בארץ, היא לא דרך כל כך טובה להתקדם בבנץ אבל הרוב פה עדיין מתעקשים על כך.

• פותח/ת השרשור
זה כי עבודה לינארית שהיא מאוד פופולארית כאן בארץ, היא לא דרך כל כך טובה להתקדם בבנץ אבל הרוב פה עדיין מתעקשים על כך.
אני זוכר שהייתה תקופה שבה לי זה הפריעה שהבנץ' היה חלש לאומת סקוואט/דד ליפט והתמקדתי בו חזק והצלחתי לסגור פערים ממש טוב. לדעתך גם המתאמנים של התחרות האחרונה צריכים לעשות את זה כדי להמשיך להתקדם? מה היית מציע לעשות לכל מי שנמצא במצב הזה ואיזה תוכניות מומלץ להם לעשות?

בסופו של דבר כל אחד בוחר את הדברים שיותר חשובים לו.
יש כאן גם חבר'ה שהבנץ' שלהם מכובד ביותר, ולרוב קיבלו את ההתקדמות בו מתוכניות כמו טקסס.

ראה ערך @THE BEAR

• פותח/ת השרשור
בסופו של דבר כל אחד בוחר את הדברים שיותר חשובים לו.
יש כאן גם חבר'ה שהבנץ' שלהם מכובד ביותר, ולרוב קיבלו את ההתקדמות בו מתוכניות כמו טקסס.

ראה ערך @THE BEAR
ראיתי שהערך @THE BEAR היה מאוד ייחודי בתחרות הזאת ובגלל זה פתחתי את הפוסט, אגב בטקסס העליה בבנץ' היא טובה לאומת SS ותוכניות "לינאריות" למיניהן?

ראיתי שהערך @THE BEAR היה מאוד ייחודי בתחרות הזאת ובגלל זה פתחתי את הפוסט, אגב בטקסס העליה בבנץ' היא טובה לאומת SS ותוכניות "לינאריות" למיניהן?
לפי דעתי הנפח בהחלט קידם אותי בSS השיא היה 110 ל 3 חמישיות ובטקסס הצלחתי השיא היה 115 ל 5 של 5
וכשיש נגיד 120 נפח אתה תוכל לעשות 140 עצימות בלי בעיות

הנפח מקדם חחחח

עם נפח 5x3x75 לחצתי 90
ועם נפח 10x3x87.5 לחצתי 90

אצלי הבנץ הוא סיפור
עם דדליפט 230 , משקל גוף של 110+ ויש שיאמרו גם מסת שריר טיפה גדולה מהממוצע ואני עדיין לא לוחץ שתי פלטות והתוכניות שניסיתי הן :
5/3/1
טקסס
אד קואן לבנץ
בילדינג
יוסי מת׳וד
קורטה
סמולוב jr
בולגרית

הטכניקה שונתה הרבה פעמים והייתה התייעצות לגבי הטכניקה עם גורמים
רבים .

עכשיו כשסיימתי עם המרמור שלי אני אצטט אח יקר בשם יאיר :

״ביום שנכנסתי לפוליטיקה נשבעתי לעצמי שהיחס לבנץ של דניאל זו הדרך שבה נהיה שונים.
נדאג לבנץ של דניאל או שהממשלה הזו תתפרק. מהרגע הראשון "יש עתיד" לקחה על עצמה להיות החלק האחראי והיציב בממשלה. גם בהעברת התקציב, גם בהצבעות בכנסת, וגם בעבודה הרצינית והרצופה על הבנץ של דניאל.
היות ואנחנו הולכים להיות יותר ויותר אגרסיביים בקידום הבנץ של דניאל, ראשי הערים יצטרכו לנקוט עמדה: האם הם בעד זוגות צעירים? אם הם צריכים עזרה ותמריצים, אנחנו נעזור ונתמרץ, אבל גם הם צריכים להיות מחוייבים לעניין כמו שעיריית תל אביב התחייבה.
העובדה שיש אנשים המקדישים ללימוד ומחקר של הבנץ של דניאל את רוב חייהם ראויה לכל שבח, ואני אפילו חושב שהבנץ של דניאל צריך להיות חלק מהחינוך הממלכתי בבתי הספר בכל שכבות האוכלוסיה.
הסתה אלימה כנגד הבנץ של דניאל, היא איום ישיר על מדינת ישראל וכך נטפל בה.״

אני לא מסכים שבטקסס יש הרבה נפח. יש אנשים שמתחילים ישר עם משקל כבד בבנץ עקב סיבות אחרות והן ממש לא דוגמא.
@Majin Buu יכול להעיד שאולי הצלחתי למצוא נוסחה יפה מאוד להתקדמות בבנץ אבל הוא מזריק אז הוא גם לא דוגמא כל כך טובה. 😲

אני לא מסכים שבטקסס יש הרבה נפח. יש אנשים שמתחילים ישר עם משקל כבד בבנץ עקב סיבות אחרות והן ממש לא דוגמא.
@Majin Buu יכול להעיד שאולי הצלחתי למצוא נוסחה יפה מאוד להתקדמות בבנץ אבל הוא מזריק אז הוא גם לא דוגמא כל כך טובה. 😲
יחסית ל SS כמובן.
כמובן שיש תוכניות עם נפח גבוה יותר שלא מתאימות לכל אחד.

אז מה לדעתך כן עוזר בבנצ' ?

• פותח/ת השרשור
הנפח מקדם חחחח

עם נפח 5x3x75 לחצתי 90
ועם נפח 10x3x87.5 לחצתי 90

אצלי הבנץ הוא סיפור
עם דדליפט 230 , משקל גוף של 110+ ויש שיאמרו גם מסת שריר טיפה גדולה מהממוצע ואני עדיין לא לוחץ שתי פלטות והתוכניות שניסיתי הן :
5/3/1
טקסס
אד קואן לבנץ
בילדינג
יוסי מת׳וד
קורטה
סמולוב jr
בולגרית

הטכניקה שונתה הרבה פעמים והייתה התייעצות לגבי הטכניקה עם גורמים
רבים .

עכשיו כשסיימתי עם המרמור שלי אני אצטט אח יקר בשם יאיר :

״ביום שנכנסתי לפוליטיקה נשבעתי לעצמי שהיחס לבנץ של דניאל זו הדרך שבה נהיה שונים.
נדאג לבנץ של דניאל או שהממשלה הזו תתפרק. מהרגע הראשון "יש עתיד" לקחה על עצמה להיות החלק האחראי והיציב בממשלה. גם בהעברת התקציב, גם בהצבעות בכנסת, וגם בעבודה הרצינית והרצופה על הבנץ של דניאל.
היות ואנחנו הולכים להיות יותר ויותר אגרסיביים בקידום הבנץ של דניאל, ראשי הערים יצטרכו לנקוט עמדה: האם הם בעד זוגות צעירים? אם הם צריכים עזרה ותמריצים, אנחנו נעזור ונתמרץ, אבל גם הם צריכים להיות מחוייבים לעניין כמו שעיריית תל אביב התחייבה.
העובדה שיש אנשים המקדישים ללימוד ומחקר של הבנץ של דניאל את רוב חייהם ראויה לכל שבח, ואני אפילו חושב שהבנץ של דניאל צריך להיות חלק מהחינוך הממלכתי בבתי הספר בכל שכבות האוכלוסיה.
הסתה אלימה כנגד הבנץ של דניאל, היא איום ישיר על מדינת ישראל וכך נטפל בה.״
יצא לך לעשות תוכנית שתזניח פלג גוף תחתון למען ההתקדמות בבנץ'? את רוב התוכניות שתיארת פה אני לא מכיר לצערי אז אני לא יודע, אבל סתם דוגמא יש תוכניות קידום ספציפיות לבנץ' שיכולות להוסיף לך 20-30 קילו לסינג ב3-4 חודשים שתצטרך להזניח עבודה כבדה בסקוואט/דד ליפט לתקופה מסוימת על מנת לראות התקדמות בבנץ' בהן. יצא לך לנסות משהו כזה?

בגלל שלא מצאתי את יאיר האלצתי להביא מוניטין לך.

יצא לך לעשות תוכנית שתזניח פלג גוף תחתון למען ההתקדמות בבנץ'? את רוב התוכניות שתיארת פה אני לא מכיר לצערי אז אני לא יודע, אבל סתם דוגמא יש תוכניות קידום ספציפיות לבנץ' שיכולות להוסיף לך 20-30 קילו לסינג ב3-4 חודשים שתצטרך להזניח עבודה כבדה בסקוואט/דד ליפט לתקופה מסוימת על מנת לראות התקדמות בבנץ' בהן. יצא לך לנסות משהו כזה?

בגלל שלא מצאתי את יאיר האלצתי להביא מוניטין לך.
מה שתיארת זה סמולוב סעמק

כל מי שאני מכיר הוסיף 10-15 קילו בחודש פתאום לבנץ ורק אני מגיע לעשר שלשות עם 87.5 ולוחץ 90 לסינגל 🤬😡🤬😡🤬

• פותח/ת השרשור
מה שתיארת זה סמולוב סעמק

כל מי שאני מכיר הוסיף 10-15 קילו בחודש פתאום לבנץ ורק אני מגיע לעשר שלשות עם 87.5 ולוחץ 90 לסינגל 🤬😡🤬😡🤬
יש תוכניות מעבר למה שיש בפורטל ובמקרה לא דיברתי על סומולוב אלה על תוכנית שאף אחד פה לא שמע עליה 😆
כנראה היה לך יום רע כי השופט החזיק אותך למאטה יותר מדי זמן בכל הלחיצות, אם לא ה2 שניות למאטה היית לוחץ את ה95.
כן כן חברים, מדובר עליי.
לא רק עליך ועל דניאל היו מלא גם בקטגוריה של הילדים הגדולים, ראיתי הרבה בקבוצות C וD עם בנץ' חלש לאומת סקוואט/דד

התוכניות שקידמו אותי הכי טוב בחיים בבנצ' היה JM שבה היה נפח מטורף של 8X5 , יוסי מת'וד שבה היה 6X6 ו8X3 והדוב &צ'יבורשקה מת'וד (שקידמה אותי הכי הרבה בזמן הכי קצר)- וזו גם התוכנית הכי קיצונית שעשיתי.
מהניסיון ה"רב" שלי, הבנצ' מאוד מאוד אוהב עבודה חזקה על גב והרבה הרבה הרבה נפח. דברים שלא קורים לא בSS ולא בלינארית שהן התוכניות היותר נפוצות בקרב מתחילים בארצנו ואחרי שהם תקעים בבנצ' והדדליפט והסקוואט מתקדמים הפער נפתח וצריך להשלים אותו בדרך כלשהי.

יש תוכניות מעבר למה שיש בפורטל ובמקרה לא דיברתי על סומולוב אלה על תוכנית שאף אחד פה לא שמע עליה 😆
כנראה היה לך יום רע כי השופט החזיק אותך למאטה יותר מדי זמן בכל הלחיצות, אם לא ה2 שניות למאטה היית לוחץ את ה95.

לא רק עליך ועל דניאל היו מלא גם בקטגוריה של הילדים הגדולים, ראיתי הרבה בקבוצות C וD עם בנץ' חלש לאומת סקוואט/דד
שים פה לינקים לתוכניות שאתה מדבר עליהן

• פותח/ת השרשור
התוכניות שקידמו אותי הכי טוב בחיים בבנצ' היה JM שבה היה נפח מטורף של 8X5 , יוסי מת'וד שבה היה 6X6 ו8X3 והדוב &צ'יבורשקה מת'וד (שקידמה אותי הכי הרבה בזמן הכי קצר)- וזו גם התוכנית הכי קיצונית שעשיתי.
מהניסיון ה"רב" שלי, הבנצ' מאוד מאוד אוהב עבודה חזקה על גב והרבה הרבה הרבה נפח. דברים שלא קורים לא בSS ולא בלינארית שהן התוכניות היותר נפוצות בקרב מתחילים בארצנו ואחרי שהם תקעים בבנצ' והדדליפט והסקוואט מתקדמים הפער נפתח וצריך להשלים אותו בדרך כלשהי.
שים פה לינקים לתוכניות שאתה מדבר עליהן
קידמתי את הבנץ' שלי באזור ה20 קילו עם התוכנית בנץ' של שון פיליפס. בתקופה של כשנתיים עשיתי SS ולינארית רוב הזמן ותקופה של כמה חודשים בתוכנית הזאת.
המקור פה:
http://www.timinvermont.com/fitness/benchpgm.htm

אם מישהו מתעניין בתוכנית, עשיתי תרגום שלה לפני כמה שנים ואני אשלח תרגום לעברית בפרטי למי שיבקש.

אצלי נקודת המפנה היית כשהבנתי שהבנץ מושפע ממש לטובה מנפח גבוה.
עוד משהו שמאד קידם אותי ואני חושב שהרבה אנשים לא לוקחים אותו מספיק ברצינות זה מקבילים עם משקל, וכשאני אומר מקבילים עם משקל אני מתכוון לעבודה כבדה ולהתייחס אליו כמורכב לכל דבר ועניין, זה קידם לי את הבנץ' בהמון.
כמובן שהפרס גם מאד תורם, בגדול אני חושב שאנשים מתעסקים עם תרגילים לא נכונים ובגלל זה נתקעים בבנץ'.

משום מה רוב תרגילי העזר שממליצים לבנץ זה טרייספס אקסטנשן או לחיצה צרפתית ל 12X3 או כל מיני דברים מוזרים כאלה מסיבה שאני לא ממש מבין, זה הרבה יותר פשוט מזה.
בנץ'
פרס/ פוש פרס
מקבילים+משקל
דדליפט
מתח
סקוואט.

אני לא חושב שצריך לבזבז אנרגיה על תרגילים שלא נמצאים ברשימה, ומה שכן נמצא ברשימה צריך לקבל התייחסות שווה, מתח 3XMAX לא יקדם בשום דבר לשום מקום.

גוניור סמולוב- אחת התוכניות הפחות הגיוניות אבל יותר טובות שעשיתי. אחרי סבב של סמולוב הRM1 קפץ לי מ145 ל160.
אחרי חודשיים של "פימפום" ונפח(מה שהרבה פה מציאים לעליה בכח ואני לא מבין למה) הRM1 ירד ל140. עכשיו חוץ מסקואט ומתח 3 פעמיים בשבוע, גוניור סמולוב עושים 4 פעמים כשיום חמישי זה שמונה סטים של ארבע ויום למחרת זה 10 סטים של 3. חסר למישהו לא להתחזק מהתוכנית אם יש מספיק שינה וקלוריות. וDDT לא ממש מסכים איתך: אם אתה כבד ושוקל 90 קילו או יותר 3 סטים של 30 - מספיק גירוי לגדילה, פיתוח כח משיכה וכח מתפרץ לפחות מהניסיון שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית