הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פרופורציות בליפטינג

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
עד יום חמישי הייתי בטוח שפרופורציות נורמאליות בין סקוואט/בנץ'/דד ליפט הן שהסקוואט והדד ליפט יהיו באזור ה150% אחוז מהבנץ' (אולי 170-180% לדד ליפט אם עובדים עליו כמו שצריך) ואולי תוספת קטנה לסקוואט מעבר ל150% אם מבצעים אותו עם רצועות.
בתחרות של יום חמישי הופתעתי מאוד לראות שלהרבה מתחרים היה בנץ' ממש חלש יחסית לסקוואט ולדד ליפט, בעיקר לצעירים מביניהם. הרבה מאוד מתחרים התקשו לסגור אפילו משקל תלת ספרתי בבנץ' כשהסקוואט והדד ליפט שלהם היו באזור ה200!!!

השאלה שלי היא כזאת, האם לדעתכם לכל אותם המתאמנים יש בעיה בפרופורציות וצריכים לעבוד חזק על בנץ'? או שזה בעצם נורמאלי לבצע סקוואט ודד ליפט עם משקלים שגבוהים פי 2 מהבנץ'?
מה דעתכם?

קידמתי את הבנץ' שלי באזור ה20 קילו עם התוכנית בנץ' של שון פיליפס. בתקופה של כשנתיים עשיתי SS ולינארית רוב הזמן ותקופה של כמה חודשים בתוכנית הזאת.
המקור פה:
http://www.timinvermont.com/fitness/benchpgm.htm

אם מישהו מתעניין בתוכנית, עשיתי תרגום שלה לפני כמה שנים ואני אשלח תרגום לעברית בפרטי למי שיבקש.
שלח לי בבקשה

באמת משהו ששמים אליו לב בתחרויות פה. לדעתי זה נובע מהשוני בבניית בנץ' לעומת סקוואט ודדליפט. אתה אולי תצליח לבנות דדליפט חזק רק עם אימון שלו פעם בשבוע ובלי יותר מדי טכניקה, אבל בבנץ' זה לא יעזור לך.
ואולי אתה תבנה את הסקוואט שלך רק מלעשות סקוואט, אבל בבנץ' אתה צריך המון תרגילי עזר.
בתור מישהו שבאמת נאבק עם הבנץ' המסריח שלו למשך יותר מדי זמן והצליח להביא אותו לרמה סבבה (130 תחרותי עם עצירה ו137 טאץ' אנד גו במכון במשקל גוף 80), הנה מה שאני חושב שעזר לי:
1. תדירות
לרכז את כל העבודה בבנץ' ביום אחד לא נתן לי יותר מדי. העברתי ליומיים וראיתי שיפור. עכשיו אני עובד 4 ימים בוריאציות שונות ורואה שיפור עוד יותר גדול.
2. עצימות
עובד בחזרות נמוכות (1-5), בדר"כ משאיר רק חזרה אחת בטנק. תמיד.
3. וריאציות בנץ' ותרגילי עזר
הרבה מזלזלים בעבודה נוספת מעבר לבנץ' עצמו ולדעתי זאת טעות. וריאציות של בנץ' (לדוגמא קלוז גריפ) ישפרו נקודות חלשות בתחילת התנועה למשל. אפילו בייספ קרלז יעזרו ליציבות של הבנץ'. ראיתם פעם בנצ'ר טוב בלי יד קדמית מפחידה? נקודה למחשבה.
4. טכניקה
ללמוד לנצל כמה שאפשר לג דרייב, לדעת לשמור את הכיווץ כמו שצריך. עד היום אני משפר פה ושם דברים בטכניקה ורואה תוצאות מיידיות (משהו מהזמן האחרון - להחזיק כמו שיותר חזק את המוט לאורך כל התנועה)

נערך לאחרונה:
לדעתי יש פה עניין גנטי...
אני מושך את הSS הרבה זמן...
והבנצ שלי חזק לעומת הסקוואט והדדליפט...
סקוואט+דדליפט שניהם בערך על שלוש פלטות+ לחמישיה.
בנצ פרס 107 ל5...

@RussianHotGirl
אין לך מה להתרגש מזה יותר מדי כרגע, אתה צעיר וכנראה שהמערכת העצבית שלך חלשה כרגע.
מאמין שעוד שנה שנתיים תהיה לך קפיצה שם
דווקא ראיתי אותו תופס פה כמה קריזות רציניות...

אני לא מסכים שבטקסס יש הרבה נפח. יש אנשים שמתחילים ישר עם משקל כבד בבנץ עקב סיבות אחרות והן ממש לא דוגמא.
@Majin Buu יכול להעיד שאולי הצלחתי למצוא נוסחה יפה מאוד להתקדמות בבנץ אבל הוא מזריק אז הוא גם לא דוגמא כל כך טובה. 😲
אני מסכים, מאז שהתחלתי לעבוד עם אביב על הבנץ הוא עלה בטירוף ואביב (pala) בעצמו לא מאמין להתקדמות שלי

בנוסף זה דבר שהוא די שכיח שלמבוגרים הרבה יותר קל להתקדם בבנץ \ בנץ יותר גדול

אני מסכים, מאז שהתחלתי לעבוד עם אביב על הבנץ הוא עלה בטירוף ואביב (pala) בעצמו לא מאמין להתקדמות שלי

בנוסף זה דבר שהוא די שכיח שלמבוגרים הרבה יותר קל להתקדם בבנץ \ בנץ יותר גדול
לכמה הגעת?

חלפון חלפון...מה אתה מתבייש במספר?
😉
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לא בדקתי סינגלים אז כל מה שאני אומר לך יהיה משוער.
אני יכול לומר לך שלפני שהתחלתי לעבוד עם אביב היה לי 90*1 T&G
🤣🤣
מה קרה לך, הגעתי למספרים אגדיים! טוב, לא בדיוק הגעתי, בדרך. טוב, לא בדרך, התחלתי. למעשה, עומד להתחיל שבוע הבא.
לול לא אמרתי את זה, אמרתי שהוא עולה בקצב מהיר אבל אני עדיין עולה בקצב מהיר

תותח אתה, בלי קשר 😉

פשוט תגיד כמה הכי כבד שעשית בינתיים וכמה חזרות במקום להתחכם

אתה הייתה היחסית נמוך עם המשקפיים בשקילה שנרשם רק לבנץ'?
לבחור הזה קראו יעקב וייסמן (לא, לא קרוב משפחה שלי), חבר של יבגני. (yujinus)

TANK עמד לידי כשדיברנו בהתחלה, כשהגעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית