הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים תחת סלבוטמול

• פותח/ת השרשור Prime
  • פורסם בתאריך

Prime

משתמש פעיל
471
130
נק' מוניטין:
291
471
130
מחר כבר מתחיל, שאלה אחרונה ודי 🙄

בקיצור, זמן מחצית חיים של 4 שעות. איך מתאמנים עם זה?
שעות הנטילה הן כאלו: 7:00, 11:00, 15:00. אני מבין שהלחץ דם\דופק יהיה גבוה תחת השפעה אז אסור להתאמן צמוד ללקיחה.
מה לגבי שעתיים-שלוש אחרי שנטלתי את התרופה?

ויש איזשהם איסורים מבחינת אימונים כשאני לוקח את זה, דברים כמו אינטרוולים\נפח גבוה\עצימות\דופק גבוה בזמן אימון ?

לא מבין למה אסור להתאמן עם לחץ דם ודופק מוגברים מסלבוטמול, כשלחץ הדם והדופק שלך גם בלעדיו יהיו גבוהים יותר, מעצם האימון עצמו?
לא ידוע לי התווית נגד להתאמן אחרי ונטולין.

• פותח/ת השרשור
לא מבין למה אסור להתאמן עם לחץ דם ודופק מוגברים מסלבוטמול, כשלחץ הדם והדופק שלך גם בלעדיו יהיו גבוהים יותר, מעצם האימון עצמו?
לא ידוע לי התווית נגד להתאמן אחרי ונטולין.
ההיגיון אומר שכשיש לחץ דם ודופק גבוהים עדיף לא להעמיס עוד יותר כדי למנוע עומס יתר על הלב, או שאני טועה?
אגב, קפאין ידוע בתור מנייד שומן, אם אני אשלב אותו עם סלבוטמול אני עשוי להרוויח מזה משהו?

ההגיון של מי? 😃

הלב מווסת את קצב הפעימות שלו ואת עוצמת הפעימה (אינוטרופיות וכרונוטרופיות) ע"י חישני לחץ דם שנמצאים בדיוק ביציאה מהמסתם האורטלי, לא רחוק מהפיצול לעורקים הקורונאריים.

אם לחץ הדם יורד באיזור החישנים, מופרשים קטאכולמינים,בין אם מיותרת הכליה ונישאים בדם, ובין אם ע"י העלתאת הטונוס העצבי הסימפטטי, וככה קצב הלב עולה, עד שלחץ הדם מגיע לערך שהגוף צריך.

ככה שניטלת ונטולין ,שהוא בטא 2אגוניסט, בעצם משפעל את המערכת הסימפטטית, מה שמוביל להפרשה מוגברת של קטאכולמינים, ועליה בדופק אל מעל למה שהגוף צריך, ולכן גם לחץ הדם עולה מעל למה שהגוף צריך.
אתה בעצם "עוקף" את מערכת החישנים שיש ביציאה מהלב.

בזמן אימון דרישת החמצן של הגוף עולה, והמוח מקבל איתות להעלות את זרימת הדם והנשימה, כדי לעמוד בדרישות החמצן.
ואז הגוף מעלה במנגנון המוזכר לעיל את קצב הלב ומעלה את לחץ הדם.

באימון בלי סלבוטמול, תגיע די בקלות לדופק 100+ ול"ד 160 סיסטולי.
סלבוטמול לרוב יביא אותך לדופק 100 ול"ד 140 סיסטולי.

ככה שאימון לרוב יצריך שפעול נוסף של הלב, מעל למה שהוא כבר נמצא בו מהסלבוטמול, ולכן האימון "יעקוף" בעוצמה שלו את הדרישה מהלב ומלחץ הדם.
ולכן באימון קצב הלב יהיה מהיר (טכיקרדיה), אך שמקורה מהחלק התקין ששולט על קצב הלב (ה-S.A NODE), משמע תהיה עם סינוס טכיקרדיה מהאימון יותר מאשר מהסלבוטמול, וסינוס טכיקרדיה אינה הפרעת קצב בהגדרתה.

אם תפתח הפרעת קצב במהלך האימון, היא לרוב תהיה מסוג PSVT, ואם היא תקרה, זה בגלל רמת קטאכולמינים גבוהה בדם.
ובגלל שבאימון רמות הקטאכולמינים גבוה יותר מזאת שסלבוטמול מפריש, אזי הפרעת הקצב היתה מתרחשת גם בלי הסלבוטמול, כלומר לא משנה אם לקחת או לא לקחת, אם עשית הפרעת קצב, סימן שהיא לא מהסלבוטמול אלא מהרגישות של הלב שלך לרמות גבוהות של קטאכולמינים, שבין כה תקרה לך.

הפרעות קצב אחרות כמו V.T או A.FIB או רחמנא לצלן V.F גורלן יהיו בדיוק מרגישות ספציפית בלב שלך לקטאכולמינים, או לנטיה שלו לאיסכמיה, ואז שוב לא יהיה ניתן להאשים את הסלבוטמול, שכן הוא לא מפריש קטאכולמינים כמו שיש באופן טבעי באימון עצים נורמלי.

ושאלה (אם שרדת לקרוא את התגובה עד לשורה הזאת), מה זאת אומרת שקפאין מנייד שומן?

קבצים מצורפים

• 755px-Starling_RAP_combined.svg.png
    755px-Starling_RAP_combined.svg.png
    KB 24.4 · צפיות: 142
  • autonomic-function-tests-40-638.jpg
    autonomic-function-tests-40-638.jpg
    KB 20.6 · צפיות: 142
נערך לאחרונה:
ההגיון של מי? 😃

הלב מווסת את קצב הפעימות שלו ואת עוצמת הפעימה (אינוטרופיות וכרונוטרופיות) ע"י חישני לחץ דם שנמצאים בדיוק ביציאה מהמסתם האורטלי, לא רחוק מהפיצול לעורקים הקורונאריים.

אם לחץ הדם יורד באיזור החישנים, מופרשים קטאכולמינים,בין אם מיותרת הכליה ונישאים בדם, ובין אם ע"י העלתאת הטונוס העצבי הסימפטטי, וככה קצב הלב עולה, עד שלחץ הדם מגיע לערך שהגוף צריך.

ככה שניטלת ונטולין ,שהוא בטא 2אגוניסט, בעצם משפעל את המערכת הסימפטטית, מה שמוביל להפרשה מוגברת של קטאכולמינים, ועליה בדופק אל מעל למה שהגוף צריך, ולכן גם לחץ הדם עולה מעל למה שהגוף צריך.
אתה בעצם "עוקף" את מערכת החישנים שיש ביציאה מהלב.

בזמן אימון דרישת החמצן של הגוף עולה, והמוח מקבל איתות להעלות את זרימת הדם והנשימה, כדי לעמוד בדרישות החמצן.
ואז הגוף מעלה במנגנון המוזכר לעיל את קצב הלב ומעלה את לחץ הדם.

באימון בלי סלבוטמול, תגיע די בקלות לדופק 100+ ול"ד 160 סיסטולי.
סלבוטמול לרוב יביא אותך לדופק 100 ול"ד 140 סיסטולי.

ככה שאימון לרוב יצריך שפעול נוסף של הלב, מעל למה שהוא כבר נמצא בו מהסלבוטמול, ולכן האימון "יעקוף" בעוצמה שלו את הדרישה מהלב ומלחץ הדם.
ולכן באימון קצב הלב יהיה מהיר (טכיקרדיה), אך שמקורה מהחלק התקין ששולט על קצב הלב (ה-S.A NODE), משמע תהיה עם סינוס טכיקרדיה מהאימון יותר מאשר מהסלבוטמול, וסינוס טכיקרדיה אינה הפרעת קצב בהגדרתה.

אם תפתח הפרעת קצב במהלך האימון, היא לרוב תהיה מסוג PSVT, ואם היא תקרה, זה בגלל רמת קטאכולמינים גבוהה בדם.
ובגלל שבאימון רמות הקטאכולמינים גבוה יותר מזאת שסלבוטמול מפריש, אזי הפרעת הקצב היתה מתרחשת גם בלי הסלבוטמול, כלומר לא משנה אם לקחת או לא לקחת, אם עשית הפרעת קצב, סימן שהיא לא מהסלבוטמול אלא מהרגישות של הלב שלך לרמות גבוהות של קטאכולמינים, שבין כה תקרה לך.

הפרעות קצב אחרות כמו V.T או A.FIB או רחמנא לצלן V.F גורלן יהיו בדיוק מרגישות ספציפית בלב שלך לקטאכולמינים, או לנטיה שלו לאיסכמיה, ואז שוב לא יהיה ניתן להאשים את הסלבוטמול, שכן הוא לא מפריש קטאכולמינים כמו שיש באופן טבעי באימון עצים נורמלי.

ושאלה (אם שרדת לקרוא את התגובה עד לשורה הזאת), מה זאת אומרת שקפאין מנייד שומן?
המאמרים שלך זו פשוט תאבה למוח, אני מאוהב בתגובות שלך 😍

אני מחפש עדיין את הסיבה שמישהו מחליט לקחת דווקא ונטולין לחיטוב...
כי יש מלא רזרבות בבית ממה שחילקו לאחיינים שלי ולבני דודים הקטנים מהחורף האחרון, ויודעים שאני אוהב לשתות את זה 😃
1.טונוס העצבי הסימפטטי- מה זה?
2.אם מוזרם מספיק חמצן עקב שימוש בבטא-2 אגוניסט, למה שהלב יתאמץ עוד?

כי יש מלא רזרבות בבית ממה שחילקו לאחיינים שלי ולבני דודים הקטנים מהחורף האחרון, ויודעים שאני אוהב לשתות את זה 😃
1.טונוס העצבי הסימפטטי- מה זה?
2.אם מוזרם מספיק חמצן עקב שימוש בבטא-2 אגוניסט, למה שהלב יתאמץ עוד?

1- מערכת העצבים מחולקת ל-2 יחידות:

א- המערכת שאתה שולט בה (כמו להזיז חפץ לפי רצונך, ולשדר אותות עצביים לשרירי היד).

http://en.wikipedia.org/wiki/Peripheral_nervous_system

ב- המערכת שאינך שולט בה, זאת שאחראית לתפקוד השוטף של הגוף, מבלי שתחשוב עליו בכלל.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autonomic_nervous_system

עכשיו נסבך טיפה.

המערכת שאינך שולט בה (סעיף ב') גם מתחלקת ל-2 תתי מערכות:

ב 1- המערכת שאינך שולט בה שאחראית על פעילות הגוף במצבי רגיעה (נקראת פרא-סימפטטית)

http://en.wikipedia.org/wiki/Parasympathetic_nervous_system

ב 2- המערכת שאינך שולט בה, שאחראית לתגובת הגוף למצבי דחק וסכנה, ונקראת המערכת הסימפטטית.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sympathetic_nervous_system

המערכת הפאראסימפטטית מתווכת בעיקר ע"י הנוירוטרנסמיטור אצטיל כולין.

http://en.wikipedia.org/wiki/Acetylcholine

המערכת הסימפטטית מתווכת בעיקר ע"י הניורוטרנסמיטורים שנקראים קטאכולמינים (אדרנלין, נוראדנלין, דופמאין )

http://en.wikipedia.org/wiki/Catecholamine

אותם קטאכולמינים שמפעילים את תגובת הגוף למצבי דחק (עליה בקצב הלב, עליה בקצב הנשימה, עליה בחילוף החומרים בגוף, שחרור מאגרי שומן וסוכר), נקלטים ברצפטורים שנקראים רצפטורי אלפא ורצפטורי בטא.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adrenergic_receptor

קלן וסלבוטמול עובדים על רצפטרוי בטא, ובעיקר רצפטורי בטא מסוג 2 (לכן זה נקרא בטא 2 אגוניסט = מפעיל רצפטורי בטא 2).

וככה קלן עובד, והוא מעלה את כל חילוף החומרים של הגוף, וגורם לדפיקות לב, רעד בידים והזעה (תגובת הגוף למצב מצוקה).

2- באימון דרישת החמצן גדולה יותר, ומצב הדחק של הגוף שלך גבוה יותר, ממה שתעלה אותו עם קלן או סלבוטמול.
לכן הגוף יפריש עוד קטאכולמינים, שיהוו גורם גירוי יותר משמעותי ללב מאשר מה שרק קלן לבדו עושה, ולכן אתה עוקף את השפעת הקלן באימון עצמו, אך קלן יעקוף את השפעת הגוף כשאינך באימון.

עצם זה שהדופק שלך באימון עולה, מעל מה שהוא כבר נמצא בו בגלל הקלן, סימן שיש עליה בקטאכולמינים בגוף, מעבר למה שהקלן בעצמו גורם, ולכן כרגע הגוף נמצא בשליטה על המערכת הסימפטטית ולא הקלן.

כשאתה חדל מהאימון, והגוף מספיק את הפרשת הקטאכולמינים, הדופק יורד אך במקום ל-60-80, נתקע על 100, בגלל הקלן, ואז שוב הקלן משטלת על המערכת הסימפטטית.

קבצים מצורפים

• 07_AutonomicNS.jpg
    07_AutonomicNS.jpg
    KB 101.8 · צפיות: 152
  • Adrenoceptor-Signal_transduktion.PNG
    Adrenoceptor-Signal_transduktion.PNG
    KB 50.6 · צפיות: 138
נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני כרגע ביום השלישי וסך הכל מרוצה, התופעות לוואי לא קשות וזה מאוד עוזר לי לשמור על התזונה ולהמנע מצ'יטים, מבחינת זירוז ירידה בשומן רק זמן יגיד.

שאלה, אני לוקח כרגע 16 מ"ג מפוצל ל3 מנות (8,4,4) והאמת שרק את המנה של ה8 אני מרגיש. הדופק עולה ממש ויש גם רעידות, לעומת זאת את ה4 אני לא מרגיש בכלל. אפשר לעלות ל24 מג מפוצל לשלוש מנות או שאני מסכן את עצמי ככה? אגב החומר הוא רפואי ככה שאין ספק שזה לא אנדרדוז

אני כרגע ביום השלישי וסך הכל מרוצה, התופעות לוואי לא קשות וזה מאוד עוזר לי לשמור על התזונה ולהמנע מצ'יטים, מבחינת זירוז ירידה בשומן רק זמן יגיד.

שאלה, אני לוקח כרגע 16 מ"ג מפוצל ל3 מנות (8,4,4) והאמת שרק את המנה של ה8 אני מרגיש. הדופק עולה ממש ויש גם רעידות, לעומת זאת את ה4 אני לא מרגיש בכלל. אפשר לעלות ל24 מג מפוצל לשלוש מנות או שאני מסכן את עצמי ככה? אגב החומר הוא רפואי ככה שאין ספק שזה לא אנדרדוז

סולבוטמול ידוע כאחד שמביא לפחות רעד בידים.
מצד שני הוא מוריד רמות אשלגן, ככה שהלעאת מינון תביא אותך לסכנת היפו-קלמיה, שמתבטאת בהתחלה בהתכווצויות שריר ספונטניות, שמתגברות ואז מגיעות הפרגות בקצב הלב וסכנה ממשית לחיים.

• פותח/ת השרשור
סולבוטמול ידוע כאחד שמביא לפחות רעד בידים.
מצד שני הוא מוריד רמות אשלגן, ככה שהלעאת מינון תביא אותך לסכנת היפו-קלמיה, שמתבטאת בהתחלה בהתכווצויות שריר ספונטניות, שמתגברות ואז מגיעות הפרגות בקצב הלב וסכנה ממשית לחיים.
אני מתסף ב200 מג אשלגן מפוצל לבוקר וערב, בנוסף משלב מלח בתפריט, 3 גרם טאורין, ו400 מג מגנזיום. האם עדיין יש סכנה ללהיפוקלמיה?

אם תעלה את המינון - אז כן.
היתרון בהיפוקלמיה,שהיא מורגשת לפני שהיא מחמירה, כלומר אם הגעת לדום לב-אז מגיע לך, כי התעלמת מיומים של התכווצויות שרירים חזקות וכואבות.

• פותח/ת השרשור
אם תעלה את המינון - אז כן.
היתרון בהיפוקלמיה,שהיא מורגשת לפני שהיא מחמירה, כלומר אם הגעת לדום לב-אז מגיע לך, כי התעלמת מיומים של התכווצויות שרירים חזקות וכואבות.
אבל אם הסיכון היחידי הוא היפוקלמיה (שאני מתייחס אליו ברצינות ככל האפשר) ואני מתסף באשלגן, אני מכוסה מנזק?
לדוגמא להגיע ל300 מ"ג אשלגן ביום, זה אמור להספיק עם 20-24 מ"ג סלבוטמול לא?

זה לא הסיכון היחידי אלא המסכן חיים.
קשה לי להגיד לך כמה צריך לתסף, כי אני לא יודע כמה אתה מכניס בתפריט הרגיל, לרוב תיסוף של 1 גרם הוא די והותר, אפשר פחות, אבל להיות קשובים לשרירים, ובמקרה הצורך להרים מינון.

• פותח/ת השרשור
זה לא הסיכון היחידי אלא המסכן חיים.
קשה לי להגיד לך כמה צריך לתסף, כי אני לא יודע כמה אתה מכניס בתפריט הרגיל, לרוב תיסוף של 1 גרם הוא די והותר, אפשר פחות, אבל להיות קשובים לשרירים, ובמקרה הצורך להרים מינון.
אין מצב להגיע להיפרקלמיה עם תיסוף של 1 גרם? כי עודף גם כן מסכן חיים

בגבר עם תפקודי כליות בריאים? לא קל להגיע.
לרוב הגוף יודע לווסת עודף קליום.
ובטח שבמינון כזה, שהוא ברמת התצרוכת היומית המומלצת ביום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית