דיון מתכונת טקסס ללא עצימות / נפח 5x5

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
שלום,

רציתי להתייעץ לגבי שינוי שאני רוצה לבצע במתכונת של הטקסס, זה אמנם משנה לגמרי את המתכונת של התוכנית לכן אולי עדיף לא לקרוא לזה טקסס.
אני בתוכנית כשלושה חודשים ואני מתקדם יפה מאוד בנפח וממש לא משהו בעצימות. בנוסף אני מרגיש שהנפח עובד עלי טוב יותר ולא יוצא כלום מהעצימות.

חשבתי לשנות את האימון האחרון בשבוע ליום של דדליפט 5X5 (כי הוא מרגיש לי דיי מוזנח בתוכנית).
אשמח לשמוע את דעתכם והמלצות מה לבצע באותו אימון יחד עם הנפח לדדליפט.

ראשון - נפח סקוואט + בנץ' + מתח
שלישי - התאוששות
חמישי - נפח דדליפט + ??? (פתוח לרעיונות)

הערה חשובה: אני מבצע תוכנית כוח כתחביב בלבד ואין לי אף כוונות להתחרות או לבדוק את היכולת שלי לבצע סינגלים/RM5 בעצימות גבוהה.

תודה!

האימון נפח יותר קשה מאימון עצימות, לכן להכניס שני אימון נפח בשבוע זה ככל הנראה יותר מדי נפח בשביל מישהו ברמה בינונית, ולכן לא תספיק להתאושש (אולי זה יעבוד לך שבועיים שלושה אבל אחכ תהיה לך כנראה עצירה בהתקדמות)

גם אם אתה עושה אימוני כח כתחביב אני מניח שהמטרה שלך היא בכל זאת להתחזק. אם אכןהאתה מנסה להתחזק ורואה שבעצימות אתה לא מתקדם ישנה איזשהי בעיה כי מן הסתם הכח האמיתי שלך נמדד בעצימות ולא בנפח.

• פותח/ת השרשור
האימון נפח יותר קשה מאימון עצימות, לכן להכניס שני אימון נפח בשבוע זה ככל הנראה יותר מדי נפח בשביל מישהו ברמה בינונית, ולכן לא תספיק להתאושש (אולי זה יעבוד לך שבועיים שלושה אבל אחכ תהיה לך כנראה עצירה בהתקדמות)
אני מתאמן 3 אימונים בשבוע, ויוצא שהאמצעי הוא אימון התאוששות.
נניח A אימון נפח, B התאוששות:
AXBXAXX
יוצא תמיד לפחות יומיים בין כל אימון נפח. לא חושב שזה יספיק?

גם אם אתה עושה אימוני כח כתחביב אני מניח שהמטרה שלך היא בכל זאת להתחזק. אם אכןהאתה מנסה להתחזק ורואה שבעצימות אתה לא מתקדם ישנה איזשהי בעיה כי מן הסתם הכח האמיתי שלך נמדד בעצימות ולא בנפח.
חשבתי על זה וכמובן קראתי את המאמר בפורטל. לפי ההמלצה שם אני כנראה עובד על נפח גבוה מידי ולכן "שורף" את עצמי לעצימות...
ניסיתי להוריד מהנפח אבל לא ממש עזר, כל אימון עצימות כמעט תמיד סגרתי רק 3-4 חזרות ולא 5 עם טכניקה לא מדהימה...אז בכלל אני מעדיף לא ללכת לכיוון של חזרות בודדות...

אתה יכול לבצע טקסס רגיל ולהוסיף back off sets של דדליפט לאחר העצימות.
גם רעיון נחמד, אני אשקול את זה... תודה!

חשבתי על זה וכמובן קראתי את המאמר בפורטל. לפי ההמלצה שם אני כנראה עובד על נפח גבוה מידי ולכן "שורף" את עצמי לעצימות...
ניסיתי להוריד מהנפח אבל לא ממש עזר, כל אימון עצימות כמעט תמיד סגרתי רק 3-4 חזרות ולא 5 עם טכניקה לא מדהימה...אז בכלל אני מעדיף לא ללכת לכיוון של חזרות בודדות...
אתה יכול לנסות בעצימות קצת שלשות, שזה הבדל גדול בהתאוששות מחמישיות.
מה משקלי העבודה שלך?

אני מתאמן 3 אימונים בשבוע, ויוצא שהאמצעי הוא אימון התאוששות.
נניח A אימון נפח, B התאוששות:
AXBXAXX
יוצא תמיד לפחות יומיים בין כל אימון נפח. לא חושב שזה יספיק?

גם רעיון נחמד, אני אשקול את זה... תודה!
עשית ריסט לעצימות?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לנסות בעצימות קצת שלשות, שזה הבדל גדול בהתאוששות מחמישיות.
מה משקלי העבודה שלך?
במקום 5 חזרות אני סוגר 3 לרוב באימוני העצימות. אתה מתכוון לעשות עוד כמה סטים של שלשות ?
משקלים בסביבות ה-100-120 (בין הנפח לעצימות) בשלושת התרגילים (כן החזה והרגליים שלי באותו מצב כי הייתה לי תקופה בלי אימוני רגליים)

עשית ריסט לעצימות?
כן עשיתי ריסט כללי ונתקעתי באותו מצב, מתקדם בנפח ונכשל בעצימות

במקום 5 חזרות אני סוגר 3 לרוב באימוני העצימות. אתה מתכוון לעשות עוד כמה סטים של שלשות ?
משקלים בסביבות ה-100-120 (בין הנפח לעצימות) בשלושת התרגילים (כן החזה והרגליים שלי באותו מצב כי הייתה לי תקופה בלי אימוני רגליים)

כן עשיתי ריסט כללי ונתקעתי באותו מצב, מתקדם בנפח ונכשל בעצימות
תנסה להבין את שורש הבעיה. האם הנפח לא מספיק ואתה צריך להוסיף סטים? האם אתה מגיע לאימון עצימות תשוש מדי ותפוס מדי מהאימון נפח ואז אתה צריך לקצץ משקל ו/או כמות סטים. האם פשוט חמישיות לא הולך לך ואתה צריך להתקדם בשלשות בעצימות שלך? תנסה לחפש איפה נמצאת הבעיה ולפתור אותה. אם הגעת לשלב שבאמת שום דבר לא עוזר כנראה שפשוט התכנית לא מתאימה לך

• פותח/ת השרשור
תנסה להבין את שורש הבעיה. האם הנפח לא מספיק ואתה צריך להוסיף סטים? האם אתה מגיע לאימון עצימות תשוש מדי ותפוס מדי מהאימון נפח ואז אתה צריך לקצץ משקל ו/או כמות סטים. האם פשוט חמישיות לא הולך לך ואתה צריך להתקדם בשלשות בעצימות שלך? תנסה לחפש איפה נמצאת הבעיה ולפתור אותה. אם הגעת לשלב שבאמת שום דבר לא עוזר כנראה שפשוט התכנית לא מתאימה לך

טוב אני אנסה להתקדם בשלשות נראה עד כמה זה יעזור... אולי ההרגשה האישית שלי שהשלשות לא ממש תורמות מטעה אותי.
תודה רבה על התגובות המפורטות והניסיון לעזור!

לעצימות יש חשיבות רבה בתוכנית הזאת
מבחינת מערכת העצבים וכו'...
לא סתם דחפו את זה בתוכנית, בלי קשר למתכוון להתחרות או לא
אני באופן אישי מעדיף גם באימון עצימות 5 חזרות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית