הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ושוב בנצ'...

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
חיכיתי יותר משמונה חודשים לדלקת בכתף שתניח לי...
וניסיתי ליישם טיפים ביחס ללחיצה כך שהעומס והמתח על הכתפיים יהיה הנמוך ביותר שניתן.
לא עוזר.

השאלה - היה ואני מחליט לוותר על הנצ' ולעבור ללחוץ אך ורק עם דאמבלס, האם תהיה
לכך השפעה שלילית? או (כי למה לחשוב שלילי), האם ניתן להתקדם במשקל/להגדיל שריר חזה אך ורק באמצעות משקולות חופשיות.

תזכורת (לעצמי): אני כבר רחוק מגיל 20, וגם מ 30. הרבה שנים מסתובב בחדרי כושר (כלומר לא מדובר במישהו שמלכתחילה מצפה להתקדם כל אימון, אם בכלל)

אין לך מה לחשוש. לחיצה עם דאמבלים זה בסדר גמור. יש למוט יתרונות אבל זה זניח. יש גם לדאמבלים יתרונות. אני חושב שאפילו ריפ כתב/אמר שדאמבלים עדיפים בהרבה מצבים.

מתוך SS:

In fact, the dumbbell version of the exercise, which actually predates the barbell version
due to its less specialized equipment requirements, is probably a better exercise for most purposes
other than training for a powerlifting competition. This is especially true if the weights used are
sufficiently heavy to challenge your ability to actually finish the set. Most trainees use them as a
light assistance movement, and never appreciate how hard they are or how useful they can be.
They are performed on a simple flat bench, and taking the dumbbells out of the rack or off the
floor, getting into position on the flat bench, and getting up with them after the set is finished is a
large parr of the exercise. Dumbbells — being not tied together between the hands as with a
barbell - require more active, conscious control, are harder to do, and are therefore less
commonly done. There is a one-handed version, in which only one dumbbell is used, that requires
a tremendous amount of core strength to just stay on the bench.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אגב לחיצת חזה עם דאמבלס, זה אחד התרגילים הכי טובים לשרירי בטן.
בהנחה שאתה מגיש לעצמך וגם מוריד את המשקוליות לבד... : )

אני מסכים איתך בתכלס אם אתה לוקח דאמבלים כבדים מאוד זאת עובדה בת פרוצה לבטן, אני מפחד לחשוב מה זה עם דאמבל של 50 קילו ביד אחת חחחחחחחחחח, אתה צריך שרירי בטן של שור עצבני.

• פותח/ת השרשור
אני אישית לקחתי היום בכל יד 30 ק"ג (כי זו פעם ראשונה, וכי אני שחיף) ונאלצתי לבקש מאנשים מסביבי לא לספר בדיחות. בלי ריכוז גמור הייתי נופל הצידה

הבעיה היא שעם דמבלים אתה מהר מאוד מגיע למקסימום (זה מה שקה לי לפחות) ואין במכונים היום דמבלים של יותר מ 50קג (לפחות ממה שאני יודע) אז די מהר מגיעים למסימום משקל וזהו נתקעים. מעבר לזה זה אחלה תרגיל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית