הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי גב

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
הבנתי שכדאי לעשות מתח לגב אבל אני כרגע עושה חתירה עם משקולת, חתירה בישיבה עם פולי ,פולי עליון שמורידים לחזה אז להשאיר ככה או לשים מתח במקום משהו דרך אגב בפולי שמורידים לחזה לעשות רגיל או הפוך?

קצת קשה כשכל אחד אומר לי לעשות משהו אחר. דרך אגב מסור זה חתירה עם משקולת? אז כדאי פשוט לוותר על הפולי ולעשות מתח רחב,חתירה עם משקולת ונירה לי אני יוסיף חתירה עם פולי בישיבה?
כולם פחות או יותר הסכימו על עבודה של מתח+חתירה+דדליפט לגב.
נכון, אתה לא עושה דדליפט וזה בסדר.
אז סטיץ' המליץ לך להוסיף משיכות לפנים.

אני לא מסכים איתו על קיטלוג התרגיל כתרגיל גב אבל אין שום ספק שמדובר בתרגיל מעולה ומומלץ.

• פותח/ת השרשור
כולם פחות או יותר הסכימו על עבודה של מתח+חתירה+דדליפט לגב.
נכון, אתה לא עושה דדליפט וזה בסדר.
אז סטיץ' המליץ לך להוסיף משיכות לפנים.

אני לא מסכים איתו על קיטלוג התרגיל כתרגיל גב אבל אין שום ספק שמדובר בתרגיל מעולה ומומלץ.
ראיתי שאמרתה שזה לא תרגיל גב לדעתך בגלל זה לא שקלתי לעשות ובחתירה רק עם משקולת נכון ועם וחתירה עם פולי לא?מה אפשר בכל זאת להוסיף לגב במקום לא כדאי בכל זאת להוסיף פולי אם אין משהו דרך אגב מזה משיכות לפנים לא מצאתי את זה באינטרנט

ראיתי שאמרתה שזה לא תרגיל גב לדעתך בגלל זה לא שקלתי לעשות ובחתירה רק עם משקולת נכון ועם וחתירה עם פולי לא?מה אפשר בכל זאת להוסיף לגב במקום לא כדאי בכל זאת להוסיף פולי אם אין משהו
תעשה מתח במקום פולי, עובד על שרירים נוספים שבפולי אין לך עבודה עליהם.
כמו שרירי הבטן והליבה, כמו גם הסיכוי לטעות מבחינת העומסים על הכתפיים קטנים יותר.

חתירה אתה יכול עם משקולות ואתה יכול עם מוט.
יש כמה סוגי חתירה:

https://www.kilogram.co.il/753/הכל-מסביב-לתרגיל-החתירה/

אם חסר לך תרגיל אז אתה יכול להוסיף את הפייס פולז שסטיץ' המליץ או לעשות Pull over בנפח גבוה.

מצטרף להמלצה על הפייס-פולס, תרגיל מצוין. מעבר למטרות האסתטיות, מדובר בתרגיל היחיד שמבצע באופן אקטיבי רוטציה של הכתף(כלפי חוץ) ומחזק את הrotator cuff.

• פותח/ת השרשור
מצטרף להמלצה על הפייס-פולס, תרגיל מצוין. מעבר למטרות האסתטיות, מדובר בתרגיל היחיד שמבצע באופן אקטיבי רוטציה של הכתף(כלפי חוץ) ומחזק את הrotator cuff.
לא מצאתי כלום גם על פייס פולס אם תוכל לשלוח לי אולי

לא מוצא שום וידאו או הסבר נורמלי ברשת. אנסה לפשט במילים בתקווה שזה מספיק ברור:
חבר חבל לפולי בגובה החזה-כתפיים, החזק אותו באחיזת overhand(בדומה לצורה שבה היית ניגש לבצע פשיטת מרפק מפולי עליון), התרחק מספר צעדים עד שהידיים ישרות לגמרי והשכמות במצב מרוחק אחת מהשניה, ושים רגל אחת מלפנים כדי לתמוך בהתנגדות. בתחילת כל חזרה כווץ את השכמות חזק לאחור, ומשוך את החבל לכיוון הפנים בקו ישר. לאורך כל התנועה נסה להרחיק לצדדים את קצוות החבל אחד מהשני, ובסוף התנועה סובב את היד העליונה כדי להביא את האמה לזווית שבה היא מאונכת לרצפה. משם תחזור לנקודת ההתחלה.

דגשים:
*להשאיר את השכמות מכווצות לאורך כל התנועה, ולהרפות בסוף החזרה.
*לא להשתמש בתנופה בעזרת הגב.
*לנסות למשוך כמה שיותר אחורה ולצדדים כדי לדאוג לטווח תנועה מלא והפעלה טובה של הכתף האחורית.
*אישית, במשקלים גבוהים לא הצלחתי להתנגד למשקל בעזרת רגל מלפנים אז הרמתי אותה על העמוד של הפולי.

בזמן כתיבת ההודעה מורן פרסם את הסרטונים שלא רציתי לפרסם, אז דגשים לגביהם:

*אני לא מסכים עם צורת האחיזה שהומלצה בסרטון הראשון.
*בסרטון השני הוא מבצע את התרגיל מפולי נמוך ועושה תנועה של חתירה לסנטר, לא של פייס-פולז, אין שום רוטציה בכתף, והחזקה של הכתף ברוטציה כלפי פנים בזוית של 90 מעלות לגוף עלולה לגרום לפציעות כתף אצל רוב האנשים, בגלל המבנה האנטומי.
*הבחור בסרטון השני סתם קוקסינל שהעלה את הסרטון בשביל להתלהב מהגוף שלו בלי חולצה.

מר הסברה וירטואלית. הסרטונים שפירסמתי בסדר גמור,
היה דיון על הסרטון הראשון כאן בעבר.. דיון לא קצר שסטיץ' פתח.

לגביי הסרטון השני,
לא ממש טרחתי להסתכל בתוכו . 🙄

@stitch

• פותח/ת השרשור
תודה
חבר חבל לפולי בגובה החזה-כתפיים, החזק אותו באחיזת overhand(בדומה לצורה שבה היית ניגש לבצע פשיטת מרפק מפולי עליון), התרחק מספר צעדים עד שהידיים ישרות לגמרי והשכמות במצב מרוחק אחת מהשניה, ושים רגל אחת מלפנים כדי לתמוך בהתנגדות. בתחילת כל חזרה כווץ את השכמות חזק לאחור, ומשוך את החבל לכיוון הפנים בקו ישר. לאורך כל התנועה נסה להרחיק לצדדים את קצוות החבל אחד מהשני, ובסוף התנועה סובב את היד העליונה כדי להביא את האמה לזווית שבה היא מאונכת לרצפה. משם תחזור לנקודת ההתחלה.

דגשים:
*להשאיר את השכמות מכווצות לאורך כל התנועה, ולהרפות בסוף החזרה.
*לא להשתמש בתנופה בעזרת הגב.
*לנסות למשוך כמה שיותר אחורה ולצדדים כדי לדאוג לטווח תנועה מלא והפעלה טובה של הכתף האחורית.
*אישית, במשקלים גבוהים לא הצלחתי להתנגד למשקל בעזרת רגל מלפנים אז הרמתי אותה על העמוד של הפולי.

בזמן כתיבת ההודעה מורן פרסם את הסרטונים שלא רציתי לפרסם, אז דגשים לגביהם:

*בסרטון השני הוא מבצע את התרגיל מפולי נמוך ועושה תנועה של חתירה לסנטר, לא של פייס-פולז, אין שום רוטציה בכתף, והחזקה של הכתף ברוטציה כלפי פנים בזוית של 90 מעלות לגוף עלולה לגרום לפציעות כתף אצל רוב האנשים, בגלל המבנה האנטומי.
*הבחור בסרטון השני סתם קוקסינל שהעלה את הסרטון בשביל להתלהב מהגוף שלו בלי חולצה.

לגביי הסרטון השני,

@stitch
אין לי יותר מדי מה לומר. אני מסכים עם הסרטון.

לא ראיתי את הסרטון במלואו ואין לי אפשרות לשמוע או לבדוק את ההבדלים בתנועת הכתף במשרד פה על יד אנשים.

לגביי הסרטון השני,

חוצפן. סרטון מעורר בחילה.

@stitch מה זה אין לך מה לומר? ימעפן
ראיתי את הדיון ולא נתקלתי בויכוח "לא קצר" על האחיזה. מעבר לזה אין לי שום דבר להגיד כנגד הסרטון.

@stitch מה זה אין לך מה לומר? ימעפן
צודק. לא בסדר מצידי. חייב לומר משהו. אז ככה:

תקשיבו ל- @Ori.S אם אתם רוצים להיות קטנים, חלשים ובעיקר מכוערים! אין לו מושג לגבי אחיזה, לגבי אימונים, או לגבי החיים בכלל.

עכשיו זה בסדר? 😆

תקשיבו ל- @Ori.S אם אתם רוצים להיות קטנים, חלשים ובעיקר מכוערים! אין לו מושג לגבי אחיזה, לגבי אימונים, או לגבי החיים בכלל.

עכשיו זה בסדר? 😆

אבל...אבל......😵

עכשיו זה בסדר? 😆
אאוצ'

כן, במקום לענות את האמת המרה: הם לא ממני, הם נולדים מהזיוני שכל שאני מרביץ בלוג שלי. אחרי כל יום של זיון שכל, נולד עוד תינוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית