חיטוב - חוות דעת + שאלות

ssharon95

משתמש מתחיל
118
21
נק' מוניטין:
33
118
21
נתונים - גיל 17, גובה 176 , משקל 92.
שיאים - סקוואט 160*3 162.5*2 , בנץ 100*1 , דדליפט 180*2 .
סקוואט 162.5*2
בנץ 100*1
דדליפט 175*2

אני החלטתי להתחיל חיטוב, רשמתי פה איך אני הולך לעשות אותו, אשמח לחוות דעת (מה טוב,מה צריך לשנות וכו') .

התכנון שלי לחיטוב:

תוכנית - טקסס עם נפח 3*5 .

נפח
סקוואט 3*5
בנץ 3*5, בנץ צר 1*8-10 (אופציונלי)
מתח 3*MAX

התאוששות
סקוואט 2*5 80%
פרס 2*5 80%
מתח 2*MAX

עצימות
סקוואט 1*3
בנץ 1*3
דדליפט 1*3

דילואד – דילואד כזה שבשבוע הרביעי אני אשבור שיא בעצימות ובנפח.

תזונה

גירעון - כל שבוע להוריד עוד 250 קלוריות עד השבוע הרביעי . (עד גירעון של 500).

יחסי פחמימה-שומן-חלבון - הפחתה בפחמימות, הגברת החלבון והשומן.

העמסה - העמסה של 500-1000 קלוריות, כל סוף שבוע אחריי אימון נפח (החל מהשבוע הרביעי) .

שאלות:

1. עד איזה גירעון מומלץ להגיע בהנחה שאני לא יורד במשקל? נגיד, לא יותר מ1000 ?
2. צריכת החלבון והשומן תהיה גבוהה, עד כמה מומלץ לחתוך בפחמימות? נגיד, לא פחות מ100 גרם פחמימה ליום?
3. מתי הכי מומלץ לבצע את ההעמסה?
4. האם יש חשיבות לתזמון של הארוחות ?
5. אירובי – האם יש יתרונות לאירובי חוץ מסיבולת לב ריאה ושריפת קלוריות? כיצד לשלב אותו? (מתי,כמה וכו').

תודה:)

1. מה האחוז שומן שלך?
2.זה תלוי מה ראית שעובד עלייך.
3.תלוי בדיאטה.
4.לא כ"כ.רק אולי לפני האימון ואחרי הייתי מרכז את הפחמימה.
5.טעמי בריאות. 20 דק' פעמיים בשבוע אחרי אימון יספיק לך לדעתי.

אבל חיטוב וטקסס..אתה אופטימי

• פותח/ת השרשור
1. מה האחוז שומן שלך?
2.זה תלוי מה ראית שעובד עלייך.
3.תלוי בדיאטה.
4.לא כ"כ.רק אולי לפני האימון ואחרי הייתי מרכז את הפחמימה.
5.טעמי בריאות. 20 דק' פעמיים בשבוע אחרי אימון יספיק לך לדעתי.

אבל חיטוב וטקסס..אתה אופטימי
אני משער שאני בסביבות 25% שומן.
לגבי האירובי, באיזה עצימות היית ממליץ לעשות אותו ? עצימות נמוכה? למשל הלכה מהירה?
רציתי ללכת על הלינארית אבל מכיוון שבאימון של אמצע השבוע אני לא יכול לבוא במיטבי אז כנראה שהדדליפט ידפק לי, אז הלכתי על טקסס
שיושבת לי בול.

לגבי האירובי, באיזה עצימות היית ממליץ לעשות אותו ? עצימות נמוכה? למשל הלכה מהירה?
רציתי ללכת על הלינארית אבל מכיוון שבאימון של אמצע השבוע אני לא יכול לבוא במיטבי אז כנראה שהדדליפט ידפק לי, אז הלכתי על טקסס
שיושבת לי בול.
אחי סתם שאלה ישמצב אתה שולח תמונה שלך שאיך אתה נראה עם אחוז שומן כזה אבל עם מסת שריר מטורפת כמו שלך ? של ההבטן בעיקר והרגליים וכו

• פותח/ת השרשור
אחי סתם שאלה ישמצב אתה שולח תמונה שלך שאיך אתה נראה עם אחוז שומן כזה אבל עם מסת שריר מטורפת כמו שלך ? של ההבטן בעיקר והרגליים וכו
אני לא חושב שיש לי מסת שריר מטורפת, אם הסקת את זה מהאחוז שומן אז יכול להיות שאני יותר בכיוון ה30%, אני לא ממש מבין בזה .
תמונות כנראה שאני יעלה בקרוב.

אני לא חושב שיש לי מסת שריר מטורפת, אם הסקת את זה מהאחוז שומן אז יכול להיות שאני יותר בכיוון ה30%, אני לא ממש מבין בזה .
תמונות כנראה שאני יעלה בקרוב.
כי מעניין אותי לדעת האם אתה נראה טוב בבטן שיש לך אחוז שומן כזה ? מה המשקל והגובה שלך (אני ושאל בגלל שאני רוצה לדעת על עצמי פשוט .)
לפי דעתך הבטן שלך נראת יפה עם המסה(יחסית )? היא מוצקה ? אין לך בעיה ללכת בלי חולצה למרות ה25 אחוז שומן ?

שיושבת לי בול.
לדעתי נסה לסדר את זה כי ליניארית זאת תכנית מושלמת למיטוב לדעתי.
אירובי בהתחלה לא הייתי עושה.רק כשהירידה נתקעת,אני מוסיף 20 דק איתה קלה אחרי אימון

• פותח/ת השרשור
לדעתי נסה לסדר את זה כי ליניארית זאת תכנית מושלמת למיטוב לדעתי.
אירובי בהתחלה לא הייתי עושה.רק כשהירידה נתקעת,אני מוסיף 20 דק איתה קלה אחרי אימון
כנראה שאני אחטב עם הלינארית, תודה!
רק דבר אחד לא הבנתי, למה הדדליפט נחשב להרמה משנית, ומתח/חתירה להרמה מרכזית? זה לא אמור להיות הפוך?

כנראה שאני אחטב עם הלינארית, תודה!
רק דבר אחד לא הבנתי, למה הדדליפט נחשב להרמה משנית, ומתח/חתירה להרמה מרכזית? זה לא אמור להיות הפוך?
כי מתח/חתירה אפשר לבצע פעמיים בשבוע ושילוב של פעמיים בשבוע דד ליפט עם סקוואט ירצח אותך ורק יפריע להתקדמות במיוחד עם ההתאוששות הנמוכה בחיטוב.
אני אישית עובד עכשיו מסה עם הלינארית וגם לי יש בעיה עם הדד ליפט, הוא תקוע אצלי בגלל (לדעתי) המחסור בנפח.
הפתרון שאני עשיתי הוא תוספת נפח באימון של יום חמישי בסוף האימון + הורדת נפח באימון הרגיל של הדד ליפט (האימון של אמצע שבוע)
אני עושה את זה בצורה הזאת:
יום שלישי (אימון 2 בשבוע) יש לך 4 סטים של 5 בדד ליפט ואני עושה 2x5 2x3 (שני הסטים האחרונים עם המשקל שאמור להיות אבל ל3 חזרות) ויום חמישי 3x3 + שלוש סטים של חימום כאשר את ה3x3 מבצעים עם המשקל שאיתו עשית סט שלישי ביום שלישי (לדוגמא אם המשקלים שלך ביום שלישי בדד ליפט היו 80 100 120 140 אז אתה תעשה היום 3x3 עם 120 קילו).

זה משהו אישי שאילתרתי לא מזמן ולדעתי זה עוזר לי, אם אתה מרגיש בתחילת החיטוב שאתה רוצה קצת יותר נפח לדד ליפט אתה מוזמן לנסות את השיטה שלי!

• פותח/ת השרשור
כי מתח/חתירה אפשר לבצע פעמיים בשבוע ושילוב של פעמיים בשבוע דד ליפט עם סקוואט ירצח אותך ורק יפריע להתקדמות במיוחד עם ההתאוששות הנמוכה בחיטוב.
אני אישית עובד עכשיו מסה עם הלינארית וגם לי יש בעיה עם הדד ליפט, הוא תקוע אצלי בגלל (לדעתי) המחסור בנפח.
הפתרון שאני עשיתי הוא תוספת נפח באימון של יום חמישי בסוף האימון + הורדת נפח באימון הרגיל של הדד ליפט (האימון של אמצע שבוע)
אני עושה את זה בצורה הזאת:
יום שלישי (אימון 2 בשבוע) יש לך 4 סטים של 5 בדד ליפט ואני עושה 2x5 2x3 (שני הסטים האחרונים עם המשקל שאמור להיות אבל ל3 חזרות) ויום חמישי 3x3 + שלוש סטים של חימום כאשר את ה3x3 מבצעים עם המשקל שאיתו עשית סט שלישי ביום שלישי (לדוגמא אם המשקלים שלך ביום שלישי בדד ליפט היו 80 100 120 140 אז אתה תעשה היום 3x3 עם 120 קילו).

זה משהו אישי שאילתרתי לא מזמן ולדעתי זה עוזר לי, אם אתה מרגיש בתחילת החיטוב שאתה רוצה קצת יותר נפח לדד ליפט אתה מוזמן לנסות את השיטה שלי!
אני חשבתי על חתירה / מתח באימון הראשון והשני, ודדליפט באימון האחרון .
הבעיה היא שאם תעשה את הדדליפט באימון השלישי לא יהיה לך מספיק נפח/ עצימות לפלג גוף תחתון באימון השני של השבוע.
אז אני שאלתי איך אפשר להפוך את הדדליפט לתרגיל מרכזי.

בתחילת החיטוב אני נמצא בדילאוד ככה שההתחלה לא אמורה להיות בעייתית, בהמשך הוספת נפח כבר לא אפקטיבית בגלל ההתאוששות הלקוייה, תודה בכל אופן!
מתוך סקרנות, איך הסקוואט מושפע מהוספת הנפח?
אתה עושה חתירה או מתח?

אני חשבתי על חתירה / מתח באימון הראשון והשני, ודדליפט באימון האחרון .
הבעיה היא שאם תעשה את הדדליפט באימון השלישי לא יהיה לך מספיק נפח/ עצימות לפלג גוף תחתון באימון השני של השבוע.
אז אני שאלתי איך אפשר להפוך את הדדליפט לתרגיל מרכזי.

בתחילת החיטוב אני נמצא בדילאוד ככה שההתחלה לא אמורה להיות בעייתית, בהמשך הוספת נפח כבר לא אפקטיבית בגלל ההתאוששות הלקוייה, תודה בכל אופן!
מתוך סקרנות, איך הסקוואט מושפע מהוספת הנפח?
אתה עושה חתירה או מתח?
1. אתה לא יכול לעשות סקוואט כבד ודד ליפט כבד באותו אימון ובגלל זה אי אפשר להעביר את הדד ליפט בכלל כי בשאר האימונים אתה עושה סקוואטים כבדים (באימון השני סקוואט קל)
2. השיטה שאני הבאתי תתן עבודה על הדד ליפט בשבועיים שזה יעזור מאוד. אני לא יודע על פי מה אתה מגדיר "תרגיל מרכזי", אולי לפי זה שעל בנץ' וסקוואט עובדים 2-3 פעמים בשבוע ועל דד ליפט פעם אחת? ההסבר לזה הוא פשוט וזה כי אי אפשר לעשות גם סקוואט וגם דד ליפט הרבה או שאתה פשוט תגמור את עצמך ותלך אחורה במקום להתקדם במשקלים. הדד ליפט עובד על השרירים בצורה דיי דומה לסקוואט ככה שתאכלס אפשר גם לא לעבוד הרבה על דד ליפט ואתה עדיין תעלה במשקלים בזכות הסקוואט.

לגבי הוספת נפח - הסקוואט לא מושפע מזה הרבה כי לרוב עושים אותו בתחילת האימון, אבל אם לא תתאושש מאימון לאימון הוא כן יהיה מושפע מזה.
ואני אישית עושה מתח, אוהב אותו יותר מחתירה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית