הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה דחופה למי שמבין בתזונה

קארין אזולאי

משתמש מתחיל
21
2
נק' מוניטין:
2
21
2
אני במשקל 53 גובה 1.60 ואני בתהליך של חיטוב ומעוניינת להוריד 3 קילו מתאמנת בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע חרגתי היום קצת באוכל ואכלתי חתיכת עוגה..אחריי כמה שעות עשיתי אירובי 50 דקות..כשאני מסיימת את האימון כדי לאכול או לוותר על הארוחה ולאכול חטיף אנרגיה רק? בגלל שחרפתי היום

מצד אחד חריגה חד פעמית של פרוסת עוגה לא תשנה מהותית לתהליך אבל אם בא לך לקזז זה בהחלט אפשרי.
מצד שני את לא חייבת לאכול רק בגלל שסיימת אימון אירובי או בגלל שכך כתוב בתפריט. תנסי לאכול פשוט בגלל שאת רעבה.
זה נשמע מצחיק אבל הקשר בין תחושות רעב/צמא/שובע ואכילה היא הדרך הכי טובה לשמור על משקל.

אני במשקל 53 גובה 1.60 ואני בתהליך של חיטוב ומעוניינת להוריד 3 קילו מתאמנת בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע חרגתי היום קצת באוכל ואכלתי חתיכת עוגה..אחריי כמה שעות עשיתי אירובי 50 דקות..כשאני מסיימת את האימון כדי לאכול או לוותר על הארוחה ולאכול חטיף אנרגיה רק? בגלל שחרפתי היום
מסכים עם מרטין,
חריגה חד פעמית לא תגרום לשום נזק.
ותמיד את יכולה לקזז מפחמימה אחרת לפי חישוב כזה או אחר.

כך או כך, לא צריכים להיות קיצוניים All the way 😉

כשאני מסיימת את האימון כדי לאכול או לוותר על הארוחה ולאכול חטיף אנרגיה רק?
תמיד עדיף לאכול אוכל אמיתי. "חטיף אנרגיה" הוא הרבה פעמים פשוט חטיף.
אם את מעוניינת להוסיף או להחסיר ערכים מסויימים, מוטב לעשות זאת ע"י שינויים באוכל. סתם לשם דוגמא, את מעוניינת לקזז את העוגה, תאכלי בארוחת הקיזוז קופסת טונה ועלים ירוקים.

מצד אחד ...מצד שני...
הכל נכון. אבל -
מצד שלישי אני חושב שכדאי לך לשקול ברצינות קבלת עזרה מקצועית, יש לי הרגשה שאת על הסף של הפרעת אכילה, ואלי אפילו קצת מעבר לסף הזה.

מצד אחד חריגה חד פעמית של פרוסת עוגה לא תשנה מהותית לתהליך אבל אם בא לך לקזז זה בהחלט אפשרי.
מצד שני את לא חייבת לאכול רק בגלל שסיימת אימון אירובי או בגלל שכך כתוב בתפריט. תנסי לאכול פשוט בגלל שאת רעבה.
זה נשמע מצחיק אבל הקשר בין תחושות רעב/צמא/שובע ואכילה היא הדרך הכי טובה לשמור על משקל.
כן,כשאת אוכלת אוכל אמיתי,והמנגנונים של הגוף שלך נכונים ולא משקרים לך.
(מישהו אמר פליאו?)

• פותח/ת השרשור
הכל נכון. אבל -
מצד שלישי אני חושב שכדאי לך לשקול ברצינות קבלת עזרה מקצועית, יש לי הרגשה שאת על הסף של הפרעת אכילה, ואלי אפילו קצת מעבר לסף הזה.
חחחחחחח מה יהושע? אני אוכלת מסודר ופשוט מנסה להשקיע באימונים..אני ממש לא בתת משקל ולא קרובה לזה..חח אז למה הגעת למסקנה הזאת?

למה הגעת למסקנה הזאת?
אני מקוה שאני טועה, אבל את שוקלת 50 ק"ג בגובה 163 ס"מ (BMI=18.8, לא רחוק ממה שמוגדר "תת משקל"), ואחרי שאכלת חתיכת עוגה עשית 50 דקות אירובי ובכל זאת את מוטרדת מאותו "חטא". לצערי אני מכיר מקרוב סיפורים שנשמעים דומה ושהסתיימו לא טוב, כלומר במחלקה להפרעות אכילה ב"שיבא". אבל שוב, אני לא מכיר אותך אישית ומקווה שאני טועה, כפי שייתכן בהחלט.

• פותח/ת השרשור
לא לא לא חל פה בלבול קטן..אני שוקלת 53 גובה 1.60 והכוונה שלי היא להגיע ל50 קילו+ חיטוב..ואני עושה בלי שום קשר 50 דק אירובי 3 פעמים בשבוע..זה לא קשור לעוגה..והתייעצתי לגביי העוגה כי אני מאד מאד רוצה לחטב וחשבתי אולי זה קשור..לא אשקר מאד רוצה לרדת ל50 קילו ומאד מאד חשוב לי המשקל, אני משתדלת מאד באימונים ולא רואה ירידה..אבל ברוך השם אני בריאה ולא יגיע להפרעת אכילה אן משהו בסיכון האהבה לשוקולד ולאוכל חזק ממני! חח

• פותח/ת השרשור
חחחחח לא זה בסדר גמור..ההפך תודה על העצות:)
אחרי שבוע קשה של 5 אימונים..והרבה זמן של אינטרוולים!! ירדו ה700 גרם הראשונים:) חחח עוד 2.300 ליעד! ועוד שאלה קטנה..אם אני רצה עם ג׳קט טרנינג זה עוזר לירידה? בגלל שמזיעים יותר?

אחרי שבוע קשה של 5 אימונים..והרבה זמן של אינטרוולים!! ירדו ה700 גרם הראשונים:) חחח עוד 2.300 ליעד! ועוד שאלה קטנה..אם אני רצה עם ג׳קט טרנינג זה עוזר לירידה? בגלל שמזיעים יותר?

לא, זה סתם יגרום לך לסבל

• פותח/ת השרשור
image.jpg
image.jpg

חבל שאת לא עושה משקולות ותרגילים מורכבים - פוטנציאל כ"כ לא ממומש.

• פותח/ת השרשור
היה לנו פה עכשיו וויכוח במכון כושר המאמן אומר שזה לא בריא אבל בהחלט שורפים יותר..הוא אומר שיש גם באתר של וינגט מאמר על זה

היה לנו פה עכשיו וויכוח במכון כושר המאמן אומר שזה לא בריא אבל בהחלט שורפים יותר..הוא אומר שיש גם באתר של וינגט מאמר על זה

את אולי תשרפי הרבה נוזלים אבל את בהחלט תחזירי אותם אחרי שתסיימי את הפעילות האירובית.

תכנית (FBW(Full Body Workout רגילה

תכנית שאת עובדת בה בכל אימון על אותם שרירים X פעמים בשבוע.

בחיטוב קשה להעלות במשקלי עבודה בגלל שנמצאים במאזן קלורי שלילי אבל התכנית הזאת היא בעיקר לשמור על מסת השריר הקיים(בתור מתחילה את תעלי במשקלי עבודה ויש לך איפה להשתפר)

https://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/ התכנית האחרונה

תלמדי את התרגילים המורכבים - סקוואט, בנץ', דדליפט ופרס.

יש לך אפשרות להעלות סרטוני טכניקה שלך מבצעת את התרגילים ולקבל פידבק עליהם מהפורום.

עוד דבר שיעזור לך להישאר במעקב על האימונים שלך הוא לוג אימונים בפורום. יש לך באחד מהנושאים "לוג בתזונה ואימונים" ששם את יכולה לרשום את התרגילים שלך ואת ההתקדמות במשקלי העבודה מאימון לאימון.

בכל מקרה במידה ואת צריכה(כמו שבטח שמת לב) יש לך מספיק גב ועזרה מכל האנשים שנמצאים כאן.

Back
למעלה תחתית