הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון LB Squat & Deadlift - מהסרטונים החדשים של ריפטו

ליפטר ברמה גבוהה ינסה ״לרמות״ הכי הרבה במסגרת חוקי התחרות כדי להסקביט הכי הרבה משקל. (כדי לנצח מתחרים)
אני מגיב גם על מה שכתבת (נראה לי שזה אתה? אם אני טועה תקן אותי) בדיון על הסקוואט של ולאד:
חוץ מרוחב העמידה, אין לך דרך לשנות את טווח התנועה (=המרחק האנכי שהמוט זז) בסקוואט.
ככה שהקטע עם הניסיון "לרמות", והקטע של "הוא יודע לעשות את הROM המינימלי על מנת לשבור מקביל", תקף רק לרוחב העמידה. אלא אם יש לך דרך אחרת לגרום לרגליים להיות "קצרות יותר".

אני מגיב גם על מה שכתבת (נראה לי שזה אתה? אם אני טועה תקן אותי) בדיון על הסקוואט של ולאד:
חוץ מרוחב העמידה, אין לך דרך לשנות את טווח התנועה (=המרחק האנכי שהמוט זז) בסקוואט.
ככה שהקטע עם הניסיון "לרמות", והקטע של "הוא יודע לעשות את הROM המינימלי על מנת לשבור מקביל", תקף רק לרוחב העמידה. אלא אם יש לך דרך אחרת לגרום לרגליים להיות "קצרות יותר".
אם אתה שולח רק ברכיים קדימה יכול להיות לך טווח תנועה ענק ולא תשבור מקביל

ולחלופין כמו שב eq עושים
רק יושבים אחורה כמעט ואז שוברים (או ״שוברים״ בחלק מהאירגונים״ ) עם טווח תנועה קצר מאוד.

אם אתה שולח רק ברכיים קדימה יכול להיות לך טווח תנועה ענק ולא תשבור מקביל

ולחלופין כמו שב eq עושים
רק יושבים אחורה כמעט ואז שוברים (או ״שוברים״ בחלק מהאירגונים״ ) עם טווח תנועה קצר מאוד.
ROM = המרחק האנכי שהמוט זז.
אני מדבר כמובן על מצב שבו המוט נשאר מאוזן מעל מרכז כף הרגל. תשלח ברכיים יותר קדימה = תכפוף פחות את פלג הגוף העליון על מנת להשאר בשיווי משקל. המוט יזוז אותו מרחק.

ROM = המרחק האנכי שהמוט זז.
אני מדבר כמובן על מצב שבו המוט נשאר מאוזן מעל מרכז כף הרגל. תשלח ברכיים יותר קדימה = תכפוף פחות את פלג הגוף העליון על מנת להשאר בשיווי משקל. המוט יזוז אותו מרחק.

אם רק תשלח ברכיים קדימה
ואתה יורד למטה ויורד ועברת כבר כברת דרך (נגיד המוט זז במסלול של 2x) אבל עדיין מפרק הירך לא מתחת לברך =לא שברת מקביל

אם רק תתיישב אחורה ואתה יורד ויורד ועברת דרך כלשהי (נגיד המוט זז במסלול של x) ובום מפרק הירך הוא מתחת לברך ושברת מקביל .

באופציה השנייה עשית rom קצר יותר אבל עדיין הוא שבר יותר (ליתר דיוק הוא היחידי מבינהם ששבר מקביל)

אם רק תשלח ברכיים קדימה
ואתה יורד למטה ויורד ועברת כבר כברת דרך (נגיד המוט זז במסלול של 2x) אבל עדיין מפרק הירך לא מתחת לברך =לא שברת מקביל

אם רק תתיישב אחורה ואתה יורד ויורד ועברת דרך כלשהי (נגיד המוט זז במסלול של x) ובום מפרק הירך הוא מתחת לברך ושברת מקביל .

באופציה השנייה עשית rom קצר יותר אבל עדיין הוא שבר יותר (ליתר דיוק הוא היחידי מבינהם ששבר מקביל)
ה"אם" הזה שלך נחמד, רק שזה לא יכול להתרחש.
ואיך בדיוק רלוונטית דוגמה למצב שבו אין שבירת מקביל?

תכופף יותר ברכיים תוך שמירה על מוט מעל מרכז כף הרגל = תכפוף פחות את הטורסו.
אתה שוכח שבדוגמה הראשונה, כשתהיה מתחת למקביל, הטורסו יהיה מאוד אנכי, ובדוגמה השנייה, כשתהיה מתחת למקביל באותו עומק בדיוק - הטורסו מאוד כפוף.
במקביל המרחקים שהמוטות זזו יהיו זהים.

בסרטון של הסקוואט נראה שכפות הרגליים ב45 מעלות.
האם תקין?
ככול שאני מצר את העמידה כפות הרגליים שלי מקבלות זוית גבוהה יותר, שזה הגיוני על מנת לפתוח ברכיים.
הנחתי שזו טעות ולכן הרחבתי את העמידה.

לגבי הבטיחות (כי אי אפשר להיות רק רציניים)
אתם מדברים על נעל ספורט כאילו שהיא נעל עבודה.
אם פלטה טיפול לי על הרגל עם נעל ספורט התוצאה תהיה כמעט זהה ליחף....

משהו לא ברור לי בסרטון של הסקוואט.
ריפטו אומר לדחוף את האגן למעלה ולא לחשוב בכלל על החזה. זה לא מתכון ליצירת גוד מורנינג? אני מכיר טיפ שאומר שבזמן שדוחפים אגן למעלה, דוחפים גם חזה כך שיצא שהם עולים באותו זמן..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית