הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תבחנו אותי אם אני בעניינים

Trenhexzaur

משתמש פעיל
995
310
נק' מוניטין:
588
995
310
1. מיתוסים שנשברו לי,
שומן רווי עדיף על פחמימה.
חמאה, גבנצ, שמנת. ועל הדרך, אחלה מקור לשומן אומגה 3(יחס כמעט 1:1 עם אומגה 6)
עדיף לטגן עם חמאה.
2. אני יכול לאכול גם 8 ביצים ביום עם הצהוב.
3. אם אני אוכל פחמימה פעם ביום בשביל הגליקוגן בשריר זה חא חשוב סוג הפחמימה אם אני לא סוכרתי
4. אני מתסף מולטי ויטמין זה לא קשור למיתוס סתם מעדכן.. וחושב על לתסף מגנזיום, מסתבר שהוא נותן לי בוסט למוח.
5. אוכל חלבון ולא חייב כל 3 שעות אפשר גם 100 גרם בארוחה בהתאם לסדר היום שלי.
6. מאז שאני אןכל שוב שומנים המח שלי זוכר דברים בצורה מלחיצה, אין בעיות קשב וריכוז יותר, המצב רוח שלי השתפר ממש, פחמימה זה רק 30 -20אחוז מהתזונה שלי ואני צורך פחמימות פעם ביום בגלל שכך אני חושב לעניות דעתי לשמור על אינסולין נמוך.

(מסת שריר אני משיג בעיקר מסטרואידים ואימונים חחח אבל הכי חשוב לי זו התזונה).
זה הפורום הכי שווה שמבייש את הקליניקה!
בבקשה תאירו את עיניי אני רעב לידע(רעב תרתי משמע הולך לטגן חמאה)

• פותח/ת השרשור
אני שוקל לקנות חמאה בסיטונאות וגבנ"צ ראיתי שיש בזה אומגה 3 EPA וDHA
עוד חודש נעדכן בדיקות דם לכולסטרול.
יש טענה שהמוח יכול להשתמש רק בגלוקוז כאנרגיה לכן חשוב לצרוך פחמימה.
ויונקים הם מיעוטי יכולת בהפיכת שומן לגלוקוז
http://blog.cholesterol-and-health.com/2012/01/we-really-can-make-glucose-from-fatty.html

If we really do make glucose from fatty acids when times are tight as all of this evidence so strongly suggests, there should be a way for our bodies to regulate this process so that it only kicks in when we are in need of glucose. Indeed, such a mechanism exists. Let's take a look at a figure from the recent computational analysis(9) and focus in on the part I outlined in blue:
מה החוקיות של ייבוא 15 קילו אלבומין סיטונאי מחו"ל?
לגבי סיבים תזונתיים..... אני אחפש כבר דרך לתסף לתפריט, ירקות לא משאירים לי מקום לעוד חלבון מעדיף מולטי ויטמין של אופטימן

דעתי הכללית בנושא היא כזו,
אם בעבר אנשים נחרדו מכולסטרול, שומן רווי וכן הלאה, לאחר שבירת המיתוסים הללו, ניתן להבחין בזרמים של פיצוי יתר (*אהמ* פליאו) שלוקחים את זה לקיצון השני.

צריך לזכור שההגדרה המתאימה למילה "בריא" היא "שאינו מחליא" ולא בהכרח "שמבריא".
כלומר, שאין צורך לקפיצה ממצב של המנעות למצב של צריכת יתר.

כנ"ל לגבי פחמימות-שומן, אולי באמת קיים יתרון מסויים להעלות את השומן (ביחס לסטנדרטים המקובלים בעבר), אין נובע מכך שכדאי לצמצם את הפחמימה לאפס (ואני נגד הקונספט). זה טוויק קטן בצריכה הכללית באחוזים.

גם לא הייתי רץ להחליף כל מקור שומן בשומן רווי, למעשה הייתי נזהר לעשות כן, לא רק שלא כל השומנים הרווים נוצרו שווים, אלא שיש חשיבות רבה גם לסוגים השונים ואגב, גם ברמה הפרקטית, חמאה נשרפת בטיגון בקלות (אלא אם היא מזוקקת) ולכן גם לטמפ' שהשומנים השונים יכולים לשאת צריך לתת את הדעת.

ומה קורה כשאתה בדיאטה קטגונית ואין פחמימות שאפשר לפרק לגלוקוז? ☝️

רמז: לא תמיד רק מפחמימה

• פותח/ת השרשור
אם בעבר אנשים נחרדו מכולסטרול, שומן רווי וכן הלאה, לאחר שבירת המיתוסים הללו, ניתן להבחין בזרמים של פיצוי יתר (*אהמ* פליאו) שלוקחים את זה לקיצון השני.

כנ"ל לגבי פחמימות-שומן, אולי באמת קיים יתרון מסויים להעלות את השומן (ביחס לסטנדרטים המקובלים בעבר), אין נובע מכך שכדאי לצמצם את הפחמימה לאפס (ואני נגד הקונספט). זה טוויק קטן בצריכה הכללית באחוזים.

גם לא הייתי רץ להחליף כל מקור שומן בשומן רווי, למעשה הייתי נזהר לעשות כן, לא רק שלא כל השומנים הרווים נוצרו שווים, אלא שיש חשיבות רבה גם לסוגים השונים ואגב, גם ברמה הפרקטית, חמאה נשרפת בטיגון בקלות (אלא אם היא מזוקקת) ולכן גם לטמפ' שהשומנים השונים יכולים לשאת צריך לתת את הדעת.
מחקרים כרגע תוקפם אומגה 6, תראה...... זה או אומגה 6, או 9, או רווי......או המון פחמימה.
ואנחנו רואים תוצאות יפות עם פחות פחמימה ויותר שומן, אני נגד 0 פחמימה, אבל בעד יתרון לשומנים בתפריט היומי.
מה יש בחמאה מזוככת?

במקום גלוקוז נעשה שימוש בקטונים על-פי רב, אך עדיין קיים צורך הכרחי בפחמימה, אך בכמות מזערית שקיימת באוכל (trace carbs) כמו שיש בבשר, קוטג' וכו' שלא ניתן להמנע וגם ממילא ניתן להמיר חלבון וכיוב' לגלוקוז לשימושים אלו.
מערכות האנרגיה השונות עדיין שם, בדיוק כשם שיש אלמנט אירובי בעת הרמת משקלים כבדים, זה פשוט עניין של זמינות ועדיפות.

במקום גלוקוז נעשה שימוש בקטונים על-פי רב, אך עדיין קיים צורך הכרחי בפחמימה, אך בכמות מזערית שקיימת באוכל (trace carbs) כמו שיש בבשר, קוטג' וכו' שלא ניתן להמנע וגם ממילא ניתן להמיר חלבון וכיוב' לגלוקוז לשימושים אלו.
מערכות האנרגיה השונות עדיין שם, בדיוק כשם שיש אלמנט אירובי בעת הרמת משקלים כבדים, זה פשוט עניין של זמינות ועדיפות.
בדיוק מה שאמרתי.
הקטונים יכולים להתפרק לגלוקוז, לא?
כפי שכתבת- על פי רוב. הרי משם עיקר האנרגיה.

לגבי הפחמימות שמגיעות ממקורות אחרים, ברור לי.

מחקרים כרגע תוקפם אומגה 6, תראה...... זה או אומגה 6, או 9, או רווי......או המון פחמימה.
ואנחנו רואים תוצאות יפות עם פחות פחמימה ויותר שומן, אני נגד 0 פחמימה, אבל בעד יתרון לשומנים בתפריט היומי.
מה יש בחמאה מזוככת?

לא הבנתי את החלק הראשון.
לא יודע מזה "רואים תוצאות יפות עם פחות פחמימה ויותר שומן", במראה? בבדיקות דם? במחקר? תוך כדי דיאטת הרזייה\נייטרלי\השמנה?
חמאה מזוקקת (ולא מזוככת, כמו בשמן זית) זו חמאה שמוציאים ממנה את חלבוני החלב (שנוטים להשרף בקלות) כך שכל מה שנשאר ממנה הוא שומן טהור.

אתה צודק,לשומן חד בלתי רווי יש את היתרונות שלו וצריך לצרוך אותו אתה לעולם לא תראה בלוג או אתר או ואטאבר פליאו שאומר שלא. בגלל זה גם אומרים להשתמש בשמן זית ואבוקדו.
אני שוקל לקנות חמאה בסיטונאות וגבנ"צ ראיתי שיש בזה אומגה 3 EPA וDHA
עוד חודש נעדכן בדיקות דם לכולסטרול.
ויונקים הם מיעוטי יכולת בהפיכת שומן לגלוקוז
http://blog.cholesterol-and-health.com/2012/01/we-really-can-make-glucose-from-fatty.html

מה החוקיות של ייבוא 15 קילו אלבומין סיטונאי מחו"ל?
לגבי סיבים תזונתיים..... אני אחפש כבר דרך לתסף לתפריט, ירקות לא משאירים לי מקום לעוד חלבון מעדיף מולטי ויטמין של אופטימן
תשמע,תוספים זה פתרון יותר זול מכל דבר שתמצא, ויותר יעיל,אני לא אומר שאתה עכשיו צריך לקנות כל מה שקיים,אבל במקום להסתבך ולשבור את הראש לאכול סיבים פשוט קונים תוסף של זה וזהו. יותר זול,יותר יעיל. הייתי במקומך מתסף סיבים בחיטוב,אם אתה במסה פשוט תאכל איזה 2 פירות ליום(כי זה גם טעים) ואורז ואתה מסודר. לגבי האומגה 3 ממאכלים מיוחדים כמו מה שציינת,זה כנראה יעלה יקר יותר ויצרוך יותר התעסקות (וכנראה ספיגה נמוכה יותר וכמויות שאין בתוסף).
אני עוד פעם אומר,תוסף תזונה הוא בנוסף ולא אמור להחליף את התזונה אבל דברים שמאוד קשה להשיג מהתזונה עדיף לתסף מאשר להיות בחוסר.

המוח צריך בערך 50 קל מפחמימה, עוד לא שמעתי על מישהו שהוא literally אפס פחמימה.
אם אתה כן,סימן שאתה לא אוכל פירות (שזה לא משהו) ואתה לא אוכל ירקות (עוד פעם..) יש גם במוצרי חלב פחמימה באבקת חלבון ושטויות אחרות. המוח שלך יסתדר ידידי

• פותח/ת השרשור
אתה צודק,לשומן חד בלתי רווי יש את היתרונות שלו וצריך לצרוך אותו אתה לעולם לא תראה בלוג או אתר או ואטאבר פליאו שאומר שלא. בגלל זה גם אומרים להשתמש בשמן זית ואבוקדו.

תשמע,תוספים זה פתרון יותר זול מכל דבר שתמצא, ויותר יעיל,אני לא אומר שאתה עכשיו צריך לקנות כל מה שקיים,אבל במקום להסתבך ולשבור את הראש לאכול סיבים פשוט קונים תוסף של זה וזהו. יותר זול,יותר יעיל. הייתי במקומך מתסף סיבים בחיטוב,אם אתה במסה פשוט תאכל איזה 2 פירות ליום(כי זה גם טעים) ואורז ואתה מסודר. לגבי האומגה 3 ממאכלים מיוחדים כמו מה שציינת,זה כנראה יעלה יקר יותר ויצרוך יותר התעסקות (וכנראה ספיגה נמוכה יותר וכמויות שאין בתוסף).
אני עוד פעם אומר,תוסף תזונה הוא בנוסף ולא אמור להחליף את התזונה אבל דברים שמאוד קשה להשיג מהתזונה עדיף לתסף מאשר להיות בחוסר.

המוח צריך בערך 50 קל מפחמימה, עוד לא שמעתי על מישהו שהוא literally אפס פחמימה.
אם אתה כן,סימן שאתה לא אוכל פירות (שזה לא משהו) ואתה לא אוכל ירקות (עוד פעם..) יש גם במוצרי חלב פחמימה באבקת חלבון ושטויות אחרות. המוח שלך יסתדר ידידי
השכלתי, באשר למגבלת שומן omega 9?

מתלה מגבות.
הוא גם מעיף שחיפים יפה מאוד מהסקוואט ראק.
הוא גם טוב לפמפם חזה עליון ועבודת כתפיים.

אפשרי לעשות בו גם בנץ׳ צר עם עצירה בעזרת הפינים של הבטחון האלה טיפה מעל החזה.
מכיר בחור שהוסיף ככה 15-20 קילו לבנץ׳ כי זה עבד לו על הנק׳ החלשה.

שומן רווי עדיף על פחמימה.
לא

חמאה, גבנצ, שמנת. ועל הדרך, אחלה מקור לשומן אומגה 3(יחס כמעט 1:1 עם אומגה 6)
ממש לא. יש שם בקושי אומגה 3. זה שהיחס "טוב" לעומת אומגה 6, לא אומר שזה מקור טוב לאומגה 3 במינון מספק.

עדיף לטגן עם חמאה.
אפשר גם עם שמן זית. אתה לא תגיע בטיגון, אלא אם אתה עושה משהו מאוד מיוחד, לטמפרטורות כאלו שהשמן יתחמצן. באפייה זה יותר קריטי מטיגון, כל עוד הטיגון הוא לא בשמן עמוק.

2. אני יכול לאכול גם 8 ביצים ביום עם הצהוב.
לא הייתי הולך כל כך רחוק. 8 זו תהיה דיי הגזמה, בדיוק כמו לשתות 20 ליטר מים בשעה. גיוון והגיון בתפריט זה שם המשחק. אומנם הכולסטרול מהתזונה לא כזה משפיע ממקור חיצוני, אבל בסופו של דבר גם לצריכה מוגברת של כולסטרול יכולות להיות השפעות שליליות כאשר המינון מאוד גבוה (כמו במקרה של 8 ביצים).

3. אם אני אוכל פחמימה פעם ביום בשביל הגליקוגן בשריר זה חא חשוב סוג הפחמימה אם אני לא סוכרתי
תלוי במינון הפחמימה שאתה אוכל ובצריכה הקלורית בתפריט.

5. אוכל חלבון ולא חייב כל 3 שעות אפשר גם 100 גרם בארוחה בהתאם לסדר היום שלי.
פיזור חלבון על פני היום סביר להניח יהיה אידאלי, במיוחד למי שבסייקל. זה לא משנה אם זה יהיה 30 גרם חלבון בארוחה או 60 גרם חלבון בארוחה, אבל תנסה לפזר את זה לאורך היום. זה לא אומר שאתה צריך לאכול 5 ארוחות ביום, אבל 3 יהיה קו המשווה.

6. מאז שאני אןכל שוב שומנים המח שלי זוכר דברים בצורה מלחיצה, אין בעיות קשב וריכוז יותר, המצב רוח שלי השתפר ממש, פחמימה זה רק 30 -20אחוז מהתזונה שלי ואני צורך פחמימות פעם ביום בגלל שכך אני חושב לעניות דעתי לשמור על אינסולין נמוך.
זה לא ממש קשור לתפקוד המוח. נשמע יותר כמו משהו שאתה מאמין בו ולכן הוא עובד (פלסבו).

• פותח/ת השרשור
אני פשוט אכתוב מה המטרה שלי בדיון.
AD, נכון או לא נכון? כי לפי הדיאטה הזאת יש המון כולסטרול בתפריט, ולגבי שיפור בזיכרון, אני מאמין שזה האומגה 3 התוסף, או שרמות הטסט שלי התייצבו מהסייקל האחרון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית