הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגב תחתון

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
היי אני בן 16 ואני מתאמן כמה חודשים בחדר כושר
לאחרונה התחילו לי כאבים חדים בעת ביצוע הסקוואט בצד ימין של הגב התחתון , היום בערך שעה אחרי שסיימתי את האימון הכאבים גברו (ביצעתי סקוואט באימון) וממש כואב לי
אם אני נוגע בעצם שנמצאת איפה שהכאב אז הכאב גובר אבל אין שום סימן חיצוני למכה יבשה באיזור.
יכול להיות שזאת פריצת דיסק או בלט דיסק?
יש למישהו פיתרון מה לעשות?
(הייתי בעבר אצל אורטופדים שאמרו שזה כלום אבל אני לא כל כך מאמין לזה ולא רוצים לשלוח אותי לצילום)

נשמע כמו עומס עקב אימונים.
תצטרך א' לבדוק את טכניקה של הסקוואט
ב' להתחמם טוב טוב לפני כל אימון להוריד עומס לגמרי מהאימונים ולבצע רק תנועות חימום לאגן ולאיזור הגב התחתון.
ג' להשתמש במשחה יעודית כגון וולטרן כדי לחמם את האיזור ובמקלחת לתת למים חמים לזרום על האיזור הכואב לפחות כ5 עד 10 דקות.

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו עומס עקב אימונים.
תצטרך א' לבדוק את טכניקה של הסקוואט
ב' להתחמם טוב טוב לפני כל אימון להוריד עומס לגמרי מהאימונים ולבצע רק תנועות חימום לאגן ולאיזור הגב התחתון.
ג' להשתמש במשחה יעודית כגון וולטרן כדי לחמם את האיזור ובמקלחת לתת למים חמים לזרום על האיזור הכואב לפחות כ5 עד 10 דקות.

הטכניקה שלי טובה לפי מה שמשה מהייעוץ אישי בדק
אתה חושב שאין סיכון שזה פריצת או בלט דיסק?
בנוסף שאני הולך זה יותר כואב מאשר שאני יושב או שוכב

נערך לאחרונה:
לא יודע אם זה עדיין רלוונטי, אבל לא סביר שזו פריצת דיסק אלא פשוט חוסר איזון באיזור האגן / גב תחתון שגורם ללחץ מיותר על המפרק והרקמות הרכות מסביב.
בהנחה והטכניקה שלך נכונה, ייתכן שסרגל המאמצים שלך לא מספיק מדורג או שאתה לא נותן לגוף מספיק זמן להתאושש.
במידה ועדיין כואב, מציע לך להוריד עומסים. אם הכאב נרגע, לחזור בהדרגה לאימונים. אם עדיין מפריע, להגיע לאבחון.

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם זה עדיין רלוונטי, אבל לא סביר שזו פריצת דיסק אלא פשוט חוסר איזון באיזור האגן / גב תחתון שגורם ללחץ מיותר על המפרק והרקמות הרכות מסביב.
בהנחה והטכניקה שלך נכונה, ייתכן שסרגל המאמצים שלך לא מספיק מדורג או שאתה לא נותן לגוף מספיק זמן להתאושש.
במידה ועדיין כואב, מציע לך להוריד עומסים. אם הכאב נרגע, לחזור בהדרגה לאימונים. אם עדיין מפריע, להגיע לאבחון.

היי הייתי אצל אורטופד וזה אכן היה בסוף כאבים באגן ולא בגב תחתון הוא הביא לי מרשם לאיזה כדור בשם אטודולק והפניה לפיזיוטרפיסט
תודה על העזרה בכל מקרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית