הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סיכום - אימונים מפוצלים (ABCDEFG) כנגד אימונים לא מפוצלים (FBW/SS ודומיו)

מצב
השרשור נעול
עמרימרג תפסת אותי על עצלנות 😃
נמאס לי לחפור על הנושא ומשם הגיעה התגובה בלי הפירוט, אחרי שהגבת הייתי חייב להסביר את עצמי טוב יותר.

בגדול - לקרוא את Starting Strength & Practical Programming ואחרי זה יסתיימו השאלות. ברור שלא כולם יעשו את זה כי רוצים לאכול מכפית ולכן הפורום קיים.

יאללה זמן החלב

נמאס לי לחפור על הנושא ומשם הגיעה התגובה בלי הפירוט, אחרי שהגבת הייתי חייב להסביר את עצמי טוב יותר.

בגדול - לקרוא את Starting Strength & Practical Programming ואחרי זה יסתיימו השאלות. ברור שלא כולם יעשו את זה כי רוצים לאכול מכפית ולכן הפורום קיים.

יאללה זמן החלב

כי לראות סרטון ביוטיוב של BB מפמפם רבע טווח יותר מגניב מלקרוא ספר ועוד באנגלית ...

יאללה זמן החלב

דווקא בPP הוא כותב כל מיני דברים שדי נוגדים את SS לBB, לדוגמה, הוא אומר שווליום גבוה עצימות נמוכה תביא יותר גדילה של שרירים מאשר ווליום נמוך עצימות גבוהה, אבל פחות עלייה בכוח. ועוד כל מיני דברים שג.ג וחבריו תומכים בהם.

דווקא בPP הוא כותב כל מיני דברים שדי נוגדים את SS לBB, לדוגמה, הוא אומר שווליום גבוה עצימות נמוכה תביא יותר גדילה של שרירים מאשר ווליום נמוך עצימות גבוהה, אבל פחות עלייה בכוח. ועוד כל מיני דברים שג.ג וחבריו תומכים בהם.
זה לא נוגד את SS, כי SS זאת תוכנית לכוח. מסה זה דבר שולי ב SS וחמש חזרות זה נבחר בגלל שזה כביכול "אמצע" של כוח ומסה. היפרטרופיה זה לא רק "יותר משקל על המוט = יותר גירוי לשריר = יותר מסת שריר (בהנחה שהתזונה אידיאלית)"
אם זה היה ככה, לא היית רואה אנשים באותו גודל \ יותר גדולים מDEUS או MOO שמרימים חצי מהם, בשום מצב (ואני לא מקבל את זה ש50% מהאנשים בחדר כושר מזריקים).
להגיד שזה בגלל תזונה זה סתם לרמות פה את האנשים. אנשים לא היו מגיעים למשקלים גבוהים בלי תזונה מספקת - הרי כל שניה צועקים פה תאכל עוד תאכל עוד, ואלו שצועקים הם אנשים חזקים יותר מהכלל, אבל לא ממש יוצאי דופן מבחינת מסת הגוף שלהם ביחס למבנה הגוף שלהם (תודות לתמונות וסרטונים שהם מציגים באדיבותם).

להגיד ש SS הכי יעילה לפיתוח מסת שריר זאת סתם אמירה כל עוד זה לא מבוסס על כלום.
מסכים עם כולם פה שזאת התוכנית הכי טובה לעליה בכוח, ובאופן כללי כנראה משתלמת יותר מתוכניות אחרות (כי בסופו של דבר, מי שמחפש את המסת שריר היא תבוא עם ההתקדמות ב-SS, והיתרון של כוח בכל תחום ספורט\חיים הוא חשוב).
להגיד שהיא הכי הכי הכי אידיאלית לפתח מסה כמה שיותר מהר אצל מתחיל? לא יודע, לא בטוח. השאלה היא, אם תוכנית דומה שבנויה יותר על אופי של היפרטרופיה לא תיהיה טובה יותר למטרה זו (כלומר, היפרטרופיה מהירה יותר ושיפור איטי יותר בכוח באופן יחסי).
בכל מקרה, את רוב התרגילים הקשים והמורכבים, הרוב עושים ל 6-8 חזרות, לא כזה ביגדיל מבחינת עומס והתאוששות. FBW ו SS הן לא תוכניות שרחוקות כל כך אחת מהשניה, ולאדם ממוצע שיושב במשרד ומרים סלים מהסופר, זה לא כזה משנה אם הסקוואט שלו נמוך ב 40 קילו אבל הוא פיתח את הגוף מהר יותר(*) כי בשביל זה הוא נרשם לחדר כושר.
(*זאת גם אמירה לא מבוססת.)

MOO:
עבדתי פיצולים והגעתי ל 190 דדליפט לחמישיה
עם 5X5 כבר בשבוע השלישי עשיתי 185 5X5 אקרוס
ובשבוע 7 עשיתי 210 3X3 אקרוס
כלומר, ב AB\ABC הגעת לדדליפט של 190 קילו ואז עברת לתוכנית כוח, ועשית 185 קילו אקרוס אחרי חודש כמעט...
זה נשמע לי די סביר, וזה לא ממש מחליש את הטענה שאפשר להגיע למשקלים עצומים גם בתוכניות מפגרות.

משה:
כמו כן לא ניתן לתת דגש על שריר מסויים גם אם הוא לא מתפתח, יותר נפח יכול לעזור בשלבים מתקדמים שלכם באימונים (מתאמן בינוני על סף מתקדם), דגשים ומרקרים יש רק באגדות.
הבעיה היא אחרת אצל אנשים. הם עושים המון סטים לגב נניח, ואז מפציצים את הבייספס בעוד 6-9 סטים ובעצם הורסים את השריר כך שהוא לא יכול להתאושש.
אז הדגש כביכול בעצם הורס להם לא רק את את מה שהם כביכול מתאמנים בשבילו, אלא גם מפריע לתרגילים היותר חשובים.
מסכים איתך שלא צריך להתאמן ידיים, ומי שמתעקש, סט אחד-שניים גג יספיקו.

נערך לאחרונה:
השטויות האלה והעיוותים של מה שכתוב בספרים כבר מתחילות לעייף אותי. כל מה שנאמר ב Practical Programming, נאמר בפרק של מתאמנים בשלבי הביניים/מתקדמים (מפתיע, נכון?). למתאמן מתחיל אין דרך יותר טובה מלעלות במאסה מאשר התקדמות לינארית לאורך זמן ממושך.
נחשו איך אפשר להתקדם יותר זמן בצורה לינארית. שוב ניחשתם נכון -- סטים של 5. ויוצא ש 3 סטים זה אופטימלי מבחינת התאוששות ומבחינת התקדמות. זה מה שהופך את SS לתוכנית אופטימלית למתאמן מתחיל גם מבחינת כוח וגם מבחינת מאסה. מי שחושב שמאסה היא פרט שולי בתוכנית הזו לא מבין כלום והדיעה שלו משקפת את ההתקדמות שלו.

גיא היה ויכוח על זה מליון פעמים , להגיד שאתה רואה אנשים יותר גדולים ממני ומרן
בחדר כושר (למרות שלא ראית אותי או אותו במציאות ) לא שווה כלום .
לדבר באוויר בלי הסברים או נימוקים לא שווה כלום , להגיד שתוכנית מפוצלת יותר טובה למטרות מסה
כי יש אנשים גדולים שעובדים איתה זה כמו להגיד שעדיף ללמוד בבית ולא בבבתי ספר ואוניברסיטות
כי יש כמה גאונים שלמדו לבד .

בשאר ההודעה שלך אתה ממשיך לזרוק הגיגים ולא מביא שום נימוק .
ודבר אחרון אין לי בעיה להודות שיש תוכניות טובות מSS מבחינת כח ומסה (אתה מוזמן להציג אחת ) אבל אימונים מפוצלים אקראים בטח לא יותר טובים .

• פותח/ת השרשור
זה לא נוגד את SS, כי SS זאת תוכנית לכוח. מסה זה דבר שולי ב SS וחמש חזרות זה נבחר בגלל שזה כביכול "אמצע" של כוח ומסה. היפרטרופיה זה לא רק "יותר משקל על המוט = יותר גירוי לשריר = יותר מסת שריר (בהנחה שהתזונה אידיאלית)"
אם זה היה ככה, לא היית רואה אנשים באותו גודל \ יותר גדולים מDEUS או MOO שמרימים חצי מהם, בשום מצב (ואני לא מקבל את זה ש50% מהאנשים בחדר כושר מזריקים).
להגיד שזה בגלל תזונה זה סתם לרמות פה את האנשים. אנשים לא היו מגיעים למשקלים גבוהים בלי תזונה מספקת - הרי כל שניה צועקים פה תאכל עוד תאכל עוד, ואלו שצועקים הם אנשים חזקים יותר מהכלל, אבל לא ממש יוצאי דופן מבחינת מסת הגוף שלהם ביחס למבנה הגוף שלהם (תודות לתמונות וסרטונים שהם מציגים באדיבותם).

להגיד ש SS הכי יעילה לפיתוח מסת שריר זאת סתם אמירה כל עוד זה לא מבוסס על כלום.
מסכים עם כולם פה שזאת התוכנית הכי טובה לעליה בכוח, ובאופן כללי כנראה משתלמת יותר מתוכניות אחרות (כי בסופו של דבר, מי שמחפש את המסת שריר היא תבוא עם ההתקדמות ב-SS, והיתרון של כוח בכל תחום ספורט\חיים הוא חשוב).
להגיד שהיא הכי הכי הכי אידיאלית לפתח מסה כמה שיותר מהר אצל מתחיל? לא יודע, לא בטוח. השאלה היא, אם תוכנית דומה שבנויה יותר על אופי של היפרטרופיה לא תיהיה טובה יותר למטרה זו (כלומר, היפרטרופיה מהירה יותר ושיפור איטי יותר בכוח באופן יחסי).
בכל מקרה, את רוב התרגילים הקשים והמורכבים, הרוב עושים ל 6-8 חזרות, לא כזה ביגדיל מבחינת עומס והתאוששות. FBW ו SS הן לא תוכניות שרחוקות כל כך אחת מהשניה, ולאדם ממוצע שיושב במשרד ומרים סלים מהסופר, זה לא כזה משנה אם הסקוואט שלו נמוך ב 40 קילו אבל הוא פיתח את הגוף מהר יותר(*) כי בשביל זה הוא נרשם לחדר כושר.
(*זאת גם אמירה לא מבוססת.)

MOO:
כלומר, ב AB\ABC הגעת לדדליפט של 190 קילו ואז עברת לתוכנית כוח, ועשית 185 קילו אקרוס אחרי חודש כמעט...
זה נשמע לי די סביר, וזה לא ממש מחליש את הטענה שאפשר להגיע למשקלים עצומים גם בתוכניות מפגרות.

משה:
הבעיה היא אחרת אצל אנשים. הם עושים המון סטים לגב נניח, ואז מפציצים את הבייספס בעוד 6-9 סטים ובעצם הורסים את השריר כך שהוא לא יכול להתאושש.
אז הדגש כביכול בעצם הורס להם לא רק את את מה שהם כביכול מתאמנים בשבילו, אלא גם מפריע לתרגילים היותר חשובים.
מסכים איתך שלא צריך להתאמן ידיים, ומי שמתעקש, סט אחד-שניים גג יספיקו.

שוב, אתה מתכחש תמיד ל SS בגלל:

1. כי אתה עשית את התוכנית חודש
2. כי לא אכלת טוב בתוכנית
3. כי פחדת להעמיס משקל על המוט

אל תגיד לי עכשיו הא דה ולא זה לא היה, כי הכל נכון ובפנים אתה יודע אבל פשוט לא מוכן להודות בכך, אני לא שופט אותך אבל להגדיר שמשהו הוא חרא, או לא עובד, או שיש דברים טובים יותר ממנו מבלי לנסות כמו שצריך, זו סתם פיקציה ואתה מנסה לחפש מה לא טוב, כאשר הדברים הבסיסים אצלך לא היו טובים.
דרך אגב כל הפרמטרים האלו אולי חוץ מראשון תקפים להמון מתאמנים שעשו SS (או או עושים גם כרגע) ולכן גם אותם המתאמנים יגידו שזו חרא של תוכנית, ובצדק (כי כשאתה בונה SS משלך, זו באמת חרא של תוכנית).

אני אנסח את השאלה שוב בצורה של מתאמן היפוטטי, כי יש לת'רד כזה נטיה להתבדר ואנשים עונים על כל מיני שאלות שלא קשורות. מעניין אותי מה אנשים חושבים ועדיף שהדעה שלכם תהיה מנומקת היטב.

צ'יפופו הוא מתאמן מתחיל שרוצה לעלות במסה - היפרטרופיה היא המטרה שלו. כח לא מעניין אותו. הוא שוקל היום 70 קילו על 1.80. שתי האופציות שלו הן:
1. תוכנית SS לפי הספר בדיוק (הוא לומד טכניקה תוך כדי והכל סבבה).
2. lyle bulking AB ארבע פעמים בשבוע לפי הספר (מאמר ב- KG). הוא מתחיל מש- 80% ומעלה משקלים כל הזמן כשהוא יכול.

צ'יפופו מבין שהמפתח למסה הוא תזונה ולכן הוא אוכל 4000 קלוריות עם 250 גרם חלבון כל יום. בשתי התוכניות.

השאלה: עברו חודשיים שלושה. איזה משתי האופציות תביא לעלייה הכי גדולה בהיקפים? (אם יש הבדל גם ביחס שריר/שומן נא לציין). לא מעניין כרגע כח או בסיס בהרמות או כל דבר אחר. את צ'יפופו מעניין מסת שריר בלבד.

אני אנסח את השאלה שוב בצורה של מתאמן היפוטטי, כי יש לת'רד כזה נטיה להתבדר ואנשים עונים על כל מיני שאלות שלא קשורות. מעניין אותי מה אנשים חושבים ועדיף שהדעה שלכם תהיה מנומקת היטב.

צ'יפופו הוא מתאמן מתחיל שרוצה לעלות במסה - היפרטרופיה היא המטרה שלו. כח לא מעניין אותו. הוא שוקל היום 70 קילו על 1.80. שתי האופציות שלו הן:
1. תוכנית SS לפי הספר בדיוק (הוא לומד טכניקה תוך כדי והכל סבבה).
2. lyle bulking AB ארבע פעמים בשבוע לפי הספר (מאמר ב- KG). הוא מתחיל מש- 80% ומעלה משקלים כל הזמן כשהוא יכול.

צ'יפופו מבין שהמפתח למסה הוא תזונה ולכן הוא אוכל 4000 קלוריות עם 250 גרם חלבון כל יום. בשתי התוכניות.

השאלה: עברו חודשיים שלושה. איזה משתי האופציות תביא לעלייה הכי גדולה בהיקפים? (אם יש הבדל גם ביחס שריר/שומן נא לציין). לא מעניין כרגע כח או בסיס בהרמות או כל דבר אחר. את צ'יפופו מעניין מסת שריר בלבד.

במקרה וצ'יפופו מתאמן מתחיל, ומוכן לעשות הכל by the book כולל החלב, SS תביא אותו למצב יותר טוב, מהסיבות שהוסברו ad nauseum.

בכל זאת גם יש משהו שאף אחד לא הזכיר שכל אחד ומה שעובד עליו אני עבדתי תקופה מסוימת עם תוכניות כאלה ולא הרגשתי שיפור ניכר לכן חזרתי לתוכניות מפוצלות אני חושב שככה עדיף לי
עכשיו יקפיצו עליי אלף איש ויגידו מה אתה מדבר שטויות אז טוב אני מדבר שטויות אבל אני מתקדם וזה מה שחשוב לי בלאט :D ו MOO כנס למסן אני צריך אותך דיברתי עם הההוא והכל הסתדר :D 😵😵👏😣

דאוס - מקבל את דבריך.

משה - תפסיק לכתוב שטויות, אף אחד לא התכחש לתוכנית, לא אמרתי שזאת חרא של תוכנית, לא אמרתי שדברים שם לא עובדים. בסה"כ הבעתי את האי נחרצות שלי בנוגע לזה שזאת התוכנית האולטימטיבית לפיתוח גוף אצל מתחילים. אולי זה כן, אולי זה לא, אני אחליט על זה בהמשך שאלמד עוד.

אתה תמיד משום מה יוצא מנקודת הנחה שאם אני לא מסכים איתך על משהו, ישר זה ברמה האישית. אני לא אבן בוחן. אם אתה באמת רוצה לדעת, אז אני עכשיו עושה SS יותר מחודש, אני אוכל כמה שאני יכול, והסעיף השלישי שלך הוא פשוט אמירה מטומטמת ומזלזלת של אחד שלא מכיר אותי ויודע איך אני מתאמן.
בשום מקום בהודעה שלי לא התייחסתי לעצמי. אם אתה רוצה לדעת וזה חשוב לך, אז SS מבחינת כוח עבדה עליי מצויין, התקדמתי והגעתי למשקלים שלא הייתי מאמין שאגיע אליהם. מבחינת מסה, עד כה, לא רואה הבדל מיוחד משהתאמנתי A\AB מלפני 3-4 שנים, ואני לא פוסל את זה שבעוד חודשיים אני אהיה הרבה יותר גדול כשאתקדם עוד במשקלים. ההתייחסות שלי היתה אך ורק לגורמים אחרים, שמתאמנים יותר זמן ממני לכאן ולשם.

אתה כן שופט אותי ומסיק מסקנות שגויות, כי אתה מפרש את הדברים שאתה קורא בצורה מעוותת. אני כותב שזאת כנראה התוכנית הכי משתלמת ואתה קורא שאני כותב שזאת חרא של תוכנית. בחיית...

במקרה וצ'יפופו מתאמן מתחיל, ומוכן לעשות הכל by the book כולל החלב, SS תביא אותו למצב יותר טוב, מהסיבות שהוסברו ad nauseum.

אין בעיה, כולל חלב אבל רק אם מוסיפים אותו גם לתוכנית השניה. ההבדל לטעמך גדול/קטן/זניח ?

• פותח/ת השרשור
דאוס - מקבל את דבריך.

משה - תפסיק לכתוב שטויות, אף אחד לא התכחש לתוכנית, לא אמרתי שזאת חרא של תוכנית, לא אמרתי שדברים שם לא עובדים. בסה"כ הבעתי את האי נחרצות שלי בנוגע לזה שזאת התוכנית האולטימטיבית לפיתוח גוף אצל מתחילים. אולי זה כן, אולי זה לא, אני אחליט על זה בהמשך שאלמד עוד.

אתה תמיד משום מה יוצא מנקודת הנחה שאם אני לא מסכים איתך על משהו, ישר זה ברמה האישית. אני לא אבן בוחן. אם אתה באמת רוצה לדעת, אז אני עכשיו עושה SS יותר מחודש, אני אוכל כמה שאני יכול, והסעיף השלישי שלך הוא פשוט אמירה מטומטמת ומזלזלת של אחד שלא מכיר אותי ויודע איך אני מתאמן.
בשום מקום בהודעה שלי לא התייחסתי לעצמי. אם אתה רוצה לדעת וזה חשוב לך, אז SS מבחינת כוח עבדה עליי מצויין, התקדמתי והגעתי למשקלים שלא הייתי מאמין שאגיע אליהם. מבחינת מסה, עד כה, לא רואה הבדל מיוחד משהתאמנתי A\AB מלפני 3-4 שנים, ואני לא פוסל את זה שבעוד חודשיים אני אהיה הרבה יותר גדול כשאתקדם עוד במשקלים. ההתייחסות שלי היתה אך ורק לגורמים אחרים, שמתאמנים יותר זמן ממני לכאן ולשם.

אתה כן שופט אותי ומסיק מסקנות שגויות, כי אתה מפרש את הדברים שאתה קורא בצורה מעוותת. אני כותב שזאת כנראה התוכנית הכי משתלמת ואתה קורא שאני כותב שזאת חרא של תוכנית. בחיית...
סבבה, נגיד ואני טועה - בוא נתמקד בדברים אחרים שלא קשורים אליך אישית.

"אמצע" של כוח ומסה. היפרטרופיה זה לא רק "יותר משקל על המוט = יותר גירוי לשריר = יותר מסת שריר (בהנחה שהתזונה אידיאלית)"
המשוואה הזו נורא פשוטה, אתה עובד כאן על אותם סיבים, סיבים לבנים (ולא ירוקים).
אם אתה עובד על 8 חזרות או 10 חזרות אתה עדיין עובד על הסיבים הלבנים, אם עבדנו על אותם הסיבים אבל הפעלנו יותר עומס בפחות חזרות והעמסנו עליהם יותר משקל = יותר גירוי לסיבים ומיופברילים, אז איפה כאן ה "לא נכון"?
אתה מעמיס יותר משקל מאימון לאימון ומגרה יותר את השריר מבחינת משקל והתקדמות לינארית לאורך זמן = יותר מסת שריר.
אתה לדוגמא יכול לעלות ב AB של לייל 5 קילו מסת שריר ב3 חודשים (סתם מספרים) ואז תתקע במשקלים. ב SS לאחר 3 חודשים לדוגמא תעלה ב4 קילו מסת שריר אבל תמשיך לעלות במשקלים ותמשיך לעלות במסת שריר עד לחצי שנה של אימון ותסגור 7 ק"ג של מסת שריר, במקום לעבוד על אותם המשקלים ב AB ולהיתקע במשקל ואולי גם לעלות סתם בשומן.
אז מה יעיל יותר לטווח הארוך?
אשמח לשמוע טענות נגד.

אם אתה עובד על 8 חזרות או 10 חזרות אתה עדיין עובד על הסיבים הלבנים, אם עבדנו על אותם הסיבים אבל הפעלנו יותר עומס בפחות חזרות והעמסנו עליהם יותר משקל = יותר גירוי לסיבים ומיופברילים, אז איפה כאן ה "לא נכון"?
אתה מעמיס יותר משקל מאימון לאימון ומגרה יותר את השריר מבחינת משקל והתקדמות לינארית לאורך זמן = יותר מסת שריר.
אתה לדוגמא יכול לעלות ב AB של לייל 5 קילו מסת שריר ב3 חודשים (סתם מספרים) ואז תתקע במשקלים. ב SS לאחר 3 חודשים לדוגמא תעלה ב4 קילו מסת שריר אבל תמשיך לעלות במשקלים ותמשיך לעלות במסת שריר עד לחצי שנה של אימון ותסגור 7 ק"ג של מסת שריר, במקום לעבוד על אותם המשקלים ב AB ולהיתקע במשקל ואולי גם לעלות סתם בשומן.
אשמח לשמוע טענות נגד.

לא מסכים העלייה בשומן תלוי לרוב בתזונה ובגנטיקה

אתה עושה פאוורקלין?

אגב, אתה די מתעקש להתעלם מאחת הסיבות המרכזיות שבחרו ב5 חזרות. אפשר להתקדם איתם הכי הרבה זמן. זה גם הנסיון שלי ובאופן מפתיע גם של כמעט כל מי שמתאמן איתי שהם בעיקר חבר'ה שמעולם לא שמעו על הספרים האלה.

אין בעיה, כולל חלב אבל רק אם מוסיפים אותו גם לתוכנית השניה. ההבדל לטעמך גדול/קטן/זניח ?

ההבדל לטעמי די גדול, כיוון שמקרה השני, המתאמן יתקע די מהר. מה גם שאין לו אפשרות ללמוד את הטכניקה כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
העלייה בשומן תלוייה בכמה אנרגיה הגוף שלך צריך להשקיע בהתאוששות מאימון לאימון.
ב SS אתה יכול להגיע גם ל4-5 אלף קלוריות ולא לעלות כמעט בשומן לעומת תוכנית מפגרת כמו ABCDEF שאני מבטיח שהעלייה שם הייתה פי 2 לפחות בשומן, תנסה ותראה.
רק אחרי שאתה עובד בתוכניות כוח ועצימות גבוהה באימון ועובר לתוכניות נפח חסרות תכלית כמו ABCD לדוגמא אתה מבין כמה שהאימונים האלו מצחיקים ואתה אפילו לא מתעייף ויכול להמשיך אין סוף.

דאוס - מקבל את דבריך.

אני שומע כבר שנה שאתה עושה SS לסירוגין. משהו פה אומר לי שאתה לא עושה את זה כמו שצריך.

אין פה לא נכון, זה פשוט לא רק זה. אפשר לעלות משקלים גם ב6-8 חזרות. אפשר להתאמן כמו BB, אבל לא בהקצנות הטיפשיות שאנשים פה מתארים, ברוטינות של ABCDE שריר אחד פעם בשבוע מיליון וחצי סטים.
אנשים מצליחים להשיג משהו עם A\AB, אחרת למכוני הכושר לא היה מה למכור. אם SS כזאת מהפכנית למה הכלוב בחדר כושר שלי ריק כשאני בא? כי מה, אנשים עצלנים? רוב האנשים משיגים את מה שהם רוצים מהמכשירים וזה מספיק להם כנראה. להתאמן בנפח גבוה זה לא יותר נעים מלעשות סקוואטים.

סתם מעניין אותי מאיפה התבססת על זה שבתוכנית של לייל אתה נתקע תוך שלושה חודשים ועם ריפטו כל אחד ממשיך חצי שנה ומעלה. גם ב SS אתה תתקע אחרי חודשים ספורים ותתחיל לעשות DELOADS, וזה בדיוק מה שאפשר לעשות בתוכנית של לייל. מה גם שיש אין ספור תוכניות אחרות. אפשר להתווכח ולהגיד שאפשר לעשות אותן אחרי SS (כמו למשל התוכנית של לייל, HST, UPPER\LOWER, שהמטרה היא פיתוח גוף), אבל השאלה היא כפי שבנצרום שאל - ואם קולד יוכל, נשמח כולנו לקרוא את הסיבות שהוזכרו ב ad nauseum?

אני שומע כבר שנה שאתה עושה SS לסירוגין. משהו פה אומר לי שאתה לא עושה את זה כמו שצריך.

אז נקח אותך כדוגמא - לא חושב שאתה מייצג כל כך את השאיפות של מפתחי גוף בפורום פה ובפורום השני (בלי לעליב או משהו, גם ככה לא אכפת לך אני מניח וכאילו אם לא הבנת, תנסה להוציא את זה מהרמה האישית).

נערך לאחרונה:

אשמח לשמוע טענות נגד.

עצימות היא לא המשתנה היחיד בגירוי השריר. גם נפח נכנס לתמונה. ראה תוכניות כמו PTTP. אין טעם להמציא מספרים (3, 4 קילו, חצי שנה 7 קילו). מספרים צריך להביא ממחקר מבוקר שבדק את זה, ועד כמה שידוע לי אין כזה.
הטענה שלי ואני לא בטוח שראיתי משהו שישכנע אותי שאני טועה היא שאם מקפידים על:
1. תרגילים מורכבים.
2. recovery - אוכל ושינה.
3. progressive overload - מתקדמים במשקלים.

אפשר לבנות סביב העקרונות האלה חמישים תוכניות שונות וכולן יעבדו עם הבדלים קטנים. אני בדיעה ש- SS היא כנראה הטובה ביותר, אבל זה לא אומר שאחרות לא יעבדו כמעט אותו דבר ויכול להיות להן יתרונות אחרים שמתאימים למתאמנים שונים (מספר ימי אימון, תרגילים אהובים שלא מופיעים ב- SS, רגישות ללקטוז 😉).

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית