הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רצועות בדדליפט

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
אז אני מתכוון לעבודה עם רצועות (כאלו שעוזרים לתפיסה) מאשר לעבוד באחיזה אלטרנטיבית.

הבנתי שיש אי סימטריה ואני גם מרגיש את זה בתרגיל, בנוסף ההרגשה שלי באחיזה אלטרנטיבית פחות טובה מאשר אחיזה רגילה. ובאחיזה רגילה אני מרגיש יותר "טבעי"

האם יש חסרונות לשימוש ברצועות? עד כמה כדאי באמת להשתמש בהם ?

נערך לאחרונה:
אני חולה סימטריה ולקח לי יותר משנה להסכים להתנסות באחיזה אלטרנטיבית. בעבר ניסיתי את זה בהרמת שכמות ומתחתי משהו בגב שמנע ממני להתאמן במשך כמה ימים. בגדול, כשמתרגלים את הטכניקה כמו שצריך, לא אמורה להיות בעיה. היד שפונה כלפי חוץ(בסופינציה) מכריחה את הכתף לבצע רוטציה לטרלית מלאה, ולעומתה היד שפונה כלפי פנים(בפרונציה) משאירה את מפרק הכתף במנח נייטרלי ומעט רוטציה כלפי פנים. ברגע שאתה מחזיק את המוט נסה לבצע רוטציה לטרלית חזקה בשתי הידיים ותראה שההבדל בין 2 הידיים מזערי ביותר.
בכל מקרה, עדיף לתרגל אחיזה עליונה רגילה ככל שאפשר, וגם לאחר המעבר לאלטרנטיבית, להמשיך להשתמש באחיזה העליונה בסטים הראשונים של החימום, עד לסטים הכבדים יותר.

חיסרון עיקרי בשימוש ברצועות לדעתי הוא חוסר עבודה על כוח האחיזה, וסיכון בהרמת משקל כבד מהיכולת שלך. באופן אישי אני לא רואה סיבה להשתמש בהן מחוץ לתחרויות או כאימון לתחרות בה יאושר שימוש ברצועות.

*מציין כי הטיפ שנתתי לגבי האחיזה הוא מסקנה אישית שלי על סמך ניסיון וידע אנטומי בסיסי בלבד.

• פותח/ת השרשור
תודה. אני גם עושה את האחיזה הרגילה בכל הסטים של החימום, אבל אני חושב רק להשתמש ברצועות בסט הכבד במקום אחיזה אלטרנטיבית.

מקווה לשמוע עוד קצת תגובות.
אה ואני לא חושב שאני יתחרה אי פעם, זה יותר רק בשביל הסימטריה, כי אישית לא נוח לי לאחוז באחיזה אלטרנטיבית ב 2 היכוונים, אני יכול להחזיק רק במצב 1, מצב שני פשוט לא נוח לי. ולכן אני חושב האי סמטריה רק תגדל במיוחד מבחינה ויזואלית אולי.

לגבי זה אני בספק רב מאוד. מדובר במספר בודד של סטים כבדים בשבוע וההשפעה על הסימטריה תהיה אפסית.

• פותח/ת השרשור
לגבי זה אני בספק רב מאוד. מדובר במספר בודד של סטים כבדים בשבוע וההשפעה על הסימטריה תהיה אפסית.
דווקא אני חושב שהם אלו שמשפיעים. והבנתי שכן נוצרת אי סמטריה ולכן ממליצים להחליף צדדים באחיזה, אבל לי אישית פשוט לא נוח לאחוז באפשרות אחת, ולכן אני יכול להחזיק רק במצב אחד.
זה בסרטון שאני פירסמתי?
כן. לקראת הסוף הוא מדבר על זה אם אני לא טועה

• פותח/ת השרשור
זה בסרטון שאני פירסמתי?
טעות שלי, הוא מדבר על אחיזה של תפיסה כזאת מוזרה. ואני חשבתי שהוא מדבר על רצועות.

אבל עדיין הייתי רוצה לשמוע דעה על הרצועות.

עדכנתי את השאלה הראשית בשביל לא להטעות.

hook grip?
Hood-Grip.jpg

אני חשבתי גם על העניין של האי סימטרה מבחינה ויזואלית, לכן בהתחלה ניסיתי לשנות אחיזה כל אימון/סט/שבוע, אבל גם לי כמוך נוח רק בצורה אחת, אז כרגע אני שנה+ עושה ככה ולא רואה אי סימטריה אצלי. אתה יכול להגיד לי "אבל אתה שמן ובגלל השומן לא רואים אצלך כלום וגם אין לך מספיק מסת שריר בשביל לראות חוסר סימטריה" אבל ממה ששמתי לב לא ראיתי חוסר סימטריה אצל ליפטרים יותר רציניים וגדולים ועם משקלים הרבה יותר גבוהים בדדליפט

• פותח/ת השרשור
זה עדיף על רצועות ?
טוב עכשיו השאלה שלי מה עדיף רצועות HOOK GRIP או אלטרנטיבית
אני חשבתי גם על העניין של האי סימטרה מבחינה ויזואלית, לכן בהתחלה ניסיתי לשנות אחיזה כל אימון/סט/שבוע, אבל גם לי כמוך נוח רק בצורה אחת, אז כרגע אני שנה+ עושה ככה ולא רואה אי סימטריה אצלי. אתה יכול להגיד לי "אבל אתה שמן ובגלל השומן לא רואים אצלך כלום וגם אין לך מספיק מסת שריר בשביל לראות חוסר סימטריה" אבל ממה ששמתי לב לא ראיתי חוסר סימטריה אצל ליפטרים יותר רציניים וגדולים ועם משקלים הרבה יותר גבוהים בדדליפט

ומה אתה חושב בכלל על האחיזה של "הוק גריף" או שימוש ברצועות?

זה עדיף על רצועות ?
טוב עכשיו השאלה שלי מה עדיף רצועות HOOK GRIP או אלטרנטיבית
רצועות מנטרלות לך את האמות וכוח האחיזה לגמרי (או כמעט לגמרי). עם הוק גריפ אני חושב שתצליח להרים פחות מאחיזה משולבת מבחינת כוח אחיזה
ומה אתה חושב בכלל על האחיזה של "הוק גריף" או שימוש ברצועות?
רצועות כתבתי למעלה, הוק גריפ אני אישית ניסיתי פעם אחת עם משקל די נמוך וזה היה לי מאוד לא נוח, זה נורא לוחץ על האגודל. יכול להיות שצריך להתרגל לזה

הבעיה העיקרית ברצועות כפי שאורי כתב הן העומס שיורד באופן משמעותי מהמפרק וקשה לדעת מתי עוברים את "הגבול" מבחינת העומס הקביל.

ובכלל,
למה להשתמש עם רצועות? מרגיש שאתה מאבד אחיזה בזמן העלייה?

אני חושב שאם אני מתישהו אראה אצלי חוסר סימטריה שנובע מהאחיזה המשולבת אני אנסה פשוט להרגיל את עצמי להחליף את הידיים במשולבת ולעשות הפוך מה שאני עושה עכשיו

• פותח/ת השרשור
הבעיה העיקרית ברצועות כפי שאורי כתב הן העומס שיורד באופן משמעותי מהמפרק וקשה לדעת מתי עוברים את "הגבול" מבחינת העומס הקביל.

ובכלל,

לא, סתם רציתי לשמוע דעות על היתרונות מול חסרונות מבחינת סימטירה ועבודה.

בעיקרון ממשקל מסויים אתה לא יכול להתקדם עם אחיזה רגילה, אם הוא ממש מתנגד למשולבת אז הוק גריפ או רצועות זה שתי האפשרויות היחידות

הבעיה עם רצועות זה שאתה לא עובד על האחיזה. ואם יש משקל שאתה לא מסוגל להחזיק בכלל למה שתרים אותו? אל תהיה קוקסינל.
הבעיה של הוק גריפ היא הכאב הנוראי באגודל.
במשולבת זה לכאורה החוסר פרופורציה.
בגדול רצועות לא צריכות להיות בדיון לדעתי. אם פרופורציה זה הפחד שלך אל תפחד ולך על משולבת. הוק גריפ זה לא עניין של פרופוקציה. יש אנשים שפשוט יותר טובים בהוק גריפ מאשר במשולבת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית