הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התפרצות "בלט דיסק" במנוחה

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אז ככה. איבחנו לי בלט דיסק לפני 3 שנים בערך בחוליות התחתונות (בין הs ל l איפה שמתחלפות האותיות בחוליות)

זאת כבר הפעם השנייה בחודשיים האחרונים שאני מתעורר משינה (יחסית ארוכה - 10 שעות) עם דלקת חריפה מאוד בגב תחתון (המקור באגן) שנמשכת כשבועיים ומקרינה לי לתאומים של אותו הצד.

לא התאמנתי כבר שבוע, ולא רצתי 4 ימים וזה לא מונע ממני להתעורר משינה עם כאבים שמונעים ממני אפילו לגרוב גרביים. חשוב לציין שאחד לכמה ימים אני מתעורר עם עצבוב בגב התחתון וזה עובר תוך שעה שעתיים אבל אין לזה השלכות להמשך. אבל הפעם ופעם קודמת זה כמעט גרוע כמו הפעם הראשונה שנוצר לי בלט הדיסק.

עזרה בבקשה 😭

לא מאמין שיש פה תרופת פלא... צריך להוריד את הלחץ שנוצר סביב המקום. כנראה נוזלים.... טיפול שיגרתי מאמין שיהיה אנטי דלקטי וסטרואידי. אצלי זה שילוב של אביטרן וצלסטון לשבוע שבועים. כירופרקט טוב ידע גם להחזיר את הכל למקום וזה יקל על העניין.

ממליץ גם למצוא מה הטריגר.... מאמין שזה דד ליפט / סקוואט....

• פותח/ת השרשור
לא מאמין שיש פה תרופת פלא... צריך להוריד את הלחץ שנוצר סביב המקום. כנראה נוזלים.... טיפול שיגרתי מאמין שיהיה אנטי דלקטי וסטרואידי. אצלי זה שילוב של אביטרן וצלסטון לשבוע שבועים. כירופרקט טוב ידע גם להחזיר את הכל למקום וזה יקל על העניין.

ממליץ גם למצוא מה הטריגר.... מאמין שזה דד ליפט / סקוואט....
תקרא מה שרשמתי.. לא התאמנתי שבוע והכאבים הרבה יותר חזקים מאשר כאבים לאחר סקוואט לא נכון.
השאלה שלי היא יותר על מניעה, איך אני מונע מזה לחזור, סך הכל הלכתי לישון..

תקרא מה שרשמתי.. לא התאמנתי שבוע והכאבים הרבה יותר חזקים מאשר כאבים לאחר סקוואט לא נכון.
השאלה שלי היא יותר על מניעה, איך אני מונע מזה לחזור, סך הכל הלכתי לישון..
אני מבין אחי שזה לא מתוצאה של ביצוע תרגיל כזה או אחר... או אחרי סקוואט.
אני כן מציין שיש תרגילים שבמצטבר מעמיסים את הגב במיוחד ואם יש רגישות אז זה פשוט יגרום לדלקות לחזור.
אצלי באופן אישי זה ככה בכל אופן...
אם אני מבצע דד ליפט אחת לשבוע אני כבר מרגיש שאני עומד לקבל את הבום. מה שכן גיליתי שדד ליפט אחת לשבוע וחצי נותן לי להתנהל ללא כאבים.

לגבי שינה... מניח שלבדוק תנוחת שינה, מזרן , כרית בין הרגליים...

• פותח/ת השרשור
תקן אותי ידידי... אם אני נותן עצה לא טובה אז תעצור אותי... קטונתי.
* בעבר לי זה עזר....
הוא עוזר בהרפייה של מערכת העצבים (לטענתו) אבל להחזיר חוליות למקום הוא לא מסוגל...

אני אחרי חצי שנה של טיפולים ששינו לי את החיים 180 מעלות, ככה שבפועל אני מרגיש רגיעה בגוף ויתכן שגם במערכת העצבים

עיסוי רפואי ניסית? אצל אחד שעובד עם ספורטאים

תרגילי פיזיותרפיה גם כן

תקן אותי ידידי... אם אני נותן עצה לא טובה אז תעצור אותי... קטונתי.
* בעבר לי זה עזר....

העיצה היא לא הבעיה.
רק הרעיון שיש מישהו שמתיימר "להחזיר חוליות למקום" משעשע.
זה פשוט לא קורה.

הוא עוזר בהרפייה של מערכת העצבים (לטענתו) אבל להחזיר חוליות למקום הוא לא מסוגל...

אני אחרי חצי שנה של טיפולים ששינו לי את החיים 180 מעלות, ככה שבפועל אני מרגיש רגיעה בגוף ויתכן שגם במערכת העצבים

אז אני מבין שכבר חצי שנה הוא "מחזיר לך את החוליות למקום" והכאב חוזר.
מה ההסבר שלו? שהן מתעקשות לברוח כל הזמן?

• פותח/ת השרשור
אז אני מבין שכבר חצי שנה הוא "מחזיר לך את החוליות למקום" והכאב חוזר.
מה ההסבר שלו? שהן מתעקשות לברוח כל הזמן?
לא אמרתי שהוא מחזיר לי את החוליות... אמרתי שהוא הרגיע לי את מערכת העצבים
עיסוי רפואי ניסית? אצל אחד שעובד עם ספורטאים

תרגילי פיזיותרפיה גם כן
עשיתי פיזיותרפיה שלא הועילה, עיסויים שוודים ורקמות עמוקות ועוד אחד שהתיימר להיות של ספורטאים (רציתי להקיא, זה הרגיש לי גיי ומגעיל)
הבעיה פה זה שדווקא במנוחה בשינה(אחרי שהכרתי את המגבלות שלי בחד"כ) זה מתגבר פי כמה לעומת סקוואט כבד בטכניקה לא טובה למשל

עשיתי פיזיותרפיה שלא הועילה, עיסויים שוודים ורקמות עמוקות ועוד אחד שהתיימר להיות של ספורטאים (רציתי להקיא, זה הרגיש לי גיי ומגעיל)
הבעיה פה זה שדווקא במנוחה בשינה(אחרי שהכרתי את המגבלות שלי בחד"כ) זה מתגבר פי כמה לעומת סקוואט כבד בטכניקה לא טובה למשל
עיסוי שוודי לא יעזור כאן , זה עיסוי מזמזוים בעיקר להזרים דם לרקמות.

אתה צריך רפואי\רקמות עמוק ואצל אחד שיודע מה הוא עושה

• פותח/ת השרשור

רקמות עמוק גם כן לא היה להיט (אצל 2 בנות שונות. זה טיפה מקל אבל לא יותר מזה)

רקמות עמוק גם כן לא היה להיט (אצל 2 בנות שונות. זה טיפה מקל אבל לא יותר מזה)
הטיפולים האלה לא אמורים לפתור את הבעיה , הבלט\פריצה יש רק ניתוח יכול "לפתור"

מה שכן זה יכול להקל על הכאבים וזה מה שאתה רוצה להשיג בעצם.
אני מכיר אנשים שעיסוי מאוד עוזר להם שפעם בחודש הולכים לעיסוי ורואים תוצאות יפות

מה עושה עיסוי רפואי , ובמה הוא שונה מעיסוי שאינו "רפואי"?

תיקון טעות.
חשבתי שאתה כותב שרק אני טוען (בניגוד לכירופרקט) שאי אפשר להחזיר חוליות למקום , והאפקט הוא נוירופיזיולוגי בלבד.
אם הכירופרקט עצמו טוען זאת , זאת כבר התקדמות.

מה עושה עיסוי רפואי , ובמה הוא שונה מעיסוי שאינו "רפואי"?
מבחינת טכניקות אני לא חושב שיש הבדל כי עיסוי זה עיסוי , פשוט הם לומדים דגשים לפתלוגיות מסויימות כמו פריצות דיסק ופציעת אחרות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית