ייעוץ האם נפצעתי ? ומה ההשלכות (פרטים בפנים) ?

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
אז ככה, ביום ראשון השבוע עשיתי כהרגלי אימון אנאירובי + אירובי (חזה, כתפיים, יד אחורית ובטן, ולאחר מכן 30 דק' סטפר - יוצא סה"כ אימון של 1:30 - 1:35 עם המתיחות בסוף).

בכל אופן, בתום האירובי כשביצעתי מתיחות לרגליים ביצעתי את המתיחה הבאה:

seatedgroin.jpg

כשביצעתי את המתיחה בעת הרחקת הירכיים הרגשתי (ושמעתי) "קלאק" בחלק הפנימי של ירך שמאל שלי (איפה שנמצא המרפק של הבן אדם בתמונה).

מאז כמובן אני לא יכול לבצע את המתיחה כמו שצריך כי בחצי הדרך מתחיל לכאוב, וזה כמובן גם כואב בעת ביצוע תרגילי רגליים כגון סקוואט.

מה כדאי לעשות ?

תודה מראש.

אני מקווה שלפחות את הלקח למדת, ותפסיק לעשות מתיחות מיותרות בסוף האימון ובתחילתו.

• פותח/ת השרשור
כדי לשמור על הגמישות ועל טווח התנועה של השריר (להוסיף על זה, שאני גם ככה בנקודת המוצא שלי סובל מגמישות מוגבלת - ככה שאם אפשר לשפר אז מה טוב).

ואם נסטה חלקית מהנושא לרגע - למה לא לעשות מתיחות ?

היה פה ממש לא מזמן איזה דיון ביחס למתיחות (לפני, אחרי). נסה לחפש אותו.

ברמה האישית, מאז שהפסקתי (האמת שמעצלנות) להימתח לפני ואחרי, הפסקתי להיפצע במקומות הרלוונטיים, לפתע אין לי בעיית גמישות בביצוע סקוואט, ועוד ועוד. הבנת את הכוונה..

• פותח/ת השרשור
בנתיים המצב נשאר אותו דבר - מה כדאי לעשות מבחינת האימונים ? לא לעבוד כרגע על הרגליים ?

תלוי בחומרת הכאב אחי... אם הייתי סובל מכאב ברמה לא היגיונית בשריר או בכל איבר פצוע לצורך העניין, לא הייתי מאמן אותו. אם זה כאב קל-בינוני שאתה יכול לסבול אז תנסה להתאמן ויש מצב שהוא אפילו יעבור מתי שתתאמן, תלוי עד כמה כואב לך.

• פותח/ת השרשור
טוב אז ככה - חזרתי כרגע מאימון שהיה אמור להיות רגליים, גב ויד קדמית אבל בעצם הפך לגב ויד קדמית בלבד (וכדי שאני לא ארגיש שבאתי לחד"כ רק כדי להגיד שלום לכמה אנשים הוספתי עוד 2 סטים בטן כדי למשוך זמן).

הסיבה כמובן היא שהתקלה (פציעה:(?) הזו מונעת ממני אפשרות להגיע לפיסוק אפילו מינימאלי.

בכל אופן אני אגש לאורתופד ועד אז אני חושב שאפסיק לעבוד על רגליים (עם הצבא הזה, זה יהיה נס אם אני אראה אורתופד לפני פחות מחודש).

במצב כזה בו אני לא עובד על רגליים מה כדאי לעשות מבחינת תוכנית האימונים ?

האם כדאי להמשיך A\B אבל בלי רגליים (מה שהופך את אחד האימונים לקצר מאד) או פשוט לעבור ל-FBW גם בלי רגליים ?

לפחות זה נותן לי יותר זמן לאירובי ויותר זמן לנוח כי ככה אני יכול לשלב את האירובי כל הזמן אחרי אימוני האנאירובי, בעוד שקודם באותם הימים שעבדתי על הרגליים לא עשיתי אירובי.

מה דעתכם ?

אני הייתי הולך על FBW בלי רגליים, לפי דעתי FBW תמיד עדיף אם הוא לא לוקח יותר מדי זמן, ובמקרה שלך, הוא לא.

לגבי מתיחות לפני ותוך כדי סט.
אני ממש אבל ממש לא בעד מהסיבות הפשוטות ש-

1. מתיחות לפני אימון כאשר אתה רק והשריר קר רק יכולות להביא לפציעות וקרעים
2. מתיחות תוך כדי אימון רק פוגעות ביכולת התאוששות של השריר מפני שמתיחה גם כן מפעילה מאמץ על השריר ובזמן מנוחה בין הסטים אתה רוצה להתאושש ולא להמטח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית