הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי אחרי אימון משקולות

itaymadddd

משתמש פעיל
993
16
נק' מוניטין:
20
993
16
האם זה משנה אם אני יעשה אירובי אחרי אימון משקולות לצורך העינן הליכה מהירה במשך 30 דקות ויוצא לי 300 לשרוף קלוריות או
לבין 15 דקות ריצה מהירה ולשרוף 300 קלוריות

או שעדיף על בטן ריקה בבוקר
יש הרבה שאומרים שכן וכאלה שלא

נה, אני בספק אם מתאמן טבעי בינוני + יגדל יותר על 3 ימים בשבוע מאשר 6..
בדרך כלל מתאמנים בינוניים + עושים 5-6 ימים בשבוע בהתאם להם, בab אין לך הרבה נפח לכל שריר והם להגביר את נפח האימונים בהתאם לפזם שלהם.
בחיטוב 3 ימים בשבוע יכול להיות אחלה למתחילים אבל למתאמנים אפילו ברמה שלי (שאני לא מתקדם בכלל) בשביל לשמור שריר בחיטוב יהיה יעיל יותר ab 4 ימים בשבוע עם לא הרבה נפח וחזרות 6-8 בתרגילי בסיס.

אני מבין שאין לי מספיק שם בפורום הזה כדי שתשתכנע מההסברים שלי (לדעתי כל מה שאמרת פה זה טעות חמורה ושטויות במיץ).
אני אסכם את מה שאני רציתי להגיד ואפנה לפה אנשים שאולי יצליחו לשכנע אותך יותר טוב.
הטעות שלך היא שאתה חושב שככל שמתאמן יותר מתקדם (לא חושב גם שאתה בדיוק יודע להגדיר מתאמן מתקדם אגב) הוא צריך להוסיף יותר נפח כדי להתקדם כשמדובר על מקרים מאוד אינדיוידואלים ויש מתאמנים מתקדמים שגם יתקדמו אם להפך, הם יורידו נפח ויש כאלה שגם מגיעים למצב שהאימון היומי שלהם זה 3-4 סטים של בנץ' פרס וזהו. עוד טעות שלך היא להגדיר ש3 פעמים בשבוע בחיטוב זה למתחילים ויותר מזה זה למתקדמים. טעות גדולה שאני עניתי לך עליה אבל לפי מה שאני רואה אתה פשוט לא מקבל את התשובה שלי, אז אין לי עוד מה לנסות להסביר לך.

@Moran W
@yujinius
@stitch

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן אצל מאור זרדז הוא נתן לי תתוכנית האימונים הזאת עם תפריט תזונה. אבל אני תמיד בעד לשאל ולא שולל דברים.אז אתה מבין תסיבה .וזאת כמות האימונים שנתן לי ואמר שאין בעיה.אבל תמיד טוב לשמוע גם דעות של אחרים ולראות מה אומרים

אני מתאמן אצל מאור זרדז הוא נתן לי תתוכנית האימונים הזאת עם תפריט תזונה. אבל אני תמיד בעד לשאל ולא שולל דברים.אז אתה מבין תסיבה .וזאת כמות האימונים שנתן לי ואמר שאין בעיה.אבל תמיד טוב לשמוע גם דעות של אחרים ולראות מה אומרים
הפורום הזה דוגל בזה שגם מתאמן שרוצה להיות פיטנס/בילדר צריך קודם להתחזק בתרגילי הבסיס ורק אחר כך להתחיל לעבוד על חיטובים ואסטטיקות. מאור לפי מה שהבנתי הוא באדיבילדר וייתכן ואין לו בכלל נסיון בתוכניות כוח, שאנחנו דוחפים לכם כי מנסיון הן יביאו לכם יותר התקדמות במשקלי העבודה וכתוצאה מכך גם במסת השריר.
מה האימונים של מאור יביאו לך? אימונים של 5-6 פעמים בשבוע? את אותו הדבר בתקופת זמן הרבה יותר ארוכה כנראה. אני בטוח שמאור לא טיפש ואם הוא יראה שאתה לא שורד אימונים ב5-6 פעמים בשבוע בכלל הוא יוריד לך את הכמות, אבל אם ניקח מתאמן שהתחיל SS ומתאמן שהתחיל ABC של 6 פעמים בשבוע ונראה למי יהיה בנץ' פרס יותר גבוה עוד 3 חודשים אז התוצאה תהיה של הבחור שעושה SS, וכאשר אתה מתאמן מתחיל כמעט ללא מסת שריר העליה הזאת במשקלים אמורה להיות חשובה לך הרבה יותר מאסטטיקה והצורה שבה הגולה בבייספס נראת.

בטח שכן, מכיר הרבה מתאמנים טבעיים בשלבים בינוני - מתקדם שנותנים ABCABCX וזה לגיטימי לחלוטין.

מאיפה הבאת את השטות הזו?
זה נכון אולי למתאמנים בשלבים היותר מוקדמים שלהם
נה, אני בספק אם מתאמן טבעי בינוני + יגדל יותר על 3 ימים בשבוע מאשר 6..
בדרך כלל מתאמנים בינוניים + עושים 5-6 ימים בשבוע בהתאם להם, בab אין לך הרבה נפח לכל שריר והם להגביר את נפח האימונים בהתאם לפזם שלהם.
בחיטוב 3 ימים בשבוע יכול להיות אחלה למתחילים אבל למתאמנים אפילו ברמה שלי (שאני לא מתקדם בכלל) בשביל לשמור שריר בחיטוב יהיה יעיל יותר ab 4 ימים בשבוע עם לא הרבה נפח וחזרות 6-8 בתרגילי בסיס.
לי יש מספיק שם? שנתחיל לעבור על הכשלים בהודעות האלה?

• פותח/ת השרשור
שחכתי לעדכן הוא נתן בעיקר 12-15 חזרות ופה שם 10 חזרות אני פשוט רציתי לשנות על דעתי למספר חזרות כאלה פשוט אני על כמות חזרות כאלה יותר משנה ורציתי לתת קצת שנוי .הייתי אצלו תקופה של שנה פלוס.ובכללי אני מתאמן 5 שנים אולי זאת גם הסעבה לכמות האימונים הזאת או שככה נראה לי.
ובאתר קילוגרם ראיתי במאמר של אימונים בזמן חיטוב בשביל לשמור על עצימות ומסת שריר עדיף לעבוד על טווח חזרות 10 לבין 6.ואם אני יעבוד על יותר אני אתקדם יותר בחיטוב אבל פחות אשמור על מסת שריר זה על קצה המזלג

שחכתי לעדכן הוא נתן בעיקר 12-15 חזרות ופה שם 10 חזרות אני פשוט רציתי לשנות על דעתי למספר חזרות כאלה פשוט אני על כמות חזרות כאלה יותר משנה ורציתי לתת קצת שנוי .הייתי אצלו תקופה של שנה פלוס.ובכללי אני מתאמן 5 שנים אולי זאת גם הסעבה לכמות האימונים הזאת או שככה נראה לי.
5 השנים האלה לא שווים כלום אם אתה לא עושה משקלים תלת ספרתיים בכל תרגילי הבסיס. כפי שאתה רואה, הדעה שלי והדעה של מאור קיצוניות ושונות לגמרי. החלטה שלך במה לבחור. אני הסברתי כבר למה אני דוגל במה שאני דוגל ולמה אני חושב שזה יעבוד יותר טוב.

אני מבין שאין לי מספיק שם בפורום הזה כדי שתשתכנע מההסברים שלי (לדעתי כל מה שאמרת פה זה טעות חמורה ושטויות במיץ).
אני אסכם את מה שאני רציתי להגיד ואפנה לפה אנשים שאולי יצליחו לשכנע אותך יותר טוב.
הטעות שלך היא שאתה חושב שככל שמתאמן יותר מתקדם (לא חושב גם שאתה בדיוק יודע להגדיר מתאמן מתקדם אגב) הוא צריך להוסיף יותר נפח כדי להתקדם כשמדובר על מקרים מאוד אינדיוידואלים ויש מתאמנים מתקדמים שגם יתקדמו אם להפך, הם יורידו נפח ויש כאלה שגם מגיעים למצב שהאימון היומי שלהם זה 3-4 סטים של בנץ' פרס וזהו. עוד טעות שלך היא להגדיר ש3 פעמים בשבוע בחיטוב זה למתחילים ויותר מזה זה למתקדמים. טעות גדולה שאני עניתי לך עליה אבל לפי מה שאני רואה אתה פשוט לא מקבל את התשובה שלי, אז אין לי עוד מה לנסות להסביר לך.

@Moran W
@yujinius
@stitch
בעיקרון אני מסכים איתך לגבי מספר האימונים בשבוע, ש 6 זה מיותר, לא יודע לגבי 3 אימונים, מתאמן ברמה יחסית טובה לדעתי יכול לקבל יותר תועלת מ 4 מקסימום 5 אימונים.
@DarkMatter זה שראית אנשים שעושים ABC 6 פעמים בשבוע ומתקדמים לא אומר שאם היו מתאמנים פחות הם לא היו מגיעים לתוצאות טובות יותר. יש לי חבר שעד לא מזמן היה עושה ABCDE 5 פעמים בשבוע ומתקדם מבחינת מראה ומסת שריר ואפילו משקלי עבודה, אבל זה לא אומר שהוא לא היה מגיע לתוצאות טובות יותר ב AB 3-4 פעמים בשבוע (אני בטוח שהוא כן היה).
לגבי נפח דווקא ממה שידוע לי עם ההתקדמות כן מעלים נפח בדרך כלל, וזה בא על חשבון תדירות עבודה על כל שריר בד"כ, זה למה מתאמנים מפסיקים לעבוד בFBW ומתחילים לפצל.

לגבי נפח דווקא ממה שידוע לי עם ההתקדמות כן מעלים נפח בדרך כלל, וזה בא על חשבון תדירות עבודה על כל שריר בד"כ, זה למה מתאמנים מפסיקים לעבוד בFBW ומתחילים לפצל.
דווקא אני לא בטוח שאתה צודק בעניין הפיצולים והעלאת הנפח למתאמנים מתקדמים, יש איזה מחקר שנערך על מתאמנים מתקדמים שניצלו את רוב הפוטנציאל הטבעי שלהם ובדק אם הם התקדמו יותר בתוכניות כוח או תוכניות פיצולים?
גם ליפטרים מתקדמים שמחליטים לעבוד בסומולוב/קורטה לא עוברים פתאום לעבוד 5-6 פעמים בשבוע גם אם הטוטאל שלהם עובר את ה700.

דווקא אני לא בטוח שאתה צודק בעניין הפיצולים והעלאת הנפח למתאמנים מתקדמים, יש איזה מחקר שנערך על מתאמנים מתקדמים שניצלו את רוב הפוטנציאל הטבעי שלהם ובדק אם הם התקדמו יותר בתוכניות כוח או תוכניות פיצולים?
לא קראתי מחקרים בנושא. לא התכוונתי בהכרח לפיצולים. גם אם תיקח מתאמני כוח, בדרך כלל כשמפסיקים להתקדם עוברים לתכנית עם יותר נפח, למשל מלינארית עוברים לטקסס, כשפסיקים להתקדם בטקסס עוברים לתכנית עם נפח עוד יותר גבוה (סמולוב, קורטה וכו)
גם ליפטרים מתקדמים שמחליטים לעבוד בסומולוב/קורטה לא עוברים פתאום לעבוד 5-6 פעמים בשבוע גם אם הטוטאל שלהם עובר את ה700.
לגבי מספר אימונים בשבוע אנחנו בערך מסכימים איתך

לא קראתי מחקרים בנושא. לא התכוונתי בהכרח לפיצולים. גם אם תיקח מתאמני כוח, בדרך כלל כשמפסיקים להתקדם עוברים לתכנית עם יותר נפח, למשל מלינארית עוברים לטקסס, כשפסיקים להתקדם בטקסס עוברים לתכנית עם נפח עוד יותר גבוה (סמולוב, קורטה וכו)

לגבי מספר אימונים בשבוע אנחנו בערך מסכימים איתך
טוב, יכול להיות שתוספת נפח כן תהיה נכונה כדי להביא יותר תוצאות למתאמן מתקדם, לא הולך להתווכח עם זה, אבל אני עדיין בדעה שלעשות מעבר ל4 אימונים שבועיים לא יועיל לאף מתאמן טבעי גם למתקדם ביותר.

בעיקרון אני מסכים איתך לגבי מספר האימונים בשבוע, ש 6 זה מיותר, לא יודע לגבי 3 אימונים, מתאמן ברמה יחסית טובה לדעתי יכול לקבל יותר תועלת מ 4 מקסימום 5 אימונים.
@DarkMatter זה שראית אנשים שעושים ABC 6 פעמים בשבוע ומתקדמים לא אומר שאם היו מתאמנים פחות הם לא היו מגיעים לתוצאות טובות יותר. יש לי חבר שעד לא מזמן היה עושה ABCDE 5 פעמים בשבוע ומתקדם מבחינת מראה ומסת שריר ואפילו משקלי עבודה, אבל זה לא אומר שהוא לא היה מגיע לתוצאות טובות יותר ב AB 3-4 פעמים בשבוע (אני בטוח שהוא כן היה).
לא טענתי ש6 זה האידיאל

פשוט נתת בתור דוגמה אנשים שאתה מכיר ועושים ABCABCX, אז זה מה שהבנתי
ציטוט של טנק
אין סיבה שבעולם (חוץ מסטרואידים) להתאמן אנאירובי 6 פעמים בשבוע
לא מסכים, יש הרבה אנשים טבעיים (כמעט כל הטבעיים שכבר כמעט נוגעים בפוטנציאל הגנטי שלהם ולא רק הם) אידיאלי עבורם 5-6 פעמים בשבוע abc ובטח שלא ab 3-4

אין פה מה לדון או להתווכח בכלל

דבר ראשון תחליט
לא טענתי ש6 זה האידיאל
יש הרבה אנשים טבעיים (כמעט כל הטבעיים שכבר כמעט נוגעים בפוטנציאל הגנטי שלהם ולא רק הם) אידיאלי עבורם 5-6 פעמים בשבוע abc
דבר שני אני לא מסכים עם הקביעה שלך, אבל אין לי הוכחה שזה לא אידאלי אז פשוט בוא נישאר בדעות שלנו כל אחד

ציטוט של טנק

לא מסכים, יש הרבה אנשים טבעיים (כמעט כל הטבעיים שכבר כמעט נוגעים בפוטנציאל הגנטי שלהם ולא רק הם) אידיאלי עבורם 5-6 פעמים בשבוע abc ובטח שלא ab 3-4

נכון. אתה עוד ילד צעיר ודעתך תשתנה עוד כמה שנים. נגמר לי הרצון להסביר לך דברים.
בהצלחה בדרך שלך.

עריכה : מצטער הייתי עצבני ודיברתי בצורה פוגעת ולא יפה. ערכתי את ההודעה.

נערך לאחרונה:
לא אידיאלי לכולם הכוונה
אתה חושב באמת שבילדרים מתקדמים שגובלים בגבול הגנטי יעשו ab 3-4 פעמים בשבוע?
הבנתי שאתה מדבר על מתאמנים מתקדמים ולא על כולם, גם אני דיברתי עליהם.
אני חושב שבילדרים מתקדמים שגובלים בגבול הגנטי ברובם המוחלט ישתמשו בחומרים בשלב הזה או לפני לכן לא נדע. לגבי טבעיים, אני אמרתי באחת ההודעות
מתאמן ברמה יחסית טובה לדעתי יכול לקבל יותר תועלת מ 4 מקסימום 5 אימונים.
אני חושב יותר לכיוון ה 4 פעמים בשבוע.

תמיד יש מקום לדון או להתווכח בנושאים כאלה.

יש תוכניות תובעניות שמיועדות למתאמנים מתקדמים שלא מצליחים להתאושש מאימון לאימון ואז ניתן להגיע לכמות אימונים שכזאת,
הכל תלוי במטרה.

אם נסתכל על המתאמן הממוצע, אז זה ממש לא ריאלי להתאמן כל השבוע.
גם תוכנית של 5 פעמים בשבוע כמו PPL היא לא ריאלית לכל מתאמן.
בטח שלא ABCABC.

לדעתי בכל אופן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית