הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתי צריך ליצרוך אומגה 3 ואיך קובעים כמה לקחת?

מצב
השרשור נעול

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
מצאתי תשובה בקשר לזמני לקיחה, ראיתי שזה לא משנה.
מה בנוגע למינון?
בכל כדור יש:
EPA 228 mg
DHA 152 mg

אגב חייב שיהיה איזון בין אומגה 3 לאומגה 6? (ברח לי מה הייחס בינייהם)

המשך לילה טוב 😃

נערך לאחרונה:
בד"כ 3-4 כדורים יספיקו.
תדאג רק לצרוך לפני הארוחות

ספיגה טובה יותר, וריח של דגים :bad:

3-4 כדורים יספיקו למה? לפי איזה מחקר?
ספיגה טובה יותר? לא נתקלתי בזה, איפה זה מוזכר?

אם מחזיקים את הכדורים במקפיא אין גרפסים בריח דגים (בתנאי שהשמן לא מקולקל).

ספיגה טובה יותר, וריח של דגים :bad:

צר לי לאכזב אותך אבל זה קשקוש...

ההמלצה היא אם כבר תוך כדי האוכל כדי שזה ייספג יותר טוב, וכדי שתמנע ריח של דגים מהפה שזה זוועה תיקח אחרי או תוך כדי ואז לא תצטרך לסבול את זה!:stop:

3-4 כדורים יספיקו למה? לפי איזה מחקר?
ספיגה טובה יותר? לא נתקלתי בזה, איפה זה מוזכר?

אם מחזיקים את הכדורים במקפיא אין גרפסים בריח דגים (בתנאי שהשמן לא מקולקל).

יספיקו כדי להגיע לכמות היומית המומלצת (כ-3 גרם), אם זה כדורים של 0.750 אז 4, ואם של 1.0 אז 3.
סביר להניח שיש גם צריכה של אומגה 3 ממזונות אחרים במהלך היום ככה שאין צורך להגיע ל-6 כדורים כמו שהרבה פה אוהבים לעשות.

תבדוק באיזה שלבים מערכת העיכול בנוייה ותראה שלתשובה הזו יש כמה אפשרויות, כמו בטבליות האחרות (מולטי-ויטמין).

יספיקו כדי להגיע לכמות היומית המומלצת (כ-3 גרם), אם זה כדורים של 0.750 אז 4, ואם של 1.0 אז 3.
סביר להניח שיש גם צריכה של אומגה 3 ממזונות אחרים במהלך היום ככה שאין צורך להגיע ל-6 כדורים כמו שהרבה פה אוהבים לעשות.

תבדוק באיזה שלבים מערכת העיכול בנוייה ותראה שלתשובה הזו יש כמה אפשרויות, כמו בטבליות האחרות (מולטי-ויטמין).

הכמות המומלצת (ויש כל כך הרבה) היא 3 גרם אומגה 3. בכדורים שרובנו משתמשים יש או 300 מ"ג (ואז צריך 10) או 600 מ"ג ואז צריך 5 כדורים.
בשלוש גרם שמן דגים יש לרוב גרם אחד של אומגה שזה לא מספיק לטעמי.

לגבי הספיגה, לא הבנתי את התשובה שלך. שלחת אותי לשיעור אנטומיה (עשיתי כבר, תודה) כי אין לך תשובה טובה? אם יש כמה אפשרויות, למה החלטת שבמקרה הזה לפני עדיף? יש משהו בספיגה של חומצות שומן שאני לא מודע אליו?

פשוט עדיף לצרוך את זה עם מקור שומן,כגון חמאת בוטנים או משו,ואז לא יהיה גרפסים בטעם דגים

אני בעד לפתוח כת שאומרת שכל האומגה 3 זו קונספירציה של החברות תוספים לגרום לנו לבזבז כסף

לקחת לפני השינה, הדרך הכי טובה להימנע מריח של דגים.
אם אפשר להיות מגעילה:
הבעיה היא לא כשלוקחים, אלא שעתיים אחר כך כשזה עדיין בקיבה והשמן דגים כבר לבד שם, בלי הקפסולה או מה שאכלת, והוא בודד, ומעוניין בחברה, ולפעמים מזכיר לך שהוא עדיין שם. חצי יום יש לך גרפסים של שואה מהפה. קרה לי פעם אחת, כמעט בכיתי מגועל. אומגה 3, רק בלילה.

פעם הייתי לוקח 10 בבת אחת, אבל אמא שלי אמרה שזה יותר מדי אז חושב להוריד ל2 ולעבוד על טכניקה

שימו אותם במקפיא. גם שומר עליהם מפני התחמצנות וגם מונע את הגרפסים.

כששמים את הקפסולות במקפיא חלק מהקפסולה נהיית לבנה כזאת,כשמוציאים זה מסתדר.
זה אומר שהשמן מקולקל?

לא יודע אני אף פעם לא שם במקרר, שם במקום מוצל כי אם זה יהיה במקרר אני אשכח לקחת, צריך מול העיניים.
אני לוקח כל בוקר את האומגה עם המולטי והויטמין C והאפי, הכל ביחד משקשקים אחרי ארוחה ואין שום גרפסים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית