ייעוץ קטוטיפן ועייפות

omernono

משתמש מתחיל
265
65
נק' מוניטין:
129
265
65
אני תחילת שבוע שלישי של קלן והתוצאות מתחילות להגיע יש לי עוד חומר ל שבועיים שלוש והתחלתי לקחת קטוטיפן.
אתמול לקחתי כדור לפני השינה והיום אני מרגיש מן נמנמום/עייפות שכן זה התופעות לוואי.
אני לא אוכל להחזיק ככה במשך שלוש שבועות כי אני סטודנט ואני צריך להיות בריכוז רוב היום אם זה ש"ב או הרצאות.
הקפה שחור חוגג. אבל זה לא עוזר כמדומני.
אם יש תחליף או האם אפשר לקחת קטוטיפן יום כן יום לא.
תודה

למיטב ידיעתי, אין תחליף לקטוטיפן .
הדבר היחיד שאני יכול להציע לך זה פשוט אל תמשוך את הקלן, תחכה שבועיים ותריץ עוד הפעם.

כי אם אתה בתקופה של לימודים כמו שאתה מתאר- ואתה לא מצליח להסתדר עם זה אז זה בעיה.
לי אישית רק בבוקר הרגשתי כמו פיתה אבל לקראת הצהריים זה כבר עבר.

• פותח/ת השרשור
שמע אחי אני אבדוק עכשיו 12 נחכה עד הצצהריים 3 -4 ונראה איל אני
זה לא שאני שפוך.. סתם מרגיש טיפה עייפות.. יכול להיות בגלל שדפקתי אימון אתמול בלילה גם ב 11 בלילה בגלל זה.
נראה ונשקול.
שאני מריץ שבועיים שבועיים זה לא כל כך אפקטיבי . צריך לתת חודש וחצי כדי לראות תוצטות

זה לא שאני שפוך.. סתם מרגיש טיפה עייפות.. יכול להיות בגלל שדפקתי אימון אתמול בלילה גם ב 11 בלילה בגלל זה.
נראה ונשקול.
שאני מריץ שבועיים שבועיים זה לא כל כך אפקטיבי . צריך לתת חודש וחצי כדי לראות תוצטות
יש כאלה שהקטוטיפן גורם להם לעייפות רבה מאוד. אין הרבה מה לעשות בעניין למעט שילוב של מעוררים שזה כבר Too much לסייקל קלן.

נראה ונשקול.

אני יודע, עשיתי בעבר 3 סייקלים של : קלן + קטוטיפן . אבל כשאין ברירה אז אין ברירה.
ובהחלט יכול להיות שגם האימון בשעה מאוחרת גרם לכך - תמשיך עם זה השבוע תראה את ההתקדמות אם אתה עדיין עייף או לא .

אני נותן לאישתי קלן עם קטוטיפן. היא לא מצליחה לפתוח תעיניים בבוקר. אבל מבסוטה מהתוצאות אז מושכת. יש מחיר לקטוטיפן הזה כן.
נראה לי אני אשלב לה קצת טרן .

אני נותן לאישתי קלן עם קטוטיפן. היא לא מצליחה לפתוח תעיניים בבוקר. אבל מבסוטה מהתוצאות אז מושכת. יש מחיר לקטוטיפן הזה כן.
נראה לי אני אשלב לה קצת טרן .

תאמין לי אתה שמעון, אלוף האלופים .
תראה מה זה כדור קטן בגודל של קקי של אוגר דופק לך את כל המערכת ועושה אותך מגב ספונג׳ה
הזוי לפעמים הרפואה..

כל אחד לגופו, לי הקטו עושה אחלה שינה. משום מה יש לי יקיצות טבעיות בסביבות 5 בבוקר בזמן האחרון, בכל אופן לא מרגיש את העייפות בכלל ביום שלמחרת.

התכוונתי בכללי על קלן
אני יודע
אמרת שירד לך החשק מקלן בתוך אשכול שמדברים על העייפות כתוצאה מהקטוטי
מה אני אמור להבין? שאתה לא רוצה קלן כי צריך עם זה קטוטי
אז אמרתי שעד שבועיים לא לוקחים קטוטי

אגב שאלה לכם, אם אני לא נרדם אפשרי לקחת קטוטי?

אני יודע
אמרת שירד לך החשק מקלן בתוך אשכול שמדברים על העייפות כתוצאה מהקטוטי
מה אני אמור להבין? שאתה לא רוצה קלן כי צריך עם זה קטוטי
אז אמרתי שעד שבועיים לא לוקחים קטוטי

אגב שאלה לכם, אם אני לא נרדם אפשרי לקחת קטוטי?
זה רק הקצה ללמה לא בא לי קלן 😃

אני תחילת שבוע שלישי של קלן והתוצאות מתחילות להגיע יש לי עוד חומר ל שבועיים שלוש והתחלתי לקחת קטוטיפן.
אתמול לקחתי כדור לפני השינה והיום אני מרגיש מן נמנמום/עייפות שכן זה התופעות לוואי.
אני לא אוכל להחזיק ככה במשך שלוש שבועות כי אני סטודנט ואני צריך להיות בריכוז רוב היום אם זה ש"ב או הרצאות.
הקפה שחור חוגג. אבל זה לא עוזר כמדומני.
אם יש תחליף או האם אפשר לקחת קטוטיפן יום כן יום לא.
תודה

קטוטיפן הוא אנטי היסטמין.
אנטי היסטמינים ידועים ביכולת שלהם לגרום לעייפות ע"י עבודה על רצפטורי H במוח.
העייפות היא תלויית מינון, ויש כאלו שמרגישים את זה יותר חזק מאחרים.

תופעות נוספות נלוות:

*יובש בפה
*צמא מוגבר
*יובש בעינים
*תאבון מוגבר

למעשה תופעת העייפות אחרי אנטי היסטמינים כל כך מוכרת ברפואה, עד כי הם גם נרשמים כתחליף לכדורי שינה, חלקם אף בלי מרשם רופא, כמו "טונייט" או "סליפ אייד".
וניתן לקבל את החזקים בינהם במרשם, כמו פרוטיאזין.

מעניין יהיה לראות פעם השפעה על קטוטיפן שניתן דרך העין (יש טיפות קטוטיפן) ושיקום רצפטורי בטא.

מעניין יהיה לראות פעם השפעה על קטוטיפן שניתן דרך העין (יש טיפות קטוטיפן) ושיקום רצפטורי בטא.

למיטב ידיעתי, הספיגה הסיסטמית האינטרא-אוקוללרית זניחה למדי.
גם המינון שונה בהתאם.

אנטי היסטמינים ידועים ביכולת שלהם לגרום לעייפות ע"י עבודה על רצפטורי H במוח.
נכון חלקית. מאז יצרו Second-generation H1-antihistamines שלא עוברים בקלות את ה BBB למוח (מאחר והמולקולות המשוחררות הן polar (איך שלא קוראים לזה עברית). קטוטיפן נכלל ב SGH1A ככה שרק מינונים גבוהים יכולים לעבור בסופו של דבר את ה BBB ולהתחבר ל H1 במוח. סביר להניח שהמינונים שלוקחים עם הקלן הם גבוהים מספיק כדי לעשות זאת, אולי להוריד קצת מינון של הקטוטיפן יעזור במקרה של תופעות לוואי כמו של פותח האשכול.

נכון חלקית. מאז יצרו Second-generation H1-antihistamines שלא עוברים בקלות את ה BBB למוח (מאחר והמולקולות המשוחררות הן polar (איך שלא קוראים לזה עברית). קטוטיפן נכלל ב SGH1A ככה שרק מינונים גבוהים יכולים לעבור בסופו של דבר את ה BBB ולהתחבר ל H1 במוח. סביר להניח שהמינונים שלוקחים עם הקלן הם גבוהים מספיק כדי לעשות זאת, אולי להוריד קצת מינון של הקטוטיפן יעזור במקרה של תופעות לוואי כמו של פותח האשכול.

או מעבר לאנטי היסטמין אחר.
כמו לורטידין 10 מ"ג שנמכר בלי מרשם ברשתות הפארם.

כל הרעיון אם הבנתי נכון, שהרגשיות הרצפטורית אינה נעלמה, פשוט לוקחים משהו אנטיכולינרגי, ומפחיתים את הטונוס הפרא-סימפטטי, ומכן מביאים בעקיפין לעליית הטונוס הסימפפטי-שהותש עד קלות מהקלן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית