הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה, קלוריות בחיטוב.

• פותח/ת השרשור Ozel55
  • פורסם בתאריך

Ozel55

משתמש פעיל
519
64
נק' מוניטין:
324
519
64
היי !

כפי שהבנתם אני עוזר לחבר, בניתי לו תפריט של פי 2 חלבון ממשקל הגוף ו-0.8 שומן, השאר פחמימה.

עכשיו הבעיה היא כזו, הוא לא מתאמן במכון, הוא מנסה לשמור על השריר ולרדת בשומן, אז הסברתי לו שיעשה טיפה מתח, שמיכה וכו' וינסה להפעיל את היידים, גב , חזה.

בכל אופן, המלצתי לו לאכול 1500 קל', ה-RMR שלו הוא בערך 1950 ~, השאלה היא האם אני צודק ? זה טוב ? הקצב חילוף חומרים שלו, BMR הוא - 1690.4.

השאלה שלי כזו, 1500 קל' יתנו לו תוצאות ? זה בסדר ?

נערך לאחרונה:
עםקשה לשמור על מסת שריר. גם בלי מכון אפשר לעשות יותר מזה (כבר יומיים לא אמרתי, אז הנה: TRX!). הגרעון הקלורי בסדר, אם כי אני הייתי מתחיל מגרעון של 300 ולא 500.
תשובה נבחרת לפי דעתי

• פותח/ת השרשור
תשובה נבחרת לפי דעתי
כן באמת תשובה טובה, אני אתן מוניטין אפילו.

אך 1600 קל' זה יוריד אותו ? הכפלתי ב-1.2 יצא 1950 והורדתי לו 350 ... זה בסדר ? אני פשוט רוצה להיות בטוח כדי לא להטעות אותו ושלא יהיה במצב נטרלי.

כן באמת תשובה טובה, אני אתן מוניטין אפילו.

אך 1600 קל' זה יוריד אותו ? הכפלתי ב-1.2 יצא 1950 והורדתי לו 350 ... זה בסדר ? אני פשוט רוצה להיות בטוח כדי לא להטעות אותו ושלא יהיה במצב נטרלי.
כן זה סבבה
קח בחשבון שיש מצב שהוא לא ירד במשקל..כי רוב האנשים שתשלוף מהרחוב לא אוכלים מאוזן.לכן המטבוליזם מתחרבש טיפה ואז הנוסחה לא בדיוק באה לידי ביטוי.

• פותח/ת השרשור
כן זה סבבה
קח בחשבון שיש מצב שהוא לא ירד במשקל..כי רוב האנשים שתשלוף מהרחוב לא אוכלים מאוזן.לכן המטבוליזם מתחרבש טיפה ואז הנוסחה לא בדיוק באה לידי ביטוי.
הוא אוכל עם מחשבון, כאילו הוא פדנט מאוד בקטע הזה.

• פותח/ת השרשור
בתקופה האחרונה הוא אוכל עם מחשבון?
או שהוא "יאכל" עם מחשבון ברגע שתיתן לו את התפריט.?
תקופה גדולה, הוא היה על נטרליי ועבד מסודר כדי לשמור על נטרליי, עכשיו הוא רוצה לרדת טיפה לקרת הקיץ, אז הוא ביקש ממני תפריט לחיטוב, אז הסברתי לו שאם הוא לא ידבק לתפריט, הוא יכול לעבוד עם המחשבון ולהקפיד על חלבון ושומן כפי שלמדתי אותו ולא לעבור את זה.

תקופה גדולה, הוא היה על נטרליי ועבד מסודר כדי לשמור על נטרליי, עכשיו הוא רוצה לרדת טיפה לקרת הקיץ, אז הוא ביקש ממני תפריט לחיטוב, אז הסברתי לו שאם הוא לא ידבק לתפריט, הוא יכול לעבוד עם המחשבון ולהקפיד על חלבון ושומן כפי שלמדתי אותו ולא לעבור את זה.
אם ככה הוא בנק' פתיחה מאוד טובה מבחינת תזונה

• פותח/ת השרשור
אם ככה הוא בנק' פתיחה מאוד טובה מבחינת תזונה
חחח, תודה.

מקווה שהוא ירד ויראה תוצאות בזכותי, אמרתי לו שלא ירעיב את עצמו ויקפוץ ישר ל-1500 - 1400, אלא 1600 בכיף שלו, ירד ככה לאט לאט, מה גם שהוא לא שוקל 40 ככה שאין מצב שגם אם טעיתי שהוא לא ירד מ-1600 כי ה-BMR שלו זה 1680 - 1700 וזה בלי שהכפלתי ב-1.2.

הנוסחה לא בדיוק באה לידי ביטוי.
אגב, אם כבר מדברים על המחשבונים, הם מתייחסים לאדם ממוצע מבחינת היחס שומן/שריר, כך שלבעלי מסת שריר גבוהה יחסית (לא החבר המדובר), הם נותנים הערכת חסר של ה BMR. לדוגמא, אם שני אנשים שוקלים 100 ק"ג אבל לאחד מהם 10 ק"ג שריר יותר מלשני, בעל השרירים שורף במנוחה כמעט 100 קלוריות יותר מהשני. העובדה הזאת, שממעטים להתייחס אליה בהקשר הזה, עלולה להכניס אנשים בתחילת החיטוב לגרעון קלורי גדול ממה שהם חושבים. אם אני לא טועה יש באיזשהו מאמר בקילוגרם נוסחה שכן לוקחת בחשבון את אחוז השומן (כלומר בעקיפין את מסת השריר).

• פותח/ת השרשור
אגב, אם כבר מדברים על המחשבונים, הם מתייחסים לאדם ממוצע מבחינת היחס שומן/שריר, כך שלבעלי מסת שריר גבוהה יחסית (לא החבר המדובר), הם נותנים הערכת חסר של ה BMR. לדוגמא, אם שני אנשים שוקלים 100 ק"ג אבל לאחד מהם 10 ק"ג שריר יותר מלשני, בעל השרירים שורף במנוחה כמעט 100 קלוריות יותר מהשני. העובדה הזאת, שממעטים להתייחס אליה בהקשר הזה, עלולה להכניס אנשים בתחילת החיטוב לגרעון קלורי גדול ממה שהם חושבים. אם אני לא טועה יש באיזשהו מאמר בקילוגרם נוסחה שכן לוקחת בחשבון את אחוז השומן (כלומר בעקיפין את מסת השריר).
אז רגע לדעתך לאור מה שהצגתי והכל, 1600 קל' יורידו אותו ?

שמע אני מצטער שאני נשמע "לחוץ" אבל זה פשוט חבר טוב ואני לא רוצה לאכזב אותו, הכל הוא עושה לפי הדרך שלי, ככה שחשוב לי שהוא יהיה מרוצה.

אז רגע לדעתך לאור מה שהצגתי והכל, 1600 קל' יורידו אותו ?
סביר שכן, אבל אל תשכח שכל מה שאתה מציע לו הוא רק נקודת הפתיחה, וכל שבוע הוא יישקל ותעשו את הכיוונון העדין לקראת השבוע הבא (אני הייתי אפילו מאריך את התקופה בין השקילות לעשרה ימים, אבל השעונים הפנימיים שלי ושלכם עובדים בקצב שונה).

• פותח/ת השרשור
סביר שכן, אבל אל תשכח שכל מה שאתה מציע לו הוא רק נקודת הפתיחה, וכל שבוע הוא יישקל ותעשו את הכיוונון העדין לקראת השבוע הבא (אני הייתי אפילו מאריך את התקופה בין השקילות לעשרה ימים, אבל השעונים הפנימיים שלי ושלכם עובדים בקצב שונה).
כן, הוא יתחיל עם 1600 שבועיים ראשונים, לאחר מכן נוריד עוד טיפה ועוד טיפה, אני לא אתן לו לאכול מתחת ל-1400, שלא ירעיב את עצמו וככה יאבד שריר במקום שומן.

שוקל בערך 65 בגובה הוא יחסית כמוני בערך 175
תשמע, זה כמובן תלוי מה נחשב בעיני חבר שלך כ"יפה", אבל נראה לי שהוא עלול להתאכזב מהחיטוב כי הוא פשוט ייראה כמו שלד מהלך. אני במקומך הייתי מנסה בכל זאת לשכנע אותו להירשם למכון ולהתחיל מסה

• פותח/ת השרשור
תשמע, זה כמובן תלוי מה נחשב בעיני חבר שלך כ"יפה", אבל נראה לי שהוא עלול להתאכזב מהחיטוב כי הוא פשוט ייראה כמו שלד מהלך. אני במקומך הייתי מנסה בכל זאת לשכנע אותו להירשם למכון ולהתחיל מסה
תשמע, יש לו מסה יחסית יפה, ידיים, חזה, גב, כתפיים מאוד מרשימים, נראה דווקא נחמד, הוא רוצה לחטב טיפה בטן תחתונה ולהבליט טיפה את החזה, אמרתי לו שחיטוב קצרצר של חודש - חודש וחצי יתנו לו תוצאות יפות, אין לו הרבה לחטב, בסה"כ קילו - 2 בגג 3 והוא על הגל.

אין לי דרך לשכנע אותו, אפילו שהצעתי לו לבוא איתי למכון לנסות הוא לא הסכים, הוא נגד זה ברמות ואני לא מבין למה, אני אנסה להוציא ממנו למה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית