הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שמן קוקוס

הייתי מוסיף אותו בקפה בשביל קצת ריח וטעם, משלב בחביתות וכל דבר בעיקרון שאתה משתמש בו בשמן.

באיזו כמות ואיך כדי לי לשלב אותו בתפריט?
למה לשלב אותו? שמן קוקוס הוא מקור לשומן רווי, היתרון היחיד שלו הוא בטיגון,
שומן רוי לא משנה את מבניהו הכימי בחימום ולא נוצרים תוצרי חימצון כתוצאה מכך ולכן בתאוריה רצוי להשתמש בשומן רוי לטיגון

• פותח/ת השרשור
למה לשלב אותו? שמן קוקוס הוא מקור לשומן רווי, היתרון היחיד שלו הוא בטיגון,
שומן רוי לא משנה את מבניהו הכימי בחימום ולא נוצרים תוצרי חימצון כתוצאה מכך ולכן בתאוריה רצוי להשתמש בשומן רוי לטיגון
הוא גם בעל שרשרת קצרה יחסית ומנוצל כאנרגיה בצורה יעילה, ושמעתי מבן דוד שלי שדודים שלו צורכים רק אותו, והם ממש רזים

הוא גם בעל שרשרת קצרה יחסית ומנוצל כאנרגיה בצורה יעילה, ושמעתי מבן דוד שלי שדודים שלו צורכים רק אותו, והם ממש רזים
זה לא אומר שהוא אינו שוקע בדפנות העורקים ויכול לגרום בטווח הארוך להתקפי לב ושבץ מוחי. שמור על הבריאות שלך זה יותר חשוב

אבל אמרו פה שאין קשר...
שומן רווי הוא שומן רווי, זה לא משנה עם השרשרת הפחמנית היא קצרה או ארוכה, הוא נוטה לשקוע בדפנות העורקים, בכך מעלה את רמת הכולסטרול בעל הצפיפות הנמוכה, ומעלה את הסיכון לטרשת עורקים ומחלות כליליות, מספר שלוש במקרי המוות בארץ ובעולם אחרי סרטן ותאונות דרכים, זה בחירה שלך להשתמש בשמן הזה, לא שלי, אלי בכל אופן הוא לא נכנס הביתה

שומן רווי הוא שומן רווי, זה לא משנה עם השרשרת הפחמנית היא קצרה או ארוכה, הוא נוטה לשקוע בדפנות העורקים, בכך מעלה את רמת הכולסטרול בעל הצפיפות הנמוכה, ומעלה את הסיכון לטרשת עורקים ומחלות כליליות, מספר שלוש במקרי המוות בארץ ובעולם אחרי סרטן ותאונות דרכים, זה בחירה שלך להשתמש בשמן הזה, לא שלי, אלי בכל אופן הוא לא נכנס הביתה

זה לא השומן הרווי ששוקע בדפנות העורקים אלא הטריגליצרידים ואלה מופקים בכבד על ידי יצירת מולקולות VLDL מעודף גלוקוז ופרוקטוז. שומן רווי גם מעלה את ה-HDL... אני יודע, ניסיתי על עצמי ולאחר 4 חודשים עשיתי בדיקת דם וה-HDL שלי היה בשמיים

זה לא השומן הרווי ששוקע בדפנות העורקים אלא הטריגליצרידים ואלה מופקים בכבד על ידי יצירת מולקולות VLDL מעודף גלוקוז ופרוקטוז. שומן רווי גם מעלה את ה-HDL... אני יודע, ניסיתי על עצמי ולאחר 4 חודשים עשיתי בדיקת דם וה-HDL שלי היה בשמיים
אתה טועה, כולנו חולים בטרשת עורקים, מרגע שנולדנו, הורידים העורקים נפצעים שוב ושוב מלחץ הדם, תפקיד הכולסטרול הוא מעין פלסטר, כשהעורק נפגע הכולסטרול בעל הצפיפות הנמוכה ldl יושב עליו וממתין לתיקונו, לאחר שתוקן מגיע הכולסטרול בעל הצפיפות הגבוהה hdl ומחזיר אותו לכבד. הבעיה מתחילה כשרמת הldl גבוהה ביחס לרמת הhdl ואז יש סיכוי מוגבר שיווצר רובד טרשתי, שגדל וגדל עד שהעורק נסתם ואז מתחילות הצרות של הרופאים, הם צריכים להזריק צבע כדי לראות איפה העורק הסתום ואז לעשות צינטור ולפתוח אותו. בכל מקרה השומן הרווי מעלה את רמת הhdl כמו שציינת אך מעלה גם את רמת הldl בהרבה יותר ויוצר יחס לא טוב בין השתיים, אמנם אם אתה אוכל שומן רווי בקביעות ואתה עושה בדיקת דם והכל תקין, אתה יכול להמשיך לאכול שומן רווי אין בעיה.

נערך לאחרונה:
אתה טועה, כולנו חולים בטרשת עורקים, מרגע שנולדנו, הורידים העורקים נפצעים שוב ושוב מלחץ הדם, תפקיד הכולסטרול הוא מעין פלסטר, כשהעורק נפגע הכולסטרול בעל הצפיפות הנמוכה ldl יושב עליו וממתין לתיקונו, לאחר שתוקן מגיע הכולסטרול בעל הצפיפות הגבוהה hdl ומחזיר אותו לכבד. הבעיה מתחילה כרמת הldl גבוהה ביחס לרמת הhdl ואז נוצר רובד טרשתי, וגדל וגדל עד שהעורק נסתם ואז מתחילות הצרות של הרופאים, הם צריכים להזריק צבע כדי לראות איפה העורק הסתום ואז לעשות צינטור ולפתוח אותו. בכל מקרה השומן הרווי מעלה את רמת הhdl כמו שציינת אך מעלה גם את רמת הldl בהרבה יותר ויוצר יחס לא טוב בין השתיים, אמנם אם אתה אוכל שומן רווי בקביעות ואתה עושה בדיקת דם והכל תקין, אתה יכול להמשיך לאכול שומן רווי אין בעיה.

קודם כל, הורידים לא נפגעים ואין בהם טרשת אלא רק בעורקים. דבר שני, הסיבה למה מתרחשת טרשת עורקים אינה ידועה ועדיין מתבצע מחקר בנושא, שלישי, אם הדבר היה רק תלוי ב-LDL, אז לכל אלה שיש להם כולסטרול נמוך וחוטפים שבצים והתקפי לב הדבר לא הגיוני. ידוע שמה שחשוב זה יחס LDL ל-HDL ויחס טריגליצרידים ל-HDL. פחמימות (ופחמימות בלבד) מעלות את רמת הטריגליצרידים (והפחמימה "הרעילה" ביותר היא פרוקטוז). רק שומן רווי וחד בלתי רווי נמצאו כמעלים את רמות ה-HDL. הבעיה היא כאשר ה-LDL מתחמצן ו/או עובר גליקוסילציה לא אנזימתית (וזה נגרם כתוצאה מעישון, סוכר גבוה ופרוקטוז). LDL הוא לא "Waste product" כמו הטריגליצרידים.. הוא גם משמש על מנת להעביר כולסטרול לרקמות ובינהן לרקמת העצבים שמורכבת קרוב ל-25% מכולסטרול. אין אף מחקר שהראה שתזונה דלת שומן רווי יעילה יתר מהורדת הסיכון ממחלות כלי דם מאשר תזונה מרובה בשומן רווי.

נ.ב זה שאתה אומר שאין הבדל בין חומצות השומן הרוויות הוא גם טעות. שומן רווי בעל שרשרת קצרה נוצר במעי כאשר החיידקים בפרוביוטים שלך מפרקים את הסיבים ואותן חומצות שומן רוויות קצרות שרשרת נמצאו כחיוניות לבריאות תאי דופן המעי (כי הן מספקות לתאים אלו אנרגיה רבה). חומצות שומן רווי בעלי שרשרת ארוכה נמצאו במחקר שבוצע לפני כמה שבועות כבריאות (חומצות שומן שרווי בארוכות בעלי שרשרת פחמנים אי זוגית). חומצות שומן רווי בעלי שרשרת בינונית נמצאות בשני מקורות: שמן קוקוס וחלב אם. אם הן היו מסוכנות הן לא היו נמצאות בחלב אם. חומצות שומן אלו שונות מהשאר משום שהן נכנסות בקלות לשריר ומספקות לו אנרגיה זמינה ומהירה בצורת גופים קטונים.

אז לכל אלה שיש להם כולסטרול נמוך וחוטפים שבצים והתקפי לב הדבר לא הגיוני.
רובד טרשתי מתפתח במשך שנים.
והפחמימה "הרעילה" ביותר היא פרוקטוז
על זה עוד לא שמעתי, אני מניח שזה בגלל שכמות הספיקה שלה בתא נמוכה מהגלוקוז.
אין אף מחקר שהראה שתזונה דלת שומן רווי יעילה יתר מהורדת הסיכון ממחלות כלי דם מאשר תזונה מרובה בשומן רווי
לגבי זה אני לא בטוח, כן יש מחקרים שמראים על כך ששומן רווי מעלה את רמת הldl בהרבה יותר ממה שהוא מעלה את רמת הhdl

אני מאמין שחסר לי מספיק ידע בתחום, בכל אופן תודה על התגובה שלך היא מעניינת, אני אלמד עוד על הנושא

לגבי זה אני לא בטוח, כן יש מחקרים שמראים על כך ששומן רווי מעלה את רמת הldl בהרבה יותר ממה שהוא מעלה את רמת הhdl

אני מאמין שחסר לי מספיק ידע בתחום, בכל אופן תודה על התגובה שלך היא מעניינת, אני אלמד עוד על הנושא
אתה נשמע כמו typical מורה לביולוגיה

לא זה לא בגלל זה. פרוקטוז לא משמש שום תא לאנרגיה. כל הפרוקטוז שאתה אוכל עובר מטאבוליזציה בכבד. שם הוא הופך או לגליקוגן (אם הגליקוגן שלך ריק או מועט מאוד) וכולו הופך לטריגליצרידים. בנוסף הוא מעלה לך את החומצה האורית ואת לחץ הדם (התהליך בכבד שבו פרוקטוז הופך מפרוקטוז לפרוקטוז 1 פוספאט מייצר מטאבוליטים שמעלים את החומצה האורית). בנוסף פרוקטוז חופשי בדם הוא בעל סיכוי של עד פי 7 יותר גבוה להיקשר לפרוטאינים בדם בהתליך הגליקוסילציה הלא אנזימתית (וזה תהליך מאוד מאוד מאוד מאוד רע). פרוקטוז הוא רעל או כמו שאמר חוקר אחד "fructose is a dose dependant toxin"

דיאטה קטוגנית היא אחת הדיאוטות הטובות ביותר לבידלדרים.. רק שלא קל לעמוד במקסימום של 20-30 גרם פחמימה ביום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית