הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין בפסח

י_ו_ס_י

משתמש מתחיל
4
5
נק' מוניטין:
5
4
5
שלום ,
בחול המועד אני עושה הפסקה עם הקריאטין בגלל הכשרות
אני לוקח 5 גרם ביום ,

האם לאחר פסח כדי להשלים את החסר יש לקחת במשך שבוע 10 גר'?
תודה

לא. תתחיל לקחת 5 גרם כרגיל אחרי החג. אגב אפשר לדעת למה החלטת שקריאטין זה לא כשר?

מה יכול להיות ״לא כשר״ בקריאטין?
בגדול לא משהו מיוחד
בכלל העניין של הכשרות לאחרונה נהיה "מסחרה"
והכל כמובן עניין של החמרה,אני חוץ מחלבון כשר לפסח "מתנזר" לשבוע מכל התוספים
שכל אחד יחמיר לפי רצונו וחג שמח

זה שכתוב על הביצים כשר לפסח. מה התרנגולת חירבנה משהו שונה?
-לא.
איש איש באמונתו יחיה.

לא תמצא הגיון לא בזה ולא בהרבה דברים אחרים, לרוב יש עניין חזק של מסחרה כמו שיצחק ציין לפני כן.
וזה תופס.. אז למה לא.

בחול המועד אני עושה הפסקה עם הקריאטין בגלל הכשרות
קריאטין הוא כשר לפסח, כמו שנאמר "מה שאינו ראוי למאכל כלב, כשר לפסח" תהיה בטוח שהבהמה אינו אוכלת קריאטין, אם היה לקריאטין טעם וריח נושא הכשרות היה שנוי במחלוקת אבל אין לו לכן זה כשר לפסח.

קריאטין הוא כשר לפסח, כמו שנאמר "מה שאינו ראוי למאכל כלב, כשר לפסח" תהיה בטוח שהבהמה אינו אוכלת קריאטין, אם היה לקריאטין טעם וריח נושא הכשרות היה שנוי במחלוקת אבל אין לו לכן זה כשר לפסח.
הכשרות לפסח לא רק נמדדת עבור אלה ששומרים בקטע של מאכל,
אלא בהאם המקום שמייצר אותם הוא עצמו כשר לפסח מבחינת החמץ שנמצא בו וכן הלאה

הכשרות לפסח לא רק נמדדת עבור אלה ששומרים בקטע של מאכל,
חז"ל אמרו שאם יש בביתך לחם שנשאר הרבה זמן ועלה עליו עובש ואינו ראוי למאכל הוא כשר לפסח למרות שהוא חמץ.
זאת אומרת שגם אם מייצרים על אותו פס שמייצרים קריאין גם מוצרי דגן, הקריאטין כשר לפסח כי אין לו טעם וריח והוא אינו ראוי למאכל בהמה.
בדוק עם הרב.

חז"ל אמרו שאם יש בביתך לחם שנשאר הרבה זמן ועלה עליו עובש ואינו ראוי למאכל הוא כשר לפסח למרות שהוא חמץ.
זאת אומרת שגם אם מייצרים על אותו פס שמייצרים קריאין גם מוצרי דגן, הקריאטין כשר לפסח כי אין לו טעם וריח והוא אינו ראוי למאכל בהמה.
בדוק עם הרב.
אני לא בא להתנצח איתך, כי זה ממש לא מעניין אותי.
אם אתה אומר, מאמין לך 😃

אני לא בא להתנצח איתך, כי זה ממש לא מעניין אותי.
אם אתה אומר, מאמין לך 😃
חחחחח איך זה הגיוני שאתה מגיב כל כך מהר! עד שהדף שלי נפתח אתה כבר הגבת. יש מצב שיש לך כוחות על טבעיים? 😱

יש לי כלל די קל..
לא רשום כשר לפסח ..לא כשר לפסח..
בדיוק. ולמה? כי כמו שאמר המר"ן מורן:

אגב, כבוד הרב @nlr666 אפשר גם ברכה לשמירת כוחות בגלל ההתנזרות מויטמינים ומינרלים השבוע? אני ממש מודאג 🙁

אגב, כבוד הרב עם אנשים @nlr666 אפשר גם ברכה לשמירת כוחות בגלל ההתנזרות מויטמינים ומינרלים השבוע? אני ממש מודאג 🙁
השם יברך אותך שלא תאבד גרם שריר/כוח
אמן

האמת שהאימון היום הלך לי מעולה (גם אני נטול תוספים השבוע הזה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית