הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר כמה שאלות

DO YO LIFT BRO?

משתמש מתחיל
29
0
נק' מוניטין:
0
29
0
1)איך האבקת חלבון של מטריקס קרם עוגיות זה סבבה אחרי אימון?
2)בהרחקה אופקית לכתף אחורית בפולי מתחילים את התרגיל שהידיים בגובה כתפיים נכון?
3)האם לסיים חיטוב ולהתחיל מסה על 10 אחוז שומן זה טוב?

1) אבקת חלבון נועדה להשלים ערכי תזונה. לא משנה מתי לשתות אותה, זה אותו אפקט אם אתה שותה את זה לפני אימון, אחרי אימון או ב2 בלילה. בנוגע למטריקס ספציפית אני לא טעמתי אותה אבל שמעתי עליה הרבה מילים טובות, ממליץ לנסות.
2) כל עוד אתה עושה את התנועה המלאה לכמות החזרות שצריך זה לא כל כך משנה איפה אתה מתחיל
3) על 10 אחוז שומן כבר אין מה לחטב, אז כן, ברור שצריך לעשות מסה.

• פותח/ת השרשור
1) אבקת חלבון נועדה להשלים ערכי תזונה. לא משנה מתי לשתות אותה, זה אותו אפקט אם אתה שותה את זה לפני אימון, אחרי אימון או ב2 בלילה. בנוגע למטריקס ספציפית אני לא טעמתי אותה אבל שמעתי עליה הרבה מילים טובות, ממליץ לנסות.
2) כל עוד אתה עושה את התנועה המלאה לכמות החזרות שצריך זה לא כל כך משנה איפה אתה מתחיל
3) על 10 אחוז שומן כבר אין מה לחטב, אז כן, ברור שצריך לעשות מסה.

תודה ענקית על התשובות אחים שלי!!
שאלה אחרונה מבטיח תגידו מה ההבדל בין פולי רחב לחזה לבין מאחורי העורף?

תודה ענקית על התשובות אחים שלי!!
שאלה אחרונה מבטיח תגידו מה ההבדל בין פולי רחב לחזה לבין מאחורי העורף?
הגב עובד בצורה שונה. זה אחלה של גיוון אם לדוגמא אתה צריך 2 תרגילים לגב ואחד מהם הוא מתח רחב אז אפשר להוסיף פולי מאחורי העורף כתרגיל שני כי הם עובדים בצורה שונה.
אתה יכול לראות כאן בדיוק איך הם עובדים בצורה שונה:
http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/CBFrontPulldown.html - ירידה לחזה
http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/CBRearPulldown.html - ירידה מאחורי העורף

יש פירוט לשרירים המייצבים והמייצבים הדינאמיים בצד ימין.

• פותח/ת השרשור
האמת שמעתי הרבה אנשים שאומרים שזה יכול לגרום לדלקות ופריקות בכתף כמו זה שמעליי חושב^^
כל האפקט של משיכות מלמעלה כמו פולי רחב ופולי צר לגב הם חזקים על הרחב גבי נכון?

האמת שמעתי הרבה אנשים שאומרים שזה יכול לגרום לדלקות ופריקות בכתף כמו זה שמעליי חושב^^
אין קשר בין דלקות ופריקות בכתף לתרגיל הספציפי הזה כי הוא כמעט ולא מערב בכלל את הכתף אלה אם אתה תופס באחיזה ממש ממש רחבה.
כן ברור המטרה היא לעבוד על הרחב גבי והכנפיים בתרגילים האלה.

שאלה אחרונה מבטיח
ההבטחה שלך החזיקה מעמד חצי שעה. זה זמן לא רע למתאמן מתחיל, נסה להוסיף 5 דקות כל שבוע

(וברצינות: אנחנו כאן כדי לשאול שאלות ולתת תשובות, כך שאל תתבייש לשאול)

אין קשר בין דלקות ופריקות בכתף לתרגיל הספציפי הזה כי הוא כמעט ולא מערב בכלל את הכתף אלה אם אתה תופס באחיזה ממש ממש רחבה.
כן ברור המטרה היא לעבוד על הרחב גבי והכנפיים בתרגילים האלה.
בכל אחיזה פולי אל מאחורי העורף (או מתח מאחורי העורף) יכניסו את הכתף לסיבוב חיצוני חזק. זה לא בהכרח רע, אבל עבור רוב האנשים יכול להוביל לפציעה באזור מסובבי הכתף, שזה גם ככה אזור רגיש לפציעות, במיוחד עבור מתאמני כוח.
זה לא תרגיל שבהכרח יפצע אותך, אבל בעיניי, היחס בין התועלת לנזק פשוט לא שווה את זה.
לא חסרים תרגילים לרחב גבי.

בכל אחיזה פולי אל מאחורי העורף (או מתח מאחורי העורף) יכניסו את הכתף לסיבוב חיצוני חזק. זה לא בהכרח רע, אבל עבור רוב האנשים יכול להוביל לפציעה באזור מסובבי הכתף, שזה גם ככה אזור רגיש לפציעות, במיוחד עבור מתאמני כוח.
זה לא תרגיל שבהכרח יפצע אותך, אבל בעיניי, היחס בין התועלת לנזק פשוט לא שווה את זה.
לא חסרים תרגילים לרחב גבי.
הבנתי, כשחושבים על זה לעומק באמת התנועה מערבת חזק את הכתף. אז מאותה סיבה גם מתח מאחורי העורף לא כדאי לעשות נכון?

• פותח/ת השרשור
תגידו בלג פרס במכונה בשיפוע שלילי אני בתחילת הסט ממקם את הרגליים במקום המושלם אבל כנראה מהמאמץ המיקום של הרגליים שלי משתנה ממש בקטנה זה קריטי לתרגיל?

זה קריטי לתרגיל?
קודם כל, "לג פרס במכונה בשיפוע שלילי" הוא תרגיל שאפשר לבצע רק באוסטרליה, שם כוח המשיכה פועל בכיוון ההפוך. שנית, התזוזה הקטנה כשלעצמה לא מעניינת, אבל הסיבה לכך שהיא קורית דווקא כן, כי בביצוע נכון של התרגיל הלחץ שאתה מפעיל אמור להיות במאונך למשטח, ואם משהו זז שם סימן שזה לא המצב. נסה לאבחן באיזה שלב בתנועה זה קורה (מישהו שמסתכל מהצד יוכל לעזור לך) ולתקן. שים לב שבלחיצת רגליים, כמו בסקוואט, הלחץ צריך להיות מרוכז בעקב. אני חושב שהתרכזות בנקודה הזאת יכולה לפתור את הבעיה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית