https://www.lbs.co.il/threads/42701/כמו שחכם השבט שאל..
תקרא את התגובה של incin.
ואז את של smoking snake
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
https://www.lbs.co.il/threads/42701/כמו שחכם השבט שאל..
ברור לי שהפרס בעמידה מפעיל את הזוקפים ואת שרירי הליבה בצורה יעילה יותר(בעיני הוא חשוב לא פחות מהסקוואט והדדליפט, והרבה יותר חשוב מהבנץ'). אבל אני לא חושב שלחיצה בישיבה תפעיל עומס גבוה יותר על עמוד השדרה, במידה וקיימת מודעות לחשיבות בכיווץ שרירי הליבה ולמנח עמוד השדרה.
אני לא רוצה להסתבך ולסבך את העניינים יותר מדי כי אני לא כל כך טוב בפיזיולוגיה.ברור לי שהפרס בעמידה מפעיל את הזוקפים ואת שרירי הליבה בצורה יעילה יותר(בעיני הוא חשוב לא פחות מהסקוואט והדדליפט, והרבה יותר חשוב מהבנץ'). אבל אני לא חושב שלחיצה בישיבה תפעיל עומס גבוה יותר על עמוד השדרה, במידה וקיימת מודעות לחשיבות בכיווץ שרירי הליבה ולמנח עמוד השדרה.
אכן. אבל היא נשמעת הרבה ואני מפרש אותה כך: בעמידה בטכניקה נכונה השרירים המייצבים מייצבים את עמוד השדרה במנח נייטרלי, שהוא המנח הטוב ביותר מבחינת היכולת של הדיסקים והחוליות לספוג לחצים. זה המנח המפורסם שנראה מהצד קצת כמו תולעת:זו טענה בעייתית;
אכן. אבל היא נשמעת הרבה ואני מפרש אותה כך: בעמידה בטכניקה נכונה השרירים המייצבים מייצבים את עמוד השדרה במנח נייטרלי, שהוא המנח הטוב ביותר מבחינת היכולת של הדיסקים והחוליות לספוג לחצים. זה המנח המפורסם שנראה מהצד קצת כמו תולעת:
צפה בקובץ המצורף 25481
בישיבה על כסא הגב נלחץ לכיוון המשענת מה שגורם לו להיות ישר, וזה דווקא לא אידיאלי מבחינת חלוקת הלחץ על הדיסקים. אם להוסיף ספקולציה על ספקולציה, יכול להיות שבמבני גב מסויימים (אובר אקסטנציה) אותו יתרון שבעמידה הופך להיות חסרון, מה שיכול להסביר, למשל, את המקרה הפרטי שלי. אבל אני חוזר ומדגיש שזאת פרשנות שאין לה שום תמיכה מחקרית שידועה לי. אם כבר מזמינים הנה מומחים, אולי @yonizarkh ירצה להסביר איזה אידיוט יצאתי.
דווקא שם באמת יכול להיווצר עומס יותר גדול, כי בעמידה הרגליים משמשות כבולם זעזועים. באותם חלקיקי שניה בהם העומס גדל (בגלל שהתאוצה אינה קבועה, מה לעשות אנחנו לא עובדים עם ציוד הידראולי משוכלל) הן סופגות חלק מהעודף.האם גם שם יש יותר עומס מאשר בעמידה?
בדיוק בשביל זה יש לנו דיסקים. אני עדיין מנסה להבין האם באמת יש פוטנציאל פגיעה ממשי בביצוע התרגיל בישיבה, או שמא הוא פשוט פחות יעיל.דווקא שם באמת יכול להיווצר עומס יותר גדול, כי בעמידה הרגליים משמשות כבולם זעזועים. באותם חלקיקי שניה בהם העומס גדל (בגלל שהתאוצה אינה קבועה, מה לעשות אנחנו לא עובדים עם ציוד הידראולי משוכלל) הן סופגות חלק מהעודף.
אין מה לדעת בפיזיולוגיה, מדובר בכוחות(בניוטון) שעובדים על עמוד השדרה, היו פה מספר מחקרים, מי שרוצה יכול לגגל את זה.אני לא רוצה להסתבך ולסבך את העניינים יותר מדי כי אני לא כל כך טוב בפיזיולוגיה.
בוא נראה מה יש ל @incin ול @SmokingSnake להגיד בנושא.
תודה שבאת לפה להבהיר את הנקודה מעריך את זה מאוד 😃אין מה לדעת בפיזיולוגיה, מדובר בכוחות(בניוטון) שעובדים על עמוד השדרה, היו פה מספר מחקרים, מי שרוצה יכול לגגל את זה.
בפוטנציה, ישיבה כפופה+רכינה קדימה(מה שמספר לא מבוטל של אנשים עושים כמה שעות ביום) תפעיל יותר כוח על הדיסקים מסקוואט של 80-90 קילו בעמידה
יש להתאים תרגיל למתאמן, למתאמן מתחיל חלש מאוד שלא יכול לבצע פרס מול מוט אני לא אתן לחיצה כנגד משקולות בעמידה לדוגמה, סתם מסובך ומסכן אותו.
כנגד מוט אני לא רואה תועלת לגרסה בישיבה, חוץ מהבידוד של האגן בתנועה(ניתן לביצוע גם בעמידה, מה שנקרא מיליטרי פרס)
נ.ב
אם הכתיבה מוזרה זה כי אני ברכבת וכותב מהפלאפון, דבר שדי זר לי
אם אני לא טועה כתוב בדדליפט להעלות 5 כל אימון ובפרס 2.5. אם אתה יכול להתקדם בקפיצות כאלה אז סבבה. בפרס אם המשקל נמוך כנראה יהיה קשה להתקדם ב 2.5 כל אימון (אחוז גדול מדי מהמשקל עבודה). אם יש לך אפשרות לקנות פלטות קטנות של 0.5 קילו וקילו (מוכרים סט של כמה זוגות פלטות) אז תוכל לעלות בפחות משקל כל אימון, אם אין אפשרות אז תנסה ב 2.5. בעיקרון מה שחשוב זה לראות התקדמות, להתחזק.עזרה? כמה להעלות במשקל בכל אימון?
שאלתי את המאמן שלי והוא לא רצה לענות לי בגלל שהוא אומר שזה ידפוק לי את הגב ןזה שאני אעשה את הפרס בישיבה בשיפוע שומר עליו
ובבנץ' כמה להעלות? התחלתי באמצע שבוע ab ואז היה לי שבוע Bab ויצא שרק מחר אגיע ל30 קילו בבנץ, האם אתה ממליץ להמשיך עם המגמה של להעלות ב2.5 בבנץ או לנסות יותר?אם אני לא טועה כתוב בדדליפט להעלות 5 כל אימון ובפרס 2.5. אם אתה יכול להתקדם בקפיצות כאלה אז סבבה. בפרס אם המשקל נמוך כנראה יהיה קשה להתקדם ב 2.5 כל אימון (אחוז גדול מדי מהמשקל עבודה). אם יש לך אפשרות לקנות פלטות קטנות של 0.5 קילו וקילו (מוכרים סט של כמה זוגות פלטות) אז תוכל לעלות בפחות משקל כל אימון, אם אין אפשרות אז תנסה ב 2.5. בעיקרון מה שחשוב זה לראות התקדמות, להתחזק.
מה שיותר חשוב זה שתבצע את התרגילים בטכניקה נכונה, מאוד ממליץ לצלם את עצמך ולהעלות לביקורת.
בבנץ' לדעתי תמשיך לעלות ב 2.5 כל אימון, אלא אם זה ממש קל לך אז ב 5.ובבנץ' כמה להעלות? התחלתי באמצע שבוע ab ואז היה לי שבוע Bab ויצא שרק מחר אגיע ל30 קילו בבנץ, האם אתה ממליץ להמשיך עם המגמה של להעלות ב2.5 בבנץ או לנסות יותר?
בינתיים אני עם מוט ריק בפרס ו2.5-5 כל צד בדדליפט והתרגיל הכי חזק שלי זה הסקוואט שהגעתי ל45 קג ומחר אנסה לעלות ל50