הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך להשתפר בריצות?

yakov654

מושעה
337
8
נק' מוניטין:
-13
337
8
אני התחלתי לעשות ריצות לפני שלושה שבועות ובהתחלה הייתי רץ 300 מטר ואחר כך 500 ואז 1.11 קילומטר ואז 1.30 קילומטר ואז 2.10 קילומטר ושמחתי רצח אבל אחר כך בקושי הצלחתי לרוץ 500 מטר ואז רצתי 1.29 קילומטר והיופ הצלחתי לרוץ 1.21 שזה גרוע אני חשבתי שאני יצליח יותר ולא הצלחתי היום ציפתי לרוץ 3 קילומטר אני חשבתי שתמיד אני ישתפר ואני השתפרתי ופיתאום נהייתי גרוע.
איך להשתפר?
אני עושה ריצות בחוץ

1.אולי ויתרת לעצמך
2.יש לך תוכנית מסודרת לריצות? יש לך תוכנית מסודרת שמשלבת את הריצות והאימונים טוב?
רשום את התוכנית אימונים שלך ומתי אתה רץ וכמה

• פותח/ת השרשור
1.אולי ויתרת לעצמך
2.יש לך תוכנית מסודרת לריצות? יש לך תוכנית מסודרת שמשלבת את הריצות והאימונים טוב?
רשום את התוכנית אימונים שלך ומתי אתה רץ וכמה
יום ראשון שלישי וחמישי אני עושה משקולות ויום שני רביעי ומוצאי שבת אני עושה ריצות

יום ראשון שלישי וחמישי אני עושה משקולות ויום שני רביעי ומוצאי שבת אני עושה ריצות
נשמע מזעזע. הייתי במקומך רץ אחרי האימוני כח אני לא הכי מבין בזה אבל אני משלב ספרינטים פעם בשבוע.
@talp

• פותח/ת השרשור
נשמע מזעזע. הייתי במקומך רץ אחרי האימוני כח אני לא הכי מבין בזה אבל אני משלב ספרינטים פעם בשבוע.
@talp
זה בכלל לא מזעזע אימוי גוח ואימוני אירובי עושים ניפרד הרבה שעושים ריצות גם אמרו לי.
כי אם אתה עושה אירובי וכוח באותו יום אתה תתעייף מהר.

זה בכלל לא מזעזע אימוי גוח ואימוני אירובי עושים ניפרד הרבה שעושים ריצות גם אמרו לי.
כי אם אתה עושה אירובי וכוח באותו יום אתה תתעייף מהר.
אבל לפחות תצליח להתאושש. חוץ מזה נשמע כמו עומס גדול מדי בשביל מישהו בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
@talp
אבל לפחות תצליח להתאושש. חוץ מזה נשמע כמו עומס גדול מדי בשביל מישהו בחיטוב.
לא יודע דווקה זה מסתדר לי טוב יום זה יום זה וגם הרבה אנשים שרצים אמרו לי עושים אימוני כוח ואירובי בניפרד(ימים אחרים) והתקדמתי יפה מאוד אבל עכשיו אני פתאום נהייתי גרוע משרצתי 2.10 קילומטר חשבתי שאחר כך אני ירוץ 3 קילומטר פתאום 300 מטר חחח ונהייתי גרוע.

1. לא עושים מכל ריצה תחרות.
2. תרוץ יותר לאט, תתנשף בצורה סבירה אבל לא להרגיש שאתה 'מת'
3. תעבור לרוץ לפי זמן, תתחיל בשתי ריצות של 10 דקות בקצב סביר ותעלה כל שבוע ב 5 דקות באחת הריצות. כלומר שבוע ראשון 10+10, שבוע שני 10+15, שבוע שלישי 15+15 עד שתגיע לחצי שעה ריצה.
רק לאחר מכן תנסה לשפר את קצב הריצה

• פותח/ת השרשור
3. תעבור לרוץ לפי זמן, תתחיל בשתי ריצות של 10 דקות בקצב סביר ותעלה כל שבוע ב 5 דקות באחת הריצות. כלומר שבוע ראשון 10+10, שבוע שני 10+15, שבוע שלישי 15+15 עד שתגיע לחצי שעה ריצה.
לא הבנתי את 3 ת10+10 מזה אומר.
אני עד עכשיו ניסתי לרוץ כמה שיותר קילומטר ולא דקות
לרוץ פעמיים בשבוע? שני ורביעי

תשמע הכל תלוי בך לפני לא הרבה זמן לא הייתי רץ 2קמ התמדתי והיום אני רץ 11קמ ב50 דק והאמת אני לא מרגיש את זה אתה צריך פשוט להתמיד כל הזמן תתן לעצמך יעדים ותעמוד בהם הייתי עושה כמוך אימון כוח אימון ריצה
היום אני עושה 3 אימוני כוח ואחד ריצה גדולה תלוי מה המטרה שלך...
פשוט זה עניין ,לדעתי לפחות ,של ויתור עצמי ..

• פותח/ת השרשור
תשמע הכל תלוי בך לפני לא הרבה זמן לא הייתי רץ 2קמ התמדתי והיום אני רץ 11קמ ב50 דק והאמת אני לא מרגיש את זה אתה צריך פשוט להתמיד כל הזמן תתן לעצמך יעדים ותעמוד בהם הייתי עושה כמוך אימון כוח אימון ריצה
היום אני עושה 3 אימוני כוח ואחד ריצה גדולה תלוי מה המטרה שלך...
פשוט זה עניין ,לדעתי לפחות ,של ויתור עצמי ..
כמה פעמים בשבוע כדאי לרוץ אני רץ 3 פעמים בשבוע לרוץ יותר או פחות?
אני עושה חיטוב

אומר לך את האמת אני לא הכתובת
אני לא עשיתי חיטוב ואני לא יודע
הייתי אומר לך כל יום שאתה לא עושה כוח תעשה אירובי ויום אחד מנוחה אבל זו דעתי
וכשתעלה ל7 קמ ומרחקים כאלה תפחית את כמות הפעמים לפעמיים בשבוע...
אולי אתה צריך דברים שמשפרים לך את הריצה מוזיקה לרוץ בחוץ תלוי בבנאדם

• פותח/ת השרשור
אומר לך את האמת אני לא הכתובת
אני לא עשיתי חיטוב ואני לא יודע
הייתי אומר לך כל יום שאתה לא עושה כוח תעשה אירובי ויום אחד מנוחה אבל זו דעתי
וכשתעלה ל7 קמ ומרחקים כאלה תפחית את כמות הפעמים לפעמיים בשבוע...
אולי אתה צריך דברים שמשפרים לך את הריצה מוזיקה לרוץ בחוץ תלוי בבנאדם
אני לא יכול מוזיקה בגלל שהכניסת אזניות של הטלפון לא עובד יש לך רעיון אחר למוזיקה כי משעמם קצת

לרוץ עם חבר זה גם אחלה כמובן שידבורים תוך כדי יהרסו את הנשימות והריצה אבל זה טוב לתחרות אולי וגם עוזרים אחד לשני

• פותח/ת השרשור
לרוץ עם חבר זה גם אחלה כמובן שידבורים תוך כדי יהרסו את הנשימות והריצה אבל זה טוב לתחרות אולי וגם עוזרים אחד לשני
אני רוצה לרוץ לבד לא להוסיף איתי אף אחד.
אני יקנה MP3 כמה שירים יכולים לשים ב4GB בערך?

תרוץ בקצב קל, קצב שתוכל לדבר בו.
בערך 70-80 אחוז דופק ומאמץ.
תוסיף כל ריצה 2-3 דקות עד שתגיע למטרה. אחכ תעלה קצת את הקצב ותרוץ ריצות קצת יותר קצרות.
שים לב להתאוששות, אם אתה לא משתפר או נתפס בריצות אז או שאתה לא אוכל/נח מספיק או שהשילוב של האימונים והריצות קשה מידי, אז תוריד הילוך במה שפחות חשוב לך

• פותח/ת השרשור
תרוץ בקצב קל, קצב שתוכל לדבר בו.
בערך 70-80 אחוז דופק ומאמץ.
תוסיף כל ריצה 2-3 דקות עד שתגיע למטרה. אחכ תעלה קצת את הקצב ותרוץ ריצות קצת יותר קצרות.
שים לב להתאוששות, אם אתה לא משתפר או נתפס בריצות אז או שאתה לא אוכל/נח מספיק או שהשילוב של האימונים והריצות קשה מידי, אז תוריד הילוך במה שפחות חשוב לך
אני ראיתי שיפור מאוד טוב לפי דעתי מ300 מטר ל500 ל700 ל1.11 ל1.30 פיתאום ל 2.10 שהייתי שמח מאוד ופיתאום רצתי בקושי 300 מטר ואז פיתאום 500 ואחר כך 1.30 ואז היום 1.21.
לא יודע מה קרה לי.

לא הבנתי את 3 ת10+10 מזה אומר.
אני עד עכשיו ניסתי לרוץ כמה שיותר קילומטר ולא דקות

לרוץ פעמיים בשבוע? שני ורביעי
אם אתה רץ פעמיים בשבוע, אז 10+10 אומר לרוץ באימון 1, 10 דקות ובאימון ה 2, 10 דקות. בכל שבוע תוסיף לאחד האימונים 5 דקות עד שתגיע לחצי שעה רצופה.
כתבתי לך לא לנסות לרוץ כמה שיותר אלא בקצב נוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית