הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אכילת ביצים חיות

מצב
השרשור נעול

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אוקיי, אז ברוח פסח, תמיד יש מסורת שאמא מכינה את אותה עוגה מסורתית שלנו, עוגה חצי אפוייה.
כל העוגה מבוססת על שוקולד מריר מומס שמעורבב עם חמאה וחלמונים, ואחר כך מקפלים את זה עם החלבונים אחרי שהקצפנו אותם, ומשם העיסה מתחלקת חצי-חצי ולחצי אחד מצטרף קמח ועוד כמה דברים ונאפה, ולחצי השני אגוזי מלך גרוסים והוא נכנס למקרר,מתייצב ונהיה כמו מוס.

השאלה היא, המוס הזה הוא דל פחמימה ( תלוי בשוקולד ) וטעים בטירוף, אם ככה, אני יכול לאכול אותו כל היום.
השאלה הנוספת היא, האם אפשר לאכול ביצים חיות? כי אני מודע לסיכון של סלמונלה וכו', אבל השאלה היא עד כמה זה נורא כשהביצים אחרי ייצוב במקרר ?
למי שמתעניין יותר, היה לי רעיון להכין עוגת שכבות עם פנקייק חלבון ועם המוס ובעצם, שיהיה טעים בטירוף ודל פחמימה ( כל פעם חתיכה קטנה עם קפה, לא רואה יותר טוב מזה.

בקיצור, אם זה באמת אפשרי לאכילה ואין בעיה עם זה, אני אכין ( ואפרסם מתכון + תמונות ) כדי שגם אתם תוכלו להנות.

אוקיי, אז ברוח פסח, תמיד יש מסורת שאמא מכינה את אותה עוגה מסורתית שלנו, עוגה חצי אפוייה.
כל העוגה מבוססת על שוקולד מריר מומס שמעורבב עם חמאה וחלמונים, ואחר כך מקפלים את זה עם החלבונים אחרי שהקצפנו אותם, ומשם העיסה מתחלקת חצי-חצי ולחצי אחד מצטרף קמח ועוד כמה דברים ונאפה, ולחצי השני אגוזי מלך גרוסים והוא נכנס למקרר,מתייצב ונהיה כמו מוס.

השאלה היא, המוס הזה הוא דל פחמימה ( תלוי בשוקולד ) וטעים בטירוף, אם ככה, אני יכול לאכול אותו כל היום.
השאלה הנוספת היא, האם אפשר לאכול ביצים חיות? כי אני מודע לסיכון של סלמונלה וכו', אבל השאלה היא עד כמה זה נורא כשהביצים אחרי ייצוב במקרר ?
למי שמתעניין יותר, היה לי רעיון להכין עוגת שכבות עם פנקייק חלבון ועם המוס ובעצם, שיהיה טעים בטירוף ודל פחמימה ( כל פעם חתיכה קטנה עם קפה, לא רואה יותר טוב מזה.

בקיצור, אם זה באמת אפשרי לאכילה ואין בעיה עם זה, אני אכין ( ואפרסם מתכון + תמונות ) כדי שגם אתם תוכלו להנות.
אתה שואל שאלה שאתה יודע את התשובה עליה אבל מקווה לשמוע תשובה אחרת
אתה יודע את הסיכון, אם אתה מחליט לקחת אותו זאת כבר בעיה שלך

• פותח/ת השרשור
אתה שואל שאלה שאתה יודע את התשובה עליה אבל מקווה לשמוע תשובה אחרת
אתה יודע את הסיכון, אם אתה מחליט לקחת אותו זאת כבר בעיה שלך
אוקיי, רק רציתי להתייעץ ולשמוע עוד חוות דעת, השאלה שלי הייתה כדי לשאול אם אחריי הקירור והייצוב זה קצת פחות בעייתי והסיכון יותר קטן, אבל אם ככה אז נוותר על הרעיון.

כל עוד אתה לא בהריון אין עם זה בעיה:37mv:

וברצינות., אם הבנתי נכון, לדעתי זה על אותו העיקרון של ביצת עין או ביצה רכה... רק קח בחשבון שהעוגה הזאת לא תחזיק מעמד הרבה זמן במקרר וכדאי לסיים אותה מהר

אוקיי, רק רציתי להתייעץ ולשמוע עוד חוות דעת, השאלה שלי הייתה כדי לשאול אם אחריי הקירור והייצוב זה קצת פחות בעייתי והסיכון יותר קטן, אבל אם ככה אז נוותר על הרעיון.
ממה שידוע לי קירור לא הורג חיידקים או מחלות. אולי אני טועה.

• פותח/ת השרשור

וברצינות., אם הבנתי נכון, לדעתי זה על אותו העיקרון של ביצת עין או ביצה רכה... רק קח בחשבון שהעוגה הזאת לא תחזיק מעמד הרבה זמן במקרר וכדאי לסיים אותה מהר
נו טוב הלכתי לעשות הפלה..
למה שלא תחזיק? מחזיקה עכשיו מצויין.
ממה שידוע לי קירור לא הורג חיידקים או מחלות. אולי אני טועה.
אוקיי, על הרעיון של שימוש בבייצים וויתרתי, מכיר תחליף טוב שעדיין יהיה דל פחמימה אבל שלא יהיה מסוכן?

את רצינית? הבעיה בעוגה שלו היא שצריך לסיים אותה מהר??
אני אצטט בחור חכם:
🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

יודעת מה היא סלמונלה ...ועדיין...הסיכויים לחלות בה הם לא מאוד גבוהים.
אלא אם תמצאו לי מחקר שמוכיח לי אחרת ולא מויקיפדיה או ממשרד הבריאות..

אז...לצורך העניין בוא נפסיק לאכול למשל, קרם ברולה , או קרמבו... 🙄 (נו טוב גם כך בחיטוב:sarcastic:)

• פותח/ת השרשור
יודעת מה היא סלמונלה ...ועדיין...הסיכויים לחלות בה הם לא מאוד גבוהים.
אלא אם תמצאו לי מחקר שמוכיח לי אחרת ולא מויקיפדיה או ממשרד הבריאות..

אז...לצורך העניין בוא נפסיק לאכול למשל, קרם ברולה , או קרמבו... 🙄 (נו טוב גם כך בחיטוב:sarcastic:)
אז זהו, המוס הזה, אלוהי ועוד דל פחמימה.

Nailed It/

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית