הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט

מצב
השרשור נעול

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אוקיי, אז אחרי שהתאפשר לי להיכנס למחשב, אחרי שהעליתי את הייעוץ בנוגע לאח"ש, עכשיו גם ייעוץ של הטכניקה בסקוואט.

לא הצלחתי משום מה ליישר את הסרטון, לא משנה מה ניסיתי, אז מצטער אבל תצטרכו לאלתר בשבילי.

[

מצטער שזו הזווית היחידה שיש, לא הייתה לי ברירה כי הסט הראשון צולם קרוב מדי, השני נעצר באמצע ורק השלישי צולם נורמלי.
ובנוגע לאי שבירת מקביל, הסרטון מכלפני שבועיים, מאז שיפרתי ואני יורד עמוק וכמו שצריך.

ייעוץ בנוגע לטכניקה?
נ.ב. חייב להזכיר שהסרטון הזה מהתקופה שלא העליתי את המשקל כי הגב עוד כאב לי, אבל בסרטון עצמו זה היה האימון השני שהכאב גב עבר בסקוואט ככה שנשארתי עם אותו משקל יחסית שבועיים בערך ככה שהמשקל היה יחסית קל, אימון אחר כך כבר העליתי.

נ.ב. מצטער על השיר ברקע, פרופיט ( ועוד פתח תקווה! ) אז בכל זאת...

אני דיי בטוח שגם בDEEP SQUAT שמגיע לרמה של ASS TO GRASS אתה לא אמור לגעת עם החלק האחורי של הירך בתאומים.
הבחורה מגיעה למצב של נגיעה מה שמקשה מאוד את העליה, צריך להגיע לרמה של "כמעט נגיעה" שזה ס"מ אחד גבוה יותר. גם בהיי באר.

למיטב ידיעתי,בנקרה הנ"ל היא מקבלת באונס מכך.
דרך אגב ATG אומר הכי נמוך שאפשרי פיזית,אני אישית עשיתי סקוואט ככה מספר רב של חודשים ולא נפצעתי או אפילו כאב לי(דוגמה אישית לא שווה הרבה אבל עדיין)

למיטב ידיעתי,בנקרה הנ"ל היא מקבלת באונס מכך.
דרך אגב ATG אומר הכי נמוך שאפשרי פיזית,אני אישית עשיתי סקוואט ככה מספר רב של חודשים ולא נפצעתי או אפילו כאב לי(דוגמה אישית לא שווה הרבה אבל עדיין)
הבנאדם היחיד שראיתי שיורד לעומק הזה זה @MikeRozner אולי הוא יוכל להסביר אם לדעתו העומק הזה הוא טוב לאימונים? הטענה שלי היא שזה פוגע בהוספת משקלים בסקוואט

השאלה מה ממליץ רפיטו? כמו הבחורה או כמו הבחור?
השאלה השניה היא לגבי העומק. הבנתי שבדיפ סקוואט רוב התנועה מגיעה מהאמסטרינג, זה אומר שהבחורה תתחזק יותר מהבחור אם לשניהם RM1 זהה?

ריפטו ממליץ לעשות לו או באר שישבור מקביל לא משהו מעבר לזה.
לגבי העומק לא רוצה להטעות אותך כי אני לא מומחה בזה אבל לדעתי אין צורך לחשוב על זה הרבה ופשוט לשבור מקביל כי לרוב זה מספיק (בהיי באר עדיף לרדת יותר נמוך משבירת מקביל)

ריפטו מכין את החבר'ה שלו לתחרויות פאוורליפטינג, ומה הקריטריון שם? נכון, שבירת מקביל.
אני לא מתחרה בפאוורליפטינג, אם יש לי את הטווח - אין סיבה שלא אגיע אליו. משדרג יפה את הקלינים.

הבנאדם היחיד שראיתי שיורד לעומק הזה זה @MikeRozner אולי הוא יוכל להסביר אם לדעתו העומק הזה הוא טוב לאימונים? הטענה שלי היא שזה פוגע בהוספת משקלים בסקוואט

ובכן למרות שיש חוק גורף של לתלה ואתה חופשי לקבוע אם להאמין או לא אבל אני מסקביט ככה(לא ברמה קרובה לשל מייק מבחינת יופי בטכניקה או משקלים) אבל עומק אצלי זה קריטריון מאוד נוקשה לגבי עצמי.
בנוסף @StarDust מסקביט בעומק שכזה.
אם אני מתאמן בשביל ה"כיף" והיכולות שלי ולא מעניין אותי התקדמות "מטורפת" על חשבון עומק.

לרוב האנשים יש את הטווח תנועה עד הסוף(ירך נוגעת בשוק).
העניין הוא שאתה תמיד תיהיה בפיגור במשקל לעומת מתמודדים אחרים שיורדים פחות נמוך ממך,
לעומת זאת אנשים ברגע שיתבקשו לרדת נמוך כמוך יצטרכו להוריד את המשקל דרסטית , כי החלק הבולט של הטווח התנועה הזה לא חזק אצלהם.

ובכן למרות שיש חוק גורף של לתלה ואתה חופשי לקבוע אם להאמין או לא אבל אני מסקביט ככה(לא ברמה קרובה לשל מייק מבחינת יופי בטכניקה או משקלים) אבל עומק אצלי זה קריטריון מאוד נוקשה לגבי עצמי.
אם אני מתאמן בשביל ה"כיף" והיכולות שלי ולא מעניין אותי התקדמות "מטורפת" על חשבון עומק.
ואני מכבד אותך על זה 😃
אני מתאמן למטרת ליפטינג, אז אני שובר מקביל וזהו

מה זה "לתלה" ו"מסקביט"?
לא הצלחתי להבין כמעט כלום מהמשפט:blush:

איזה מין טיעון זה?

בשיא הכנות זה טיעון על משככי כאבים על נושא ששמעתי יותר מדי שטויות לגביו.
אין דבר כזה לרדת עמוק מדי בסקוואט וזה לא יוביל לדלקות או פציעות בהנחה שהטכניקה נכונה.

אין דבר כזה לרדת עמוק מדי בסקוואט וזה לא יוביל לדלקות או פציעות בהנחה שהטכניקה נכונה.
חבל שאין אייקון "נכתב תחת השפעה..." - אבל בהזדמנות זאת אני רוצה להגיד לך שני דברים: 1. אל תהיה פסימי בקשר לסיכויי ההחלמה שלך למצב טוב++. 2. מה שלא הורג אותך דופק לך את החיים 😃

אין דבר כזה עמוק מדי, כל עוד לא מאבדים מתח בתחתית. "מספיק לשבור" זה קריטריון שיפוט בתחרות, זה לא העומק המקסימלי האפקטיבי.
מתוך SS:
The hamstring muscles,
attached to the tibia and to the ischial tuberosity of the pelvis, and the adductors, attached
between the medial femur and various points on the medial pelvis, reach a fu]l stretch at the very
bottom of the squat, where the pelvis tilts forward with the torso, stretching the ends of the
muscles apart. At this stretched position they provide a slight rebound out of the bottom, which
will look ]ike a "bounce," and which you will learn more about later. The tension of the stretch
pulls the tibia backwards, the posterior direction, balancing the forward-pulling force produced by
the quadriceps, which pull from the front. The hamstrings finish their work, with help from the
adductors and glutes, by straightening out, or "extending," the hip.
You bounce off of the hamstrings and adductors, not the quads. It happens when the hamstrings, glutes, and adductors reach the limit
of their normal range of motion due to the slight forward and outward motion of the knee and the
more pronounced backward motion of the hips.

...

אין דבר כזה עמוק מדי, כל עוד לא מאבדים מתח בתחתית. "מספיק לשבור" זה קריטריון שיפוט בתחרות, זה לא העומק המקסימלי האפקטיבי.
מתוך SS:

...
14-reasons-you-shouldnt-ignore-full-squat-benefits_04.jpg

אתה טוען שהעומק שלה לא מספיק עמוק?

BackSquat_FrontSquat_Comparison.jpg

וזה העומק שצריך להגיע אליו בעינייך?

14-reasons-you-shouldnt-ignore-full-squat-benefits_04.jpg

אתה טוען שהעומק שלה לא מספיק עמוק?

BackSquat_FrontSquat_Comparison.jpg

וזה העומק שצריך להגיע אליו בעינייך?

אין עומק אחיד לכולם. כל אחד בהתאם לגמישות שלו, ו הטכניקה והסגנון האישיים שלו. בכל מקרה, אין שום בעיה עם העומק באיורים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית