התאוששות משין ספליט

• פותח/ת השרשור Alpaca
  • פורסם בתאריך

Alpaca

משתמש פעיל
347
139
נק' מוניטין:
290
347
139
תמיד קיוויתי שלא אצתרך להכנס לפורום הזה אבל הנה זה בא, שין ספליט...
בכול אופן הסיפור הוא כזה, אני כרגע מתכונן לגיבוש מסוים (יש זמן אבל על מנת להכנס לכושר מטורף אני קצת לחוץ) ובריצות ארוכות מתחיל לי כאב ממש קל של שין ספליט (כאב מקדימה בשוקיים). בגדול לא רצתי אף פעם לפני זה, בטוח לא ברמה של להספיק לקבל שברי מאמץ ככה שזה די מוזר.
קודם כול רציתי לדעת האם מלבד מנוחה יש עוד דרך ליעל את ההחלמה? טיפול מסוים מסאז׳ וכו׳.
בנוסף בגלל שזה פשוט הופיע משום מקום רציתי לדעת אם יש עוד גורם שיכל להביא לפציעה הזאת כמו נעליים לא נוחות או אולי להסקביט (150ק״ג) או דדליפט (200~) באופן קצת עצים כול שבוע (שלוש אימונים עם מנוחה בין אימון לאימון). יש עוד משהו שקצת מטריד אותי ומפה אני חושד שהגיע הפציעה, נעלי בריל צבאיות. העניין הוא שהנעל שלי (איתן אני מבלה מדי יום) גדולה עלי במידה אחת אבל כבר התרגלתי לזה, פשוט מדי בוקר אני הולך איתה עליה די תלולה של 150~ מ׳ ולפעמים באותה העליה אני מרגיש שאני לא הולך עם הנעל הזאת הליכה רגילה אלה מתאים אותה לנעל מכיוון שהיא ענקית וננעלת לי על השוק ועוטפת אותה וגם בדיוק ברגעים האלה אני מרגיש פתאום את השין ספליט (בהליכה). רציתי לדעת אם יש סיכוי שהבריל הצבאיות הן הגורם לכאב או אולי יש עוד דברים שיכלו להביא לזה..

תודה מראש חבריי הפצועים 🤩

טוב אז ככה:
קודם כל מנוחה מוחלטת מריצות, לפחות חודש.
במהלך החודש אתה עושה סטים של הליכת ברווז (הליכה שבמהלכה רק העקב באה במגע עם הקרקע), תתחיל מכל יום 3 סטים של 90 צעדים.
בנוסף עבודה סיבולתית על התאומים-עבודה בחזרות גבוהות.
עליך לחזק את השרירים שעוטפים את איזור הפציעה.
דבר שני פעמיים ביום להצמיד קרח לאיזור הכואב במשך 15 דקות.
אתה יכול להמשיך בפעילות אירובית רק במטווה של ספינינג כדי לאבד כמה שפחות מהסיבולת האירובית שצברת לעצמך.
אחרי שחודש שלם שהתמדת במה שעבדך הנאמן רשם לך כאן אתה חוזר לריצה בהדרגה לדוגמא:
יום א':5 דקות הליכה+5 דקות ריצה
יום ג':5 דקות הליכה+7 דקות ריצה
יום ה':5 דקות הליכה+9 דקות ריצה
וכך הלאה, כאשר אתה ממשיך עם ההליכות ברווז והקרח, ככה עד שהגעת למרחקים שמוכיחים סופית שהפציעה הזו מאחוריך.
דגש חשוב-לא להתפתות בשלב החזרה לריצה לקפוץ במרחקים בצורה דרסטית כי נראה לך שהחלמת!!!
בהצלחה, מבחור שעשה את זה וניגש אחר כך לגיבוש.

• פותח/ת השרשור
טוב אז ככה:
קודם כל מנוחה מוחלטת מריצות, לפחות חודש.
במהלך החודש אתה עושה סטים של הליכת ברווז (הליכה שבמהלכה רק העקב באה במגע עם הקרקע), תתחיל מכל יום 3 סטים של 90 צעדים.
בנוסף עבודה סיבולתית על התאומים-עבודה בחזרות גבוהות.
עליך לחזק את השרירים שעוטפים את איזור הפציעה.
דבר שני פעמיים ביום להצמיד קרח לאיזור הכואב במשך 15 דקות.
אתה יכול להמשיך בפעילות אירובית רק במטווה של ספינינג כדי לאבד כמה שפחות מהסיבולת האירובית שצברת לעצמך.
אחרי שחודש שלם שהתמדת במה שעבדך הנאמן רשם לך כאן אתה חוזר לריצה בהדרגה לדוגמא:
יום א':5 דקות הליכה+5 דקות ריצה
יום ג':5 דקות הליכה+7 דקות ריצה
יום ה':5 דקות הליכה+9 דקות ריצה
וכך הלאה, כאשר אתה ממשיך עם ההליכות ברווז והקרח, ככה עד שהגעת למרחקים שמוכיחים סופית שהפציעה הזו מאחוריך.
דגש חשוב-לא להתפתות בשלב החזרה לריצה לקפוץ במרחקים בצורה דרסטית כי נראה לך שהחלמת!!!
בהצלחה, מבחור שעשה את זה וניגש אחר כך לגיבוש.
תודה רבה!!!
שאלה קטנה, הכאב הוא ברמה קלה מאוד ואני מתחיל להרגיש אותו לאחר ריצה של 20 דק׳ בקצב קל. אין לי שום בסיס של ריצות ואותה הריצה היא אולי הראשונה או השניה שלי לטווח ארוך (עד כמה שאפשר לקורא לזה ככה), באמת כדאי לא לרוץ בכלל במשך חודש לאור העובדות האלו? אפשר לומר שאפילו עדיין לא התחלתי

שינה בין ארבע לשש שעות בשגרה
אם הייתי הרופא שלך הייתי רושם שלך עוד שעתיים שינה ביממה לפחות כחלק מהטיפול. "חוסר זמן" הוא לא מצב אובייקטיבי אלא תוצר של מערכת הקדימויות שלך(1), ובכל מקרה מתפנה לך עכשיו הזמן של האימונים...

(1) בד"כ את המשפט הזה אני משמיע לאלה שמספרים לי שהם לא עושים פעילות גופנית מהסיבה הזאת.

• פותח/ת השרשור
אם הייתי הרופא שלך הייתי רושם שלך עוד שעתיים שינה ביממה לפחות כחלק מהטיפול. "חוסר זמן" הוא לא מצב אובייקטיבי אלא תוצר של מערכת הקדימויות שלך(1), ובכל מקרה מתפנה לך עכשיו הזמן של האימונים...

(1) בד"כ את המשפט הזה אני משמיע לאלה שמספרים לי שהם לא עושים פעילות גופנית מהסיבה הזאת.
העניין הוא שהיום שלי מתחיל בחמש בבוקר, אני חוזר מבית הספר בשעות מאוחרות (אחרי שש בדר״כ) ולא נשאר לי כמעט זמן לכלום ככה שאני לא מספיק ללכת לישון לפני 23:00. אבל כרגע לקראת סיום שנת הלימודים המצב הזה משתפר לאט לאט..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית