הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי עזר בלינארית

בר פייגנברג

משתמש מתחיל
251
12
נק' מוניטין:
29
251
12
פורמה חדרה
התחלתי עכשיו לינארית במטרה מרכזית של כוח, כמובן, מאמין שמאזן בערך ניטרלי, לא ממש עובד על תזונה אבל אוכל מספיק חלבון(או לפחות מנסה).
בעיקר רציתי לדעת האם אני יכול להוסיף תרגילי עזר לידיים נגיד בלי לפגוע בכוח, בן 16, מ"ג בערך 80, משקלי עבודה: סקוואט-100, בנץ'-85, חתירה-מאמין שבערך 70, לא עבדתי על זה בתכנית האחרונה, פרס ודדליפט כנ"ל, מאמין ש-50 ולפחות 120 בהתאם.
"ההמלצה של ביל סטאר: 2 סטים של פשיטות גו ו-4 של כפיפות בטן לאימון A, 3 סטים של כפיפות בטן לאימון B, 3 סטים של מקבילים, 3 סטים של פשיטות מרפקים ו-3 סטים של כפיפות מרפקים לאימון C."
זה אומר בA שני סטים של פשיטות גו ו-4 של כפיפות בטן
בB 3 סטים של כפיפות בטן ו3 של מקבילים
ובC שלושה סטים של פשיטות מרפקים ו-3 סטים של כפיפות מרפקים?
ואם כן, מה הטווח חזרות בערך? וכפיפות בטן ופשיטת גו עם משקל?
תודה מראש:s29:

כפיפות בטן אין צורך להוסיף ביותר מאימון אחד.
עבודה על טרייספס (פשיטת מרפקים) לדעתי אין צורך להוסיף לבידוד בלינארית כי הטרייספס עובד כמייצב 3 פעמים בשבוע גם בבנץ' וגם בפרס בצורה טובה מאוד.
מקבילים אל תוסיף לאימון B, גם ככה בA ובC אתה עושה חזה תן לו קצת להתאושש בין ה5x5 ליום הPRים. אני חושב שבכללי עדיף לא להוסיף מקבילים לתוכנית כתרגיל עזר אבל אם אתה מתעקש אז המקום הנכון הוא אימון A.
טווח חזרות בתרגילי עזר רצוי שיהיה 8-12 חזרות, ועבודה ב-3 סטים תהיה אידיאלית.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עבודה על טרייספס (פשיטת מרפקים) לדעתי אין צורך להוסיף לבידוד בלינארית כי הטרייספס עובד כמייצב 3 פעמים בשבוע גם בבנץ' וגם בפרס בצורה טובה מאוד.
מקבילים אל תוסיף לאימון B, גם ככה בA ובC אתה עושה חזה תן לו קצת להתאושש בין ה5x5 ליום הPRים. אני חושב שבכללי עדיף לא להוסיף מקבילים לתוכנית כתרגיל עזר אבל אם אתה מתעקש אז המקום הנכון הוא אימון A.
תודה רבה:)

• פותח/ת השרשור
מצטער על הדילאיי אבל הפשיטת גו כן נחוץ לדעתך?
כי איכשהו נשמע לי מוזר שכן וכפיפות בטן לא, עם דדליפט סקוואט ובנץ'...
ובכל אופן:
A-כפיפות בטן 3X10-12
B-אין תרגילי עזר
C-כפיפת מרפק 3*8-10, פשיטת מרפקים 2*8-10
זה סבבה?(בלי להתחשב בפשיטת גו)

אני מסכים עם טנק כמעט בהכל פרט לדבר אחד - לי אישית המקבילים מאד עזרו בליניארית, כי הלחיצות שלה קצת דלות מדי. הוספתי מתח ומקבילים באימון A ו-C (מתח - כי עשיתי משיכות גבוהות בתור משיכה ראשית).
באימון B אפשר להוסיף תרגיל "פיזיותרפי" כמו משיכות לפנים, או מסובבי כתף פנימה והחוצה - זה מאד בריא לכתפיים.

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם טנק כמעט בהכל פרט לדבר אחד - לי אישית המקבילים מאד עזרו בליניארית, כי הלחיצות שלה קצת דלות מדי. הוספתי מתח ומקבילים באימון A ו-C (מתח - כי עשיתי משיכות גבוהות בתור משיכה ראשית).
באימון B אפשר להוסיף תרגיל "פיזיותרפי" כמו משיכות לפנים, או מסובבי כתף פנימה והחוצה - זה מאד בריא לכתפיים.
אני מאמין שאני לא צריך להוסיף מתח עם אני עושה חתירה, נכון? וכמו כן, עדיף מקבילים בA ופשיטת מרפק בC או מקבילים בשניהם? ובכל מקרה 3*8-10 כזה?
ואתה יכול להביא דוגמה לתרגיל פיזיותרפי שכזה? כאילו, כתבת משיכה לפנים אבל אני מכיר רק תרגיל אחד שאולי הוא זה ועד כמה שידוע לי הוא דווקא די מסוכן

מתח לא חייב אבל כדאי, כי חתירה היא יותר אקספלוסיבית ומתח יוכל להוסיף.
עדיף תמיד מקבילים. 2-3 סטים של 8-10 זה בסדר.
שמתי לך לינקים בתגובה של מסובבי כתף פנימה והחוצה, תלחץ עליהם. תחפש גם שרשור שפתחתי של facepulls.

• פותח/ת השרשור
מתח לא חייב אבל כדאי, כי חתירה היא יותר אקספלוסיבית ומתח יוכל להוסיף.
עדיף תמיד מקבילים. 2-3 סטים של 8-10 זה בסדר.
שמתי לך לינקים בתגובה של מסובבי כתף פנימה והחוצה, תלחץ עליהם. תחפש גם שרשור שפתחתי של facepulls.
אוקיי אז בהתחשב במה שאמרת:
A-מתח(עדיף 'בנות'?) 2*8, מקבילים 2*8, כפיפות בטן 3X10-12, פשיטת גו 3X10-12
B-או מסובבי כתף פנימה והחוצה, 2*10
C-כפיפת מרפק 3*8-10, פשיטת מרפקים 2*8-10
זה סבבה או שעדיף סידור אחר?
וגם, לא בדיוק מצאתי סרטון שמתאר בדיוק איך לעשות פשיטת גו והמאמנים אצלי באמת לא מבינים כלום, אתה יכול להראות לי?

• פותח/ת השרשור
תרגילים מבודדים זה בולשיט, גם באימון C תעשה כמו אימון A. מתח עדיף צ'ין אפס, אבל מה שנוח לך זה בסדר.
זה פשיטות גו: http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/BWHyperextensionHead.html או בכל זוית אחרת, תלוי במכשור יש במכון שלך.
תודה רבה.
ולגבי המבודדים, התכנון היה לעשות אותם בשביל מסת שריר, יש עדיפות גבוהה לא לעשות אותם? ואם כן אז בשביל הידע, למה?

כלי מאד, מאד יעיל להפצע. אחלה דרך להוסיף עומס לא בריא על הכתפיים והמרפקים. ואם נדבר תכל'ס, גם בזבוז של זמן. מתח בונה בייספס יותר טוב מכל קרלז.
@Tom, כבר התווכחנו על זה מספיק, לא? כנראה שלא נשכנע אחד את השני.

כבר אמרתי כמה פעמים, אני אחזור שוב אם דעתי מעניינת מישהו:
אני מאמין גדול בדברים שביל סטאר כתב במאמרים שלו. גם מניסיון, וגם מהיגיון. עד שלב מאד מתקדם, אף מתאמן לא צריך תרגילים מבודדים. הם לא עוזרים בכלום, הם מהווים סכנה לא קטנה לפציעה, והם מבזבזים את הזמן והאנרגיה של מתאמן. בשלב של טום, יש בסיס חזק של הגוף (מבחינת מפרקים, גידים ורצועות) שיעמוד בעומסים של לחיצה צרפתית, וגם יש בכלל סיבה לחזק נקודתית את הטרייספס, בין אם מנקודת מבט של בילדר (פרופורציות), ובין אם של ליפטר (נקודות חולשה בלחיצות). כנ"ל כמובן לכל שריר ותרגיל מבודד אחר. לרוב מוחלט של האוכלוסיה - אין טעם ויש רק פוטנציאל לנזק.

כבר אמרתי כמה פעמים, אני אחזור שוב אם דעתי מעניינת מישהו:
אני מאמין גדול בדברים שביל סטאר כתב במאמרים שלו. גם מניסיון, וגם מהיגיון. עד שלב מאד מתקדם, אף מתאמן לא צריך תרגילים מבודדים. הם לא עוזרים בכלום, הם מהווים סכנה לא קטנה לפציעה, והם מבזבזים את הזמן והאנרגיה של מתאמן. בשלב של טום, יש בסיס חזק של הגוף (מבחינת מפרקים, גידים ורצועות) שיעמוד בעומסים של לחיצה צרפתית, וגם יש בכלל סיבה לחזק נקודתית את הטרייספס, בין אם מנקודת מבט של בילדר (פרופורציות), ובין אם של ליפטר (נקודות חולשה בלחיצות). כנ"ל כמובן לכל שריר ותרגיל מבודד אחר. לרוב מוחלט של האוכלוסיה - אין טעם ויש רק פוטנציאל לנזק.
מה ההשכלה שלך? מה הניסיון שלך? לאן הגעת? את מי אימנת? לאילו הישגים הגיעו הספורטאים? מה המסקנות שלך לניסויים שלך?

אל תיקח את זה אישית, אבל אתה סתם זורק דברים לאוויר כי הם נשמעים לך יפים.

מה ההשכלה שלך? מה הניסיון שלך? לאן הגעת? את מי אימנת? לאילו הישגים הגיעו הספורטאים? מה המסקנות שלך לניסויים שלך?

אל תיקח את זה אישית, אבל אתה סתם זורק דברים לאוויר כי הם נשמעים לך יפים.
🤣 טוב אחי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית