הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שלום לכולן 😃

• פותח/ת השרשור lihi8t
  • פורסם בתאריך

lihi8t

משתמש מתחיל
44
3
נק' מוניטין:
3
44
3
היי מה שלומכן בנות?
אני חדשה כאן
אז ככה..אני בת 22 תמיד הייתי עושה ספורט בזמן האחרון לקחתי את זה צעד קדימה
יש לי תפריט שקיבלתי מדיאטנית וקראתי פה איזשהי כתבה שזה לא טוב שהגרעון יהיה גדול מדי.
רציתי להתייעץ איתכן מה אתן חושבות ואם זה באמת גדול מדי?
האימונים שלי הם ככה:
5 פעמים בשבוע אירובי בעצימות גבוהה אני עושה אינטרוולים או ריצה של שעה
פעם בשבוע באדי פאמפ
ועוד פעמיים בשבוע אימון של עיצוב וחיטוב

התפריט שלי כולל 1200 קלוריות
זאת דוגמא לתפריט:
בוקר: שתי פרוסות לחם+כפית גבינה 5 אחוז+ ביצה קשה+ קפה עם חלב 1%
ביניים:
פרי
צהריים:
כוס של פחמימה מלאה+ שניצל תירס לייט/150גרם של סייטן/טופו (אני צמחונית)+סלט ירקות
ביניים:
יוגורט/חטיף אנרגיה/פרי
ארוחת ערב:
שתי פרוסות לחם קל+כף אבוקדו+ירקות

האם אני מקבלת מהתפריט הזה את כל מה שנחוץ לי???
אני כרגע גובה 1.70 שוקלת 61
המטרה שלי היא להוריד מה אחוזי שומן ולהתחטב (בעצם זאת המטרה של כולנו לא?)

אז מה אתן אומרות?

מתי את נושמת?! זה המון אימונים של אירובי..את שורפת מלא ואוכלת כלום..מה שאומר שבמצטבר את שורפת ממש הרבה.
חוץ מזה שביחס לגובה שלך המשקל שלך סביר מאוד ואת אפילו רזה, ככה נדמה לי..אם תעלי תמונה זה יעזור.
בקשר לתפריט, אני לא ממש מתה על השיבוץ של שניצל תירס/חטיפי אנרגיה בתפריטים..ואת צריכה לאכול הרבה יותר לפי כמות האירובי שלך.
לא חשבת על אימוני כח?

נ.ב
לא, זאת לא תמיד המטרה של כולנו ;)

• פותח/ת השרשור
אז זהו שכבר כמה זמן במקום חטיף אנרגיה אני אוכלת תמרים ובקשר לשניצל תירס אני מכינה לי לפעמים במקום כל מיני קציצות של קטניות וכאלה או טופו אבל לפעמים שאין זמן אני אוכלת את זה,זה לא קורה הרבה אולי פעם בשבוע..
בקשר לאימוני כוח אני עושה באדי פאמפ שזה הרבה חזרות אז אני לא יודעת אם זה נקרא אימון כוח אבל זה אנאירובי
יש לי גם כמה תרגילים שכחתי לציין את זה שאני עושה בכל אימון אירובי כמו גלגול אגן,תרגילי בטן,פשיטת רגליים,תרגילים ליד אחורית עם משקולות וכל מיני מכשירים כאלה שיש בחדר כושר שאותם אני עושה פעם ב....האמת עד עכשיו הייתי בנוסף לחדר כושר בעוד סטודיו לאימונים ששם עבדנו על חיטוב אז פחות התעמקתי באימוני כוח בחדר כושר אבל עכשיו אני מסיימת שם אז אני אתחיל.איפה אפשר למצוא תכנית שתתאים לי ?
הייתי במין קבוצה כזאת של בנות שנתנו לנו תפריט ועשו לנו אימונים אבל אני חושבת שרוב הבנות שם לא מתאמנות כמו שאני מתאמנת אני באמת עושה הרבה ספורט אני גם עושה כל יום הליכה בלי קשר עם הכלבים של חצי שעה-שעה חחח ובגלל זה פניתי אליכן כי אני חושבת שהתפריט הזה לא מספק אולי את מה שהגוף שלי צריך לקבל ביחס למה שהוא מוציא.....
אגב אני על ריטלין אז אני גם לא מרגישה רעב כ"כ ביום יום אבל אני באמת מפחדת שהגוף שלי יתחיל לקרוס או לאגור שומנים כדיי לשמור על עצמו !
הנה תמונה

קבצים מצורפים

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    KB 8 · צפיות: 259
  • unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    KB 8 · צפיות: 252
ממה שאת מתארת ואני אגיד את זה בהכי פתוח שאפשר - את פשוט מז**נת את עצמך גם מבחינת תזונה ובמיוחד באימונים ומנוחה.

את מתאמנת כ"כ הרבה שאת פשוט לא נותנת לגוף שלך להתאושש מאימון לאימון.

הגרעון שלך כ"כ גדול שמתישהו(וזה יקרה זה רק עניין של זמן...) הגוף שלך לא יוריד במשקל ואת תתקעי. גם ה-so called תזונאית שלך נתנה לך תכנית תזונה שלא הייתי נותן לאף אישה בעולם.

גם זה שאת לא עושה אימוני כוח ונתקעת על מה שדחפו לך עם שיעורי הסטודיו השטותיים האלו(שיעורי עיצוב- נטו שיווק) לא תורמת לך. בסופו של דבר את תקבלי את המראה הרזון שאף בחורה לא אוהבת.

• פותח/ת השרשור
אני יודעת וזה מה שאני לא רוצה בגלל זה פניתי פה בשאלה....
רזיתי בחודש 5 קילו ואני לא רוצה להמשיך להרזות ואני יודעת שזה לא בריא!!!!!...
מבחינת אימונים אירובי אני עושה כבר שנים פשוט לא הייתי שומרת על תזונה אבל עכשיו שאני עם התפריט הזה ,עושה אירובי ובנוסף הוספתי את הבאדי פאמפ וכל זה אני רוצה למצוא תפריט שבאמת יתאים לי
התכוונתי שאני לא רוצה להמשיך להרזות הרבה ולהיות רזה כמו שאתה מתאר

אם את לא רוצה לרזות אז למה את אוכלת כמעט כלום ובכל זאת עושה 5 (!!!) אימוני אירובי בשבוע ועוד אינטרוולים..מה המטרה שלך באימונים האלה? הרי להעלות מסת שריר הם לא מעלים.
פשוט תפסיקי את כל זה, ותתחילי לאכול יותר. זה לא כלכך קשה.

• פותח/ת השרשור
ספיר עדכנתי את התגובה שלי - אני לא רוצה להגיע ל"מראה הרזון" כמו שעוז כתב בסוף התגובה שלו להפך,אני רוצה גוף בריא ולשמור על צורה נשית והסברתי, תמיד הייתי עושה המון אירובי ופשוט לא שומרת על תזונה וברגע שהתחלתי עם הקבוצה הזאת רזיתי 5 קילו ואני מודעת לעובדה שהתפריט לא מתאים לי כי אני עושה המון ספורט.....וכעת אני מתייעצת איתכם לגבי כל מה שאתם יודעים יותר טוב ממני, מה לשנות בתזונה,מה לשנות\להוסיף באימונים וכ'ו ?

כדי שתביני על מה אני מדברת, אני שוקלת קילו-שניים פחות ממך, והגובה שלי הוא 13 ס״מ מתחתייך, וכרגע, אחרי שהעליתי 9 קילו (בכוונה) ואני רוצה להתחיל לחטב, הניטרלי שלי הוא 1550 קלוריות, בלי להתאמן.
אני אפילו לא מורידה מהתפריט של הניטרלי שלי כדי לרדת במשקל..פשוט הוספתי אימון-שניים של אירובי ואת האימוני כח שלי, וזה מספיק לי.
מה שאומר, בלי לחשב בכלל..שהתפריט הניטרלי שלך הוא הרבה יותר משלי, מה שמביא אותנו לזה שאת במאזן קלורי שלילי גדול מאוד עוד הרבה לפני שהכנסנו את האירובי לתמונה.
אם את לא רוצה לרדת עוד במשקל, תפחיתי בהרבה את אימוני האירובי שלך..ל2, זה מה שאני הייתי עושה.
תחשבי לפי הנוסחה כמה את אמורה לאכול כדי לא לרדת במשקל (מאזן ניטרלי) ותוסיפי עוד, כי את רוצה להמשיך לעשות אירובי בכל זאת..

אם את לא רוצה לרדת עוד במשקל, תפחיתי בהרבה את אימוני האירובי שלך
או שתאכלי יותר. אימונים אירוביים הם דבר חיובי מאד ואם את אוהבת אותם אין שום סיבה להמנע מהם.

או שתאכלי יותר. אימונים אירוביים הם דבר חיובי מאד ואם את אוהבת אותם אין שום סיבה להמנע מהם.

זה מה שאמרתי, אבל היא תצטרך לאכול הרבה הרבה יותר אם היא תמשיך לעשות 5 אימוני אירובי בשבוע שחלק מהם אינטרוולים.
אז הצעתי לה להוריד ל2, לא לוותר עליהם, אני יודעת שהם עושים טוב..

מסכים, ומקנא בה... 😃
חח אני לא חושבת שאתה יודע מה זה קיבה של בחורה, זה לא כלכך קל לאכול הרבה. לי אישית זה עשה רע בקטע הנפשי, וגם פיזית זה לא כזה קל, חוץ מזה שהיא צמחונית, יהיה לה הרבה יותר קשה להגיע לערכים.

• פותח/ת השרשור
יהושע זה בדיוק זה..
אתם מדמיינים קצת תמונה לא נכונה:🤦‍♂️:🤦‍♂️
נראה לי דמיינתם בחורה שקורעת את עצמה בכוונה כדיי להיות שדופה אז לא ממש לא אני אתחיל מהתחלה ברשותכם!
אני עושה המון אירובי מהחטיבה עוד. שחייה,טניס,ריצות וכ'ו.
מעולם לא הקפדתי יותר מדיי על תזונה,לא השתגעתי אבל גם לא הקפדתי.
כשהשתחררתי מהצבא ועליתי 10 קילו, התחלתי להתאמן המון בחדר כושר וגם לא שמרתי בכזאת קפדנות על התזונה ורזיתי 7 קילו

לפניי כחודשיים הצטרפתי לקבוצה של בנות ששם נתנו לנו תפריט ועשו לנו אימונים
המשכתי כרגיל את האירובי שעשיתי בכל השנתיים האחרונות,הוספתי באדי פאמפ,וקצת תרגילים בחדר כושר.
עד עכשיו עמדתי בתפריט הזה ואכן רזיתי ממנו והורדתי אחוזי שומן

אני פונה אליכם להסבר יותר טוב כי בכתבות וכאלה באינטרנט יש מושגים שקשה לי להבין
המטרה שלי ממש לא להיות שדופה,אני רוצה לשמור על גוף נשי רק יותר מחוטב,
בשביל זה אני צריכה להוריד קצת מהשומן ולהתחיל אימונים יותר מעצבים באמת
וממש ממש ממש ממש ממש לא לקרוע את עצמי ולז**ן לעצמי את הגוף כדיי להגיע לרזון!!!! (בקטע שהנפח מהחזה שלי ירד וקשה לי עם זה!! אז אני לא רוצה להראות כמו נער!!!)

האימונים האירוביים הם גם בשביל הנפש אני מאוד אוהבת אותם וזה נותן לי הרגשה ממש טובה כל יום,
אז קשה לי להאמין שאני אעשה רק 2 אימונים אירוביים בשבוע

ומפה,כשהבנתם אותי יותר טוב אני מתייעצת איתכם,
איך כדאי לי לבנות לי תפריט חדש שיתאים לי?
ועכשיו כשנגמרה הסדנה הזאת של העיצוב וחיטוב שהלכתי אליה,(לא משנה אם זה נטו שיווק או לא) אני אקשיב לספיר ועוז ואוריד מעט מהאירובי ומפה-מה להוסיף?
איפה אני יכולה למצוא תכנית לחיטוב שתתאים לי וכו וכו

במקום שתתבלבלי יותר מדי, תקראי את המאמר הזה.
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

תחשבי לפי הנוסחה שיש לך כמה קלוריות את צריכה לאכול בשביל להיות במאזן ניטרלי, ותוסיפי את הקלוריות שאת שורפת באימונים שאת עושה.
תכניסי את המאכלים למחשבון קלוריות ותראי שהגעת לערכים שאת צריכה (לא רק לקלוריות).
בקשר לתוכנית, יש כל מיני תוכניות באתר, את יכולה לחפש ולראות מה יתאים לך.
לבנות לך תפריט זה די מסובך, אם את רוצה ממש מעקב ועזרה יומיומית את יכולה להירשם פה לייעוץ האישי ומשה ידאג לך ויעזור לך בהכל..
בתכלס מה שאת צריכה לעשות עם התזונה זה מה שרשמתי למעלה, לחשב מה את צריכה להכניס לגוף ולהוסיף את הקלוריות שאת שורפת באימונים כדי לא לרדת במשקל, לבדוק שאת מגיעה לערכים של החלבון, פחמימה ושומן שאת צריכה להגיע אליכם.
ממליצה על המחשבון של גולינגו

• פותח/ת השרשור
תודה רבה ספיר:s85:

לפי התמונות שהעלית, הגובה והמשקל, את לא צריכה לרדת במשקל עכשיו ואת לא על אחוז שומן גבוה בכלל.
כדי לקבל גוף בריא עם צורה נשית כמו שאת רוצה, לפי דעתי תיכנסי לתקופה של עלייה מתונה במשקל עם תכנית כח מתאימה (ואימוני אירובי לבחירתך) על מנת להעלות במסת השריר, ולאחר מכן תחזרי לחיטוב שיהיה לך יותר קל מאשר אם תנסי להתחטב עכשיו וגם תקבלי מראה שאת יותר תאהבי.

• פותח/ת השרשור
עידו-למה לעלות במשקל? ולמה זה יהיה יותר קל להתחטב? כששקלתי יותר מעכשיו זה לא נראה טוב נראתי עגלגלה ודווקא עכשיו שרזיתי רואים יותר סימנים של חיטוב....
עדי אני רשומה בחדר כושר ואקרא את הכתבה תודה 😃

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית