הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטות/יעוץ

• פותח/ת השרשור
זה מה שיצא בגולנגו (חוץ מתערובת התיבול לאורז שחסרה שם)
Screenshot_2015-04-13-11-51-38.png

נראה אותו סדר גודל.

אני אומרת את זה על סמך הסתכלות ראשונית.
הרבה מהחלבון מגיע מהעדשים - שתי כוסות. אני לא זוכר אם היחס 1:2 בין עדשים לאורז הוא היחס המומלץ מבחינת השלמת החלבון לחלבון מלא. בדיאטה צמחונית צריך לשים לב לעניין הזה.

נערך לאחרונה:
הרבה החלבון מגיע מהעדשים - שתי כוסות. אני לא זוכר אם היחס 1:2 בין עדשים לאורז הוא היחס המומלץ מבחינת השלמת החלבון לחלבון מלא. בדיאטה צמחונית צריך לשים לב לעניין הזה.

במקרה אני שם..להשלמת חלבון מלא, היחס בין כוס עדשים לכוס אורז לאחר בישול הוא 1:1

@dogli_3 - לתשומת ליבך, ייתכן שאין לך מספיק חלבון מלא בתפריט.

* וזאת אם מודדים בכוסות פלסטיק של 200 מל'

• פותח/ת השרשור
תודה על הדאגה, אבל אני לא חדשה בצמחונות.
צריך אפילו פחות מיחס 2:1 כדי לקבל חלבון מלא, ואין שום הכרח לאכול את הקטניות והדגנים יחד באותה ארוחה.

צריך אפילו פחות מיחס 2:1 כדי לקבל חלבון מלא, ואין שום הכרח לאכול את הקטניות והדגנים יחד באותה ארוחה.
שני אלה נכונים, אבל הם לא מבטלים את האפשרות שאין לך מספיק חלבון מלא בתפריט. במחשבון כל החלבונים שבעדשים נכללים בסה"כ שמופיע בסוף, אבל בגלל היחס הלא נכון סביר שחלק מהם משמשים אצלך לאנרגיה ולא לבניין. אני היית משלב עוד קצת סויה בתפריט, אם בצורת טופו או באופן אחר - לטעמי האישי המוצרים הקפואים של טבעול בהחלט אכילים.

• פותח/ת השרשור
אני שואפת למינימום אוכל מעובד, אז טבעול מחוץ לתמונה.

אתחיל עם התפריט הזה ואשדרג אותו לפי הצורך.

Back
למעלה תחתית