הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקורת סקוואט

• פותח/ת השרשור
ההוא עם הנעליים הצהובות "חקר" אותך איזה חצי שעה חח

יש לך לפעמים קטע כזה שקצת קשה לך לעלות אחרי הירידה אז את שולחת את הגב קדימה בתחילת העלייה תנסי לשמור עליו במקום.

חח כן הוא קצת מופתע שגם אישה יכולה לעשות משהו כזה...
ותודה על ההערה, אני אנסה לשים לב לזה

אבל עד כמה שאני יודע - אין שינוי בהרכב בתא שיוביל להתחזקות ללא גדילה בנפח התא
עד כמה שאני יודע זה לא נכון. אבל אני חושב שההשתלטות העוינת על האשכול של ספיר אינה מוצדקת...
הוא קצת מופתע שגם אישה יכולה לעשות משהו כזה...
לדעתי הוא חיפש חורים בגרביים שלך 😃

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני יודע זה לא נכון. אבל אני חושב שההשתלטות העוינת על האשכול של ספיר אינה מוצדקת...

לדעתי הוא חיפש חורים בגרביים שלך 😃

חח מה פתאום לא שמתי לב שאתם פה בכלל ;)
ולא נראה לי שהגרביים שלי כלכך מעניינות....​

אם אינני טועה האשכול הזה שלה....

מספר הסרקומרים ויחידות האקטין והמיוזין משתנים כשהגוף יוצר אברונים נוספים
עד כמה שאני יודע אלה יכולים להשתנות גם בלי מאזן אנרגיה חיובי, אבל הדגשתי את תחילת המשפט לא במקרה... כמו כן סיבים ורודים יכולים להפוך ללבנים וגם כך אפשר להשיג שינוי לטובה במשקל העבודה.

אבל האמת היא שבסך הכל הערתי הערה קטנה למר תפר ואני לא חושב שהנושא הזה ראוי לכל המלל שאנחנו יוצרים סביבו, כי גם אם האפשרות קיימת היא בטח לא באחוזים מרשימים.

ואם הוא לא בוגד בי, יש משמעות לתדירות האותות החשמליים שמסוגל המוח לשלוח לפקודת כיווץ השריר, בדומה לRPM במנוע.
לשריר יש שני מנגנונים עיקריים לפיתוח כוח ,גיוס יותר יחידות מוטוריות בו זמנית שמגיע למקסימום איפושהוא בRM5-8 בערך ואחר כך באמת ירייה יותר מהירה של אותות עצביים(coding rate) שמתחילה להיות יותר רלוונטית בין RM5 לRM1 (וזו הסיבה שלהרבה אנשים שלא רגילים לעבוד כבד יש צניחה מהירה יותר בכוח בטווחי חזרות נמוכים מ5-8).

אחד מהמנגנונים להתחזקות הוא תזמון יותר טוב של ההפעלה של היחידות המוטוריות (הן הרי מתכווצות בקצב שונה לפי סוג הסיבים אז כדי להפיק יותר כוח ,מערכת העצבים צריכה לתזמן יותר טוב את הכיווץ שלהן )

המנגנון של התזמון ועוד איך יכול להשתפר בחיטוב (ואגב יכולה להיות גם היפרטרופיה בחיטוב לא קיצוני).

לגבי החלוקה לסוגי סיבים ,נהוג לחלק סיבים ,או לפי תת היחידה הכי כבדה שמשתנה בד"כ בחלבוני הכיווץ ( MHC או Myosin heavy chain) כי המשקל הכבד שלה הוא בד"כ מה שהכי מאט את מהירות הכיווץ ,או ישירות לפי מהירות האנזים שמנצל את האנרגיה ,הבעיה שהחלוקות הללו לא חופפות במאה אחוז לכוח שהסיב יכול לפתח או לחסינות לנזק ,הרבה דברים יכולים להשתנות בסיבי השריר בעקבות אימון כך שתשופר יכולת הפקת הכוח שלו או מהירות הכיווץ ובגלל שהחלוקות הללו די שרירותיות הסוג של הסיב לא ישתנה לפי ההגדרה.

Back
למעלה תחתית