הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מעורר מחלוקת בנושא שאהוב עליי במיוחד

אני לא סובל את המונח המטומטם הזה ישראלי מכוער,כי רבאק כן יש אנשים חסרי שכל\נימוסים\מודעות בסיסית אבל להכליל את זה תחת "ישראלי מכוער" זה פשוט בולשיט,בוא אני אגלה לך סוד,אם כולם היו "ישראלים מכוערים" לא היו פותחים קבוצה בשם הזה,כי זה לא היה מעניין לראות את אותו הדבר שכבר ראית,בגלל הסיבה שלעיתים נדירות רואים התנהגות כזאת מצד בני אדם(בכללי,לא ישראלים בפרט) אז מפרסמים את זה בפייסבוק.

איפה היה ה"ישראלי המכוער" לפני שעלה למטוס ודרש שוקולד?אה נו ברור,בחירות וזה,בוא נציג את המזרחי הבבון מנשק המזוזות שמצביע לביבי בתור הישראלי המכוער(מי מאיתנו רוצה להכלל בקבוצה כזאת?) ואת האשכנזי הנאור שיודע מה טוב לנו יותר מעצמנו בתור ה"ישראלי היפה" ויאללה בוז'י לשלטון.
קנו אותך?סביר להניח שכן,שילמו לא מעט כסף בשביל הקמפיין בחירות הזה.

הסיבה שאין קבוצה בשם ה"ישראלי היפה" זה כי אף אחד לא יקבל על זה יותר מדי שיתופים ולייקים,לדוגמא:

הסרטון שהעלאת למעשה נלחם כנגד הציטוט שלי ״אינני מסכים שישראל זה המקום הבטוח ביותר לי ליהודים״. תשמע, ישראל זו מדינה קטנה ואין ספק שרוב האנשים עוזרים אחד לשני.

אם לרגע טעית אינני גר באפריקה, אני גר בפלורידה. באזור שבתי כנסת סובבים אותי, סופרים כשרים עם מאכלים ישראלים כמעט בכל 2 מייל ודתיים שמסתובבים ברחובות.

כוונתי הייתה, גם אם אתה הישראלי היפה, לטענתך יש רבים כאלו ואני מסכים - אתה עדין תחיה ותסבול את המתח הנפשי הזה. את הזיהום אוויר, את המשטרה המיקימאוסית, את הממשלה המושחטת וכדומה וכדומה. לדברייך בנוגע לקמפיין, הם לא קנו אותי - ישראלים בעלי תעודת זהות ישראלית אינם זכאים להצביע לראשות הממשלה כל עוד הם אינם תחת גבולות ישראל. כך שצפיתי בכל המתרחש מרחוק.

אין סיבה שבעולם שגברים בגילאים 30 יגורו אצל ההורים, רובם בסוף נשברים ומתפשרים על יחידת דיור ״נפרדת״ בשטחם של ההורים.

אינני מעודד ירידה מהארץ, זו הארץ שלנו - ואם כולם יעשו זאת, אינני יודע מה תיהינה גורלה של המדינה. אך למי שנפתחת בפניו הדלת, שילך. שיתנסה.

המדינה הזו מנותקת מהמציאות, כואב לי. כאב עמוק. כי אני חלק מהמדינה ונתתי את חלקי. אך לצערי, הנורה האדומה נדלקה אצלי מזמן, ואינני יכול להשאר אדיש לנוכח המצב ולסבול בשקט. אי אפשר לתקן את העולם.

ולמקרה שחשבת אחרת, מעולם לא ראיתי בארצות הברית כאופציה, נפתחה בפניי הדלת כשהכרתי את האישה שמלווה אותי בכל יום. ואני מודה לה על כך. כי אם לא הייתה נפתחת הדלת בפני, כנראה שהייתי עוד נער משנות ה-89 שרואה עתיד מאוד מטושטש ולא ברור.

מקווה שהנקודה ברורה.

אני רוצה לצרף את @StarDust לדיון, ולשמוע את דעתו.

@StarDust בצעתי עריכה ולאחר מכן תייגתי אותך, מה שלא עבד ולכן תייגתי שוב.

דעתי היא שמי שאין לו הורים שיכולים לקנות לו דירה + יש לו דרכון זר, מקומו לא בישראל. וזה שישראל היא המקום הבטוח בעולם ליהודים - בולשיט. כאילו לא כל כמה ימים יש איזה פיגוע באזור ירושלים/שטחים. כאילו לא ברור לכולם שבקיץ יהיה עוד סיבוב נגד החמאס, וכאילו לא ברור לכולם שגם שעון החול בצפון כבר התחיל בתקתוק אחורה עם מעל 100K טילים מדויקים.

אני בכלל לא התייחסתי לאיפה אתה גר עכשיו,פשוט המונח "הישראלי המכוער" זה משהו שהמציאו לקראת הבחירות,ואם זה הגיע אליך(כנראה דרך כוחות הפייסבוק) אז כנראה משם קיבלת את הרושם.
זיהום אוויר זה לא משהו אקסקלוסיבי לישראל,כמו גם משטרה מיקימאוסית וממשלה מושחתת,אל תחיה בסרט שזה ככה רק בישראל,כי זה ככה בכל העולם,פוליטיקה מונעת על ידי כסף איך שלא תסתכל על זה.
ואגב גם הנתון ש"בני 30 גרים עדיין אצל ההורים" גם אם זה נכון(וזה לא נכון לגבי הרבה מאוד זוגות),הבעיה היותר גדולה זה תחושת ה "מגיע לי","מגיע לי" לגור בת"א, "מגיע לי" לקבל משכורת גבוה(למרות שאין לי נסיון וקשרים), "מגיע לי" להכנס למועדון ראשון וכו...
עכשיו אתה יכול להתווכח איתי על זה,אבל גם זאת לא בעיה אקסקלוסיבית לישראל,אלא יותר בעיה של קבוצת הגילאים הזאת(ילדי שנות ה90).

נשמע כאילו אתה חושב שאתה בא לכבוש את כדור הארץ.

תעזוב שטויות ללכת לעשות כסף ולבזבז את הזמן. זה הזמן לעבור, לא בעוד כמה שנים. אל תבזבז זמן יקר ערך.
יש לי כסף בהשקעות בארץ, אחכ יותר הגיוני מאשר עכשיו

נשמע לי כמו שכנוע עצמי שעבדת עליו המון שנים אשר נבע מתסכול ומיאוש.

הכל תלוי בחיים, בסטטוס שלך. גם כאן ששואלים אותך שאלה כללית אתה עונה Its Depends, כיוון שאין תגובה ברורה.

לא יודע מה כרגע הפוזישן שלך בארץ, אבל גם במידה ואהיה מיליונר בעתיד, אף על פי כך שאלו אינם השאיפות שלי בחיים לא הייתי מחזיר את משפחתי ואותי חזרה ארצה. אם לא הבנת, או אתם לא הבנתם - יוקר המחיה הוא רק חלק קטן מהבעיה במדינה. הבעיה במדינה זה הדור שהולך ומתגלגל, הדור הישן והנעים הולך לו ובמקומו מוחלף דור עצבני, אגרסיבי, זאב אחד לשני - כולם לחוצים, כולם בטירוף - לא מנומסים ולא מכבדים את עצמם. וזה רק על קצה המזלג, תסלח לי שאני מתבטא כמו שאני אתבטא עכשיו אבל אל תבלבל לי את המח. בצורה נעימה אומר זאת. תשאיר את הציונות בצד, ואת הגישה הזו שזוהי מדינת היהודים, וזה המקום הבטוח ביותר ליהודים. (מה שאינני כלל מסכים) בעיקר מסיבות בטחוניות. אני מאמין שלכל בן אדם שהייתה נפתחת דלת בפניו להגשים מימוש עצמי כמו שהוריו לא זכו לו, לדוגמא להגר לארצות-הברית בצורה חוקית ולא היה עושה זאת.

אני אישית מאוד הייתי רוצה לגור בארץ, ויש לי את האפשרות - אני בא ממקום יציב בעל משפחה בריאה ורחבה. אבל מה שאתה מקבל מסביב, אומר; Sorry, I can't take it.

בנימה אופטימית זאת, מקווה שטוב לך בארץ.

חזרתי לפה לאחר שכבר סיימתי להגיב, ובמקרה אני מרפרף בפייסבוק לפני השינה ובדיוק אני נתקל באחת הדוגמאות שהבאתי לך להלן.

צפה בקובץ המצורף 25622

אין לי שום סיבה לשכנע את עצמי בכלום, אני רואה בעיניים שלי איך אנשים שהשקיעו בעצמם ולא חושבים שמגיעה להם דירה בתל אביב שנתיים אחרי שהם השתחררו מהצבא מסתדרים יפה מאוד, ואני מדבר על אנשים ממעמד הביניים ללא שום יתרון על ההיפים שיצאו לבכות באוהלים במקום ללכת לעבוד, אבל יותר קל לבכות שהמילקי יקר.
הבעיה מתחילה כשכולם חושבים שזה לא לגיטמי בעליל לחיות אצל ההורים כמה שנים אחרי הצבא ולא מבינים שאין להם את מי להאשים על זה שהם לא מתנהלים נכון עם הכסף והזמן שלהם, תוסיף לזה את התקשורות שאוהבת מאוד ללבות את הדמורליזציה הזאת למרות שהמצב לא כל כך גרוע (ומשתפר בקצב לא רע בכלל).

אנשים אוהבים לחשוב שכל דור חדש יותר גרוע מהקודם, זה בולשיט, פשוט היום אתה יכול להכנס לפייסבוק ועל סמך כמה סרטונים שמציגים את ה"ישראלי המכוער" להכריז שהדור הזה חסר ערכים ועצבני.
הדור שגדל פה הוא בדיוק כמו זה שהיה פה לפניו, וכמו זה שגדל עכשיו בארצות הברית.

משהו שמנותק מהמציאות, משהו לא הגיוני.

אכן אתה מעלה סוגיה שקשה להתמודד איתה .
חל שינוי מאוד מהותי ב-10 שנים האחרונות .שינוי זה מרחיק את הסיכוי של זוג צעיר לרכוש דירה .שלא נדבר לחיות ברווחה.

לולא הייתי בארץ היום לדעתי במצב של היום הייתי נמצא באותה המדרגה,

אני מאמין שאתה בחור פיקח ואף חריף ומכאן אני מסיק שהדרך להצלחה היתה בטוחה. הכל שאלה של זמן ?

מצפה לילד בכור באוקטובר הקרוב

שיהיה בשעה טובה .
הרבה מזל וברכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית