דיון מעורר מחלוקת בנושא שאהוב עליי במיוחד

שלד הלילה

פעם הייתי קפטן קקי
1,545
1,327
נק' מוניטין:
3,594
1,545
1,327
הרבה זמן לא פתחתי דיון מעורר מחלוקת.

מה יותר חשוב, כסף או מימוש עצמי? וכשאני אומר מימוש עצמי, אני מתכוון לכל דבר אחר שאתם מוצאים כתירוץ שלא לעשות כסף ולהשאר צבים.

אגב התשובה היא כסף.

קדימה, להתדיין.

נ.ב

בגלל שסגרו את הדיון הקודם, אני אצטרך שכל מי שזיין שיכתוב בתחתית שהוא זיין כדי שאדע שאני מדבר עם בן אדם בעל מעמד והשפעה.

שני הדברים הם אמצעים ולא מטרות - אמצעים כדי להיות מאושרים (כל אחד וההגדרה שלו לאושר)
לכן שניהם בעלי אותה חשיבות.
מימוש עצמי = לעסוק במה שאוהבים ולהיות טוב בזה = הכסף יגיע לבד.

אני לא מסכים לגבי "הכסף יגיע לבד". אני מכיר מוזיקאים שעושים את מה שהם אוהבים והם טובים בזה, אבל מה לעשות שמה שהם אוהבים זה מוזיקת מטאל שלא ממש פופולרית במיוחד בארצנו, אז כסף לא ממש בא להם מהעיסוק הזה. יש בודדים שמלמדים מוזיקה או משהו כזה אבל הרוב עובדים בעבודות "רגילות" כי אין ברירה ממש.
ואני מניח שגם הרבה מהליפטרים/בילדרים כאן לא מתפרנסים מזה, גם אלה שטובים, חוץ מכמה בודדים (רק הנחה, לא מכיר הרבה אישית).

זה לא לינארי, כלומר יש מקרים בהם כסף עדיף על מימוש עצמי ויש מקרים הפוכים.
לצורך העניין עד לשלב שבו אתה מאוזן כלכלית כסף יותר חשוב ממימוש עצמי, אח'כ זה תלוי
לדוגמא לא תהיה לי בעיה לוותר על 2000 שקל בשכר תמורת מקום עבודה שטוב לי בו בהשוואה למקום מבאס, מצד שני תמורת 20,000 שקל נוספים לחודש אני אהיה מוכן לסבול.
בגדול אם תוספת השכר היא משמעותית ומשנה את החיים שלך אז היא תגבר על המימוש העצמי אחרת כנראה שלא

בגלל שסגרו את הדיון הקודם, אני אצטרך שכל מי שזיין שיכתוב בתחתית שהוא זיין כדי שאדע שאני מדבר עם בן אדם בעל מעמד והשפעה.
אני חושב שמזמן לא קיבלת באן

כסף יותר חשוב, כי זה אמצעי הקיום שלך.
אם אתה מרוויח מספיק כסף כדי להתפרנס ולחיות ברווחה, אתה יכול להתפנות למימוש עצמי.

הרבה זמן לא פתחתי דיון מעורר מחלוקת.

מה יותר חשוב, כסף או מימוש עצמי? וכשאני אומר מימוש עצמי, אני מתכוון לכל דבר אחר שאתם מוצאים כתירוץ שלא לעשות כסף ולהשאר צבים.

אגב התשובה היא כסף.

קדימה, להתדיין.

נ.ב

אתה הכי חשוב.

זה ממש תלוי בסיטואציה ובאדם...

יש לך הרבה עבדים שמרוויחים הרבה כסף אבל צריכים לעבוד הרבה מאוד שעות כמו חמורים או לסבול בעבודה שבה מתעמרים בהם ואז הם לא באמת יכולים לחיות כמו עשירים ולהנות ממנו.

אפשר לחיות הרבה יותר טוב ולהגשים את עצמך בעבודה של פדלאה שמרוויחים בה קצת פחות מאשר בעבודה קשה שמרוויחים בה יותר ,זה הכל עניין של איזון בין זמן חופשי ,לכסף שאתה עושה וליכולת שלך לנצל אותו. הרבה אנשים עשירים לא יודעים לנצל את הזמן והכסף שלהם ולהנות מהחיים גם כשיש להם הרבה מהם...

אגב הבנק הפדרלי בארה"ב עשה לפני כמה שנים מחקר שהראה שברגע שבני אדם כבר יציבים כלכלית ולא חסר להם כלום הם מעדיפים מקום עבודה שנותן להם יותר חופש והשפעה מאשר בונוס כספי...

נערך לאחרונה:
אני מאמינה שכסף צריך להיות במידה. יותר מידי ממנו מזיק לא פחות ממעט מידי.
אתה צריך שיהיה לך מספיק כדי להגשים את השאיפות שלך אבל מאחר ו"המחיר" של השאיפות שלי שונה משלך. הכסף כאן הוא ערך יחסי ולא מוחלט.
מימוש עצמי לעומת זאת הכרחי ומוחלט.
אתה לא חייב לעבוד בעבודה שהיא הגשמת החלום שלך אבל אז תצטרך למצוא ערוץ מקביל כדי לממש את החלום. בלי חלום אין ממש טעם לא בכסף ולא בקיום.

בסופו של דבר כסף = מעמד גבוה = כוסיות = אושר= חיים טובים

דפנטלי כסף.

כסף זה לא הכול בחיים כסף בא והולך
מה שווה הכסף אם אתה מבזבז כל השעות היום בעבודה סובל בעבודה מקריב בריאות וזמן עם המשפחה
היום אנשים עובדים כל היום ועדין לא מצליחים לסגור את החודש מה שנקרא עבדות מודרנית

אצל הרבה אנשים מימוש עצמי מתבטא בכסף, אזי ברוב המקרים לטעמי זה בא ביחד.

הדיון של "מי הכי זיין" היה יותר מעניין.
זה כמו יציע העיתונות מול פופוליטיקה

• פותח/ת השרשור
שני הדברים הם אמצעים ולא מטרות - אמצעים כדי להיות מאושרים (כל אחד וההגדרה שלו לאושר)
לכן שניהם בעלי אותה חשיבות.

איך הוא יגיע לבד? מישהו יסתכל על כמה שאתה מוכשר בפיסול בעזרת נייר מודבק ויחליט להעניק לך כסף במתנה? תן לי לנחש.. אתה צב?
אני חושב שמזמן לא קיבלת באן
מושון הדיונים שלי הם הכי מעניינים כרגיל... מהלעשות שהמחשבות הכי טובות מגיעות באמצע הלילה. אז מה אתה אומר מושון, LBS זה מימוש עצמי או כסף?
כסף יותר חשוב, כי זה אמצעי הקיום שלך.
אם אתה מרוויח מספיק כסף כדי להתפרנס ולחיות ברווחה, אתה יכול להתפנות למימוש עצמי.
ואללה פעם ראשונה שאני באמת לא יכול לרדת על תגובה של מישהו. כל הכבוד, נשאר לך רק להיות זיין.

אתה הכי חשוב.
אתה רואה @Moshe ? יש פה כבר ניצנים של הכרה. אני גם הכי זיין אחרי @Crossfiter
זה ממש תלוי בסיטואציה ובאדם...

יש לך הרבה עבדים שמרוויחים הרבה כסף אבל צריכים לעבוד הרבה מאוד שעות כמו חמורים או לסבול בעבודה שבה מתעמרים בהם ואז הם לא באמת יכולים לחיות כמו עשירים ולהנות ממנו.

אפשר לחיות הרבה יותר טוב ולהגשים את עצמך בעבודה של פדלאה שמרוויחים בה קצת פחות מאשר בעבודה קשה שמרוויחים בה יותר ,זה הכל עניין של איזון בין זמן חופשי ,לכסף שאתה עושה וליכולת שלך לנצל אותו. הרבה אנשים עשירים לא יודעים לנצל את הזמן והכסף שלהם ולהנות מהחיים גם כשיש להם הרבה מהם...

אגב הבנק הפדרלי בארה"ב עשה לפני כמה שנים מחקר שהראה שברגע שבני אדם כבר יציבים כלכלית ולא חסר להם כלום הם מעדיפים מקום עבודה שנותן להם יותר חופש והשפעה מאשר בונוס כספי...
עבדים הם אנשים שלא ניתנת להם הבחירה. מי שבוחר להיות עבד עושה את זה כי הוא נהנה מהעבודה או מהתגמול הכספי שבה. מי שנתקע בעבודה יותר מדי זמן ולא מתפתח זו בעיה שלו. באופן כללי זה מאפיין בעיקר צבים.

הכי חשוב בחיים זה לעשות מספיק רעש כדי שאחרים יחשבו שאתה בעל מעמד והשפעה.
אחי רעש =! מעמד והשפעה. כסף = כוח = מעמד והשפעה. נדבקת מבץ?

לא 😭

אני צריך קצת טיפים מפותח האשכול.
תעזוב את האוניברסיטה ותלך למקום שישלם לך 20 אלף בחודש מינימום בתור התחלה, ותעשה חיטוב!

@Balbazor
כשהוא ייצא מהבאן.
גבר אתה מספים לי את הדיון אני אבקש שיתנו לך אזהרה צהובה. תענה בבקשה לנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית