הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכאבים בגב התחתון התחזקו בזמן האחרון. מה לעשות?

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
https://www.lbs.co.il/threads/65285/

פתחתי את הנושא הזה לפני כמה שבועות ובזמן האחרון המצב נהיה יותר גרוע. אני יכול ללכת רק בצעדים קטנים כי כל צעד גדול גורם לכאבים חזקים בגב התחתון. גם ישיבה בחלק מהמצבים כואבת לי עד למצב שאני לא יכול אפילו להזיז יותר מדי את הצוואר כי גם הזזת צוואר למאטה גורמת לכאבים בגב התחתון משום מה. וליישר רגליים בישיבה אני בכלל לא יכול כי זה פשוט גורם לכאב בלטי נסבל.

קבעתי תור לאורטופד ליום שלישי הבא ואולי גם יהיה תור לפיזיוטרפיסט בחודש הקרוב צריך לסגור את זה אבל מה אני יכול לעשות עד אז כדי להקל על הכאבים? הדברים היחידים שמקלים על הכאבים זה אימון חד"כ (כנראה האזור מתחמם כתוצאה מעבודה בתרגילים מורכבים) ושכיבה על הגב.

אשמח לשמוע עצות לכל דבר שיעזור לי להקל כמה שיותר על הכאבים עד שבוע הבא לפחות כי כבר דיי קשה לחיות עם זה.

היה לי משהו דומה כתוצאה מהחלפת כסא מחשב וזה פשוט עבר לבד...

איך מרגיש לך שאתה עושה דד ליפט....?

• פותח/ת השרשור
היה לי משהו דומה כתוצאה מהחלפת כסא מחשב וזה פשוט עבר לבד...

איך מרגיש לך שאתה עושה דד ליפט....?
כלום. הכאב לא מפריע באימונים בכלל. אני מרגיש אותו באימון רק אם אני עושה את המתיחה שבה אני נוגע עם אצבעות הידיים בקצות אצבעות הרגליים. בדד ליפט זה לא מפריע לי.

אצלי זה לא משהו שיעבור לבד...

נערך לאחרונה:
כלום. הכאב לא מפריע באימונים בכלל. אני מרגיש אותו באימון רק אם אני עושה את המתיחה שבה אני נוגע עם אצבעות הידיים בקצות אצבעות הרגליים. בדד ליפט זה לא מפריע לי.

אצלי זה לא משהו שיעבור לבד...
בעיקרון הדבר היחיד שבאמת יכול לעזור לך עם הכאבים חוץ מלטפל בשורש הבעיה זה חגורות גב מיוחדות כאלה, לדוגמא:
http://www.metaplim-shop.co.il/rec/431-חגורת-גב-לתמיכה-עם-גמישות-ונוחות-מיירבית

אם אתה יושב שים כרית בחלק של הגב התחתון.

לנוח גם אמור לעזור אל תאמץ את עצמך יותר מידי עד שהרופא יבדוק אותך...

הייתי מפסיק אימוני כושר במקומך ובודק אם העניין משתפר. אתה אומר שהאימונים עוזרים אבל יכול להיות שזה מאדרנלין/ משהו בסגנון שרק נראה לך שזה עוזר וזה בעצם מזיק.
דרך אגב מה שהיה לי היה בדיוק אותו הדבר. זה היה לאיזה שבוע-שבועיים. לא יכולתי ליישר רגליים, בקושי לעמוד וללכת יכולתי- מה שאתה אומר עם הצעדים הגדולים גם, הייתי חייב לעשות צעדים קטנים, לא יכולתי להתכופף, לשבת יכולתי רק בתנוחות ספציפיות- הכרית בגב ממש עזרה.

כנראה לא יצא לך לנסות את הנכונות
יכול להיות. ניסיתי בן גיי ו-וולטארן וגם מדבקות שאמורות לחמם שנקראות tiger (נדמה לי). אמבטיה חמה מאד עם תנועות סיבוביות של האגן מביאה אצלי להטבה מסוימת (אם כי זמנית, לצערי).

אתה יכול להעלות כמה סרטונים שלך בתרגילים שבהם מופעל מירב העומס על הגב התחתון, כמו החתירה-דדליפט-סקוואט?

יכול להיות. ניסיתי בן גיי ו-וולטארן וגם מדבקות שאמורות לחמם שנקראות tiger (נדמה לי). אמבטיה חמה מאד עם תנועות סיבוביות של האגן מביאה אצלי להטבה מסוימת (אם כי זמנית, לצערי).
אולי לא מרחת מספיק? זה מוזר לא להרגיש שום דבר 🙄

לפעמים מרגישים שזה עושה משהו אבל לא עוזר...

וכן אמבטיה חמה זה להיט, במיוחד בחורף 🙄

בסרטון הזה:

נראה שיש לך buttwink רציני, והוספת העומק החל מהשליש הראשון של התנועה מתבצעת עם החמרה במהלך הירידה. הסרטון בעייתי, בתוספת החגורה הענקית, ואני לא מצליח להבין אם אתה עובר מהיפר-אקסטנשן לנייטרלי או מנייטרלי לכפיפה. אבל בכל מקרה אני חושב שזה דגש ששווה להתייחס אליו.

• פותח/ת השרשור
אני אעשה אימות טכניקות עם דודי לגבי הסקוואט והדד ליפט. בנושא הקודם הבנתי שיש לי כנראה עצב שנתקע או משהו וצריך פיזיוטרפיה כדי לתקן את זה. הייתה לי בעבר פציעת גב תחתון אחרת שאותה הרגשתי מאוד באימונים ופה לא בסקוואט ולא בדד ליפט אני לא מרגיש כלום לאחר חימום. אז כנראה יש לי פציעה מסוג אחר

אני אנסה לקנות היום משחה מחממת אולי זה יעזור. אין טעם להפסיק להתאמן זה מה שאמרו לי בנושא הקודם לפי הסימפטומים של הבעיה שלי. כנראה מה שיקל עליי בינתיים זה רק חימום האזור עד שאני אתחיל פיזיוטרפיה.

בן גיי ודומיו לא מחממים שום דבר.
הן יוצרות גירוי של העור שמדמה חימום/תחושת שריפה.

בן גיי ודומיו לא מחממים שום דבר.
הן יוצרות גירוי של העור שמדמה חימום/תחושת שריפה.
אם כך כיצד הן משרתות את המטרה שלשמה הן נועדו? והאם הגירוי הנ"ל לא גורר זרימת דם מוגברת למקום?

אם כך כיצד הן משרתות את המטרה שלשמה הן נועדו? והאם הגירוי הנ"ל לא גורר זרימת דם מוגברת למקום?

ע"י השדר של תחושת החום/שריפה למוח הן חוסמות במעט את שדר הכאב מהאזור.
זה כמו שכשאתה נופל וכואב לך ביד נגיד, ואתה משפשף את המקום וחש הקלה. אותו הדבר רק שבמקום שדר של תחושת מגע שחוסם אתה שדר תחושת הכאב , ע"י מריחת המשחה את משדר תחושת חום/שריפה שעושה את אותו הדבר.

אני לא יודע לגבי זרימת דם מוגברת לאזור. זה גם לא כל כך חשוב לכאב.

ע"י השדר של תחושת החום/שריפה למוח הן חוסמות במעט את שדר הכאב מהאזור.
זה כמו שכשאתה נופל וכואב לך ביד נגיד, ואתה משפשף את המקום וחש הקלה. אותו הדבר רק שבמקום שדר של תחושת מגע שחוסם אתה שדר תחושת הכאב , ע"י מריחת המשחה את משדר תחושת חום/שריפה שעושה את אותו הדבר.

אני לא יודע לגבי זרימת דם מוגברת לאזור. זה גם לא כל כך חשוב לכאב.
אז אני מבין מכך שהתרומה היא פסיכולוגית בלבד ואין לה השפעה משמעותית על החלמת האזור הפגוע. תודה 😃

אז אני מבין מכך שהתרומה היא פסיכולוגית בלבד ואין לה השפעה משמעותית על החלמת האזור הפגוע. תודה 😃

זה לא בדיוק פסיכולוגי , אבל אין לזה השפעה ישירה על הרקמה הפגועה.
וולטרן לעומת זאת מכיל חומר פעיל אנטי-דלקתי.

זה לא בדיוק פסיכולוגי , אבל אין לזה השפעה ישירה על הרקמה הפגועה.
וולטרן לעומת זאת מכיל חומר פעיל אנטי-דלקתי.
בביטוי פסיכולוגי התכוונתי שההקלה היא תחושתית ולא מסמלת החלמה. לגבי וולטרן אני יודע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית