הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בנוגע ללחיצת חזה

• פותח/ת השרשור Yojik
  • פורסם בתאריך

Yojik

משתמש פעיל
328
34
נק' מוניטין:
103
328
34
אהלן חברים ,
מבקש עזרה לשיפור בלחיצת חזה ,

נתחיל מזה שאני מתקדם בכל המורכבים בצורה טובה ופרופורציאונאלית למעט הלחיצה הארורה .....

מבחינת מבנה גוף = 1.79-80 לערך , מבנה ידיים ארוכות ביחס לגוף ( אולי כי שיחקתי כדורסל כמה שנים בילדות )
משקלי עבודה במורכבים סבירים , דד -130 לחמישייה , סקוואט 80-85 לחמישייה , פרס 52.5 , בנץ בשיא 77.5 לשלשה. ו75 לחמישייה
עברתי חיטובון קצרצר של חודש וירדתי כ 4.5 קילו ונשברתי כי היתי חייב לחזור להרים כבד ......
הבעיה שאני מרגיש קושי מאוד גדול בלחיצות ... אני עובד כרגע במתכונת AB מורכבים 5 חזרות כמובן ועזר ל8-10 בהתאם למצב ....
כרגע בנץ עומד על 70*3*5 - לאחר ירידה בעקבות החיטובון.

מה תמליצו לי לעשות בנוגע לשיטת העבודה בלחיצת חזה בלבד ?
לינארית כמו שסטיץ פירסם ?
אולי משהו אחר ?

כמו כן , אוכל טוב, ישן טוב, אז לא כאן הבעיה

תודה רבה מראש.

זאת הליניארית כמו שצריך. אולי הוא מתכוון להקלות של החיטוב? זה באמת כבר שיטת סטיץ'... 😃
הוא לא בחיטוב, הוא בפלוס קלורי.
והוא לא כתב שהוא עושה את הלינארית בכלל.

רק כתב שהוא ניסה את השיטה שלך ללחיצת חזה.

בוא נתחיל מההתחלה:
נתחיל מזה שאני מתקדם בכל המורכבים בצורה טובה ופרופורציאונאלית למעט הלחיצה הארורה .....
אני לא רואה פה דיספרופורציה במשקלים. כמו ש- @StarDust אמר, הסקוואט קצת נמוך, אבל לא הבנץ'.
מבנה ידיים ארוכות ביחס לגוף ( אולי כי שיחקתי כדורסל כמה שנים בילדות )
אז מה אם שיחקת כדורסל? הגוף שלך עבר אבולוציה?
מה תמליצו לי לעשות בנוגע לשיטת העבודה בלחיצת חזה בלבד ?
לינארית כמו שסטיץ פירסם ?
אולי משהו אחר ?
תפרט את כל התוכנית שלך.

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל מההתחלה:

אני לא רואה פה דיספרופורציה במשקלים. כמו ש- @StarDust אמר, הסקוואט קצת נמוך, אבל לא הבנץ'.

אז מה אם שיחקת כדורסל? הגוף שלך עבר אבולוציה?

תפרט את כל התוכנית שלך.

AB 4 פעמים פעמים
חזה+כתפיים
גב+רגליים
בסיס המורכבים 5 חזרות
בסיס המבודדים לקצת נפח 7-8 חזרות 2-3 סטים בסיגנון של חזה בשיפוע חיובי או משהו דומה .
זה הכל בעיקרון

תשמע.
גם אני הייתי ב AB והתקדמתי לאט לאט בכל A1 לצורך העניין, אבל נתקעתי ב 90 לחמישיה למשך חודש ולא הבנתי למה אני לא מצליח לעבור את המכשול.
התחלתי טקסס מת'וד ללחיצות (רק בנצ', בטיפשותי זנחתי את הפרס באותו הזמן) - והתקדמתי לאחר ריסט יפה עד ל 95 לחמישיה. - ה RM5 האחרון שלי.
יש לך את הטבלה של חישובי המשקלים לטקסס?
חיפשתי וכל מה שמצאתי זה רק ליברות ובנוי למשקלים של 200+ כך שאם כותבים מתחת למשקל הזה יש שגיאה.

AB 4 פעמים פעמים
חזה+כתפיים
גב+רגליים
בסיס המורכבים 5 חזרות
בסיס המבודדים לקצת נפח 7-8 חזרות 2-3 סטים בסיגנון של חזה בשיפוע חיובי או משהו דומה .
זה הכל בעיקרון
זאת לא תוכנית. כמה תרגילים, כמה סטים, איזה תרגילים, איך מתקדמים במשקלים, מה עושים כשנתקעים?

אין כאן שום דבר יוצא דופן במשקלים של הבנץ'. כל המשקלים נמוכים, כולל משקל הגוף שלך. לכן, או שאתה לא אוכל מספיק, או שאתה לא מתאמן נכון. אני מהמר על שניהם.

מאחר ומדובר בשיפור, אני מציע לקרוא לה "השיטה האקספוננציאלית של מר תפר" ובקיצור: האמת.
כמה היית צריך לנסות כדי להתאים את ה"אקספוננציאלית" לסיפור? 😃
כי יש כאלה שהיו רושמים "השיטה המחורבנת של מר תפר", אבל אז יצא הממת. אולי "מתוך השיטה המחורבנת של מר תפר". מהממת!!

כמה היית צריך לנסות כדי להתאים את ה"אקספוננציאלית" לסיפור?
זה הלך הפוך: האקספוננציאלית היה הדבר הראשון שעלה בדעתי בהתייחס לשיפור של הלינארית, והשאר הגיע בהמשך.

הטבלה עובדת באחוזים, כך שזה לא באמת משנה אם זה lbs או kg. במקרה הכי גרוע - במידה ולאקסל יש יכולות חשיבה, הוא יחשוב שאתה חלש.
זה מציג שגיאה אם אתה מכניס משקל נמוך מ-200.

עם הטבלה של מורן זה הסתדר.

• פותח/ת השרשור
אין כאן שום דבר יוצא דופן במשקלים של הבנץ'. כל המשקלים נמוכים, כולל משקל הגוף שלך. לכן, או שאתה לא אוכל מספיק, או שאתה לא מתאמן נכון. אני מהמר על שניהם.

א. לא אמרתי שיש יוצא דופן , אלה פשוט שבנץ זה התרגיל היחידי שאני ממש מתקשה להתקדם בו.
ב. המשקלים נמוכים זה באופן יחסי לתקופת זמן שאני מתאמן ועוד משתנים רבים
ג.משקל גוף יחסית לא נמוך לגובה שלי ומבחינת BMI הוא בנורמה הגבוהה של התקין
ד.אוכל מספיק לחלוטין + קלורי של 300 והכל נמדד על משקל דיגיטלי ,לאחר חישוב BMR EMR
ה. מתאמן לא נכון ? על פי איזו הגדרה או הבנה הגעת לזה?

• פותח/ת השרשור
זאת לא תוכנית. כמה תרגילים, כמה סטים, איזה תרגילים, איך מתקדמים במשקלים, מה עושים כשנתקעים?

אפרט את התוכנית :

בנץ 3*5 , שיפוע עליון 3*8 , פרס 3*8 , לחיצה בדמבלים 3*10 חזה/כתפיים משתנה בין ימי האימון

סקוואט 3*5 , BOR 3*5 , מתח +משקל 3*6 , פולי עליון 3*6

פרס 3*5 , בנץ 3*5 , עליון 3*8 , דמבלים כתפיים 3*8

סקוואט 3*5 , מתח +משקל 3*6 , חתירה יד יד 3*8 , דדליפט 1*5

יד קדמית ו או אחורית סט 1-2 גג ל 8-10 חזרות , אחורית באימון חזה וקדמית באימון גב .
אוקיי, נשמע שאתה כבר יודע מה אתה עושה. למה אתה שואל שאלות?

למה אתה קשה?
שאלתי שאלות בנוגע למשהו שקשה לי איתו בלחיצות חזה ..
הרי לא ביקשתי פה תורה מסיני בקשר לתוכניות אימונים שונות ומגוונות , אל סה"כ אולי כמה טיפים בכדי לנסות לשפר את ההתקדמות בלחיצות

אפרט את התוכנית :

בנץ 3*5 , שיפוע עליון 3*8 , פרס 3*8 , לחיצה בדמבלים 3*10 חזה/כתפיים משתנה בין ימי האימון

סקוואט 3*5 , BOR 3*5 , מתח +משקל 3*6 , פולי עליון 3*6

פרס 3*5 , בנץ 3*5 , עליון 3*8 , דמבלים כתפיים 3*8

סקוואט 3*5 , מתח +משקל 3*6 , חתירה יד יד 3*8 , דדליפט 1*5

יד קדמית ו או אחורית סט 1-2 גג ל 8-10 חזרות , אחורית באימון חזה וקדמית באימון גב .

למה אתה קשה?
שאלתי שאלות בנוגע למשהו שקשה לי איתו בלחיצות חזה ..
הרי לא ביקשתי פה תורה מסיני בקשר לתוכניות אימונים שונות ומגוונות , אל סה"כ אולי כמה טיפים בכדי לנסות לשפר את ההתקדמות בלחיצות

שוב, קשה לך בלחיצות כי אתה שוקל מעט מדי, אתה לא אוכל מספיק והתוכנית שלך לא טובה כי היא לא מבוססת על התקדמות במשקלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית