הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התפריט שבניתי

• פותח/ת השרשור av1
  • פורסם בתאריך

av1

משתמש מתחיל
185
3
נק' מוניטין:
3
185
3
אהלן.
התחלתי מסה לפני שבועיים וחצי.
נתונים:משקל:65-66
גובה:181-182
המטרה היא,מסה נקייה,כמה שיותר!
אלה הערכים:
קלוריות:2286
חלבון:117
שומן:66
פחממות:301
חשוב:יוצא לי פעמיים ביום קורנפלקס עם גיל,ופעמיים ביום פסטה עם קציצות/חזה עוף/טונה
מה אומרים?

מה אומרים?
למה שכל אחד מאלה שרוצים לעזור לך יצטרך לחשב בעצמו את ה RMR וה BMR שלך? בהנחה שסה"כ הקלוריות היומי הוא 300-500 מעל התחזוקה הערכים של המקרו בסדר. ברנפלקס מכיל קצת סיבים, כך שהוא עדיף על קורנפלקס. פעמיים ביום פסטה? למה לא לגוון קצת?

• פותח/ת השרשור
השאלה היא,האם זה לא יתר מדי פחממות?
זה יוצא לי 300-350 פחממות,ואני מעוניין במסה נקייה.
אולי להחליף את הפסטה בתפוח אדמה?
למה שכל אחד מאלה שרוצים לעזור לך יצטרך לחשב בעצמו את ה RMR וה BMR שלך? בהנחה שסה"כ הקלוריות היומי הוא 300-500 מעל התחזוקה הערכים של המקרו בסדר. ברנפלקס מכיל קצת סיבים, כך שהוא עדיף על קורנפלקס. פעמיים ביום פסטה? למה לא לגוון קצת?
השאלה היא,האם זה לא יתר מדי פחממות?
אולי להחליף את הפסטה בתפוח אדמה?

ה"נקיון" של המסה לא שייך ישירות לשאלת כמות הפחמימות, אבל אין מניעה שתחליף חלק מהן בשומן. תפו"א, אורז, כוסמת, בורגול, שעועית וקטניות אחרות - לא חסרים מזונות עתירי פחמימות.

• פותח/ת השרשור
ה"נקיון" של המסה לא שייך ישירות לשאלת כמות הפחמימות, אבל אין מניעה שתחליף חלק מהן בשומן. תפו"א, אורז, כוסמת, בורגול, שעועית וקטניות אחרות - לא חסרים מזונות עתירי פחמימות.
עכשיו זה מכניס עניין.
350 פחממות זה יותר מדי?
ממה להכניס עוד קלוריות?

350 פחממות זה יותר מדי?
לא אמרתי שזה יותר מדי. היה נראה שאתה לא מרוצה מהכמות של הפחמימות, ואמרתי לך שבמקרה כזה אתה יכול להפחית את הכמות. אתה לא יודע אילו מזונות עתירים בשומן? חמאה, גבינות שמנות, בשר שמן (מספיק שבמקום חזה עוף תאכל מה שקרוי "פרגית" או "שוארמה" וכבר אתה מעלה את השומן), טחינה, אבודו, אגוזים ושקדים וכל שאר הפיצוחים, שמן זית...

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שזה יותר מדי. היה נראה שאתה לא מרוצה מהכמות של הפחמימות, ואמרתי לך שבמקרה כזה אתה יכול להפחית את הכמות. אתה לא יודע אילו מזונות עתירים בשומן? חמאה, גבינות שמנות, בשר שמן (מספיק שבמקום חזה עוף תאכל מה שקרוי "פרגית" או "שוארמה" וכבר אתה מעלה את השומן), טחינה, אבודו, אגוזים ושקדים וכל שאר הפיצוחים, שמן זית...
תודה על כל הנימוקים.
שאלתי בפורום אחר,ואמרו לי שזה יותר מדי פחממות[350-400 בהגזמה]
וזו כבר נקראת מסה מלוכלכת[תקנו אותי אם אני טועה]
ואני מעוניין במסה הכי נקייה שיש,לעלות כמה שפחות באחוזי השומן.

זו כבר נקראת מסה מלוכלכת
פורום אחר? בוגד!
השם הזה מבוסס בעיקר על חוסר הבנה(1), וקצת על זה שפחמימות גורמות לך לצבור נוזלים מה שנראה כמו מסה "מלוכלכת".

• פותח/ת השרשור
פורום אחר? בוגד!
השם הזה מבוסס בעיקר על חוסר הבנה(1), וקצת על זה שפחמימות גורמות לך לצבור נוזלים מה שנראה כמו מסה "מלוכלכת".

אז מה כדאי לי לעשות?
אנחנו חוזרים על עצמנו.

לסיכום: אם יש לך מספיק חלבון ומספיק שומן בדיאטה, אתה יכול לשחק עם הפחמימות לפי ההעדפות שלך (כלומר להחליף חלק מהן בשומן), וזה לא ישפיע על המשקל בכיוון של "מסה מלוכלכת". הפחמימות כן מעלות את המשקל בגלל צבירת נוזלים, אבל זה לא שומן ולא אמור להפריע לך מלבד מהבחינה הפסיכולוגית.

אגב, אתה לא מוריד פחמימות ע"י הוספת תפוחי אדמה לתפריט...

עד כאן.

• פותח/ת השרשור
אנחנו חוזרים על עצמנו.

לסיכום: אם יש לך מספיק חלבון ומספיק שומן בדיאטה, אתה יכול לשחק עם הפחמימות לפי ההעדפות שלך (כלומר להחליף חלק מהן בשומן), וזה לא ישפיע על המשקל בכיוון של "מסה מלוכלכת". הפחמימות כן מעלות את המשקל בגלל צבירת נוזלים, אבל זה לא שומן ולא אמור להפריע לך מלבד מהבחינה הפסיכולוגית.

אגב, אתה לא מוריד פחמימות ע"י הוספת תפוחי אדמה לתפריט...

עד כאן.
הכוונה הייתה להחלפה.
בקיצור תודה,נתראה בסוף המסה,אם לא יהיו לי שאלות לפני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית