הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היחס בין 5*5 דדליפט לסינגל

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
כמו שחלק הבינו, החלטתי על התעללות קלה ובשבועיים האחרונים השלמתי 220 5*5 והיום 225 5*5 דדליפט.

השאלה שלי די פשוטה :
כמה לדעתכם צריך להיות ה5*5 כדי לייצר 280 לסינגל?

@PowerLifting @alalalal @Blast

ידידי, יש לי גם את הניסיון שלי ויש גם את הטבלאות אחוזים
אם אתה עובד עם התכנית Texas method, אתה אמור היפוטתית בשביל 300 דדליפט לעשות למשל 270 לשלוש חזרות דדליפט שלפי דעתי אצל רוב האנשים לפחות יהיה קרוב לשמה אולי עשרה קילו פחות במקרה גרוע יחסית ו230 יהיה המשקל של הנפח
אני אמרתי כבר שזה בעולם אידיאלי אבל גם אם תחתוך מכל מקום חמישה או עשרה קילו אתה מקסימום תיראה שפער סביר בין נפח לסינגל במשקלים באיזור הזה יהיו בערך 50 קילוגרם או יותר

ידידי, אין לך את הניסיון כי אחרת היית יודע שהטבלאות שלך לא אומרות כלום, והאחוזים בטקסס עוד פחות מזה.

ידידי, אין לך את הניסיון כי אחרת היית יודע שהטבלאות שלך לא אומרות כלום, והאחוזים בטקסס עוד פחות מזה.
מה אתה חושב, שהאחוזים שהוא ציין לא טובים, או שבכללי אין אחוזים שפוגעים טוב בשביל הרוב?
כי לפי מה שאתה אומר זה נשמע שאתה טוען שיש המון אנשים שמבצעים RM5 עם, נניח, 95% מ-RM1. או לחילופין עם 80%.

אבל אולי לא ירדתי לסוף דעתך.

קצת טעיתי כמו ש @Beast and cheat אמר אבל עדיין 280*0.93*0.85 = 221 ככה שזה לא הבדל כזה מהותי כמו שאתה מנסה לטעון
ואני אגיד שוב - יש לי ניסיון ואדם שצריך 240 5X5 בשביל 280 הוא פשוט גרוע באופן יצור כוח שנקרא סינגליים
כי לפי מה שאתה אומר זה נשמע שאתה טוען
הוא טוען שאוה אוהב להתווכח סתם

דרך אגב - גילוי נאות, אני לא מתייחס לאחוזים בשום מספר מעבר ל-5, כי שם זה כבר תלוי מידי בדברים שהם לא אימוני כוח (אימוני קונדישנינג וכו'), ולכן הדיוק יהיה נמוך ובהחלט ישתנה הרבה בין אנשים שונים. אבל עד 5 מהניסיון שלי הקווים הכלליים פוגעים לממוצע.

מה אתה חושב, שהאחוזים שהוא ציין לא טובים, או שבכללי אין אחוזים שפוגעים טוב בשביל הרוב?
כי לפי מה שאתה אומר זה נשמע שאתה טוען שיש המון אנשים שמבצעים RM5 עם, נניח, 95% מ-RM1. או לחילופין עם 80%.

אבל אולי לא ירדתי לסוף דעתך.

מה זה לדעתך פוגעים טוב? האם פגיעה בטווח של פלוס מינוס 15 קילו זה טוב?
קצת טעיתי כמו ש @Beast and cheat אמר אבל עדיין 280*0.93*0.85 = 221 ככה שזה לא הבדל כזה מהותי כמו שאתה מנסה לטעון
ואני אגיד שוב - יש לי ניסיון ואדם שצריך 240 5X5 בשביל 280 הוא פשוט גרוע באופן יצור כוח שנקרא סינגליים

הוא טוען שאוה אוהב להתווכח סתם

ובהנתן שיש אנשים שהם גרועים בסינגלים, החשבון שלך ממש מועיל להם, נכון?

ובהנתן שיש אנשים שהם גרועים בסינגלים, החשבון שלך ממש מועיל להם, נכון?
המחשבון "שלי" אמור להיות נקודת המוצא שלך כאדם רנדומלי, אלא אם כן אתה נוכח אחרת ואז אתה עושה את ההתאמות שלך.
לא ראיתי בתכניות המלצות על התאמה מלכתחילה בסטייה גדולה כמו שאתה מציין ( פיזור של 30 ק"ג ), כי אצל רוב האנשים השוני לא אמור להיות ככ גדול
יש גם אנשים פגים שנכשלים עם עשר קילו יותר מחמישיה במשקלים באיזור המאתיים, אבל זה כבר לא משו שצריך להתחשב בו

מה זה לדעתך פוגעים טוב? האם פגיעה בטווח של פלוס מינוס 15 קילו זה טוב?
כמו שכתבתי, לא מתעסק במספרים אלא באחוזים.
אם אני אחשב את הRM1 שלך לפי הRM3 שלך, בצורה של RM3/0.93 וזה יטעה כי בעצם היה צריך 0.92 או 0.94, זו סטייה שאני מוכן לקבל.
מה שאומר שלדוגמה בRM3 של 200 ק"ג אני אצפה לRM1 של 215, אבל אם אם הוא יהיה 212/217.5 זה בסדר. ואם זה יהיה 232.5, תודה שזה יפתיע גם אותך.
ואם זה יהיה 200... זה בהחלט יהיה לא שגרתי.

כמו שכתבתי, לא מתעסק במספרים אלא באחוזים.
אם אני אחשב את הRM1 שלך לפי הRM3 שלך, בצורה של RM3/0.93 וזה יטעה כי בעצם היה צריך 0.92 או 0.94, זו סטייה שאני מוכן לקבל.
מה שאומר שלדוגמה בRM3 של 200 ק"ג אני אצפה לRM1 של 215, אבל אם אם הוא יהיה 212/217.5 זה בסדר. ואם זה יהיה 232.5, תודה שזה יפתיע גם אותך.
ואם זה יהיה 200... זה בהחלט יהיה לא שגרתי.

אוקיי, מה דעתך על סטייה של 5%? איזו תועלת יש במחשבון כזה? ועוד לא עברנו לדבר על סטייה של 5x5 מול 1rm כמו שמדובר כאן.
המחשבון "שלי" אמור להיות נקודת המוצא שלך כאדם רנדומלי, אלא אם כן אתה נוכח אחרת ואז אתה עושה את ההתאמות שלך.
לא ראיתי בתכניות המלצות על התאמה מלכתחילה בסטייה גדולה כמו שאתה מציין ( פיזור של 30 ק"ג ), כי אצל רוב האנשים השוני לא אמור להיות ככ גדול
יש גם אנשים פגים שנכשלים עם עשר קילו יותר מחמישיה במשקלים באיזור המאתיים, אבל זה כבר לא משו שצריך להתחשב בו

מה שלדעתך אמור להיות זה מאוד חשוב למציאות.

ולגבי המשפט האחרון - מה??

מה שלדעתך אמור להיות זה מאוד חשוב למציאות.
אני באמת לא מבין.
מאמין שברבות השנים המלצת לאנשים על תכניות שבנויות על אחוזים ( לפחות בתחילתן ).
לפי איזה רציונל המלצת להם על משקלי פתיחה וקפיצות ?
במקרה ואני טועה - מה אתה כן חושב על התאמה של תכניות ?
ולגבי המשפט האחרון - מה??
פג = כינוי מזלזל

אוקיי, מה דעתך על סטייה של 5%? איזו תועלת יש במחשבון כזה? ועוד לא עברנו לדבר על סטייה של 5x5 מול 1rm כמו שמדובר כאן.
סטייה של 5% בהחלט מעידה שהאחוזים ה"ממוצעים" לא תופסים על אותו מתאמן.

לגביי סטייה של 5X5 מול RM1, אני יכול להגיב רק על הדעה שאני נתתי כאן - וכמו ששמת לב, שאלתי כמה ה225X5X5 נותן לו לסינגל, ורק על פי זה ביססתי את דעתי - כלומר ביחס אליו. לא זרקתי סתם מספר לפי הנוסחא - אלא אמרתי מה השיפור שיהיה צריך על מנת להוסיף 10 ק"ג לסינגל, שזה כמובן בהגדרה צריך להיות פחות מ-10 ק"ג ל5X5.
כמובן שמדובר על שני מצבים בהם ה5X5 שונה ויכולת הגריינדינג לא השתנתה, כלומר העבודה על סינגלים זהה. לכן כתבתי שאם 225 נתן לו 270 בלי לעבוד על סינגלים, אז 232-234 אמור לתת לו 280 בלי לעבוד על סינגלים.

אני באמת לא מבין.
מאמין שברבות השנים המלצת לאנשים על תכניות שבנויות על אחוזים ( לפחות בתחילתן ).
לפי איזה רציונל המלצת להם על משקלי פתיחה וקפיצות ?
במקרה ואני טועה - מה אתה כן חושב על התאמה של תכניות ?

פג = כינוי מזלזל

אתה מבסס תוכניות עם אחוזים על המשקל שאתה רוצה להרים בסוף? משעשע.
סטייה של 5% בהחלט מעידה שהאחוזים ה"ממוצעים" לא תופסים על אותו מתאמן.

לגביי סטייה של 5X5 מול RM1, אני יכול להגיב רק על הדעה שאני נתתי כאן - וכמו ששמת לב, שאלתי כמה ה225X5X5 נותן לו לסינגל, ורק על פי זה ביססתי את דעתי - כלומר ביחס אליו. לא זרקתי סתם מספר לפי הנוסחא - אלא אמרתי מה השיפור שיהיה צריך על מנת להוסיף 10 ק"ג לסינגל, שזה כמובן בהגדרה צריך להיות פחות מ-10 ק"ג ל5X5.
כמובן שמדובר על שני מצבים בהם ה5X5 שונה ויכולת הגריינדינג לא השתנתה, כלומר העבודה על סינגלים זהה. לכן כתבתי שאם 225 נתן לו 270 בלי לעבוד על סינגלים, אז 232-234 אמור לתת לו 280 בלי לעבוד על סינגלים.

ברור שזה מה שתגיד על הסטייה, אבל מי אמר שהאחוזים הממוצעים האלה שווים משהו? מה אתה יודע על התפלגות האוכלוסייה בנושא הזה?

אתה מבסס תוכניות עם אחוזים על המשקל שאתה רוצה להרים בסוף? משעשע.
הכוונה ב"בתחילתן", זה שבTexas method לדוגמה אתה מתחיל בפער מסויים בין הנפח לעצימות, ורוב האנשים לא ממשיכים לחשב את האחוזים אלא קופצים אותו דבר גם בנפח וגם בעצימות
שאלתי גם עוד שאלות אתה לא חייב רק לעקוץ אפשר גם לענות
ברור שזה מה שתגיד על הסטייה, אבל מי אמר שהאחוזים הממוצעים האלה שווים משהו? מה אתה יודע על התפלגות האוכלוסייה בנושא הזה?
לא צריך לעשות סקר מינה צמח בשביל זה
מספיק שיש הרבה מתאמנים שמתשמשים בנוסחאות הללו בהצלחה בגדול

אתה בעצם שואל למה אני חושב שהממוצע עליו אני מדבר הוא נכון? ו/או מה סטיית התקן?

אתה בעצם שואל למה אני חושב שהממוצע עליו אני מדבר הוא נכון? ו/או מה סטיית התקן?

כן, למה אתה חושב שרוב המתאמנים קרובים להתנהגות הממוצעת? אני לא מכיר אף אחד שכל ההרמות אצלו מתנהגות כמו שהמחשבון אומר.
הכוונה ב"בתחילתן", זה שבTexas method לדוגמה אתה מתחיל בפער מסויים בין הנפח לעצימות, ורוב האנשים לא ממשיכים לחשב את האחוזים אלא קופצים אותו דבר גם בנפח וגם בעצימות
שאלתי גם עוד שאלות אתה לא חייב רק לעקוץ אפשר גם לענות

לא צריך לעשות סקר מינה צמח בשביל זה
מספיק שיש הרבה מתאמנים שמתשמשים בנוסחאות הללו בהצלחה בגדול

אין שום משמעות לאחוזים בטקסס. חלק משתמשים באחוזים בשביל נקודת פתיחה הגיונית, אבל שם זה נגמר.

כן, למה אתה חושב שרוב המתאמנים קרובים להתנהגות הממוצעת? אני לא מכיר אף אחד שכל ההרמות אצלו מתנהגות כמו שהמחשבון אומר.
על פי ניסיון אישי, רושם ממקור ראשון (לא אני) ורושם ממקור שני (לוגים וכו')

• פותח/ת השרשור
החמישייה, הסינגל וה-5X5, כולם היו ALL OUT אמיתיים להערכתך, או שהיה עוד בטנק באחד מהם?
הסינגל אולי עוד 2.5 וכנ"ל בחמישיה
הנפח המקסימלי שלי היה 230 ל3*3.
אתה מדבר על סקווט יא ליצן 😃 היחס לא זהה בכל התרגילים...
חשוב לי להסביר שהדיון הזה נפתח (והסיבה שאתם כולכם יכולים לזרוק את החישובים לפח) כדי להשוות בין 5*5 דדליפט לסינגל ולא בין חמישיה מקסימלית אחת לסינגל.

השבוע למען הסר ספק אני אתן 230 5*5 גם אם אצטרך למשוך עם הלשון.

אתה מדבר על סקווט יא ליצן 😃 היחס לא זהה בכל התרגילים...
יצא לך להתקל בתרגילי כוח (לא כוח מתפרץ) שהיחס ביניהם שונה?
תן דוגמה.

חשוב לי להסביר שהדיון הזה נפתח (והסיבה שאתם כולכם יכולים לזרוק את החישובים לפח) כדי להשוות בין 5*5 דדליפט לסינגל ולא בין חמישיה מקסימלית אחת לסינגל.
למה זה אומר שאפשר לזרוק את החישובים לפח?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית