הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היחס בין 5*5 דדליפט לסינגל

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
כמו שחלק הבינו, החלטתי על התעללות קלה ובשבועיים האחרונים השלמתי 220 5*5 והיום 225 5*5 דדליפט.

השאלה שלי די פשוטה :
כמה לדעתכם צריך להיות ה5*5 כדי לייצר 280 לסינגל?

@PowerLifting @alalalal @Blast

חשוב לי להסביר שהדיון הזה נפתח (והסיבה שאתם כולכם יכולים לזרוק את החישובים לפח) כדי להשוות בין 5*5 דדליפט לסינגל ולא בין חמישיה מקסימלית אחת לסינגל.
כנראה שלא באמת טרחת לנסות להבין מה שנכתב פה לגבי האחוזים, מכיוון שזה רלוונטי באופן ישיר ( אם הנוסחאות צודקות זה סיפור אחר אבל בכל מקרה כל הפוסט הזה עסוק בהשערות )

• פותח/ת השרשור
יצא לך להתקל בתרגילי כוח (לא כוח מתפרץ) שהיחס ביניהם שונה?
תן דוגמה.
אתה טוען שהיחס בין 5*5 בנצ' לסינגל והיחס בין 5*5 דדליפט לסינגל יהיה זהה? (באחוזים כמובן)

למה זה אומר שאפשר לזרוק את החישובים לפח?
כי יש פאקטור עייפות שמקשה עליי לשמר את הכוח לאורך כל החמישה סטים, אחרת כבר הייתי עושה 5*5 245

אתה טוען שהיחס בין 5*5 בנצ' לסינגל והיחס בין 5*5 דדליפט לסינגל יהיה זהה? (באחוזים כמובן)
בנצ' הוא דוגמה פחות טובה בגלל ששם הפער הוא קטן יותר (באחוזים) בין נפח לסינגל אצל רוב האנשים, אבל בסקוואט ודדליפט הפער אמור להיות דומה

• פותח/ת השרשור
בנצ' הוא דוגמה פחות טובה בגלל ששם הפער הוא קטן יותר (באחוזים) בין נפח לסינגל אצל רוב האנשים, אבל בסקוואט ודדליפט הפער אמור להיות דומה
ועדיין בדדליפט הפער גדול יותר.
ספר לי מאחר וצצת משום מקום, לאן הגעת בסקווט ובדדליפט?

אה, המחשבון לא עובד ללחיצות? באסה.
בלחיצות המחשבון שונה.
מניסיון והכרות עם הרבה מתאמנים פשוט שם היחס הוא יותר "לרעה".
אתה יכול לזלזל אם אתה נהנה מזה, אבל חבל שאתה מתעלם מהמציאות שבה הרבה מתאמנים לא קולעים רחוק מהנוסחאות
ספר לי מאחר וצצת משום מקום, לאן הגעת בסקווט ובדדליפט?
אם אפשר בבקשה לא לסטות מהדיון לשאלות לא ענייניות

• פותח/ת השרשור
בלחיצות המחשבון שונה.

זה ענייני מאוד, הסברתי בדיוק היום למה זה אבסורד לקבל טיפים על הסקווט למשל מבנאדם שלא חצה את ה100 בעצמו גם אם הוא תולעת ספרים, אמא שלו זה ריפטו ואבא שלו זה בנדיקט מגנוסון.

זה ענייני מאוד, הסברתי בדיוק היום למה זה אבסורד לקבל טיפים על הסקווט למשל מבנאדם שלא חצה את ה100 בעצמו גם אם הוא תולעת ספרים, אמא שלו זה ריפטו ואבא שלו זה בנדיקט מגנוסון.
כי אותו בנאדם הגם אם הוא גוזר תשואות נאות מאוד ביחס לנפח, הוא לא הוכחה לנוסחה.
העיקר הוא להכיר מתאמנים
אני יכול לומר על עצמי שהפער בין 5X5 לבין סינגל הן בסקוואט והן בדדליפט עומד על 50 קילו או קצת יותר

• פותח/ת השרשור
כי אותו בנאדם הגם אם הוא גוזר תשואות נאות מאוד ביחס לנפח, הוא לא הוכחה לנוסחה.
העיקר הוא להכיר מתאמנים
אני יכול לומר על עצמי שהפער בין 5X5 לבין סינגל הן בסקוואט והן בדדליפט עומד על 50 קילו או קצת יותר
שאלתי שאלה שהתשובה עליה מספרית פעם אחרונה שבדקתי...
לא שאלתי מה מידת התחתונים שלך פשוט מעצם החזרה שלך לנוסחאות של טקסס גורם לי לתהות איפה אתה נמצא מבחינת הפרמטרים הנ"ל.
זה לא אינדיקציה מוחלטת לידע אבל כמו שאמרתי, לניסיון יש ערך משלו.

בלחיצות המחשבון שונה.
מניסיון והכרות עם הרבה מתאמנים פשוט שם היחס הוא יותר "לרעה".
אתה יכול לזלזל אם אתה נהנה מזה, אבל חבל שאתה מתעלם מהמציאות שבה הרבה מתאמנים לא קולעים רחוק מהנוסחאות

האשכול הזה כבר גורם לי לדמם מהעיניים. קודם כל, יש מספר מחשבונים שונים שנותנים תוצאות שונות. דבר שני, המחשבונים אפילו לא מתחשבים באם מדובר בגבר או באשה. דבר שלישי, אין שום מחשבון שחוזה 1RM לפי עבודת נפח בסגנון 5x5. כל פרט כזה מוסיף אפשרות לסטייה מספיק גדולה כדי שהתשובה תהיה לא מועילה בשום צורה לפותח האשכול. זה לא ממש עוזר לדעת שהדדליפט צריך להיות בין 220 ל 240 ל 5x5 כדי להשיג 280.

• פותח/ת השרשור
האשכול הזה כבר גורם לי לדמם מהעיניים. קודם כל, יש מספר מחשבונים שונים שנותנים תוצאות שונות. דבר שני, המחשבונים אפילו לא מתחשבים באם מדובר בגבר או באשה. דבר שלישי, אין שום מחשבון שחוזה 1RM לפי עבודת נפח בסגנון 5x5. כל פרט כזה מוסיף אפשרות לסטייה מספיק גדולה כדי שהתשובה תהיה לא מועילה בשום צורה לפותח האשכול. זה לא ממש עוזר לדעת שהדדליפט צריך להיות בין 220 ל 240 ל 5x5 כדי להשיג 280.
אלכס, אני מעוניין לשמוע בעיקר הערכות, לא ציפיתי לתשובה ברמה מיקרונית.
הלוואי ואצליח להמשיך עם ה5*5 עד 240...

הלוואי ואצליח להמשיך עם ה5*5 עד 240...

אני יודע, אבל אני לא חושב שתצליח לקבל מזה הערכה טובה לגבי כמה אתה צריך.

ברמה המיקרובית בטוח הצלחת לקבל תשובה 😉
שאלתי שאלה שהתשובה עליה מספרית פעם אחרונה שבדקתי...
פעם אחרונה שבדקתי רשמתי מספר
פעם לפני אחרונה שבדקתי ראיתי פה חובות לפרסם משקלים ואני לא רוצה להשתחצן

• פותח/ת השרשור
ברמה המיקרובית בטוח הצלחת לקבל תשובה 😉

פעם אחרונה שבדקתי רשמתי מספר
אין מה להשתחצן, לכל היותר נבקש ממך סרטון. עד אז מעט קשה לקחת מה שאתה אומר למקום כלשהוא.
אנישאאללה הסקביט מעל 250 ודדליפט קצת פחות מזה, אלכס עם סקווט מעל 200 והדדליפט.. האמת לא יודע. ביסט עשה סקווט קרוב ל200.
אני... היו טיוב שלי פתוח לכל דורש.
אנחנו מאוד אופן מיינדד וחברותיים, אל תתבייש 😃

אני חושב שבמידה ומישהו שואל אותך שאלה ספציפית ואתה נותן תשובה, זה לא גורר חוב לראק, ובטח שלא שחצנות.

אנישאאללה הסקביט מעל 250 ודדליפט קצת פחות מזה, אלכס עם סקווט מעל 200 והדדליפט.. האמת לא יודע.

250 לא מזמן. אבל אין לי מידע לתת לגבי הנפח כי לא עשיתי דדליפט 5x5 שנים 😛

כן (הבדלים קטנים - והכל בהנחה שבשני התרגילים תתאמן בצורה זהה)

כי יש פאקטור עייפות שמקשה עליי לשמר את הכוח לאורך כל החמישה סטים, אחרת כבר הייתי עושה 5*5 245
אין ספק, והוא נלקח בחשבון, לכן אמרתי שתצטרך 232-234 ל5X5 בשביל 280, למרות שכבר יש לך 245 לחמישייה אחת ואין לך 280 לסינגל.
אבל הנתונים המעודכנים יותר שלך הם 5RM של 247.5 ו1RM של 267.5, מה שאומר שתצטרך כנראה 5X5 יותר לכיוון ה232.5-237.5.
זה מאוד קשה לחזות את ה1RM ביחס ל5X5, אבל את ההימור שלי אני שם על 235.

יש מספר מחשבונים שונים שנותנים תוצאות שונות. דבר שני, המחשבונים אפילו לא מתחשבים באם מדובר בגבר או באשה. דבר שלישי, אין שום מחשבון שחוזה 1RM לפי עבודת נפח בסגנון 5x5.
1. אני לא השתמשתי באחוזים של אף מחשבון ספציפי, אלא על פי הניסיון שלי ומה שאני רואה שמתרחש אצל אחרים בדרך כלל.
2. אם לא היה ברור - מה שאמרתי תקף לגברים בלבד, לנשים זה שונה מאוד.
3. נכון, גם זה על פי ניסיון בלבד ולא על פי מחשבון פופולרי (או לא) כלשהו.

כל פרט כזה מוסיף אפשרות לסטייה מספיק גדולה כדי שהתשובה תהיה לא מועילה בשום צורה לפותח האשכול. זה לא ממש עוזר לדעת שהדדליפט צריך להיות בין 220 ל 240 ל 5x5 כדי להשיג 280.
את דעתי העדכנית נתתי - 235. סטייה של 2.5 ק"ג לכאן או לכאן בהחלט תיתכן (גם של יותר מזה) - אבל זו ההשערה שלי - בוא נחיה ונראה אם אני צודק או לא, ואם לא - בכמה.

דרך אגב - כמה אופציות כבר יש, בהנחה שמדובר על תוספת של 12.5 ק"ג ל1RM? זה אומר שהוא צריך להוסיף ל5X5 שלו, בהגדרה - פחות מ-12.5 ק"ג. השאלה היא רק כמה, ולמען האמת, בקפיצות של 5 ק"ג, אין הרבה אופציות (בהנחה שהסקיל של הסינגלים מאומן/לא מאומן בצורה זהה בין שתי התקופות).

• פותח/ת השרשור
כן (הבדלים קטנים - והכל בהנחה שבשני התרגילים תתאמן בצורה זהה)

אין ספק, והוא נלקח בחשבון, לכן אמרתי שתצטרך 232-234 ל5X5 בשביל 280, למרות שכבר יש לך 245 לחמישייה אחת ואין לך 280 לסינגל.
אבל הנתונים המעודכנים יותר שלך הם 5RM של 247.5 ו1RM של 267.5, מה שאומר שתצטרך כנראה 5X5 יותר לכיוון ה232.5-237.5.
זה מאוד קשה לחזות את ה1RM ביחס ל5X5, אבל את ההימור שלי אני שם על 235.

1. אני לא השתמשתי באחוזים של אף מחשבון ספציפי, אלא על פי הניסיון שלי ומה שאני רואה שמתרחש אצל אחרים בדרך כלל.
2. אם לא היה ברור - מה שאמרתי תקף לגברים בלבד, לנשים זה שונה מאוד.
3. נכון, גם זה על פי ניסיון בלבד ולא על פי מחשבון פופולרי (או לא) כלשהו.

את דעתי העדכנית נתתי - 235. סטייה של 2.5 ק"ג לכאן או לכאן בהחלט תיתכן (גם של יותר מזה) - אבל זו ההשערה שלי - בוא נחיה ונראה אם אני צודק או לא, ואם לא - בכמה.

דרך אגב - כמה אופציות כבר יש, בהנחה שמדובר על תוספת של 12.5 ק"ג ל1RM? זה אומר שהוא צריך להוסיף ל5X5 שלו, בהגדרה - פחות מ-12.5 ק"ג. השאלה היא רק כמה, ולמען האמת, בקפיצות של 5 ק"ג, אין הרבה אופציות (בהנחה שהסקיל של הסינגלים מאומן/לא מאומן בצורה זהה בין שתי התקופות).
ה5*5 230 יצא לפועל בכל מקרה, אחריו שבוע מנוחה כי אני בחו"ל ואז ננסה את התוכנית שעשתה כל כך טוב לידידינו @alalalal

250 לא מזמן. אבל אין לי מידע לתת לגבי הנפח כי לא עשיתי דדליפט 5x5 שנים 😛

אלכס, מה עם התחרות שלנו ל-300? 😃

אני אגב מעולם לא עשיתי דדליפט 5X5, רק עכשיו התחלתי לשלב נפח בדדליפט אבל במשקלים מצחיקים לעומת ה-1RM.

• פותח/ת השרשור
אלכס, מה עם התחרות שלנו ל-300? 😃

אני אגב מעולם לא עשיתי דדליפט 5X5, רק עכשיו התחלתי לשלב נפח בדדליפט אבל במשקלים מצחיקים לעומת ה-1RM.
חוב לראק :-P

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית